Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 9070XT OC Edition. Конкурент GeForce RTX 5070 Ti чи лише GeForce RTX 4070 Ti Super?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
fizik419
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:09
Ektalion: 19.05.2025 20:02ОГО! Аж цілих 3 гри за якихось 8 років.
В гугле забанили? Там же поиск есть :rotate:

Самые красивые игры с трассировкой лучей

Doom: The Dark Ages.
Indiana Jones and the Great Circle.
Cyberpunk 2077: Ultimate Edition.
Half-Life 2 RTX.
Portal with RTX.
The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered.
Quake 2 RTX.
The Witcher 3: Wild Hunt
Metro Exodus EE
Ghostwire Tokyo
Watch Dogs: Legion
Control
Dying Light 2: Stay Human
Spider-Man
Spider-Man: Miles Morales
Black Myth: Wukong
Alan Wake 2
.....
Тупому як горохом об стіну. Можна навіть взяти TLOU у якому гарне освітлення це заслуга трасування, без трасування в реальному часі і з певними обмеженнями (я це підтримую). Але ж тіпочкам-тіпчикам на ютубі роками казали, що амуде без рт бо там різниці не видно і взагалі воно їм не треба... і пофіг що вже стає треба) Он консолі готують, скоро гта6 виходить з найкращою графікою... Але тіпочок-тіпчик, який колись купив амуде, не може просто так взяти і порадіти прогресу, спочатку треба переконать всіх у інтернеті)

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Геральт: 19.05.2025 21:22
FirstTDM: 19.05.2025 20:00 В 20хх серии - вместо лучей были попытки продемонстрировать возможности технологии...
В 30хх серии - постепенно стала технология улучшатся...
В 40хх серии - уже ясно видны преимущества...
В 50хх серии - полная победа трассировки лучей и стали выходить первые игры с трассировкой путей...
А ховрашки, які купували 2000/3000/4000, хоч в курсі були? :D
От зараз відлік для 5000 починаєтсья, тільки для трасування шляхів:
5000 - спроби продемонструвати можливовсті технології (5ігор то вам не жарти)
6000 - поступове покращення
7000 - вже видно перевагу
8000 - повна перемога трасування шляху
9000 - трасування хвиль
...
В соснолях залізяка буде підтримувати промені, тільки й всього. Ну, в мене також підтримує, хех. А променястих забавок "в меню" - аж цілих 20% за скількись там років користування.
Ти взагалі таємна розробка червоних в підвалі, імітація розуму... чат gpt на мінімалках.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 23:41 Да вы что? И в какой это реальности фср4 завезли на старые Радеоны и гтх?)
Єдиний терпимий FSR, це FSR - 100%. Що саме не зрозуміло у фразі "апскейл = милиці"?
З DLSS та сама історія.
tablestikus
Member

Повідомлення

Геральт: 20.05.2025 08:51
erkins007: 19.05.2025 23:41 Да вы что? И в какой это реальности фср4 завезли на старые Радеоны и гтх?)
Єдиний терпимий FSR, це FSR - 100%. Що саме не зрозуміло у фразі "апскейл = милиці"?
З DLSS та сама історія.
Ну так апскейл це не про якість, а про компроміси. Ясно що краще натіви ще нічого не вигадали.
NST1983
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 21:29
NST1983: 19.05.2025 19:56отім відключити лучі, почекати годину і запустити гру знову.... і зрозуміти що вони нафіг не потрібні, бо відчуття насолоди від гри повністю аналогічні
Ну если на 2070 запускать или на радеонах то действительно разницы не будет видно

:facepalm: 3080 і 3070 також мав .. все там нормально було, а у вас походу і зараз не дуже, раз так горить
Wahoo
Member

Повідомлення

Честно, вот перепрохожу кп 2077. С рейтрейсингом и пас трейсингом и длсс трансформер и генерацией, оно показывает на профильном железе 85-100 фпс.
Выключил я эти все рейтрейсинги и пас трейсинги и знаете что? Я не знаю где там разница. В динамике вообще не отдупляю.
Куда там смотреть надо, чтобы увидеть весь этот эмэйзинг? Или это уже просто практически религиозное упарывание, как у той публики в разделах про выбор акустики, где они по 50 страниц ищут наводки от БП в проводах?
Shtopor
Member

Повідомлення

Дискусія по типу хтось бачить склянку наполовину порожню, інші на половину повну.
Одні порівнюють 9070XT з 5070Ti, інші 5070.
А по цінах 5070 +10% => 9070XT + 20% => 5070Ti.

І не можу зрозуміти про яку проблему з трасуванням на Radeon тут обговорюємо, якщо навіть з RT ON 9070XT завжди продуктивніша за 5070 на мінімум 10%, а так 15-20% (окрім Silent Hill 2). Без RT фпс більший на 20-25%.
Професійні задачі... Кто купує для проф задач на залізі не економить і зразу обирає топове рішення, бо це приносить кошти.

DLSS з FG - це єдиний плюс Nvidia (подобається чи ні - але краще коли є опція, ніж коли її немає). Але я думаю що і на AMD технологію рано чи пізно нормально реалізують. Якщо використовувати без FrameGen, то там вже немає суттєвої різниці.
Інша справа що FG це коли з 60 фпс треба зробити 200. Але це не про цю цінову категорію, де карти не завжди вытягнуть 60 фпс у високій роздільній здатності.
EvhenS
Member

Повідомлення

Хороша б була карта за 25к гривень, а так не дуже.
NST1983
Member

Повідомлення

Wahoo: 20.05.2025 10:20 Честно, вот перепрохожу кп 2077. С рейтрейсингом и пас трейсингом и длсс трансформер и генерацией, оно показывает на профильном железе 85-100 фпс.
Выключил я эти все рейтрейсинги и пас трейсинги и знаете что? Я не знаю где там разница. В динамике вообще не отдупляю.
Куда там смотреть надо, чтобы увидеть весь этот эмэйзинг? Или это уже просто практически религиозное упарывание, как у той публики в разделах про выбор акустики, где они по 50 страниц ищут наводки от БП в проводах?
Дак і я ж кажу, що тупо ніфіга не впливає ті лучі, от слова зовсім. :lol: :lol: :lol:
Ektalion
Member

Повідомлення

EvhenS: 20.05.2025 11:47 Хороша б була карта за 25к гривень, а так не дуже.
Вона не може коштувати 25к по дефолту, навіть якщо відкинути всі націнки бариг і тд. По одній простій причині - це нереф і не з дешевих.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Не знаю, про що ви кажете, рт+пт в кіберпанку помітно і воно покращує картинку, треба бути сліпим щоб не бачити, але я наприклад годинку покатався по нічному найт сіті подивився на тіні і відображення неону в калюжах, а потім побіг пригати скакати з катаною під файний музон відрізаючи мусорщикам ноги руки голови і вже взагалі не звертав на це все увагу, питання скоріше в тому як ви граєте і чи потрібне це вам особисто
Васильович
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:09 Самые красивые игры с трассировкой лучей
...
Quake 2 RTX.
....
спойлер
Зображення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Shtopor: 20.05.2025 11:09 * А по цінах 5070 +10% => 9070XT + 20% => 5070Ti.
* Професійні задачі... Кто купує для проф задач на залізі не економить і зразу обирає топове рішення, бо це приносить кошти.
* DLSS з FG - це єдиний плюс Nvidia (подобається чи ні - але краще коли є опція, ніж коли її немає).
* Але я думаю що і на AMD технологію рано чи пізно нормально реалізують.
Полностью поддерживаю! :beer:

Но тут невозможно объяснить, что считать цены надо в % и не страдать от каждой грн. :)

Ну и беда/печаль - люди ничего не видят на экране: ни трассировки лучей, ни работы DLSS 4... ну вот как дальтоникам объяснить разницу между красным и зеленым цветом? B-)

Одна надежда - скоро и AMD выкатит новые видяхи с трассировкой лучей и генерацией кадров - послушаем тогда "противников прогресса" :rotate:

- - -

Безусловно, хорошая игра остается отличным развлечением и на минималках:

* разрешение экрана 1080р... можно и 720р...
* понизили качество графики до минимума...
* отключили HDR (10 бит)...или вообще используем 6 бит для цвета...
* отключили RT, FG, DLSS... да всё отключили...
* убрали "лишние" эффекты...
...................

Играть так можно? Да, конечно, можно ;)

Но это же НЕ значит, что все эти отключенные опции "плохие" и "портят картинку" :-P
Востаннє редагувалось 20.05.2025 12:26 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 1 раз.
SergN
Member

Повідомлення

Wahoo: 20.05.2025 10:20Я не знаю где там разница. В динамике вообще не отдупляю.
І те ж саме можна провернути з "ультра-супер-мега-макс... " налаштуваннями, ефект залишиться тим же.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 20.05.2025 08:51
З DLSS та сама історія.
Единственный нормальный фср это фср4, который по качеству как длсс3.
С длсс есть вообще длсс4 который куда лучше стандартного ТАА в нативе.
Чистый натив умер, смиритесь, даже АМД смирилась.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007
А чому нормальні тести в нативі проводять?
зі. І це мине ©
Shtopor
Member

Повідомлення

До речі, дякую за огляд :)
Якраз тут говорили, що тестування саме 9070XT було б корисним. Конкуренти й режими тестування/ігри дають добре розуміння позиціонування ВК.
EvhenS
Member

Повідомлення

Ektalion MSRP це ціна вже з ПДВ(він по усьому світу десь відсотків 20-25, а в США є інший податок який приблизно стількі ж додає до ціни) і націнками бариг. R означає рітейл тобто роздрібна торгівля, на полиці крамниці. І якщо не має штучних дефіцитів то баригі не дуже розганяються. Я от три своїх останніх карти по MSRP приблизно і купував. І GeForce 950 за 4300 в 16му, і RX 570 за 4600 в 20му, і RX 6750 в 23му за 20к купив, це ще і дешевше було ніж 550$.
kairo
Member

Повідомлення

EvhenS: 20.05.2025 14:46 Ektalion MSRP це ціна вже з ПДВ(він по усьому світу десь відсотків 20-25, а в США є інший податок який приблизно стількі ж додає до ціни) і націнками бариг. R означає рітейл тобто роздрібна торгівля, на полиці крамниці. І якщо не має штучних дефіцитів то баригі не дуже розганяються. Я от три своїх останніх карти по MSRP приблизно і купував. І GeForce 950 за 4300 в 16му, і RX 570 за 4600 в 20му, і RX 6750 в 23му за 20к купив, це ще і дешевше було ніж 550$.
MSRP не включає податки.
LynxyOne
Junior

Повідомлення

Ля, я так і не зрозумів з цього срачу.
Зараз сижу на зеленій 3070, думаю кудись перекочуватись. От і думаю - взяти оцю brand new чи може посидіти на мівіні ще місяць і облизнутись на 5070ті? :insane:
denizen
Member

Повідомлення

По тестам 9070ХТ наче нормальна карта у порівнянні з 5070 конкурентами, тільки гарячиша, та споживае більше. Плюс - коштує дешевше. От і вирішуй.
Відповісти