Новини
Останні статті і огляди
Вибір процесора
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Mixx
Member
Споживає менше за налаштований 7700, це так, до відома.Striker: ↑ 09.05.2025 20:059800x3d
-
GreenMile
Member
То він, мабуть на знав, що АМД при першому старті пам'ять тренують і треба трохи зачекати. 15 років, кажете...Striker: ↑ 08.05.2025 19:07 Недавно збирав людям збірку з 7800х3д, так каже, що запустилась тільки з третього разу.
Я зібрав свій 7800х3д з першого разу, при тому що цим не заробляю, так шо менше слухайте пустих балачок, які не закінчуються виявленням проблеми, тобто чому саме він у нього не стартонув.
-
lewerlin
Member
Архітектура ядер, з 6 по 10 покоління інтел не мінялась, лише перейменовувалась. Це все один і той же Скайлейк.Rex: ↑ 09.05.2025 17:23У першого підкупає 12 потоків, у другого - більша частота і сучасніша архітектура
-
Striker
Member
Що це значить, це типу підбираються автоматично таймінги чи як? Де можна про це почитати, десь в специфікаціях про це згадується? Ну, типу звідки умовний звичайний пересічний повинен про це дізнатися і знати про такий нюанс.GreenMile: ↑ 11.05.2025 21:10пам'ять тренують
І взагалі, про це мова і йшла, що Інтел вставив і він працює, а з АМД ще треба танцювати з бубном інколи. Я сам зараз збираю комп саме на АМД, мене не треба приписувати до фанатів Інтелу чи ще чогось, я просто намагаюся сам для себе розібратися. В мене вже 7700 і b850 на руках, чекаю тільки оперативку, сьогодні буду збирати плату. Якщо це буде позитивний досвід, то я буду радий і в майбутньому стану фаном АМД, а ні, то буду плюватись наступні років 5 і потім перейду на Інтел.
-
vladka767
Member
Striker
Даю вам безкоштовну пораду - не трреба ставати фаном якогось бренду, завжди треба дивитись що є на ринку, що саме відповідає вашим потребам та бюджету. Так, зараз проци амд кращі по співвідношенню ціна-продуктивність, але в майбутньому все може змінитись.
І теза "інтел вставив і працює а з амд постійні танці з бубном теж не вірна". Що там що там можуть бути нюанси.
Даю вам безкоштовну пораду - не трреба ставати фаном якогось бренду, завжди треба дивитись що є на ринку, що саме відповідає вашим потребам та бюджету. Так, зараз проци амд кращі по співвідношенню ціна-продуктивність, але в майбутньому все може змінитись.
І теза "інтел вставив і працює а з амд постійні танці з бубном теж не вірна". Що там що там можуть бути нюанси.
-
GreenMile
Member
Простими словами проц і пам'ять узгоджують тактові частоти, затримки та інше. Довжина цього процесу залежить від обсягу пам'яті, більше пам'ять - довше процес. На старі АМ5 таке тренування могло займати 3-5 хвилин. Коли я збирав - це біло приблизно 30-40 секунд. Але у мене на плдаті є пост-кодер тож там одразу при старті видно, що відбувається.Striker: ↑ 12.05.2025 08:29Що це значить, це типу підбираються автоматично таймінги чи як? Де можна про це почитати, десь в специфікаціях про це згадується? Ну, типу звідки умовний звичайний пересічний повинен про це дізнатися і знати про такий нюанс.GreenMile: ↑ 11.05.2025 21:10пам'ять тренують
Написано в мануалі, там зазвичай є розділ під назвою "Starting up for the first time", там написано.
Хто сказав, що пересічний має про це знати? Це робота для спеціаліста, який розуміється на тому, що робить, не вмієш - не лізь і заплати тому, хто вміє, все просто.
Востаннє редагувалось 12.05.2025 10:01 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
-
Dima+
Member
Мне интересно, когда пишут, что нужно брать амд 7700 потому, что в будущем можно проабгрейдить поставив"дешевый х3д". (сейчас 7800 - стоит 18000 грн, 9800 - 26500 грн). Вопрос: а что есть перспективы, что процы х3д подешевеют? они сейчас овер прайс.
Да, лучший проц х3в в старых и онлайн играх, но очень не выгодные.
Почему сейчас не взять тоже 14600кф или просто 7700, но не планировать его апгрейт на х3д, а через 3-5 лет просто купить новую платформу с ддр6.
Да, лучший проц х3в в старых и онлайн играх, но очень не выгодные.
Почему сейчас не взять тоже 14600кф или просто 7700, но не планировать его апгрейт на х3д, а через 3-5 лет просто купить новую платформу с ддр6.
-
vladka767
Member
Ну скажімо так, є не нульова ймовірність)Dima+: ↑ 12.05.2025 10:01 Вопрос: а что есть перспективы, что процы х3д подешевеют?
-
Dima+
Member
тогда выгодней раз в 5 лет вложит условные 20000грн. в проц, мать и озу, чем трать за раз от 30000 до 50000 на связку проц, мать, озуvladka767: ↑ 12.05.2025 10:20Ну скажімо так, є не нульова ймовірність)Dima+: ↑ 12.05.2025 10:01 Вопрос: а что есть перспективы, что процы х3д подешевеют?
-
Melofon
Member
Dima+
Есть 100 процентная вероятность что они подешевеют, сейчас пока нет бо это ещё актуальные процессоры, а вот когда выйдет ещё одно-два поколения то точно станут дешевле и чем старее тем дешевле, типа 7800x3d естественно раньше подешевеют, а эти пару лет когда ждёшь можно вполне себе пересидеть на 7700 если конечно у тебя не топовые/предтоповые карты и муляет что они недогружены местами.
Есть 100 процентная вероятность что они подешевеют, сейчас пока нет бо это ещё актуальные процессоры, а вот когда выйдет ещё одно-два поколения то точно станут дешевле и чем старее тем дешевле, типа 7800x3d естественно раньше подешевеют, а эти пару лет когда ждёшь можно вполне себе пересидеть на 7700 если конечно у тебя не топовые/предтоповые карты и муляет что они недогружены местами.
-
Cherry Schnapps
Member
VladimirV: ↑ 05.05.2025 20:12 Cherry Schnapps
Зараз там немає розпродажу, тобто гарних цін там немає. Найкраща, Яку видає застосунок 308$, від агрегатору Big Save Store, далі за 350$+, і на все це не діють зараз купони.
Про конденсатори це вже давно стара історія з новою ревізією https://ae01.alicdn.com/kf/S44648f677e8 ... f3341t.jpg . Тут на форумі пару тем точно було про R7 7700.
Коли будуть наступні дні розпродажу https://ali-shop.net/uk/sale
Варто ще підписатись на нормальні канали про Алі з купонами на розпродаж, якщо ви хочете справді самі там купувати, і слідкувати, коли буде там можливість купити. Ну або купляти за "кращу ціну" від агрегатору. Або в конкретному магазині, бажано з Silver, Gold, позначками. Дивитись треба як довго магазин на Алі, скільки в нього продажів, покупців, і загальний рейтинг магазину.
Якщо на мито не повезе, то ціна буде, - ну наприклад 308$ + мито 44.12$ https://ukraine-express.com/customscalc.html
орієнтовний бюджет на решту 1500$~
-
Vlaad13
Member
Сюди напишітьCherry Schnapps: ↑ 12.05.2025 20:23VladimirV: ↑ 05.05.2025 20:12 Cherry Schnapps
Зараз там немає розпродажу, тобто гарних цін там немає. Найкраща, Яку видає застосунок 308$, від агрегатору Big Save Store, далі за 350$+, і на все це не діють зараз купони.
Про конденсатори це вже давно стара історія з новою ревізією https://ae01.alicdn.com/kf/S44648f677e8 ... f3341t.jpg . Тут на форумі пару тем точно було про R7 7700.
Коли будуть наступні дні розпродажу https://ali-shop.net/uk/sale
Варто ще підписатись на нормальні канали про Алі з купонами на розпродаж, якщо ви хочете справді самі там купувати, і слідкувати, коли буде там можливість купити. Ну або купляти за "кращу ціну" від агрегатору. Або в конкретному магазині, бажано з Silver, Gold, позначками. Дивитись треба як довго магазин на Алі, скільки в нього продажів, покупців, і загальний рейтинг магазину.
Якщо на мито не повезе, то ціна буде, - ну наприклад 308$ + мито 44.12$ https://ukraine-express.com/customscalc.htmlЕпопея з процом закінчилась тим що замовив з аліка , вирішив той момент що не працюють проміки на проци та телефони..... дуже сумно..... тепер треба підібрати решту комплектуючих.....
як що у кого є якісь поради що взяти до 7800 х3Д не за всі гроші світу і щоб було нормальної якості , будь-ласка напишіть
Дякую
орієнтовний бюджет на решту 1500$~
viewtopic.php?f=1&t=118151
-
Kazza
Junior
Доброго дня, думаю зібрати комп під ігри, стало питання, який потрібен проц. Хочу собі ryzen, але не знаю який, підкажіть будь ласка, щоб добре літала кска, та ще добре витримував паралельний стрім(прога зі стріму більше буде налаштована на карточку)
Відправлено через 20 секунд:
Доброго дня, думаю зібрати комп під ігри, стало питання, який потрібен проц. Хочу собі ryzen, але не знаю який, підкажіть будь ласка, щоб добре літала кска, та ще добре витримував паралельний стрім(прога зі стріму більше буде налаштована на карточку)
Відправлено через 20 секунд:
-
Klon
CG graphikos fan
Kazza
чем краще тем краще
А по темі - краще вказуйте що у вас є окрім проца, і ціну - тоді щось вам напишуть.
п.с. - для стрімов в фул-хд начебто досить нормального 8\16 ядерніка, це якщо кодувати відяшкою .
чем краще тем краще
А по темі - краще вказуйте що у вас є окрім проца, і ціну - тоді щось вам напишуть.
п.с. - для стрімов в фул-хд начебто досить нормального 8\16 ядерніка, це якщо кодувати відяшкою .
-
Kazza
Junior
Я зараз тільки планую все, вирішив відштовхнутися від проца. Карту думаю 4070. Стріми будут в 1080
Той що в мене є
Процесор INTEL Core™ i5 12400F
Материнська плата ASUS PRIME H610M-K D4
Кулер Arctic Freezer 135 A-RGB
ОЗП HyperX DDR4 2x16Gb 3200mhz
Накопичувач SSD M.2 Kingston NV2 1Tb
Відеокарта RTX 3070 8GB
Але коли відкриваю хром і свій стрім, трохи лагає
В процах взагалі не розумію, тому й питаю
Відправлено через 43 секунди:
Думаю над ryzen 7, але який з них буде краще не розумію
Той що в мене є
Відеокарта RTX 3070 8GB
-
Vlaad13
Member
Там лаги через відяху скоріше за все, краще її замінитиKazza: ↑ 13.05.2025 20:01 Я зараз тільки планую все, вирішив відштовхнутися від проца. Карту думаю 4070. Стріми будут в 1080
Той що в мене є
Відеокарта RTX 3070 8GB
-
Donate
Member
З налаштуваннями трішки покопайся... Якщо ютуб там можна NVENC юзатиKazza: ↑ 13.05.2025 20:01 Я зараз тільки планую все, вирішив відштовхнутися від проца. Карту думаю 4070. Стріми будут в 1080
Той що в мене є
Відеокарта RTX 3070 8GB
-
Klon
CG graphikos fan
не знаю но тестів для інтересу ноутбучний 4800Н с 2060 = на фул хд норм транслювало (через ОБС студио твич\ютуб 30фпс на Нвенк), але якусь стратежку запускав, де не було упору в гпу и цпу.Kazza: ↑ 13.05.2025 20:01Процесор INTEL Core™ i5 12400F
Відеокарта RTX 3070 8GB
Я б дійсно помоніторів завантаження заліза тількі в іграшке та потім в стріме , і подивився чого не вистачає.
-
Melofon
Member
Была бы у вас плата посерьёзнее то можно было посоветовать i5 13600к и этого вам бы с головой хватило, но ваша плата будет слабоват для него да и ддр4 не очень для 13/14-го поколения, там лучше ддр5, а так если уже брать новую плату то можно и райзен взять типа 7700х с платой на В650/850 и 32ГБ ддр5.Kazza: ↑ 13.05.2025 20:01Той що в мене є
Відеокарта RTX 3070 8GB
-
l-m
Member
для 12-го ще гірше ддр4, адже там менше кешу ніж у 13/14-гоMelofon: ↑ 13.05.2025 20:21 ддр4 не очень для 13/14-го поколения, там лучше ддр5