Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

anatolikostis: 12.05.2025 01:04
Ray2000gt: 12.05.2025 00:48Opel 3.0 CDTI Z30DT
Зображення
така форма прокладки? чи треба ще дві - на патрубок?
я б звісно десь ці неробочіі тупо взяв, поламані з розборок, та передав на креслення заготовок прокладок.
Дякую за ідею.
До речі, саме ця є в наявності. Але всього треба 6 шт, 4 позіції.
Opel
Ось список по оригіналу Opel:
97306039
97306040
97176387 x2
97353012 x2
Filabatya
Member

Повідомлення

Я свій єгр і дросіль за 2год на стоянці почистив, forte така жовта фігня для миття посуду валить шо дурна і викруткою. Очисники гальм карбюраторів то все фігня. Впуск ні, було впадло знімати топливну рампу :gigi:
zmax
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.05.2025 04:35Я свій єгр і дросіль за 2год на стоянці почистив,
я свій навіть не зміг відкрутити :gigi: . Там ричаг потрібен з пів метра мабуть. Але так, почистити просто клапан егр і 1 трубку сенсу мабуть мало.
Hells Angels
Member

Повідомлення

zmax: 12.05.2025 17:45Але так, почистити просто клапан егр і 1 трубку сенсу мабуть мало.
клапан може не повністю закриватись, і більше дряні буде нон-стоп попадати у циліндри
zmax
Member

Повідомлення

Hells Angels: 12.05.2025 17:47клапан може не повністю закриватись, і більше дряні буде нон-стоп попадати у циліндри
буде помилка горіти по системі егр, а може і в аварію падати і не їхати від слова зовсім. важко буде таке не помітити.
Filabatya
Member

Повідомлення

В мене було так: дросіль не зміг закритися повнісю, відповідно дало помилку джекі чан(мясорубка) регенерація перестала відбуватися і все. Двигун почав закидуватися маслом через забитий вихлоп(сажевик). Якщо вже будете комусь платити за це гроші то чистіть все: дросіль, єгр, впускний колектор і впуск двигуна(там напевно горіхом). В аварію не впала бо я стирав помилку по дросілю, поки не задрався) Процедура очистки обовязкова при міській їзді хочаб раз на 3-5 років
Hells Angels
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.05.2025 19:15Процедура очистки обовязкова при міській їзді хочаб раз на 3-5 років
вирізати всьо і горя не знати, все одно в європу не поїдеш бо на замку :gigi:
Filabatya
Member

Повідомлення

а чіпанути(маховик і так під заміну з сцепою) я глибоко перекопаний шо 2л диз має мати 200коняк і 400 моменту)
правда без кватро :weep:
Scoffer
Member

Повідомлення

Ох вже ці дизелисти, хлібом не корми, дай щось з двигуна вирізати :laugh:
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Filabatya: 12.05.2025 19:15 В мене було так: дросіль не зміг закритися повнісю, відповідно дало помилку джекі чан(мясорубка) регенерація перестала відбуватися і все. Двигун почав закидуватися маслом через забитий вихлоп(сажевик). Якщо вже будете комусь платити за це гроші то чистіть все: дросіль, єгр, впускний колектор і впуск двигуна(там напевно горіхом). В аварію не впала бо я стирав помилку по дросілю, поки не задрався) Процедура очистки обовязкова при міській їзді хочаб раз на 3-5 років
В мене майже так само.
Зʼявилось 2 помилки 1. Не повне відкриття ЄГР клапану. 2. Недостатній потік рециркуляційних газів.
Але це спіткало мене в дорозі. Тому довелось проїхати в такому режимі ще близько 1000 км. Після чого зʼявилась помилка по високому тиску тиску перед сажевиком (аварійний режим, регенарція відключилась). Отаке комбо. :mad:
Ну ЄГР зніму-почищу. Засіб купив. Хоч там і розбирати купу всього треба. Пхати дизельний V6 в компактну машину - погана ідея.
Сажевик до цього чудово працював і був у відмінному стані. Сподіваюсь, вдасться його реанімувати підручними засобами. Залʼю його піною для чищення DPF. Але це вже крок номер два.

Отправлено спустя 5 минут 8 секунд:
Scoffer: 12.05.2025 20:01 Ох вже ці дизелисти, хлібом не корми, дай щось з двигуна вирізати :laugh:
Трактористи. :gigi:
Та не треба нічого вирізати.
Але чому воно не працює нормально в штатному режимі, мені незрозуміло.

Отправлено спустя 5 минут 44 секунды:
Hells Angels: 12.05.2025 19:24 вирізати всьо і горя не знати, все одно в європу не поїдеш бо на замку :gigi:
Не хочу душніти тут, але це не правильно. Точніше, це можна робити в умовах, наближених до заводських, а отже нереально. Якщо немає заводської прошивки без ЄГР, жоден «гараж» її не зробить.
zmax
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 12.05.2025 23:31Якщо немає заводської прошивки без ЄГР, жоден «гараж» її не зробить.
та якраз з просто відключити, ще більш менш. Я дійсно не розумію за що там $350+, якщо просто шиємо на евро-2.
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax
Не знаю що там з дизелями, а на бензинках там нічого не буває просто. Паливні карти євро4, і тим паче євро5 чи 6 це не одна карта, а ціла колода, їх там десятки, чим вище стандарт, тим більше карт. Я тут згоден з anatolikostis, ніякі васяни пупкіни з СТО не осилять переналаштувати двигло в усіх його режимах навіть на просте зниження екостандарту. А заводську без-egr прошивку ще треба десь взяти. Ну або замінювати ECU на якесь допотопне однокартове, там ще більш-менш зрозуміло що коїться. Попутно перестануть працювати всі інші новомодні прибамбаси, від кондишна до абс :D
Але це лише половина проблеми, іншою половиною є те що сучасні ECU або не шиються зовсім, або не шиються частково що ще гірше бо призводить до того що ці васяни-прошивальщики не можуть виправити навіть там ще бачать що щось не зовсім норм.

Відправлено через 17 хвилин :
Ну і "паливна карта" це умовна назва з часів коли вони дійсно відповідали тільки за паливо. Зараз вони регулюють взагалі все в залежності від усього іншого.
zmax
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.05.2025 09:32Паливні карти євро4, і тим паче євро5 чи 6 це не одна карта, а ціла колода, їх там десятки, чим вище стандарт, тим більше карт. Я тут згоден з anatolikostis, ніякі васяни пупкіни з СТО не осилять переналаштувати двигло в усіх його режимах навіть на просте зниження
Топливные карты вообще не трогают. Да и зачем их трогать если не планируется чип-тюнинг?
немного гуглил ютуб на тему отключения егр. Под правильной отшивкой егр понимают отключение всех систем и датчиков следящих за нормальной работой егр. В не очень умелых руках, опять же судя по тем роликам что я видел, ничего этого не делают, а просто отключают джеки чан. То есть ошибки есть, но лампочка об этом не сигнализирует + попутно отключают карту ограничения мощности в аварийном режиме.
В общем я не нашел ничего сложного в отключении егр. Минимальное понимание процесса, оборудование для прошивки и ПО.
А вот с чип тюнингом - да, нужно корректировать топливные карты, там все сильно сложнее.
Scoffer: 13.05.2025 09:32Ну і "паливна карта" це умовна назва з часів коли вони дійсно відповідали тільки за паливо. Зараз вони регулюють взагалі все в залежності від усього іншого.
да вроде как было так и осталось, стехиометрия константа. Количество самих карт да, наверное больше, т.к. двигатели стали умнее, датчиков стало больше и под каждую комбинацию параметров нужна своя топливная карта.
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax
EGR напряму впливає на стехиометрію тому що закачує умовно інертне повітря в циліндри. Корегування паливної карти на бензинкі обов'язкове. На дизелі, підозрюю, дещо простіше.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 12.05.2025 23:31Після чого зʼявилась помилка по високому тиску тиску перед сажевиком (аварійний режим, регенарція відключилась)
так він забивсь більше чим потрібно для регенерації, можна спробувати врубити її через комп принудітєльно
Ray2000gt: 12.05.2025 23:31Залʼю його піною для чищення DPF. Але це вже крок номер два.
можеш не гратись цим, більше гемору чим користі, взнавай хто промиває їх на станку, буде швидше і на більше часу вистачить
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Hells Angels: 13.05.2025 11:12так він забивсь більше чим потрібно для регенерації, можна спробувати врубити її через комп принудітєльно
В моєму випадку забиття сажевика - це наслідок. З'явилась помилка по клапану ЄГР, з цього моменту двигун перейшов в аварійний режим і регенерація перестала включатись. Проїхав так біля 1000 км і сажевик очікувано забився. Примусово також не активується, все через той же ЄГР. Повторюся, до цього сажевик чудово себе почував.
Тому вирішив почистити ЄГР, а далі вже спробувати реанімувати сажевик.

Отправлено спустя 8 минут 17 секунд:
zmax: 13.05.2025 10:13Топливные карты вообще не трогают. Да и зачем их трогать если не планируется чип-тюнинг?
Як це не чіпають?
Без ЄГР має бути зовсім інша суміш. Якщо дуже спрощено, суміш має стати багатшою.
Коли відключають ЄГР, то в циліндр попадає та сама кількість повітря. Але це повітря свіже, в ньому більше кислороду (так як не має частки відпрацьованних газів). Відповідно суміш починає згорати більш інтенсивно. 1. Підвищюється температура згорання. 2. Може виникати детонація. По суті суміш стає біль бідною. Що є небезпечним для двигуна.
У себе саме це й помітив. Двигун зразу почав грітися більше норми на 5-10 градусів. Довелося їхати з пічкою на максимум і відкритими віікнами. При часткових навантаженнях чую жорстку роботу - детон.
Можливо для деяких двигунів перегрів не загрожує, особливо рядних четвірок. Але мій V6 дуже теплонавантажений, він і так гріється сильно, працює на межі можливостей СО.

Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Scoffer: 13.05.2025 10:21EGR напряму впливає на стехиометрію тому що закачує умовно інертне повітря в циліндри. Корегування паливної карти на бензинкі обов'язкове. На дизелі, підозрюю, дещо простіше.
Саме так.
Не знаю, чи простіше. Але просто глушити - це порушувати все сумішеутворення. Я впевений, що написати нову прошивку під роботу без ЄГР може лише завод. Принаймні, зробити це правильно.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ray2000gt
Дизель за визначенням працює на супербідних сумішах, стехиометрії дотримуватись не треба, ну, в якихось адекватних межах. Але ж є ще температура вхідного повітря і скоріш за все якісь інші неочевидні фактори, котрі на щось там дуже важливе впливають. Не готовий сказати що там треба корегувати.
А в бензині там все жорстко, крок в сторону і двигло піде в рознос. Може навіть з бабахом.

Відправлено через 8 хвилин :
Насправді налаштувати двигун під євро2 на ecu евро2 складності ніякої не являє. Це буквально одна табличка. Складність в тому що в ecu покоління евро6 це ніфіга не одна таблиця навіть якщо оті всі евро6 не треба. Немає там ніякого такого режиму "для чайників".

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Scoffer: 13.05.2025 17:06стехиометрії дотримуватись не треба
Я тут неправильно виразився, не треба дотримуватись точних співвідношень повітря до палива.
zmax
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.05.2025 16:58А в бензині там все жорстко, крок в сторону і двигло піде в рознос.
какой такой разнос.
есть бедная смесь, где выше температуры и ГГ выпускным клапанам,
есть богатая, где несгоревший бенз вылетает в трубу. Хлопки это скорее к позднему зажиганию.
Ray2000gt: 13.05.2025 15:15Без ЄГР має бути зовсім інша суміш. Якщо дуже спрощено, суміш має стати багатшою.
это все понятно, только клапан ЕГР не всегда открыт, а значит и топливные карты для случая закрытого ЕГР уже должны быть. Но тут уже догадки, точной информации у меня нет.
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax
Бідна суміш це підвищена ймовірність детонації. Сучасні двигли і без того на межі детону працюють і тільки за рахунок датчиків і маніпулюванням з запаленням і живуть.

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Спорткари на трасах спеціально багатять суміш щоб ніде нічого не гепнуло по дорозі :rotate:
f24gun69
Member

Повідомлення

Шановні колеги
Порадьте, будь ласка, простий бук під Васю-діагноста з мінімально відповідним конфігом
Дякую
Відповісти