В моєму випадку забиття сажевика - це наслідок. З'явилась помилка по клапану ЄГР, з цього моменту двигун перейшов в аварійний режим і регенерація перестала включатись. Проїхав так біля 1000 км і сажевик очікувано забився. Примусово також не активується, все через той же ЄГР. Повторюся, до цього сажевик чудово себе почував.
Тому вирішив почистити ЄГР, а далі вже спробувати реанімувати сажевик.
Отправлено спустя 8 минут 17 секунд:
zmax: ↑
13.05.2025 10:13Топливные карты вообще не трогают. Да и зачем их трогать если не планируется чип-тюнинг?
Як це не чіпають?
Без ЄГР має бути зовсім інша суміш. Якщо дуже спрощено, суміш має стати багатшою.
Коли відключають ЄГР, то в циліндр попадає та сама кількість повітря. Але це повітря свіже, в ньому більше кислороду (так як не має частки відпрацьованних газів). Відповідно суміш починає згорати більш інтенсивно. 1. Підвищюється температура згорання. 2. Може виникати детонація. По суті суміш стає біль бідною. Що є небезпечним для двигуна.
У себе саме це й помітив. Двигун зразу почав грітися більше норми на 5-10 градусів. Довелося їхати з пічкою на максимум і відкритими віікнами. При часткових навантаженнях чую жорстку роботу - детон.
Можливо для деяких двигунів перегрів не загрожує, особливо рядних четвірок. Але мій V6 дуже теплонавантажений, він і так гріється сильно, працює на межі можливостей СО.
Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Scoffer: ↑
13.05.2025 10:21EGR напряму впливає на стехиометрію тому що закачує умовно інертне повітря в циліндри. Корегування паливної карти на бензинкі обов'язкове. На дизелі, підозрюю, дещо простіше.
Саме так.
Не знаю, чи простіше. Але просто глушити - це порушувати все сумішеутворення. Я впевений, що написати нову прошивку під роботу без ЄГР може лише завод. Принаймні, зробити це правильно.