Новини
Останні статті і огляди
Вело овери?
-
Reverse_rain
Member
timetron666
Як на мене майже не має, якщо не спеціально тертися ними об бордюри і не стрибати як на BMX.
В мене стоять схожі як по першій ссильці, цілком нормальні топталки. Великі та широкі. Зараз би вже спробував контакти.
Як на мене майже не має, якщо не спеціально тертися ними об бордюри і не стрибати як на BMX.
В мене стоять схожі як по першій ссильці, цілком нормальні топталки. Великі та широкі. Зараз би вже спробував контакти.
-
nutman
Member
Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
-
Filabatya
Member
можна зразу проапгрейдити, якщо діор на хт чи хтх, краще крутяться і вальниця втулкою закрита надійніше якшо в вас шімано. відос в ютубі бачив)))
-
unique-neon
Member
На різних байках slx на підвісі з середніми ходами та xt на хардтейлі з малими. Чесно кажучи без різниці на практиці.
Я не думаю, що ролики ланцюг зносять, там нема навантаження, поправте якщо що.
А що не так було з касетою? Проскакував ланцюг?
Я не думаю, що ролики ланцюг зносять, там нема навантаження, поправте якщо що.
А що не так було з касетою? Проскакував ланцюг?
-
dead_rat
Member
Ні, не парься, якщо ролік ще крутиться і зуби на ньому лишилися то все добреnutman: ↑ 09.05.2025 03:05 Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
-
waryag
Member
Саме у зносостійкості - немає. Але нейлон менш стійкий до ударів.timetron666: ↑ 05.05.2025 15:03Народ, підскажіть будь ласка, обираю топталки на аліку, чи є різниця у зносостійкості між нейлоновими і алю педалями?
1) https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 742%21ABXZ
2 https://www.aliexpress.com/item/1005005078162610.html
В мене були подібні cxwxc - ліва тріснула і розвалилася. Але там гірше конструктив і розподіл навантаження - ломаються перемички від кінця осі до зовнішньої рамки. Зараз лежать в коробці саме такі нейлонові МЗІРХи на запас (брав у бандлі за 9 баксів), а я тимчасово хожу пішки.
Заради справедливості, бачив і ламані алю.
-
Reverse_rain
Member
Та з дурі зламати можна все. Не те що топталки, колеса скласти та раму вшатати.waryag: ↑ 09.05.2025 13:37Заради справедливості, бачив і ламані алю.
Тут залежить від стиля їзди.
А педалі, більш важливо щоб там нормальні підшипники були і пильники від пилу та води були в наявності. А палстик чи алюмінька, то вже пофіг.
-
nutman
Member
А можно ссылку, о чем речь?Filabatya: ↑ 09.05.2025 04:03 можна зразу проапгрейдити, якщо діор на хт чи хтх, краще крутяться і вальниця втулкою закрита надійніше якшо в вас шімано. відос в ютубі бачив)))
Отправлено спустя 48 секунд:
Да, на средней передней звезде. Ну я решил перейти на дабл по такому случаюunique-neon: ↑ 09.05.2025 10:06 А що не так було з касетою? Проскакував ланцюг?
Отправлено спустя 39 секунд:
Там зубы огого, просто как бы не хотелось бы на мелочи в лужу присесть, всё заменил а ролики оставилdead_rat: ↑ 09.05.2025 10:14Ні, не парься, якщо ролік ще крутиться і зуби на ньому лишилися то все добреnutman: ↑ 09.05.2025 03:05 Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
-
Filabatya
Member
nutman
- спойлер
-
nutman
Member
Понял
-
Барбарис
Member
І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
-
dead_rat
Member
Зато якщо поставити оверсайз роліки з карбоновую ножкою, то всі бачитимуть що володар лох успішна людина, що може витратити додаткові 500$ на хоббіБарбарис: ↑ 09.05.2025 18:10 І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
https://www.bike24.de/p1377411.html?sku=1309987
На своєму комютері міняв ролік, коли він трошечки зносився. На фото старий і новий.
-
Filabatya
Member
зовсім трішки зносився, як колесо став)
-
Барбарис
Member
dead_rat, хотів собі таку штуку для зовнішнього вигляду 
-
waryag
Member
Якщо сильно зношені, можуть впливати на перемиканняБарбарис: ↑ 09.05.2025 18:10І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
-
Барбарис
Member
waryag,
Це якщо такі, як у dead_rat. Мова саме про сенс заміни в майже стоковому стані. В мене по 5 років ролики стоять, міняв деякі для зовнішнього вигляду.
-
nutman
Member
Во всех мануалах, что я видел, шимановские hollowtech 68-73 ставят 2 спейсера справа и 1 слева. Но мне мастер поставил наоборот, 2 слева и 1 справа. И даже в этом случае маленькая звезда спереди+большая сзади чейнлайн оставляет желать лучшего (я бы сказал на грани, в общем-то как и должно быть). Если сделать по мануалу - 2 справа 1 слева, то перекос получается слишком сильный. Я вот думаю, и не могу никак понять, как так? Если в мануале сказано, а оно хреново получается. Может где-то что-то упустили из виду? Каретка sm-bb52. Стоял тройник FC-T8000, 2 спейсера справа и 1 слева - по мануалу и было ок. Сейчас cues u8000-2. Есть мысли на этот счет?
- спойлер
- https://imgur.com/a/ajGmBop
-
unique-neon
Member
Шимано пише, що u8000 має менший чейнлайн, 48.8 замість 50. Плюс розрахований на 11х касету. Якщо рідні касети для FC-T8000 9-10х швидкісні, то у колишніх втулок вужчий барабан, відповідно чейнлайн трохи правіше. Я так розумію, що втулку ви не міняли, тому так і вийшло.
-
murzik
Member
когось цікавть gt avalanche elite 2019 29 колеса М-розмір?
-
Hotspur
Member
на олх виставь куплятьmurzik: ↑ 12.05.2025 22:52 когось цікавть gt avalanche elite 2019 29 колеса М-розмір?