Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Reverse_rain
Member

Повідомлення

timetron666
Як на мене майже не має, якщо не спеціально тертися ними об бордюри і не стрибати як на BMX.
В мене стоять схожі як по першій ссильці, цілком нормальні топталки. Великі та широкі. Зараз би вже спробував контакти.
nutman
Member

Повідомлення

Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
Filabatya
Member

Повідомлення

можна зразу проапгрейдити, якщо діор на хт чи хтх, краще крутяться і вальниця втулкою закрита надійніше якшо в вас шімано. відос в ютубі бачив)))
unique-neon
Member

Повідомлення

На різних байках slx на підвісі з середніми ходами та xt на хардтейлі з малими. Чесно кажучи без різниці на практиці.

Я не думаю, що ролики ланцюг зносять, там нема навантаження, поправте якщо що.

А що не так було з касетою? Проскакував ланцюг?
dead_rat
Member

Повідомлення

nutman: 09.05.2025 03:05 Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
Ні, не парься, якщо ролік ще крутиться і зуби на ньому лишилися то все добре
waryag
Member

Повідомлення

timetron666: 05.05.2025 15:03Народ, підскажіть будь ласка, обираю топталки на аліку, чи є різниця у зносостійкості між нейлоновими і алю педалями?

1) https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 742%21ABXZ

2 https://www.aliexpress.com/item/1005005078162610.html
Саме у зносостійкості - немає. Але нейлон менш стійкий до ударів.
В мене були подібні cxwxc - ліва тріснула і розвалилася. Але там гірше конструктив і розподіл навантаження - ломаються перемички від кінця осі до зовнішньої рамки.
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005005697602139.html
Зараз лежать в коробці саме такі нейлонові МЗІРХи на запас (брав у бандлі за 9 баксів), а я тимчасово хожу пішки. :rotate:

Заради справедливості, бачив і ламані алю.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

waryag: 09.05.2025 13:37Заради справедливості, бачив і ламані алю.
Та з дурі зламати можна все. Не те що топталки, колеса скласти та раму вшатати.
Тут залежить від стиля їзди.
А педалі, більш важливо щоб там нормальні підшипники були і пильники від пилу та води були в наявності. А палстик чи алюмінька, то вже пофіг.
nutman
Member

Повідомлення

Filabatya: 09.05.2025 04:03 можна зразу проапгрейдити, якщо діор на хт чи хтх, краще крутяться і вальниця втулкою закрита надійніше якшо в вас шімано. відос в ютубі бачив)))
А можно ссылку, о чем речь?

Отправлено спустя 48 секунд:
unique-neon: 09.05.2025 10:06 А що не так було з касетою? Проскакував ланцюг?
Да, на средней передней звезде. Ну я решил перейти на дабл по такому случаю

Отправлено спустя 39 секунд:
dead_rat: 09.05.2025 10:14
nutman: 09.05.2025 03:05 Господа, поменял я цепь, кассету и шатуны со звездами. А про ролики переклюка и знать не думал. Надо тоже менять? Цепь износят емае
Ні, не парься, якщо ролік ще крутиться і зуби на ньому лишилися то все добре
Там зубы огого, просто как бы не хотелось бы на мелочи в лужу присесть, всё заменил а ролики оставил :gigi:
Filabatya
Member

Повідомлення

nutman
спойлер
nutman
Member

Повідомлення

Filabatya: 09.05.2025 16:36 nutman
спойлер
Понял
Барбарис
Member

Повідомлення

І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 09.05.2025 18:10 І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
Зато якщо поставити оверсайз роліки з карбоновую ножкою, то всі бачитимуть що володар лох успішна людина, що може витратити додаткові 500$ на хоббі

https://www.bike24.de/p1377411.html?sku=1309987

На своєму комютері міняв ролік, коли він трошечки зносився. На фото старий і новий. :laugh:
спойлер
Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

зовсім трішки зносився, як колесо став)
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, хотів собі таку штуку для зовнішнього вигляду :lol:
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 09.05.2025 18:10І що буде після заміни роликів? Екеномія 0,2 Вт? Міняв пластикові хт з втулками на алюмінієві на підшипниках - різниці ніякої. В роликах американських гравелістів різниці теж не помітили.
Якщо сильно зношені, можуть впливати на перемикання
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, :facepalm: Це якщо такі, як у dead_rat. Мова саме про сенс заміни в майже стоковому стані. В мене по 5 років ролики стоять, міняв деякі для зовнішнього вигляду.
nutman
Member

Повідомлення

Во всех мануалах, что я видел, шимановские hollowtech 68-73 ставят 2 спейсера справа и 1 слева. Но мне мастер поставил наоборот, 2 слева и 1 справа. И даже в этом случае маленькая звезда спереди+большая сзади чейнлайн оставляет желать лучшего (я бы сказал на грани, в общем-то как и должно быть). Если сделать по мануалу - 2 справа 1 слева, то перекос получается слишком сильный. Я вот думаю, и не могу никак понять, как так? Если в мануале сказано, а оно хреново получается. Может где-то что-то упустили из виду? Каретка sm-bb52. Стоял тройник FC-T8000, 2 спейсера справа и 1 слева - по мануалу и было ок. Сейчас cues u8000-2. Есть мысли на этот счет?
спойлер
https://imgur.com/a/ajGmBop
Меня расстраивает, что это не по мануалу, а ещё и левый шатун заметно дальше правого от перьев. Конечно, это пару миллиметров, но если ставить по мануалу, то такого нету. Зато по мануалу получаю перекос цепи.
unique-neon
Member

Повідомлення

Шимано пише, що u8000 має менший чейнлайн, 48.8 замість 50. Плюс розрахований на 11х касету. Якщо рідні касети для FC-T8000 9-10х швидкісні, то у колишніх втулок вужчий барабан, відповідно чейнлайн трохи правіше. Я так розумію, що втулку ви не міняли, тому так і вийшло.
murzik
Member

Повідомлення

когось цікавть gt avalanche elite 2019 29 колеса М-розмір?
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 12.05.2025 22:52 когось цікавть gt avalanche elite 2019 29 колеса М-розмір?
на олх виставь куплять
Відповісти