Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

crumd: 06.05.2025 16:29роутеры Кинетик на чахлом железе дороже в 2-3 раза более мощных роутеров других брендов
ТП-Лінк вже випустив конкурента Keenetic KN-3911 в 2-3 рази дешевше?
Grava
Member

AFU_power
Налаштував та забув :rotate:
Valdey377
Member

Gold_Star: 06.05.2025 20:21
crumd: 06.05.2025 16:29роутеры Кинетик на чахлом железе дороже в 2-3 раза более мощных роутеров других брендов
Да, ещё лет 15 назад, 841й :D
Gold_Star
Member

Valdey377: 06.05.2025 20:31
Gold_Star: 06.05.2025 20:21
Да, ещё лет 15 назад, 841й :D
Якщо так подумати, то за ціною того кінетіка можна купити аж шість 841их, прошити їх в опенврт і з'єднати разом у щось подібне на меш. Це вам не хухри-мухри... :laugh:
AFU_power
Member

Grava: 06.05.2025 20:22 AFU_power
Налаштував та забув :rotate:
Треба городити пк як шлюз і самому мейнтейнити, я вже купив шлюз від убіквіті, він цілком закриє мої потреби
crumd
Member

Valdey377: а е ть производители которые выскакивают за счет цены или агрессивной рекламы
Обмануть можно один раз. Дальше не помогут ни цены, ни реклама.
А роутеры ТП-Линк покупают династиями - от старых к новым. Это означает что они соответствуют требованиям потребителей. Поэтому потребители не ищут другие бренды.
Valdey377
Member

crumd: 06.05.2025 21:42
Valdey377: а е ть производители которые выскакивают за счет цены или агрессивной рекламы
Обмануть можно один раз. Дальше не помогут ни цены, ни реклама.
А роутеры ТП-Линк покупают династиями - от старых к новым. Это означает что они соответствуют требованиям потребителей. Поэтому потребители не ищут другие бренды.
покупают, в каждом ларьке продают, много чего покупают, то что не надо брать, миллиарды мух не могут ошибаттся? Заметь, я нигде несказал, что типилинк худший, есть похлеще чем он,гораздо печальнее, но на Топ он никак не претендует ни в бытовом ни в корпаративном сегменте, хотя в корпаративном дела у них куда лучше
bes
Member

crumd: 06.05.2025 21:42 Это означает что они соответствуют требованиям потребителей. Поэтому потребители не ищут другие бренды.
такого дешмана просто кроме тплинка как 741 и 841 больше никто не выпускает. Какие династий, что ты там себе навернул. Если у человека есть деньги он покупает нормальный роутер.
Gold_Star
Member

crumd: 06.05.2025 21:42Поэтому потребители не ищут другие бренды.
Тому ТП-Лінк наплодив ще як мінімум Меркусіс та Куді. Просто так, щоби було :laugh:

Отправлено спустя 12 минут 39 секунд:
crumd: 06.05.2025 21:42Обмануть можно один раз. Дальше не помогут ни цены, ни реклама.
А ще саме тому ТП-Лінк дарує по 500 грн за хвалебні відгуки на Розетці :lol:
Tesseract
Member

Ra1n: 06.05.2025 11:56Було б непогано використати апаратне прискорення, але треба чітко розуміти умови, вимоги та обмеження, бо необхідність QoS унеможливіть використання цієї опції скоріше за все (наприклад).
На MX4300 з NSS прошивкою є апаратне прискорення QoS. Правда я так і не зміг його перевірити, у мене що з прискореним, що зі звичайним QoS, цей роутер видає гігабіт.
Valdey377
Member

Gold_Star: 06.05.2025 22:07
crumd: 06.05.2025 21:42Поэтому потребители не ищут другие бренды.
Тому ТП-Лінк наплодив ще як мінімум Меркусіс та Куді. Просто так, щоби було :laugh:

crumd: 06.05.2025 21:42Обмануть можно один раз. Дальше не помогут ни цены, ни реклама.
Фанаты и династии туполинковцев всеравно будут утверждать , что АХ 73/72 это последнее слово в науке и технике,, я уже иногда думаю может это какаято тайная секта ;)
Holdyfolds
Member

Valdey377: 07.05.2025 09:57
Gold_Star: 06.05.2025 22:07

Фанаты и династии туполинковцев всеравно будут утверждать , что АХ 73/72 это последнее слово в науке и технике,, я уже иногда думаю может это какаято тайная секта ;)
Я просто вирішив подивитися на AX73 та жахнувся. Роутер вже має 4 ревізії, кожна з ревізіій за весь час має лише три апдейти прошивки, а перші дві ревізії з них вже не отримують апдейти. Немає функції зробити жоден з VPN клієнтів, аби мати до роутеру хоча б якийсь доступ не з будинку. Єдиний варіант віддаленого підключеня це юзати або VPN сервер самого роутеру, або світити своїм білим IP в мережу (з такими дірявими прошивками я б такого не став робити). Для мене цей роутер виглядає як гарна можливість стати частиною китайського ботнету. І найголовніше це ціна, як у GL-MT6000 на SoC Mediatek, але в самого тіпілінку на борту найгірший з найгірших SoC від Broadcom. Такий роутер воістину зможе купити лише той, хто взагалі абсолютно не розбирається в роутерах, і саме на таких людей у маркетологів тіпілінку розрахунок.
WaRMacTep
Member

Holdyfolds
ну так приходиш в магазин дайте роутер, який? та простий щоб робив...отримаеш тплінк, тому вони такі масові і стоять у більшості хто не розуміє що воно таке ...робе тай нехай
bes
Member

вы пытаетесь переубедить и переспорить человека у которого за полтора года на форуме все сообщения о тплинке :laugh:
Avenger80
Member

WaRMacTep: 07.05.2025 11:33ну так приходиш в магазин дайте роутер, який? та простий щоб робив...отримаеш тплінк, тому вони такі масові і стоять у більшості хто не розуміє що воно таке ...робе тай нехай
Так это так и есть в реальности. Куда идёт самый обычный человек - Фокстрот, Комфи, Эльдорадо и т.п. магазины, подходит к витрине с роутерами - а там на 80% TP-Link, потом Mercusys, Tenda, чуток простецкого Asus в уголке. И всё. И подбегает консультант - который ни бе, ни мэ и которому просто надо продать что-то. Ну вот и всё. :)
WaRMacTep
Member

bes
аааа свидетель пришествия ТПлинка тогда без вариантов

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Avenger80
а потом статисты про супер тп линк вещают что у него проблем нет, правда тех поддержки тоже нет, есть проблема, а куда обращатся не знаю, в бубен бить...
Gold_Star
Member

WaRMacTep: 07.05.2025 11:41есть проблема, а куда обращатся не знаю, в бубен бить...
До знайомого програміста :D
artko
Member

Gold_Star: 07.05.2025 12:38
WaRMacTep: 07.05.2025 11:41есть проблема, а куда обращатся не знаю, в бубен бить...
До знайомого програміста :D
який скаже скоріш за все - неси це лайно з броадкомом на смітник :)
Valdey377
Member

Holdyfolds: 07.05.2025 11:09
Valdey377: 07.05.2025 09:57
Я просто вирішив подивитися на AX73 та жахнувся. Роутер вже має 4 ревізії, кожна з ревізіій за весь час має лише три апдейти прошивки, а перші дві ревізії з них вже не отримують апдейти. Немає функції зробити жоден з VPN клієнтів, аби мати до роутеру хоча б якийсь доступ не з будинку. Єдиний варіант віддаленого підключеня це юзати або VPN сервер самого роутеру, або світити своїм білим IP в мережу (з такими дірявими прошивками я б такого не став робити). Для мене цей роутер виглядає як гарна можливість стати частиною китайського ботнету. І найголовніше це ціна, як у GL-MT6000 на SoC Mediatek, але в самого тіпілінку на борту найгірший з найгірших SoC від Broadcom. Такий роутер воістину зможе купити лише той, хто взагалі абсолютно не розбирається в роутерах, і саме на таких людей у маркетологів тіпілінку розрахунок.
Цена просто убийственая, как для роутера которому уже года 4е , есть его аналог АХ72, но там опять сэкономили, есть даже версия Про с портом на 2.5гбит, но цена как у космического корабля,
crumd
Member

WaRMacTep: 07.05.2025 11:33 тому вони такі масові і стоять у більшості хто не розуміє що воно таке ...робе тай нехай
По вашему, роутер не должен работать? У тех, кто понимает что это такое?
Роутеры ТП-Линк массовые потому что это роутеры которые покупают для пользования, а не для плясок с бубном. Купил, включил, забыл - потому что роутер работает как часы. А для плясунов с бубном есть Микротик, ОпенВрт и прочие "настоящие" роутеры.
Ответить