Останні статті і огляди
Новини
Вивчаємо внутрішню будову процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake‑S)
-
Звезда S0-2
Member
Картинок должно быть больше, болтовни - меньше!
-
Nikolay Yeryomenko
Member
alexeygalas
Так а що на 9800X3D обробка фото навіт фейлилась (там вище написано про помилки пам"яті)?
Так а що на 9800X3D обробка фото навіт фейлилась (там вище написано про помилки пам"яті)?
-
alexeygalas
Member
Nikolay Yeryomenko
Бувають підступні файли, на які кладеш пару важких пресетів - все нормально. Починаєш експортити - "Not enough memory(RAM) for saving file" при тому, що в тебе 50% вільно. Це помилка читання з RAM. тому для Camera RAW потрібна ну супер стабільна RAM. Бо ця падла поже здивувати дуже неочікувано.
На новій робочій станції, тьфу-тьфу - ще ні разу. Сподіваюсь більше і не буде.
Якщо в PS просто малювати то не трапляється на 9800x3d. ще бувало (на 5900Х ще) раз через 3 вибивало помилку на якомусь фільтрі трансформуючому, не пам*ятаю, то дружина в них шарить. Теж писав Cannot finish operation due to memory errors. Це було 4 подулі по 16 і довелось їх опустити нижче XMP частоти на 2 позиції, щоб не кумарило так часто.
І якщо всі ці моменти скласти разом - тому і було прийнято рішення попри стільки років на AMD знову повернутись до системи на intel. Тому для тих задач, що виконує дружина - ця система себе набагато краще і надійніше показує з мінімум дій із коробки. І мені подобається результати, і вона тепер не нервує, коли щось раптом захоче вилетіти.
Тож від себе - мені Arrow Lake дуже сподобався і можу рекомендувати його для робочих задач із динамічним навантаженням і к-тю утилізованих потоків.
Для пакетного рендеру або інших обчислень 24/7 - брати 9950X з однотипними ядрами, розганяти його в кашу і кочегарити на ньому. А там, де потрібно 2-3 потоки під час роботи, і всі наявні під час експорту - Arrow Lake на сьогодні найліпший варіант.
Бувають підступні файли, на які кладеш пару важких пресетів - все нормально. Починаєш експортити - "Not enough memory(RAM) for saving file" при тому, що в тебе 50% вільно. Це помилка читання з RAM. тому для Camera RAW потрібна ну супер стабільна RAM. Бо ця падла поже здивувати дуже неочікувано.
На новій робочій станції, тьфу-тьфу - ще ні разу. Сподіваюсь більше і не буде.

Якщо в PS просто малювати то не трапляється на 9800x3d. ще бувало (на 5900Х ще) раз через 3 вибивало помилку на якомусь фільтрі трансформуючому, не пам*ятаю, то дружина в них шарить. Теж писав Cannot finish operation due to memory errors. Це було 4 подулі по 16 і довелось їх опустити нижче XMP частоти на 2 позиції, щоб не кумарило так часто.
І якщо всі ці моменти скласти разом - тому і було прийнято рішення попри стільки років на AMD знову повернутись до системи на intel. Тому для тих задач, що виконує дружина - ця система себе набагато краще і надійніше показує з мінімум дій із коробки. І мені подобається результати, і вона тепер не нервує, коли щось раптом захоче вилетіти.
Тож від себе - мені Arrow Lake дуже сподобався і можу рекомендувати його для робочих задач із динамічним навантаженням і к-тю утилізованих потоків.
Для пакетного рендеру або інших обчислень 24/7 - брати 9950X з однотипними ядрами, розганяти його в кашу і кочегарити на ньому. А там, де потрібно 2-3 потоки під час роботи, і всі наявні під час експорту - Arrow Lake на сьогодні найліпший варіант.
-
Lorichic
Member
В фпс, очевидно, смотри старшие 9950x3d и 285к, то в многопотоке примерно паритет, в играх амд быстрее, вот и ответ на твой вопрос чей дизайн лучше, а тесты памяти на скорость не несут практической пользы для работы и игр, просто один бенчейalexeygalas: ↑ 06.05.2025 17:15Тоді, ще раз, де перевага в чіплетному дизайні AMD над поточним дизайном Intel Arrow Lake.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
alexeygalas
З приводу ноутбука на Arrow Lake H: в мене робочий ноутбук на Meteor Lake, 155H. Все подобається: компілює десь в 1.5 рази швидше за 10750H, набагато тихише працює система охолодження порівнянно зі старим вказанним, зовсів не напрягає у не кумарить під кінець дня.
З приводу ноутбука на Arrow Lake H: в мене робочий ноутбук на Meteor Lake, 155H. Все подобається: компілює десь в 1.5 рази швидше за 10750H, набагато тихише працює система охолодження порівнянно зі старим вказанним, зовсів не напрягає у не кумарить під кінець дня.
-
alexeygalas
Member
А в арроу ще й час від батареї добряче підріс. Ну і Arc 140T ))Nikolay Yeryomenko: ↑ 06.05.2025 17:58З приводу ноутбука на Arrow Lake H: в мене робочий ноутбук на Meteor Lake, 155H. Все подобається: компілює десь в 1.5 рази швидше за 10750H, набагато тихише працює система охолодження порівнянно зі старим вказанним, зовсів не напрягає у не кумарить під кінець дня.
Я собі вже оцей придивився. 255H не підходить бо потрібен vPro. а вони з 265 починаються.
https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad ... 83JM002XSB
P.S. треба буде за ним десь виїжджати, бо хочу з латинською клавою.
Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
...в іграх..без упору в ГП. З упором - у всіх +- одне і те ж.Lorichic: ↑ 06.05.2025 17:57вот и ответ на твой вопрос чей дизайн лучше
а для робочих задач цей дизайн чудовий. І ми знову повертаємось до нашої одвічної суперечки - вас більше цікавлять ігри, мене - робочий софт. Пропоную на цьому потиснути руки

-
Nikolay Yeryomenko
Member
alexeygalas
Ну мені vPro зовсім не потрібно, а от пам"ять припаяна - тут вже ніяк не збільшиш об"єм.
Ну мені vPro зовсім не потрібно, а от пам"ять припаяна - тут вже ніяк не збільшиш об"єм.
-
Lorichic
Member
alexeygalas: ↑ 06.05.2025 18:08в іграх..без упору в ГП. З упором - у всіх +- одне і те ж.

- спойлер
-
alexeygalas
Member
vPro в нас (та і в інших компаніях великих) юзається для віддаленої оркестрації клієнтських машин (оновлення безпеки, біосу, софту). Тому треба мати цю фічу. Якщо не потрібно - x55H дійсно вигідніше.Nikolay Yeryomenko: ↑ 06.05.2025 18:21а от пам"ять припаяна - тут вже ніяк не збільшиш об"єм.
Мені більше 32 в лептопі не потрібно, тому можна вибрати з паяною, там частоти більші. 64 просто ще й більше батарею жере, тому це дуже виважено треба до цього підходити.
Дружині для фото 64 потрібно бо в роботі в піку юзається до 55гб. А мені в програмуванні 32 вистачає з головою.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Як раз в великій компанії, все працює без vPro (оновлення безпеки, біосу, софту).alexeygalas: ↑ 06.05.2025 18:41vPro в нас (та і в інших компаніях великих)
-
alexeygalas
Member
Ну тоді може мені попадались лише такі. В поза попередній був Thinkpad T14 на i7-3520M - все деплоїли через AMT, ну і ще додатково щось було навішано для бекапів стороннє. На попередній був thinkpad i7-6600U, і в цій був Dell Precision з i7-9850h vpro. Все деплоїли через AMT. Ну ще краудстрайк, beyondtrust policy manager і всіляке таке. Зараз поки терплю на маку з інтел, але і він вже так тупить, що домовився про те, що сам куплю свій, а вони там розвернуть віддалено інфраструктуру. То вони сказали, можна, але щоб був Intel vPro і не менше 32гб. Навіть дозволили поставити другу ssd, і на неї накатати своє все персональне. А їх вінда буде бітлокером зашифрована, щоб нічого туди не попало крізь їх системи захисту.Nikolay Yeryomenko: ↑ 06.05.2025 18:52Як раз в великій компанії, все працює без vPro (оновлення безпеки, біосу, софту).
-
Megaclite
Member
це скрін до патча CP2077Lorichic: ↑ 06.05.2025 18:33alexeygalas: ↑ 06.05.2025 18:08в іграх..без упору в ГП. З упором - у всіх +- одне і те ж.У амд с упором, но фпс не один и тот же
- спойлер
- 1.png
Після патчу там зовсім інші результати

-
Nekros
Member
У сенсі 1000грн? Ти ціни на софт бачив?alexeygalas: ↑ 06.05.2025 16:49Купуєш новий ключ - в чому проблема? Не маєш грошей - візьми кредит. 1000 грн думаю осилиш за пів року виплатити частинами.Nekros: ↑ 06.05.2025 16:43Доречі, як там справи з ліцензійними ключами що йдуть на декілька машин адже при заміни материнки на наступний «новий» сокет система буде бачити твій комп як інший компʼютер
Це інтел детка, для роботи
Тобто спочатку тебе інтуль кидає через одне місце з як арров лейк кинув через 6 місяців сказавши що наступне покоління буде на новому сокеті, потім з заміною мамки ти ще попадаєш на ліцензії.
Наприклад ключ fibershop для створення волосся коштує 150$ на 1 ПК.
І це тільки 1 приклад. Но інтел це для робочих задач

Наприклад на ам5 ти можеш купити спочатку якийсь 7800х, а потім через 2 роки апдейтнутися на 9950х отримавши 2х у продуктивності чи взагалі на наступну зен6, не зміняючи материнку ти не загубиш ліцензії
-
alexeygalas
Member
Ну - не маєш 150 баксів -Nekros: ↑ 06.05.2025 21:44Наприклад ключ fibershop для створення волосся коштує 150$ на 1 ПК.
Не оновлюйся. Працюй на тому ж пк.
Ми на підписках adobe за декілька років вже більше тисячі баксів витратили.
Юзай софт, який має трансфер ліцензій по аккаунту. Але я впевнений, ти цим софтом значно більше заробляєш ніж він коштує. Але якщо ні - в мене погані новини - міняй роботу. І не скигли.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Мене ніхто не кидав. Наступна заміна буде через роки 3 не раніше. В середині DDR6.Nekros: ↑ 06.05.2025 21:44Тобто спочатку тебе інтуль кидає через одне місце з як арров лейк кинув через 6 місяців сказавши що наступне покоління буде на новому сокеті, потім з заміною мамки ти ще попадаєш на ліцензії.
Я не з отих ваших, які всі проци колекціонують на полиці.
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Не займаюсь такою дурнею. Я можу перечекати 7800х а коли всі граблі будуть відтанцьовані - взяти свіже. Що я і зробив, пересидівши LGA1700. Взяв цп, який краще підійшов для роботи і цп, який мені краще підійшов для ігорNekros: ↑ 06.05.2025 21:44Наприклад на ам5 ти можеш купити спочатку якийсь 7800х, а потім через 2 роки апдейтнутися на 9950х отримавши 2х у продуктивності чи взагалі на наступну зен6
Востаннє редагувалось 06.05.2025 22:16 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Lorichic
Member
alexeygalas
А что это за винда за 1000 грн? В 17 взял цифровую лицензию у майков за 3500грн, домашняя, несколько раз уже менял платы\процы, всегда нормально переносилась на другое железо
А что это за винда за 1000 грн? В 17 взял цифровую лицензию у майков за 3500грн, домашняя, несколько раз уже менял платы\процы, всегда нормально переносилась на другое железо
- спойлер
Востаннє редагувалось 06.05.2025 22:17 користувачем Lorichic, всього редагувалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Ти взагалі в своєму розумі? 150 файбер плюс ще пластисіті 170$ і тп.alexeygalas: ↑ 06.05.2025 22:08Ну - не маєш 150 баксів -Nekros: ↑ 06.05.2025 21:44Наприклад ключ fibershop для створення волосся коштує 150$ на 1 ПК.
Не оновлюйся. Працюй на тому ж пк.
Ми на підписках adobe за декілька років вже більше тисячі баксів витратили.
Юзай софт, який має трансфер ліцензій по аккаунту. Але я впевнений, ти цим софтом значно більше заробляєш ніж він коштує. Але якщо ні - в мене погані новини - міняй роботу. І не скигли.
Типу розтрати на ровному місці коли на амд платформі ти можеш робити значно більший апдейт по процу, єкономлячи на зміні сокета та на ключах до софту? Ти мазохіст чи хто що любиш коли інтел тебе дрючить

-
alexeygalas
Member
Lorichic
Ти взяв retail який переноситься. Я беру oem версії.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Ти взяв retail який переноситься. Я беру oem версії.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Мені весь твій список ні до чого, це твої проблеми. В мене підписка. Мені нічого наново купляти не треба. Тому кого тут дрючать - то це тебе. Витри сльозки і заробляй гроші.Nekros: ↑ 06.05.2025 22:15Ти взагалі в своєму розумі? 150 файбер плюс ще пластисіті 170$ і тп.
Типу розтрати на ровному місці коли на амд платформі ти можеш робити значно більший апдейт по процу, єкономлячи на зміні сокета та на ключах до софту? Ти мазохіст чи хто що любиш коли інтел тебе дрючить
-
Lorichic
Member
Так то ж для компов в сборе для контор, а не для самосбора, такое покупать проще за 200грн взять ключь типа для образования, и при смене железа менять на новыйalexeygalas: ↑ 06.05.2025 22:17Я беру oem версії
-
alexeygalas
Member
Lorichic
Він і є. Просто в ньому ще ms office. А так як компи міняються раз в 4-5 років- виходить вигідніше. Але мабуть наступну теж візьму retail
Він і є. Просто в ньому ще ms office. А так як компи міняються раз в 4-5 років- виходить вигідніше. Але мабуть наступну теж візьму retail
Востаннє редагувалось 06.05.2025 22:25 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Тому що ти розказуєш що в тебе увесь софт ліцензія але ти нічого не купив окрім вінди та абобиalexeygalas: ↑ 06.05.2025 22:19
Мені весь твій список ні до чого, це твої проблеми. В мене підписка. Мені нічого наново купляти не треба. Тому кого тут дрючать - то це тебе. Витри сльозки і заробляй гроші.