Типу подивіться на це, так робити не треба
Новини
Останні статті і огляди
Вивчаємо внутрішню будову процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake‑S)
-
Nekros
Member
Пропоную обговорити Вивчаємо внутрішню будову процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake‑S)
-
Kashtan
Member
Щось про рептора я подібних матеріалів не пам’ятаю. Ні статті роз’яснювальної ні відео. Мабуть краще продавались. А тут щось вигадувати доводиться, непотріб сам себе не продасть.
-
alexeygalas
Member
А як треба?Nekros: ↑ 06.05.2025 12:37Типу подивіться на це, так робити не треба
Відправлено через 5 хвилин 27 секунд:
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 00k/2.htmlKashtan: ↑ 06.05.2025 12:54Щось про рептора я подібних матеріалів не пам’ятаю. Ні статті роз’яснювальної ні відео.
З цього ж YT каналу. Там же є і про Meteor Lake і про Lunar Lake
-
l-m
Member
Ех, так і проситься довший IO Tile замість тої заглушки, щоб було більше ліній PCIe...
-
Sanьka
Member
Цікавий канал, підписався.
Виглядає круто, але щось воно не рулить.
А у АМД тим часом планується 12 ядерний ссх (вперше з 3000 серії зміна ссх) що дасть заряджені ігрові 12 кори. Інтелу тре щось думати, як мінімум скручувати пафосняк.
А у АМД тим часом планується 12 ядерний ссх (вперше з 3000 серії зміна ссх) що дасть заряджені ігрові 12 кори. Інтелу тре щось думати, як мінімум скручувати пафосняк.
-
qziua
Member
Власники кукурузенів миттєво набігли обісрати те що в очі не бачили...База 
-
alexeygalas
Member
AMD би зараз краще не ядер додавати а переосмислити підсистему пам*яті, бо з DDR біда. І поставити вже нарешті в Ryzen хоча б VCN 4.0(є лише у 8000g) графіку. Бо вже скоро в h266 почнуть кодувати, а ті веги навіть в AV01 ще не вміють кодувати.Sanьka: ↑ 06.05.2025 13:20А у АМД тим часом планується 12 ядерний ссх (вперше з 3000 серії зміна ссх) що дасть заряджені ігрові 12 кори. Інтелу тре щось думати, як мінімум скручувати пафосняк.
Буду свій NAS медіа сервер переводити на CU 5 235. Ну дуже в нього крутий медіа Engine вийшов. Дуже круті результати показує в парарельному стрімінгу і перекодуванні з 4K Remux файлів по 200гб з HDR10 bit в SDR з VPP Tonemapping. І до всього ще й може це пушити в AV01, який економніший по трафіку, якшо дивитись з мобільного інету назовні. Мій поточний N100 може один за раз такий вивезти і то буває просідає до критичних 24 fps. І вміє лише h265 або на крайняк VP9p2.
Востаннє редагувалось 06.05.2025 14:14 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
-
qziua
Member
Це Ви можете роздумовувати що краще, маючи різні цп на руках, на відміну від зашорених краснихalexeygalas: ↑ 06.05.2025 13:51AMD би зараз краще не ядер додавати а переосмислити підсистему пам*яті, бо з DDR біда. І поставити вже нарешті в Ryzen хоча б VCN 4.0 графіку. Бо вже скоро в h266 почнуть кодувати, а ті веги навіть в AV01 ще не вміють кодувати.Sanьka: ↑ 06.05.2025 13:20А у АМД тим часом планується 12 ядерний ссх (вперше з 3000 серії зміна ссх) що дасть заряджені ігрові 12 кори. Інтелу тре щось думати, як мінімум скручувати пафосняк.
-
Denvys5
Member
От саме ось так робити треба. Тільки Adamantine не доїхав, але і без нього тут дуже дорогий у виробництві проц.Nekros: ↑ 06.05.2025 12:37так робити не треба
Тут тормозні новомодні ядра псують всю картину. Навіть з офігевшим N3 процесом
-
alexeygalas
Member
Інакше би і не писав )) Так, в іграх їх 3DV cache дуже роляє в процесорозалешних сценаріях. Але на цьому все. В робочо-серверному секторі нічого нового - застій.qziua: ↑ 06.05.2025 13:58Це Ви можете роздумовувати що краще, маючи різні цп на руках, на відміну від зашорених красних
Тут інтел на декілька кроків завжди попереду.
-
qziua
Member
Для роботи intel must have! В іграх граючи в 1440 також butter smooth, та й 1, 0.1% low в intel кращеalexeygalas: ↑ 06.05.2025 14:02Інакше би і не писав )) Так, в іграх їх 3DV cache дуже роляє в процесорозалешних сценаріях. Але на цьому все. В робочо-серверному секторі нічого нового - застій.qziua: ↑ 06.05.2025 13:58Це Ви можете роздумовувати що краще, маючи різні цп на руках, на відміну від зашорених красних
-
n+gibat[]r
Member
Так, це буде потужне рiшення для тих кого кумарить затримка мiж двома CCD, а так все буде на одному CCD, та й якщо з X3D кешем в умовному Ryzen 7 10800X3D то це буде випереджаючий свiй час iгровий процессор 12ядер/24 потоки для розкриття "патанцевалу" будь яких вiдеокартSanьka: ↑ 06.05.2025 13:20 Цікавий канал, підписався.
Та й для роботи 12 повноцiнних ядер вистачить поки iгри все одно довбляться в 4-8 ядер максимум.
-
Sanьka
Member
Вони будуть готові до нового стрибка з приходом нового покоління консолей. В які напевно і впихнуть не менше 12 кори.n+gibat[]r: ↑ 06.05.2025 14:17буде випереджаючий свiй час iгровий процессор 12ядер/24 потоки для розкриття "патанцевалу" будь яких вiдеокарт
Інтолу б теж не завадило задуматись як в майбутньому впихнути більше 8 нормальних ядер.
В будь якому випадку у людей буде вибір 8 чи 12 коре які гарно можуть і в ігри.
-
Nekros
Member
Так і в робочих роляє в тих додатках які чутливі до памьяті наприклад substance painter, або робота у ігрових двигунах.alexeygalas: ↑ 06.05.2025 14:02 В робочо-серверному секторі нічого нового - застій.
Що ти пишеш усей час про перевагу інтела у робочих завданнях? Де ти працюєш, з чим? Твої кодери/єнкодери у проці це курам насміх, rtx5000 з такою работою справиться у х10 разів швидше
-
alexeygalas
Member
Ну якщо мозок від кур - тоді можна в NAS сервер ставити відео карту за $10K, яка використовуватиметься на 2%Nekros: ↑ 06.05.2025 14:33Твої кодери/єнкодери у проці це курам насміх, rtx5000 з такою работою справиться у х10 разів швидше
Я - web developer, дружина - фотограф.Nekros: ↑ 06.05.2025 14:33Що ти пишеш усей час про перевагу інтела у робочих завданнях? Де ти працюєш, з чим?
-
Nekros
Member
Я чекаю пруфів, тестів, будь яких доказів що інтел кращий у робочих завданнях
-
alexeygalas
Member
Те що тестував на своїх машинах - не фільмував, не маю намірів таким як ви якісь пруфи презентувати. Мені важливо було зробити висновки для себе і налаштувати максимально стабільне і швидке робоче середовище.Nekros: ↑ 06.05.2025 14:45Я чекаю пруфів, тестів, будь яких доказів що інтел кращий у робочих завданнях
Спочатку були сумніви, що може і переоцінив я Arrow Lake і можна було знову AMD зібрати.
Потім я заморочився і провів тести в максимально однакових умовах (265K з відключеним одним e-кластером що в сумі дало 16 потоків). Обидва цп в JEDEC 4800. під одним кулером в одному корпусі на одній ос з одними і тими ж SSD.
Паралельна обробка 500 14bpc RAW файлів в Adobe CameraRAW. А далі експорт в jpeg і tiff із середньою компрессією.
Робив 10 прогонів однієї і тієї ж папки з фото (експорт, далі геренація Preview в Adobe Bridge з урахуванням XMP правок).
По експорту:
265K раз за разом рівномірно виконував конвертацію і збереження файлів з розбросом по таймеру в +-5% без помилок.
9800X3D із 10 разів 3 рази видав помилку RAM на 2х різних файлах, інші 7 разів дійшов до кінця але зробив це на 10% довше.
Переконвертація прев*ю в Bridge після експорту:
різниця між системами по часу в середньому 12% на користь 265K.
Після цього я остаточно впевнився, що зробив правильний вибір.
Результат порівняно із попередньою системою на 5900Х в повному режимі (24 потоки проти 20) і зі значно жирнішою системою охолодження на 5900Х і більшим корпусом: 50% відставання від сучасної системи на 265K із значно скромнішим енергоспоживанням і СО.
Хочете цифри - гугліть 9900X на techpowerup і дивитесь де поряд 265K і 285K. Але майте на увазі - там ранні тести з першими біосами. Зараз картина інша. Можна поритись на ютубі і нарити свіжіші тести. Там розрив ще більший.
Тому, ви собі чекайте. А я - далі працювати.
Востаннє редагувалось 06.05.2025 15:03 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Lorichic
Member
Они купили современный FX, только от интел, пруфов нет и не будет, alexeygalas пишет что амд хуже с памятью работает и забывает какие задержки памяти у core ultra, qziua бредит о лучшей минималке в играх чем у амд, хотя бегло посмотрев пару обзоров совсем всё наоборотNekros: ↑ 06.05.2025 14:45будь яких доказів що інтел кращий
https://www.techspot.com/articles-info/ ... verage.png
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5k/22.html
И это без 9800x3d, который всю интлу выносит в одну калитку, им тяжело смирится что купили полуфабрикат от интла, со временем пройдёт
-
alexeygalas
Member
Із швидкістю читання 110 GB/s якось чхати на ті затримки )) І я не тільки швидкість мав на увазі а і сумісність з модулями пам*яті в принципі, особливо з високооб*ємними.Lorichic: ↑ 06.05.2025 15:02 и забывает какие задержки памяти у core ultra,
Відправлено через 5 хвилин 5 секунд:
Так ми бідні не можемо змиритись, що я собі ще одного збираюсь купити в сервер, і лептоп на Core Ultra 200-HLorichic: ↑ 06.05.2025 15:02И это без 9800x3d, который всю интлу выносит в одну калитку, им тяжело смирится что купили полуфабрикат от интла, со временем пройдёт
-
Nekros
Member
Ти порівнюєш 265к у робочих завданнях з 9800х3д з суто ігровим процем у якого лише 8 ядер проти 8+12. Якщо узяти наприклад 7900х який дешевший та вийшов у далекому 2022р то отримаємо +/- тує саму продуктивність у робочих завданнях
Ти ще старіше систему для порівняння візьми 5900х вже 5 років на секунду і коштує майже у 2 рази дешевше 265кРезультат порівняно із попередньою системою на 5900Х в повному режимі (24 потоки проти 20) і зі значно жирнішою системою охолодження на 5900Х і більшим корпусом: 50% відставання від сучасної системи на 265K із значно скромнішим енергоспоживанням і СО.