Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

byaka: 04.05.2025 14:44фото з розетки
Там проблема с выводом информации самим Макбуком + хрен его знает, что он выставил в настройках монитора. Скорее всего виной второе, ибо замена на Самсунг, где настройки другие, решила проблему. Также не исключён брак - у кого его нет? Общие комментарии более чем положительные и все как один повторяют мои: нет засветов, нет битых пикселей, нет претензий к качеству сборки. Шо не так?
alumem: 04.05.2025 14:37Что мог еще посоветовать фанат асуса....
MSI. Мой позапрошлый ПК был весь от этого бренда, включая даже коврик. :-P :gigi:
SergN: 04.05.2025 15:16У мене біля 144 допоміжний 60, і так, щоб вона "кидалася в очі", цього немає. Насамперед через те, що то допоміжний екран, і на ньому не відбувається головних процесів, які на основному.
У меня на корпусе довольно хороший дисплей на IPS матрице и те же впечатления по причине того, что на нём не происходят основные действия. Для этого и нужен второстепенный монитор - для второстепенных действий! :up:
walkman3000: 04.05.2025 15:28он его так преподносит, словно альтернативы больше нет
Альтернатива есть всегда. Мне непонятны некоторые пользователи, которые испытывают муки выбора монитора, при этом нафантазировав себе небылиц о превосходстве IPS над современными VA. Разница давно практически стёрта и без специфических задач типа фотомонтажа делать упор исключительно на IPS как более точную цветопередачу - глупо. Сейчас много инструментов, позволяющих самостоятельно привести не всегда чёткие настройки к требуемым, так что даже это решаемо. По поводу смазывания в UFO - сделал фото на скорую руку обычным смартфоном на дефолтных выдержках:
спойлер
ufo.jpg
165, 83 и 41 Гц - приемлемо...
byaka
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2025 16:26
byaka: 04.05.2025 14:44фото з розетки
Там проблема с выводом информации самим Макбуком + хрен его знает, что он выставил в настройках монитора. Скорее всего виной второе, ибо замена на Самсунг, где настройки другие, решила проблему. Также не исключён брак - у кого его нет? Общие комментарии более чем положительные и все как один повторяют мои: нет засветов, нет битых пикселей, нет претензий к качеству сборки. Шо не так?
Кожного разу коли я вибираю собi новий монiтор i починаю збирати вiдгуки в асуса виялянться купа негатива саме по якостi.
А ще асус себе позиціонує як премiум бренд(якщо судити по цiнi) хоча якщо зрiвнити з делл, то виявиться що контроль якостi у дела в рази краще.
Для мене асус зараз це лайно за оверпрайс,тому що з кожним що я купував були проблеми i судячи з вiдгукiв не тiльки в мене.
А ще я вам можу розказати про хрiнове сервicне обслуговування де вiдеокарта реве, температура по хотспоту бiльше 100С ,а СЦ пише вiдписки що це норма.
Достатньо зайти на reddit i пошукати vg27aqa1a i виявится що є проблеми с DP,червонi полоски,мерехтіння на сiрому.
Востаннє редагувалось 04.05.2025 17:25 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
ruslan23
Member

Повідомлення

SergN: 04.05.2025 15:16 Зовсім не факт. У мене біля 144 допоміжний 60, і так, щоб вона "кидалася в очі", цього немає.
"зовсім не факт" що? що є різниця між 60 і 170? "допоміжний і не кидається" це як? я в общем досвід озвучив, далі автор як хоче, бо завжди знайдеться хтось хто не бачить різницю там де вона колосальна і очевидна.

Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
У меня на корпусе довольно хороший дисплей на IPS матрице и те же впечатления по причине того, что на нём не происходят основные действия. Для этого и нужен второстепенный монитор - для второстепенных действий!
я не знаю навіщо вам взагалі тоді потрібен другий монік якщо так оцінювати, я юзаю оба монітора однаково для роботи.

p.s. Якщо ви згодні миритись з цим трешем под предлогом "майже не видно" ітд ітп то цеж не означає, що цього немає а тому і не треба це озвучувати.
От між 144-240 різниця тільки в іграх, а на робочому столі в бразуері ітд - 60 і 120 дуже помітно.

Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
byaka: 04.05.2025 17:08
Кожного разу коли я вибираю собi новий монiтор i починаю збирати вiдгуки в асуса виялянться купа негатива саме по якостi.
менше читайте що пишуть в інтернетах, у мене знайомий який працює в СЕО компанії займався ботом ще на старий хотлайн який засирав необхідні товари фейковими як негативними так і положительними отзивами))) в залежності від того, чию компанію зараз ведуть.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Для мене асус зараз це лайно за оверпрайс,тому що з кожним що я купував були проблеми i судячи з вiдгукiв не тiльки в мене.
а у мене з усим що я купував не було, що далі? і не тільки у мене... і це стосуєтсья не тільки асуса, про гігабайт монік такого трешака можна почитать, алеж все гуд))) цирк
Востаннє редагувалось 04.05.2025 17:39 користувачем ruslan23, всього редагувалось 1 раз.
byaka
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 17:33 Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
byaka: 04.05.2025 17:08
менше читайте що пишуть в інтернетах, у мене знайомий який працює в СЕО компанії займався ботом ще на старий хотлайн який засирав необхідні товари фейковими як негативними так і положительними отзивами))) в залежності від того, чию компанію зараз ведуть.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
а у мене з усим що я купував не було, що далі? і не тільки у мене... цирк
Яж написав що суджу не тiльки по коментарям в iнтернетi.
А на вашу думку повино бути 100% брака щоб i в вас був бракований продукт?Поки вам везе,а я бiльше не хочу грати в рулетку вiд асуса.
SergN
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 17:33
SergN: 04.05.2025 15:16 Зовсім не факт. У мене біля 144 допоміжний 60, і так, щоб вона "кидалася в очі", цього немає.
"зовсім не факт" що? що є різниця між 60 і 170? "допоміжний і не кидається" це як? я в общем досвід озвучив, далі автор як хоче, бо завжди знайдеться хтось хто не бачить різницю там де вона колосальна і очевидна.
Там чітко написано, що. Що саме вона, насамперед вона має "кидатися в очі". А не те, що поряд інший розмір монітора, інший масштаб, ppi, інший тип матриці, покриття... Ось цю різницю не помічаємо і не викликає невдоволення, а частоту, яку і не кожен помічає, маємо помітити насамперед. М'яко кажучи, притягнуто за вуха. І ніхто не описав, який тип завдань буде для того допоміжного монітора, може, там щось статичне буде ледь не весь час.
ruslan23
Member

Повідомлення

byaka так ніхто і не стверджує що 100% нема брака просто купувати не треба лютий бюджет і відсоток буде менше, є навіть золота поговорка на цю тему.... Я мав купу техніки як від асуса так і від делл і інших брендів і майже всі ці товари безбожно поносять в інеті і по жодному я не мав критичних проблем (мелочьовка була, так) і жодного разу не звертався в СЦ. В цьому і є різниця між читати і мати + є накрутка + є люди яким просто робити нема чого і пишуть те з чим справ не мали (тут на форумі таких повно).

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
SergN а різницю між 25фпс і 60фпс в грі теж не помічаєте чи вона теж "не принципова"? бо таких теж багато. А різницю між OLED vs IPS ?
p.s. А можна фото вашого монітора одного і іншого поряд? Мені просто цікаво.

Отправлено спустя 3 минуты 37 секунд:
прямо зараз скинув до 60... скрольнув браузер вниз і у мене кров з очей пішла... люди ви серйозно?
SergN
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 18:11а різницю між 25фпс і 60фпс в грі теж не помічаєте чи вона теж "не принципова"? бо таких теж багато. А різницю між OLED vs IPS ?
:facepalm: Ти розумієш різницю між основним монітором і додатковим? Бо таких теж багато. Чи як вчепився в герцовку, то свою позицію будеш відстоювати на кожному кроці все далі поглиблюючи ступінь абсурдності аргументів?
Людина другий монітор не вибирає, а залишає старий поряд, і це треба бути дуже упоротим в своїй позиції, щоб це не розуміти, а продовжувати накидати про потребу в двох моніторах пошвидше, коли і на перший бюджет досить обмежений.
ruslan23
Member

Повідомлення

SergN а ти розумієш, що я пишу це не тій людині а тобі особисто і чому? Можливо тому, що це ти вчепився в герцовку в моїх словах а не я? По советам тій людині я закінчив і написав про це ще декілька коментів тому, тому я не розумію яким боком мій комент знову туди розвертається. Я "вчепився" в твоє тверждення яке ти вже двічі використав "не кидається в очі" і "деякі різницю взагалі не бачать" томущо це і є абсурд, або як ти напевно вважаєш - аргумент. Якщо ти себе так заспокоюєш і миришся з цими компромісами приговорюючи типу "не помітно" то це не означає, що так воно і є і ти можеш інших поправляти (хто реально оцінює речі) цим аргументом.
Востаннє редагувалось 04.05.2025 18:54 користувачем ruslan23, всього редагувалось 3 разів.
walkman3000
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2025 16:26пользователи, которые испытывают муки выбора монитора, при этом нафантазировав себе небылиц о превосходстве IPS над современными VA
да кто такие эти "современные" VA, бл :mad:
0kie: 04.05.2025 16:26По поводу смазывания в UFO
чел если б ты знал как мне пофиг на твой уфо-тест, ты бы заплакал. охват цветов, дельты, равномерность, яркость белого, а если по зонам то еще лучше, набор портов и версии, люди тратят массу ресурсов и времени на действительно важные тесты. из всего этого я не увидел ничего, что делало твой туф современными VA
SergN
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 18:44а ти розумієш, що я пишу це не тій людині а тобі особисто і чому?
Мені твій тупий флуд на... не треба, тема зветься "Вибір монітора", он людина вибирає.
ruslan23: 04.05.2025 18:44Я "вчепився" в твоє тверждення яке ти вже двічі використав "не кидається в очі" і "деякі різницю взагалі не бачать" томущо це абсурд.
Чудо, а ти вмієш перекручувати, приписуючи свої фрази іншим. З "киданням в очі", тільки кацапською, зайшов тут ти, а далі продовжуєш беззмістовний флуд. Йди заливай очі після отриманого шоку від браузера на 60. :facepalm:
ruslan23
Member

Повідомлення

SergN закінчились "аргументи" пішли образи, класика. То нахіба ти мені пишеш клоун? я тебе ніби не чіпав а відповідав людині, саме по темі. Ти навчись розмовляти бо чудо з тобою може статись в яке ти довго не зможеш ще повірити.
0kie
Member

Повідомлення

byaka: 04.05.2025 17:08Для мене асус зараз це лайно за оверпрайс,тому що з кожним що я купував були проблеми i судячи з вiдгукiв не тiльки в мене.
Карму почисти. Вместе с walkman3000. Вам двоим что не скажи - всё "лайно". Нефанаты других брендов, ага. :facepalm: Я с Асус имею дела с 2006-го года, были и материнки, и видяхи, и корпуса, и мониторы, и мышки с клавиатурами - всё исправно работало и всё было продано после апгрейда полностью рабочим. И сейчас полтора компа состоят из Асуса, мой нынешний вообще на 90% из серии TUF, что по их классификации есть середняк. Хуже (бюджетнее) у них линейка PRIME, для видях DUO. Везение? Скорее правило - у всех бывает брак, но он не носит массовый характер. Бывает. Но "нефанаты" других брендов как обычно впереди всех бегут и кричат, что Асус "лайно". :laugh: И MSI тоже лайно, да? Позапрошлый ПК был на 99% из этого бренда - всё, кроме БП.
walkman3000: 04.05.2025 18:45мне пофиг на твой уфо-тест, ты бы заплакал. охват цветов, дельты, равномерность, яркость белого, а если по зонам то еще лучше, набор портов и версии, люди тратят массу ресурсов и времени на действительно важные тесты. из всего этого я не увидел ничего, что делало твой туф современными VA
Та я понял, что ты непробиваемый. Тебе что не покажи - всё "лайно". Предлагать глянуть тесты UFO, сделанных на матрицах 2019-го года не буду. Кто в теме тогдашних болячек VA панелей, тот глянув на мой любительский снимок, сделает правильный вывод.
Что же касается "дельт, охватов, равномерностей" и прочих глупостей типа "яркости белого" - тут тоже всё в пределах разумного. Просто вам вбили в голову за норму воспринимать кислотные цвета как нечто выдающееся - вот вы и носитесь с этой больной идеей как дурень со ступой. Сейчас следующий этап делать из людей инвалидов - "лучи Хуанга", где снова всё вырвиглазное и к реальному миру не имеющее отношения. Ты на природе когда был последний раз? Чтобы внимательно посмотреть и полюбоваться травой, листвой и хвоей на деревьях, цветочки поразглядывать, бездонным голубым небом насладиться? Сними природу на свою мыльницу, скинь на комп и глянь на результат - у нормального человека сразу же будет отторжение от увиденного на экране. Из-за "кислотности" и нереалистичности увиденного. Это всё ваши тяги к HDR и "яркости белого", когда контрастность выкручена в потолок. На своём мониторе не скажу, что всё максимально точно и кое-какие тестовые картинки это подтверждают, но белый у меня белый (привет "Лыжам" с их холодным перекосом в голубизну на белом) и совпадает с идеально белым листом бумаги, который прикладывал к экрану для сравнения.
Короче, завязывай свою чушь нести. Не для тебя пишу, а для вопрошающих совета по мониторам. Твоя болтовня основана на нелюбви к Асусу и наборе штампов из интернета. В отличии от моего послания, основанного на личном опыте. Который могу подтвердить тестами и экспериментами.
alumem
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2025 16:26MSI. Мой позапрошлый ПК был весь от этого бренда, включая даже коврик.
ну это клиника :gigi: я ваш фул асус сетап в продаже видел, я был вшоке и это мягко говоря

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Тут дело не в том что все дрьмо, а в том что ВЫ явный фанат одного бренда и это не есть гуд.(какой-то нездоровый фанатизм)

Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
0kie: 04.05.2025 21:23Просто вам вбили в голову за норму воспринимать кислотные цвета как нечто выдающееся
Кислотность это до Мсай с ее квантум дотами, мы такое и не советуем
0kie
Member

Повідомлення

alumem: 04.05.2025 21:37ВЫ явный фанат одного бренда

MSI full setup у меня был. Гигу и Асрок я традиционно недолюбливаю и есть за что. Евга свалила с рынка. Что осталось из известных брендов? Ничего. Двойной фанатизм считается? :laugh:
SergN
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 18:56То нахіба ти мені пишеш клоун? я тебе ніби не чіпав а відповідав людині, саме по темі. Ти
Що ти "порадив", клоун? Це зветься бздонути в калюжу, а не порадою. В бюджет 12 кгрн втиснути ще один високогерцовий 27" 2к монітор в пару до того, який вибирає? Ну так запропонуй автору питання такі моделі або співфінансування. Тож твій пост був використаний, як порада автору не звертати увагу на абсурдні страшилки від людей, котрі чіпляються за якусь проблему другого плану і спробують надати їй визначальне значення. На цьому з тобою все. Не забудь перемкнути браузер з 60 Гц, щоб все не витекло, порадник .
ruslan23
Member

Повідомлення

SergN
спойлер
ти не тільки клоун а ще і фантаст! де я радив два моніка купувати, ти що вжарений? Я лише описав нюанси з якими зіткнеться власник якщо буде використовувати новий разом зі старим зі свого досвіду і ВСЕ! Далі МЕНІ(!) було поставлене пряме питання "чи сильно буде видно різницю у вінді в герцовці" і я відповів що ТАК! Але прибіг ти і почав писати чомусь МЕНІ(!) свої вагомі аргументи які я не просив, по типу "не факт", "не кидається в очі" ітд, до чого це? що ти мені взагалі довести хотів? От я в тебе прямо і запитав там "ЩО не факт?" нафіг ти мені плетеш далі про "допоміжний", "статика", "сінєє морє" якщо тут вже питання "я\ти" а не "хтось"? Я тобі конкретне питання поставив, але відповідь не отримав, лише інший тупняк, схоже ти точно сліпий, раз не тільки не бачиш різниці 60 vs 144 а і текст на моніторі.

p.s. нікого твої "ой всьо с табой" не цікавлять, перед папкой будеш вийожуваться, просто не тегай мене і буде "всьо", ти мені не цікавий був і є, я тебе не чіпав.
Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
0kie
виявляється я не один тут "фанат асуса" :lol:
мені в сусідній темі теж саме казали, тільки от чомусь фанат асуса купив монітор не асуса, чудеса.
SergN
Member

Повідомлення

ruslan23: 04.05.2025 22:33Але прибіг ти і почав писати чомусь МЕНІ(!) свої вагомі аргументи
Ти настільки тупе, що не доходить з першого разу?:
SergN: 04.05.2025 21:43Тож твій пост був використаний, як порада автору не звертати увагу на абсурдні страшилки
Не тобі писалося, тупеньке, а людині, що вибирає монітор, не приділяти увагу другорядній фігні, яку ти намагався вивести на перший план.
walkman3000
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2025 21:23Я с Асус имею дела с 2006-го года
ого ты деловой
0kie: 04.05.2025 21:23у всех бывает брак, но он не носит массовый характер. Бывает. Но "нефанаты" других брендов как обычно впереди всех бегут и кричат, что Асус "лайно"
я тебе уже устал простыни писать, ты кроме как про то, что твой туфик назвали обычным нормальным VA в категории таких же обычных VA, что понял? че ты как школотрон тригернулся с фразы и носишься с ней который день.
0kie: 04.05.2025 21:23мой нынешний вообще на 90% из серии TUF
0kie: 04.05.2025 21:23И MSI тоже лайно, да? Позапрошлый ПК был на 99% из этого бренда - всё, кроме БП.
Ну так я за тебя рад, только есть проблема, всем по#уй что тебе нравится, ты в интернете, дружок, тут не клуб вязания. И срач это нормально, конструктивный
0kie: 04.05.2025 21:23 Предлагать глянуть тесты UFO, сделанных на матрицах 2019-го года не буду. Кто в теме тогдашних болячек VA панелей, тот глянув на мой любительский снимок, сделает правильный вывод.
че там, детали в тенях не можешь найти или размывает на резком контрасте? я не в теме просто тогдашних болячек VA
0kie: 04.05.2025 21:23Что же касается "дельт, охватов, равномерностей" и прочих глупостей типа "яркости белого"
спойлер
0kie: 04.05.2025 21:23Просто вам вбили в голову за норму воспринимать кислотные цвета как нечто выдающееся - вот вы и носитесь с этой больной идеей как дурень со ступой. Сейчас следующий этап делать из людей инвалидов - "лучи Хуанга"
опять таблетки забыл принять, дед?
0kie: 04.05.2025 21:23Сними природу на свою мыльницу, скинь на комп и глянь на результат - у нормального человека сразу же будет отторжение от увиденного на экране. Из-за "кислотности" и нереалистичности увиденного.
снимаю природу на свою ламповую элечку24-70, несу равки в редактор и делаю экспорт в sRGB чтоб было реалистично, потом смотрю на идеально откалиброванном филипсе в sRGB на IPS. ПлАчу от красоты и натуральности картинки. Вопросы?
0kie: 04.05.2025 21:23Это всё ваши тяги к HDR и "яркости белого", когда контрастность выкручена в потолок. На своём мониторе не скажу, что всё максимально точно и кое-какие тестовые картинки это подтверждают, но белый у меня белый (привет "Лыжам" с их холодным перекосом в голубизну на белом) и совпадает с идеально белым листом бумаги, который прикладывал к экрану для сравнения.
че несет :lol:
0kie: 04.05.2025 21:23Короче, завязывай свою чушь нести. Не для тебя пишу, а для вопрошающих совета по мониторам. Твоя болтовня основана на нелюбви к Асусу и наборе штампов из интернета. В отличии от моего послания, основанного на личном опыте. Который могу подтвердить тестами и экспериментами.
ооо, пожалуйста, давай, покажи покрытие адобргб твоего туфика, у тебя же 10бит монитор. И если б ты видел, какая у меня подставка для наушников Асус РОГ, ты бы понял, что я ТОЛЬКО за Асус, Асус топ (шутки понимаешь, скуфидон?)
Gold_Star
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2025 21:23Что же касается "дельт, охватов, равномерностей" и прочих глупостей типа "яркости белого" - тут тоже всё в пределах разумного. Просто вам вбили в голову за норму воспринимать кислотные цвета как нечто выдающееся - вот вы и носитесь с этой больной идеей как дурень со ступой.
0kie: 04.05.2025 21:23Это всё ваши тяги к HDR и "яркости белого", когда контрастность выкручена в потолок.
Поясніть йому що HDR це не про викручений контраст і кислотність кольорів (абревіатура High Definition Range говорить сама за себе). Інакше кажучи, навіщо тобі 10-бітна матриця в моніторі, коли ти примусово дивишся на ній контент змонтований в 8-бітному кольоровому просторі із гаммою 2.2 :rotate:
0kie: 04.05.2025 21:23но белый у меня белый (привет "Лыжам" с их холодным перекосом в голубизну на белом) и совпадает с идеально белым листом бумаги, который прикладывал к экрану для сравнения
Це називається "калібровка", налаштовується в більшості моніторів по температурним пресетам, а в моніторах трошки дорожче і по 2 точкам балансу білого. І повір, тип матриці тут абсолютно ні до чого.
Avenger80
Member

Повідомлення

Gold_Star: 05.05.2025 10:38Поясніть йому що HDR це не про викручений контраст і кислотність кольорів (абревіатура High Definition Range говорить сама за себе). Інакше кажучи, навіщо тобі 10-бітна матриця в моніторі, коли ти примусово дивишся на ній контент змонтований в 8-бітному кольоровому просторі із гаммою 2.2 :rotate:
Дело в том, что так происходит, как я понимаю, если устройство дешёвое и не соответствует требованиям настоящего HDR, а тулят маркетинговый HDR.
запас яркости — 1000–1500 нит;
глубина цвета — не менее 10 bit;
Откуда будет HDR при 250-300нит? К примеру, в телевизорах при таких показателях яркости и боковой подсветке - задирается при HDR яркость и контрастность - на 100%.
Відповісти