Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Valdey377
Member

Повідомлення

Solpadeine: 01.05.2025 21:56 Хто порадить хороший та відносно недорогий роутер, щоб і кабельний інтернет проходив, і щоб сімку або 4g модем в нього вставити, і в разі відсутності основного перемикався на мобільний? :)
А недорогой -- это сколько?
Solpadeine
Member

Повідомлення

Valdey377
ну я думаю десь 2-3к максимум)
Smok
Member

Повідомлення

Solpadeine: 02.05.2025 17:34 Valdey377
будь-який асус має функцію резервного каналу, десь тут вже радили непогані БВ асуси
будь-який openwrt роутер теж має таку функцію (при наявності USB), в мене роутер взагалі працював пів року тільки від USB модема
Valdey377
Member

Повідомлення

Если на нашем рынке , то роутеры с встроенным 4G модемом стоят неоправданно дорого, а вот те что имеют поддержку USB модема, имеют кучу нюансов, например основной поддержка только определённых модемов, и цена у них где то с трёх токо и начинается, но обычно дороже, есть дешёвые модели у Тплинка но эти роутеры из прошлого то есть только с поддержкой вай-фай 4 и только 100 мегабитный ван-порт, те что с поддержкой хотя бы вай-фай 5 уже печальны по цене

Відправлено через 1 хвилину :
Smok: 02.05.2025 17:42
будь-який асус має функцію резервного каналу, десь тут вже радили непогані БВ асуси
будь-який openwrt роутер теж має таку функцію (при наявності USB), в мене роутер взагалі працював пів року тільки від USB модема
Вот ключевое вот это вот наличие USB
crumd
Member

Повідомлення

Valdey377: те что с поддержкой хотя бы вай-фай 5 уже печальны по цене
C6U wifi5 гигабит сейчас 1800 грн. Но на стоке очень узкий список модемов cat4. Прошивается на ОпенВрт.
АХ55 wifi6 гигабит сейчас 3000 грн. Также на стоке региона RU узкий список модемов cat4. На ОпенВрт не прошивается.
Ra1n
Member

Повідомлення

Asus AX53U/AX1800U
Перевірте сумісність модему:
https://www.asus.com/ua-ua/support/faq/1047044/
Solpadeine
Member

Повідомлення

якийсь старенький список) мого ZTE MF833U1 навіть нема :)
Свегер
Member

Повідомлення

Solpadeine
В мене, ось такий:
https://keenetic.ua/uk/keenetic-hopper
https://ek.ua/ua/KEENETIC-HOPPER-KN-3810.htm заявлений з підтримкою 4G за допомогою USB модему. Можливо й вам такий підійде.
Купував такий, про всяк випадок, якщо раптом, будуть перебої з інтернетом по кабелю. Власне, поки що, дана функція не знадобилася, тому модем не купував і не перевіряв, як через модем буде працювати з інтернетом. Сам роутер, без нарікань щодо роботи, покриває двокімнатну квартиру, а ПО роутера, взагалі - це щось.
Valdey377
Member

Повідомлення

Свегер: 02.05.2025 21:12 Solpadeine
В мене, ось такий:
https://keenetic.ua/uk/keenetic-hopper
https://ek.ua/ua/KEENETIC-HOPPER-KN-3810.htm заявлений з підтримкою 4G за допомогою USB модему. Можливо й вам такий підійде.
Купував такий, про всяк випадок, якщо раптом, будуть перебої з інтернетом по кабелю. Власне, поки що, дана функція не знадобилася, тому модем не купував і не перевіряв, як через модем буде працювати з інтернетом. Сам роутер, без нарікань щодо роботи, покриває двокімнатну квартиру, а ПО роутера, взагалі - це щось.
Вот вот цена явно не попадает в желания до 3х тысяч
Avenger80
Member

Повідомлення

Valdey377: 03.05.2025 08:56Вот вот цена явно не попадает в желания до 3х тысяч
Ну просто это ж не только роутер для 4G модема, а 4G модем это одна из многочисленных функций этого роутера, а вот если бы был современный роутер простецкий, с поддержкой 4G модемов и больше, образно говоря, ничего то и цена была бы другая. А это комбайн, где тот 4G модем как в нагрузку, хотя модемов поддерживаемых больше и даже что-то подобное (ZTE MF833) есть в списке.
Свегер
Member

Повідомлення

Valdey377: 03.05.2025 08:56 Вот вот цена явно не попадает в желания до 3х тысяч
В мене просто такий роутер. А людині, що запитує, начебто, потрібен схожий по характеристикам варіант, тому й запропонував.
По ціні, мені також, хотілося б дешевше купити, але з WiFi 6 та з USB виходом в Кінетиків це був найдешевший варіант, тому взяв такий.
crumd
Member

Повідомлення

Valdey377: Вот вот цена явно не попадает в желания до 3х тысяч
Готовое решение из коробки всегда дороже. Или дешевая болванка под ОпенВрт и пляски с бубном.
Zte mf833u1 точно поддерживает ТП-Линк mr3020/3420. N300 роутеры за 1000 грн. Если нужно больше, тогда Кинетик, Микротик или болванка и бубен для ОпенВрт.
AW
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Підкажіть будь ласка методі як без покупки нового роутера можна покращити wifi у плані дальності? Швидкість не має значення.

В налаштуваннях вибрав 20мгц, канал - 1 (хоча поруч більше жодного вайфая немає, всі канали чисті), регіон вибрав сша (може треба інший регіон? Наче писали, що тут найпотужніша потужність) , антени покрутив? Чи все правильно зробив, чи можна ще щось налаштувати? Дякую
artko
Member

Повідомлення

AW: 03.05.2025 12:54 Доброго дня. Підкажіть будь ласка методі як без покупки нового роутера можна покращити wifi у плані дальності? Швидкість не має значення.
направленою на клієнта антеною.
AW: 03.05.2025 12:54 В налаштуваннях вибрав 20мгц, канал - 1 (хоча поруч більше жодного вайфая немає, всі канали чисті), регіон вибрав сша (може треба інший регіон? Наче писали, що тут найпотужніша потужність) , антени покрутив? Чи все правильно зробив, чи можна ще щось налаштувати? Дякую
потужність крутити - не має особливого сенсу, якщо у вас звичайний клієнт, а не такий самий роутер у якості клієнту.
AW
Junior

Повідомлення

artko
У мене вулична камера wifi. Потрібно щоб до неї краще дострілював сигнал від роутера. Ось кумекаю, чи це реально взагалі зробити без купівлі додаткового обладнання. Хоча б спробувати для початку :beer:
Valdey377
Member

Повідомлення

Avenger80: 03.05.2025 10:47
Valdey377: 03.05.2025 08:56Вот вот цена явно не попадает в желания до 3х тысяч
Ну просто это ж не только роутер для 4G модема, а 4G модем это одна из многочисленных функций этого роутера, а вот если бы был современный роутер простецкий, с поддержкой 4G модемов и больше, образно говоря, ничего то и цена была бы другая. А это комбайн, где тот 4G модем как в нагрузку, хотя модемов поддерживаемых больше и даже что-то подобное (ZTE MF833) есть в списке.
Да понятно, сейчас вообще что то без нагрузки получить трудно))
Tesseract
Member

Повідомлення

AW
Можна переставити роутер в таке місце, де між ним і камерою буде найменше перешкод.
Але найкращий метод забити на WiFi і прямо до камери протягнути кабель. Або усе ж купити другий максимально дешевий роутер. Треба буде лише перевести його у режим точки доступу і повісити десь близько до камери.
crumd
Member

Повідомлення

Avenger80: А это комбайн
Знакомые слова - комбайн, интернет-центр. Это маркетологи Кинетика таким способом внушают покупателям что они не зря переплатили 2-3 цены за свои роутеры Кинетик. Как простой интернет раздатчик Кинетик - абсолютно посредственный роутер.
Avenger80
Member

Повідомлення

crumd: 04.05.2025 10:04Знакомые слова - комбайн, интернет-центр
А разве не так? Загляните в прошивку любого из роутера, она будет лучше, к примеру, прошивки того же Cudy по возможностям. :) А вообще, я имел ввиду любой роутер любой марки, где есть USB и то, что этот роутер не только для 4G модема, а вы какую-то фигню тут городите.
crumd: 04.05.2025 10:04Как простой интернет раздатчик Кинетик - абсолютно посредственный роутер.
Докажите. Пруфы пожалуйста. В чём заключается посредственность для дома?
Блин, ну что с вами не так - вы можете, если что-то писать, то отвечать за свои слова какими-то фактами, а не непонятным набором слов и маркетинга.
Востаннє редагувалось 04.05.2025 10:42 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

crumd: 04.05.2025 10:04 Знакомые слова - комбайн, интернет-центр. Это маркетологи XXXXXX таким способом внушают покупателям что они не зря переплатили 2-3 цены за свои роутеры XXXX. Как простой интернет раздатчик XXXX - абсолютно посредственный роутер.
знайомі слова. це маркетологи тплінка в дії :)

Відправлено через 46 секунд:
Avenger80: 04.05.2025 10:38 Блин, ну что с вами не так - вы можете, если что-то писать, то отвечать за свои слова какими-то фактами, а не непонятным набором слов и маркетинга.
та це бот-маркетолог. не звертайте уваги.

Відправлено через 39 секунд:
AW: 03.05.2025 13:12 artko
У мене вулична камера wifi. Потрібно щоб до неї краще дострілював сигнал від роутера. Ось кумекаю, чи це реально взагалі зробити без купівлі додаткового обладнання. Хоча б спробувати для початку :beer:
майже нічого. вам слушно запропонували вище - дотягти кабель. це найкраще рішення.
Відповісти