Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Timedemo
Member

Hells Angels: 19.04.2025 12:31 так я бачу що твоя культура виховання ніяка, перевиховувати таких персон немає жодного сенсу :dontknow:
оце диво, ти зрячий? на себе поглянь спочатку, потім поміркуй над тим, що пишуть, а вже потім умняки кидай про ціноутворення і т.д. Твої знання в цій темі рівно нуль.
як ти зібрався перевиховувати і кого? вихователь, спустись на землю, ти дуже багато про себе навигадував.
Vlaad13
Member

Вона була мінімум 39 і то у всяких лівих магазах, через те Альваоро і купляв напевно свою віндфорс за 37.5 бо якщо була б геймінг за 38 купив би її
Hells Angels
Member

Timedemo: 19.04.2025 12:35Твої знання в цій темі рівно нуль.
маєш відповідну освіту щоб давати такі заключення відносно знань інших людей на цьому форумі?
Timedemo: 19.04.2025 12:35як ти зібрався перевиховувати і кого? вихователь
так я ж написав що не збираюсь то робити, бо це не має жодного сенсу, лише даремно витрачений час :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
Vlaad13: 19.04.2025 12:39Вона була мінімум 39 і то у всяких лівих магазах, через те Альваоро і купляв напевно свою віндфорс за 37.5 бо якщо була б геймінг за 38 купив би її
якщо брати за приклад розетку з її -7% при оплаті картою якогось із банків, то можна було виловити гарну ціну.
Timedemo
Member

Hells Angels: 19.04.2025 12:50
Timedemo: 19.04.2025 12:35Твої знання в цій темі рівно нуль.
маєш відповідну освіту щоб давати такі заключення відносно знань інших людей на цьому форумі?
Timedemo: 19.04.2025 12:35як ти зібрався перевиховувати і кого? вихователь
так я ж написав що не збираюсь то робити, бо це не має жодного сенсу, лише даремно витрачений час :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
Vlaad13: 19.04.2025 12:39Вона була мінімум 39 і то у всяких лівих магазах, через те Альваоро і купляв напевно свою віндфорс за 37.5 бо якщо була б геймінг за 38 купив би її
якщо брати за приклад розетку з її -7% при оплаті картою якогось із банків, то можна було виловити гарну ціну.
то вгомонися вже, та мовчи.
VladimirV
Member

Vlaad13: 19.04.2025 09:36 Просто там буде переважно +20% щось на кшталт 100 фпс проти 120 фпс, ви цю різницю навіть можете і не помітити. А вам доведеться продавати стару карту за 20к і купляти нову за 32к. В результаті ви витратите 12к а різниці можете і не побачити, як на мене тут або сидіти і чекати на наступне покоління або щось потужніше брати. Я б краще вже монітор купив бо 75 герц малувато та і повних 1440 немає
Шось тут таке "шо попало".
1) Не збираюсь я монітор міняти, поки він не ляже сам :laugh: Причина банальна, з мене геймер такий собі, в кіберспорт не граю (не тягну по віку), в казуальщину сінглову у вільний час мені його вистачає. Кольори ок, калібровка ок, засвітів немає, все влаштовує.
2)Не поняв про яку переплату, а мене умовно є 700$(як на мій рівень більше за карту платити небачу сенсу, я ще раз скажу немає в мене можливості сутками грати) і дві штуки в двух компах 3060/12. які я й продавати не буду (є діти, є родичі. є три ПК дома лише в мене, та і 8к мені погоди не зроблять великої)
3)12к різниці це між 5070/5070ті наразі. Якшо між ними лупонуть супер(ну цього ніхто не знає) то може бути різниця туди -сюди +100$ до 5070 -100$ від 5070ті.
Назараз 5060ті оверпрайс, 5070 активно дропає ціну, 9070 поки що не так швидко, але куди вона дінеться, основний конкурент все таки 5070.
100 і 120 фпс в фул хд ну так норм різниця по факту. У мене бажання незмінне - грати все в 75 гц (більше для мене немає різниці, тільки відеокарту гріти), налаштування максимальні, але щоб було 75 гц. Із-за резолюції менше 2к якраз виходить невеличка економія на в.пам'яті, так що 12ГБ для мене не виглядає як щось "все пропало", як тут деякі коментатори пишуть :-P
Vlaad13
Member

Hells Angels: 19.04.2025 12:50
на тафи та гіга геймінг таких акцій ніколи не було - я щодня моніторив тому і не купив бо 37 я готовий був платити - а 42 вже ні

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
VladimirV: 19.04.2025 13:50
Vlaad13: 19.04.2025 09:36 Просто там буде переважно +20% щось на кшталт 100 фпс проти 120 фпс, ви цю різницю навіть можете і не помітити. А вам доведеться продавати стару карту за 20к і купляти нову за 32к. В результаті ви витратите 12к а різниці можете і не побачити, як на мене тут або сидіти і чекати на наступне покоління або щось потужніше брати. Я б краще вже монітор купив бо 75 герц малувато та і повних 1440 немає
Шось тут таке "шо попало".
1) Не збираюсь я монітор міняти, поки він не ляже сам :laugh: Причина банальна, з мене геймер такий собі, в кіберспорт не граю (не тягну по віку), в казуальщину сінглову у вільний час мені його вистачає. Кольори ок, калібровка ок, засвітів немає, все влаштовує.
2)Не поняв про яку переплату, а мене умовно є 700$(як на мій рівень більше за карту платити небачу сенсу, я ще раз скажу немає в мене можливості сутками грати) і дві штуки в двух компах 3060/12. які я й продавати не буду (є діти, є родичі. є три ПК дома лише в мене, та і 8к мені погоди не зроблять великої)
3)12к різниці це між 5070/5070ті наразі. Якшо між ними лупонуть супер(ну цього ніхто не знає) то може бути різниця туди -сюди +100$ до 5070 -100$ від 5070ті.
Назараз 5060ті оверпрайс, 5070 активно дропає ціну, 9070 поки що не так швидко, але куди вона дінеться, основний конкурент все таки 5070.
100 і 120 фпс в фул хд ну так норм різниця по факту. У мене бажання незмінне - грати все в 75 гц (більше для мене немає різниці, тільки відеокарту гріти), налаштування максимальні, але щоб було 75 гц. Із-за резолюції менше 2к якраз виходить невеличка економія на в.пам'яті, так що 12ГБ для мене не виглядає як щось "все пропало", як тут деякі коментатори пишуть :-P
як на мене це якесь збочення грати у 2025 році на 75 герцах - вже би продали свій монік та купили щось або 1080 або 1440 на 165 герц+
Повірте ви побачите різницю відразу у звичайних іграх також - і повірте різниця там дуже велика
який сенс вам купувати нову карту яка видає 120 фпс якщо у вас монітор тільки 75 герц? :lol:
VladimirV
Member

Vlaad13
Видає "120фпс" де, в якій грі, на яких налаштуваннях? Що це за така карта що з усіма налаштуваннями у всіх відомих іграх, з длаа, 120+ фпс дасть в 2560х1080, скажіть будь ласка.
Відповідь дуже проста - щоб можна було по можливості виставляти максимальну графіку без суперсемплінгу, з ДЛАА або з ДЛ ДСР (так, це теж ніхто не відміняв, уявляєте).
Дякую за ваші дуже мені корисні поради.
Vlaad13
Member

VladimirV: 19.04.2025 14:19 Vlaad13
Видає "120фпс" де, в якій грі, на яких налаштуваннях? Що це за така карта що з усіма налаштуваннями у всіх відомих іграх, з длаа, 120+ фпс дасть в 2560х1080, скажіть будь ласка.
Відповідь дуже проста - щоб можна було по можливості виставляти максимальну графіку без суперсемплінгу, з ДЛАА або з ДЛ ДСР (так, це теж ніхто не відміняв, уявляєте).
Дякую за ваші дуже мені корисні поради.
всі фпс у іграх 1440 та максимальній графці (тобто можно більше накрутити)
Балдурс гейт - 120 фпс
форза - 150 фпс
Індіана - 105
королівство сперми - 95
є багато ігр менш вибагливих
ну як на мене краще норм монітор купити - бо ви не бачите тої картинки якої вам може намалювати карта - а новий ДЛСС 4 нічим не відрізняється від нативу і тут ще можете сміливо докинути +20% фпс
вам немає сенсу купляти нову карту бо ви не побачите різниці із за поганого монітору :dontknow:
ось вам відос - передивіться його можливо зрозумієте про що я вам кажу
VladimirV
Member

Vlaad13 ну ну. вже зараз на прикладі 5070 вистачає не у всіх іграх для max settings (маю на увазі для моїх потреб). І це я мовчу , що 75 має бути 1% та 0,1% а не average (я про сінгли а не про кіберспортивні ігри). А що буде далі? І в мене все таки більше ніж чистий 1080p. Якщо буде більше 75 фпс то якби я тільки за :facepalm: тому що -> те що 1% лоу буде таким (якщо я обмежу макс фпс в грі примусово, наприклад на позначці 80), а не середній, то це ж прекрасно.
Що мені є сенс купувати я сам розберусь. Ще раз, який в мене монітор, вас не повинно ніяк зачіпати :lol: Те, що в 1080P у всіх тайтлах карти до 30к в max settings дають 1% 75 fps це брехня. А карти на хвилинку, беруться не завжди на зараз, а хоча б на пару років мінімум. Затягли мене в якусь унилу дискусію :-P
5070
Vlaad13
Member

VladimirV: 19.04.2025 14:49 Vlaad13 ну ну. вже зараз на прикладі 5070 вистачає не у всіх іграх для max settings (маю на увазі для моїх потреб). І це я мовчу , що 75 має бути 1% та 0,1% а не average (я про сінгли а не про кіберспортивні ігри). А що буде далі? І в мене все таки більше ніж чистий 1080p. Якщо буде більше 75 фпс то якби я тільки за :facepalm: тому що -> те що 1% лоу буде таким (якщо я обмежу макс фпс в грі примусово, наприклад на позначці 80), а не середній, то це ж прекрасно.
Що мені є сенс купувати я сам розберусь. Ще раз, який в мене монітор, вас не повинно ніяк зачіпати :lol: Те, що в 1080P у всіх тайтлах карти до 30к в max settings дають 1% 75 fps це брехня. А карти на хвилинку, беруться не завжди на зараз, а хоча б на пару років мінімум. Затягли мене в якусь унилу дискусію :-P
5070
так судячи по вашим же тестам тут багато де є більше за 75 фпс у 1440 БЕЗ dlss4 (який зараз мастхев)
ви не розумієте що монітор це частина компьютера від якої теж залежить якість картинки -і ви собі хоч 5090 купитіть, але якщо у вас не буде нормального монітору ви нічого не побачите :dontknow:
це до речі не розуміє десь процентів 20 топіку
у нас взагалі є міліонер у якого комп за 200к та монітор за 5 гривень - корочше після такого я вже нічому не дивуюся
byaka
Member

Vlaad13: 19.04.2025 15:36
VladimirV: 19.04.2025 14:49 Vlaad13 ну ну. вже зараз на прикладі 5070 вистачає не у всіх іграх для max settings (маю на увазі для моїх потреб). І це я мовчу , що 75 має бути 1% та 0,1% а не average (я про сінгли а не про кіберспортивні ігри). А що буде далі? І в мене все таки більше ніж чистий 1080p. Якщо буде більше 75 фпс то якби я тільки за :facepalm: тому що -> те що 1% лоу буде таким (якщо я обмежу макс фпс в грі примусово, наприклад на позначці 80), а не середній, то це ж прекрасно.
5070
ви не розумієте що монітор це частина компьютера від якої теж залежить якість картинки -і ви собі хоч 5090 купитіть, але якщо у вас не буде норм монітору ви нічого не побачите :dontknow:
Слухайте бiльше всяких хардверанбоксiнгiв.В монiторах вже рокiв 5 мало що змінюється (якщо не рахувати оледа),якщо гра лайно нiякий монiтор вам не поможе.
Vlaad13
Member

byaka: 19.04.2025 15:45
Vlaad13: 19.04.2025 15:36

ви не розумієте що монітор це частина компьютера від якої теж залежить якість картинки -і ви собі хоч 5090 купитіть, але якщо у вас не буде норм монітору ви нічого не побачите :dontknow:
Слухайте бiльше всяких хардверанбоксiнгiв.В монiторах вже рокiв 5 мало що змінюється (якщо не рахувати оледа),якщо гра лайно нiякий монiтор вам не поможе.
Так є ігри з поганою оптимізацією, наразі вона аж одна - це останній Атсасин(але не думаю що ви багато втратите - якщо в нього не пограєте :laugh: )
Чому ви не можете зрозуміти що ви не побачите гарної картинки без нормального монітору. Ви ж не на відяху дивитесь - а на монітор. Відяха може видавати і 200фпс - але якщо монітор не може, що далі? Так імпут лаг впаде та й усе. :banghead:
Я ж вам уже і відос скинув
Тут начебто сидять адекватні люди які розбираються в залізі - але чомусь не розуміють елементарних речей :dontknow:
Ви же на монітор дивитесь коли граєте - я не знаю як вам ще пояснити
byaka
Member

Vlaad13: 19.04.2025 16:14
byaka: 19.04.2025 15:45
Так є ігри з поганою оптимізацією, наразі вона аж одна - це останній Атсасин(але не думаю що ви багато втратите - якщо в нього не пограєте :laugh: )
Чому ви не можете зрозуміти що ви не побачите гарної картинки без нормального монітору. Ви ж не на відяху дивитесь - а на монітор. Відяха може видавати і 200фпс - але якщо монітор не може, що далі? Так імпут лаг впаде та й усе. :banghead:
Тут начебто сидять адекватні люди які розбираються в залізі - але чомусь не розуміють елементарних речей :dontknow:
Я колись грав в сталкера на элт монiторi i бачив гарну картинку.Зараз майже кожный недорогий 200-300$ монiтор має хорошу картинку,так можно купити олед щоб отримати хорший чорний колiр та контраст, але цим вже нiкого не здивуєш.
Vlaad13
Member

byaka: 19.04.2025 16:24
Vlaad13: 19.04.2025 16:14
Я колись грав в сталкера на элт монiторi i бачив гарну картинку.Зараз майже кожный недорогий 200-300$ монiтор має хорошу картинку,так можно купити олед щоб отримати хорший чорний колiр та контраст, але цим вже нiкого не здивуєш.
Я про це і кажу, спочатку ви купляєте норм монітор за умовні 200$ і тільки вже потім відяху. Бо якщо ви зробите навпаки і залишите свій старий монітор за 5 гривень і відразу купите умовну 5070ті - воно вам майже нічого не дасть. Бо картинка на яку ви дивитесь не зміниться - бо монітор гімно.
byaka
Member

Vlaad13: 19.04.2025 16:28
byaka: 19.04.2025 16:24
Я про це і кажу, спочатку ви купляєте норм монітор за умовні 200$ і тільки вже потім відяху. Бо якщо ви зробите навпаки і залишите свій старий монітор за 5 гривень і відразу купите умовну 5070ті - воно вам майже нічого не дасть. Бо картинка на яку ви дивитесь не зміниться - бо монітор гімно.
Ну це повинен бути дуже старий монiтор,який якимось чудом дожив до 2025 року
Vlaad13
Member

byaka: 19.04.2025 16:48
Vlaad13: 19.04.2025 16:28
Все що нижче 144 герца і з затримкою більше 1 автоматично потрапляє в цю категорію :-P
VladimirV
Member

Vlaad13 тест 5070 max settings 1080P якесь рандомне відео з ютубу 13 ігор часів 2020+ , раз тобі лінь навіть глянути, аби писати.
1)AC 54|45 2)KCD2 117|97 3)CP2077 89|74 (мабуть люди навіть той кп не бачили, тестити треба на кільці в Догтауні з ФЛ, там навантаження близько +30% на ВК) 4) WH40k 137|112 5) GhostOfTsushima 111/97 6)FS24 61|51 7)Wukong 78|61 8) MarvelRivals 113|74 9)SpiderMan2 74|52 10)Stalker2 86|62 11)Indiana RT вимк 132|108 12)Avowed 93|73 13) MHW 99|61
З 13 ігор ТРИ (Indiana з пониженими налаштуваннями) видали те, для чого в 1080P потрібен монітор 120+Гц і то умовно, бо ніодна не видала 1% лоу 120+.
Питання - навіщо мені не для компетітів ігор (це такі, де гравець проти гравця змагається якщо що) міняти монітор? Щоб що?
Відповідь дам сам - так, я не проти, якщо людина грає в кіберспорт в 1080P і їй конче потрібна герцовка. Я не проти людей ігроманів з грошима, котрі можуть собі дозволити гарний високочастотний монітор і при цьому під нього ВК, яка хочаб близько буде відповідати такому конфігу.
Але яким боком це мене стосується? Я не можу зараз вкласти скільки в ігри і не хочу :dontknow: . Я сам знаю що мені потрібно. Для мене це зараз сумнівні трати в х2 ато й більше.
С чого ви взяли що на цьому моніторі картинка повне гівно, тільки тому, що він не може вище 75+ Гц?, тим більше в іграх де карта не дасть мені рівний фреймтайм на 120+ ГЦ? А дасть якусь рвань або ті самі 75 кадрів лоу, в кращому випадку? :-P
Офтоп
Я пройшов біле 120 годин КП Фл2077 на своїй 3060 в 75 ГЦ, тільки тому що - БЕЗ РТ, високі налаштуваняя, декалі вражаючі, З ДЛССК. І то в догдауні просадки звісно були, особливо на кільці біля Чорного Сапфіру. І це все в пониженному рендерінгу і без РТ взагалі. Зате 60-75 ГЦ в Догтауні і стабільні 75 в НайтСіті.
Карти до 30к дозволять грати майже на максималках на моєму конфігу зараз і в майбутньому, а вливати гори бабла заради ємейзінг геймінгу я зараз не збираюсь, хочете вперед.
P.S. кольори у моніка чудові, відгук не для кіберспорту. Але він мені не здався.
Последний раз редактировалось VladimirV 19.04.2025 17:20, всего редактировалось 1 раз.
alumem
Member

Vlaad13
1 мс и меньше это только оледы если что...
Если ты веришь в 1 мс на обычных мониках то ты клоун
byaka
Member

Vlaad13: 19.04.2025 16:58
byaka: 19.04.2025 16:48
Все що нижче 144 герца і з затримкою більше 1 автоматично потрапляє в цю категорію :-P
це не сильно щось змінює,монiтори 120герц та 1мс затримкою вже рокiв 15 продають.
Vlaad13
Member

byaka: 19.04.2025 17:15
Vlaad13: 19.04.2025 16:58
це не сильно щось змінює,монiтори 120герц та 1мс затримкою вже рокiв 15 продають.
Зі скрипом можу погодитись що 120 герц +- норм, але ніяк не 75

Відправлено через 43 секунди:
alumem: 19.04.2025 17:15 Vlaad13
1 мс и меньше это только оледы если что...
Если ты веришь в 1 мс на обычных мониках то ты клоун
Окай :lol:

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
VladimirV: 19.04.2025 17:11 Vlaad13 тест 5070 max settings 1080P якесь рандомне відео з ютубу 13 ігор часів 2020+ , раз тобі лінь навіть глянути, аби писати.

С чого ви взяли що на цьому моніторі картинка повне гівно, тільки тому, що він не може вище 75+ Гц?, тим більше в іграх де карта не дасть мені рівний фреймтайм на 120+ ГЦ? А дасть якусь рвань або ті самі 75 кадрів лоу, в кращому випадку? :-P
Якщо у вас є можливість сходіть до когось із друзів та пограйте на 144 герцовому моніторі. Я вас запевняю - ви відразу забудете всі ваших аргументи :laugh:
Закрыто