Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Melofon: 18.04.2025 08:16бюджет ограничен и хочется именно новую
Тоді вже краще шось типу 4070* нового, не бачу в тій 5060 ніц такого, що би вартувало переплати. Або трошка подумати/аналізувати, і з б/у шось на кшталт 3080 закриє багатьом питання на роки.
Або чекати і сподіватися, що ціна 50xx з часом досягне хоча б обіцяного MSRP...
byaka
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 19.04.2025 02:52
Melofon: 18.04.2025 08:16бюджет ограничен и хочется именно новую
Тоді вже краще шось типу 4070* нового, не бачу в тій 5060 ніц такого, що би вартувало переплати. Або трошка подумати/аналізувати, і з б/у шось на кшталт 3080 закриє багатьом питання на роки.
Або чекати і сподіватися, що ціна 50xx з часом досягне хоча б обіцяного MSRP...
Навiть якщо rtx5060ti 16gb буде за 18к, це ну таке собi оновлення.Ну буде у вас на 8gb бiльше, але це просто розiгнана rtx4060ti якiй вже 2 роки.
AndrewV
Member

Повідомлення

alumem: 18.04.2025 14:25 Entar
Ех щас бы на вантуз смотреть, когда есть gaming pro по такой же самой цене.
Я конечно не спец, но думаю дешевле 38кне будет :-/
Есть еще Shadows у MSI, дешевле вантуза
или Zotac
спойлер
https://www.pccomponentes.com/tarjeta-g ... x-ai-dlss4
Vlaad13
Member

Повідомлення

VladimirV: 18.04.2025 19:19
Vlaad13: 18.04.2025 18:29 У самого 4070 але 5070 не розглядаю бо різницю буде побачити важко та і длсс можно просто підрубити і грати. Якщо щось купляти то не нижче 5070ті :dontknow:
не знаю як там у всьому світі, але у нас ціновий провал між 5070 та 5070ті ... Досягає майже 12к гривень, на зараз, що близько до 300 доларів, це капець як багато.
Закрадається думка, що все таки Хуанг може випустити в цей діапазон якусь супер версію.
Просто там буде переважно +20% щось на кшталт 100 фпс проти 120 фпс, ви цю різницю навіть можете і не помітити. А вам доведеться продавати стару карту за 20к і купляти нову за 32к. В результаті ви витратите 12к а різниці можете і не побачити, як на мене тут або сидіти і чекати на наступне покоління або щось потужніше брати. Я б краще вже монітор купив бо 75 герц малувато та і повних 1440 немає
Timedemo
Member

Повідомлення

Entar: 18.04.2025 13:47
Melofon: 18.04.2025 12:17 Даже 4080супер были и по 46к трехвентильные, естественно будут дешеветь и это только первые цены, по факту 5060ти 16ГБ должна быть на ~50$ дешевле 5070 которые сейчас у нас по 30к самые недорогие, так что 5060ти 16ГБ явно будут и дешевле трицатки.
Я вот думаю, существует ли такой сценарий, что в этом году будет некое "дно" цен на условную 5070 ти, а потом они пойдут вверх по макроэкономическим причинам и дальше дешевле будет нескоро?
Или есть вероятность что повторится история с "суперами" 4000 версии?

Просто мне обнова как-бы вообще не горит, но если на перспективу с пониманием что "дешевле не будет" то взял бы.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
P.S. Вижу уже мси вентус 5070 ти в комптрейдинге 43500. Не уверен в хорошести конкретно этого магазина, но вообще еще месяц назад все тут писали что дешевле 50к не будет.
Я так понимаю есть реальные шансы что цена приблизится к 900 евро рекомендованных в ЕС?
зазвичай пік спаду ціну влітку, але враховуючи рижу мавпу, та її непердбачуваність, невідомо що буде цим літом по цінам. Сам придивляюсь на 5070ті геймрок, або мсі геймінг тріо.
Комптрейд норм магазин. давно з ними працюю, ніколи не підводили.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.04.2025 10:44 але враховуючи рижу мавпу
ха-ха-ха маючи свого тормоза похуже пиняють на штати :facepalm:
Timedemo
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 10:52
Timedemo: 19.04.2025 10:44 але враховуючи рижу мавпу
ха-ха-ха маючи свого тормоза похуже пиняють на штати :facepalm:
до чого тут наш тормоз в ціноутворенні відеокарт?
Hells Angels
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.04.2025 10:53до чого тут наш тормоз в ціноутворенні відеокарт?
в тому що карти закуповуються не в штатах, а у європі за їх msrp у євро, подивись на його курс, рішення політ верхівки як раз і впливає на курс нац. валюти, нє?
vsx
Member

Повідомлення

Entar: 18.04.2025 14:47 Ну я просто назвал первую попавшуюся похожую на адекватную, выбором конкретики буду заниматься как придет время.
ИМХО, ниже 40 - норм цена вообще, можно брать.
ей красная цена 35000, это в нормальном исполнении с гарантией
больше платить глупо
Timedemo
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 10:55
Timedemo: 19.04.2025 10:53до чого тут наш тормоз в ціноутворенні відеокарт?
в тому що карти закуповуються не в штатах, а у європі за їх msrp у євро, подивись на його курс, рішення політ верхівки як раз і впливає на курс нац. валюти, нє?
ну якщо ти зберігаєш кошти в гривні на товари які валюто-залежні, то мені тебе жаль.
vsx
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 10:55 в тому що карти закуповуються не в штатах, а у європі за їх msrp у євро, подивись на його курс, рішення політ верхівки як раз і впливає на курс нац. валюти, нє?
на курс валюти впливає війна і кількість бабла яке вливають у країну
Hells Angels
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.04.2025 11:23ну якщо ти зберігаєш кошти в гривні на товари які валюто-залежні, то мені тебе жаль.
коли нахезав у штані і пробуєш ще когось вчити, це так тупо виглядає, краще б вже промовчав
Timedemo
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 11:28
Timedemo: 19.04.2025 11:23ну якщо ти зберігаєш кошти в гривні на товари які валюто-залежні, то мені тебе жаль.
коли нахезав у штані і пробуєш ще когось вчити, це так тупо виглядає, краще б вже промовчав
хезаєш в штани тут тільки ти, особливо в той частині про євро і мсрп євро.
Hells Angels
Member

Повідомлення

vsx: 19.04.2025 11:25на курс валюти впливає війна і кількість бабла яке вливають у країну
ще економіка котру не розвивають в більш спокійних регіонах, а просто душать. К-ть закритих фоп показує гарно статистику.
Timedemo: 19.04.2025 11:30особливо в той частині про євро і мсрп євро.
мсрп то прямо ідеальний варіант купівлі зі складу, в реальності все купується за ринковою ціною з -% на опті, як домовишся.
Timedemo: 19.04.2025 10:44придивляюсь на 5070ті геймрок
згадав, а шо случілось друг зі штатів не привіз 5080фе?
Timedemo
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 11:54
vsx: 19.04.2025 11:25на курс валюти впливає війна і кількість бабла яке вливають у країну
ще економіка котру не розвивають в більш спокійних регіонах, а просто душать. К-ть закритих фоп показує гарно статистику.
Timedemo: 19.04.2025 11:30особливо в той частині про євро і мсрп євро.
мсрп то прямо ідеальний варіант купівлі зі складу, в реальності все купується за ринковою ціною з -% на опті, як домовишся.
Timedemo: 19.04.2025 10:44придивляюсь на 5070ті геймрок
згадав, а шо случілось друг зі штатів не привіз 5080фе?
мову вивчи нормально, і спілкуйся або на російській, або на Український, а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
Ти тільки дуже не заздри, нее повіриш, я її дуже круто продав.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.04.2025 12:07а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
я знаю що коли людина не може в аргументацію вона переходить на особистості, тому я ні трохи не здивований такому, і форумчани мінусять тебе видно не просто так :laugh:
Timedemo: 19.04.2025 12:07мову вивчи нормально, і спілкуйся або на російській, або на Український українською
вільна країна як хочу так і спілкуюсь, не подобається?
Востаннє редагувалось 19.04.2025 12:21 користувачем Hells Angels, всього редагувалось 1 раз.
alumem
Member

Повідомлення

vsx
Да ну, а какая минимальная цена на 4070тис была в норм исполнении?
Timedemo
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.04.2025 12:16
Timedemo: 19.04.2025 12:07а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
я знаю що коли людина не може в аргументацію вона переходить на особистості, тому я ні трохи не здивований такому, і форумчани мінусять тебе видно не просто так :laugh:
Timedemo: 19.04.2025 12:07мову вивчи нормально, і спілкуйся або на російській, або на Уукраїнськиій
вільна країна як хочу так і спілкуюсь, не подобається?
да мені побарабану ті мінуси. це мабуть ти надрочуєш на плюсики мінусики, та тримаєш в голові, де, хто, що робить, чи мав робити.
на особисті перейшов? не подобається? Ми в вільній країні, як хочу, так і спілкуюсь. Успіхів
Vlaad13
Member

Повідомлення

alumem: 19.04.2025 12:20 vsx
Да ну, а какая минимальная цена на 4070тис была в норм исполнении?
Гіга геймінг 40 Асус таф 42
Hells Angels
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.04.2025 12:21це мабуть надрочуєшь на плюсики мінусики
це інколи показує те чи варто сприймати поради людини, чи банально не пробувати ті поради взагалі
Timedemo: 19.04.2025 12:21на особисті перейшов? не подобається?
так я бачу що твоя культура виховання ніяка, перевиховувати таких персон немає жодного сенсу :dontknow:
Vlaad13: 19.04.2025 12:26Гіга геймінг 40
38к, надіюсь він це прочитає :gigi:
Закрито