Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Тоді вже краще шось типу 4070* нового, не бачу в тій 5060 ніц такого, що би вартувало переплати. Або трошка подумати/аналізувати, і з б/у шось на кшталт 3080 закриє багатьом питання на роки.
Або чекати і сподіватися, що ціна 50xx з часом досягне хоча б обіцяного MSRP...
Тоді вже краще шось типу 4070* нового, не бачу в тій 5060 ніц такого, що би вартувало переплати. Або трошка подумати/аналізувати, і з б/у шось на кшталт 3080 закриє багатьом питання на роки.
Або чекати і сподіватися, що ціна 50xx з часом досягне хоча б обіцяного MSRP...
Навiть якщо rtx5060ti 16gb буде за 18к, це ну таке собi оновлення.Ну буде у вас на 8gb бiльше, але це просто розiгнана rtx4060ti якiй вже 2 роки.
alumem: ↑
18.04.2025 14:25Entar
Ех щас бы на вантуз смотреть, когда есть gaming pro по такой же самой цене.
Я конечно не спец, но думаю дешевле 38кне будет
Vlaad13: ↑
18.04.2025 18:29
У самого 4070 але 5070 не розглядаю бо різницю буде побачити важко та і длсс можно просто підрубити і грати. Якщо щось купляти то не нижче 5070ті
не знаю як там у всьому світі, але у нас ціновий провал між 5070 та 5070ті ... Досягає майже 12к гривень, на зараз, що близько до 300 доларів, це капець як багато.
Закрадається думка, що все таки Хуанг може випустити в цей діапазон якусь супер версію.
Просто там буде переважно +20% щось на кшталт 100 фпс проти 120 фпс, ви цю різницю навіть можете і не помітити. А вам доведеться продавати стару карту за 20к і купляти нову за 32к. В результаті ви витратите 12к а різниці можете і не побачити, як на мене тут або сидіти і чекати на наступне покоління або щось потужніше брати. Я б краще вже монітор купив бо 75 герц малувато та і повних 1440 немає
Melofon: ↑
18.04.2025 12:17
Даже 4080супер были и по 46к трехвентильные, естественно будут дешеветь и это только первые цены, по факту 5060ти 16ГБ должна быть на ~50$ дешевле 5070 которые сейчас у нас по 30к самые недорогие, так что 5060ти 16ГБ явно будут и дешевле трицатки.
Я вот думаю, существует ли такой сценарий, что в этом году будет некое "дно" цен на условную 5070 ти, а потом они пойдут вверх по макроэкономическим причинам и дальше дешевле будет нескоро?
Или есть вероятность что повторится история с "суперами" 4000 версии?
Просто мне обнова как-бы вообще не горит, но если на перспективу с пониманием что "дешевле не будет" то взял бы.
Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
P.S. Вижу уже мси вентус 5070 ти в комптрейдинге 43500. Не уверен в хорошести конкретно этого магазина, но вообще еще месяц назад все тут писали что дешевле 50к не будет.
Я так понимаю есть реальные шансы что цена приблизится к 900 евро рекомендованных в ЕС?
зазвичай пік спаду ціну влітку, але враховуючи рижу мавпу, та її непердбачуваність, невідомо що буде цим літом по цінам. Сам придивляюсь на 5070ті геймрок, або мсі геймінг тріо.
Комптрейд норм магазин. давно з ними працюю, ніколи не підводили.
в тому що карти закуповуються не в штатах, а у європі за їх msrp у євро, подивись на його курс, рішення політ верхівки як раз і впливає на курс нац. валюти, нє?
Entar: ↑
18.04.2025 14:47
Ну я просто назвал первую попавшуюся похожую на адекватную, выбором конкретики буду заниматься как придет время.
ИМХО, ниже 40 - норм цена вообще, можно брать.
ей красная цена 35000, это в нормальном исполнении с гарантией
больше платить глупо
в тому що карти закуповуються не в штатах, а у європі за їх msrp у євро, подивись на його курс, рішення політ верхівки як раз і впливає на курс нац. валюти, нє?
ну якщо ти зберігаєш кошти в гривні на товари які валюто-залежні, то мені тебе жаль.
Hells Angels: ↑
19.04.2025 10:55
на курс валюти впливає війна і кількість бабла яке вливають у країну
згадав, а шо случілось друг зі штатів не привіз 5080фе?
мову вивчи нормально, і спілкуйся або на російській, або на Український, а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
Ти тільки дуже не заздри, нее повіриш, я її дуже круто продав.
Timedemo: ↑
19.04.2025 12:07а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
я знаю що коли людина не може в аргументацію вона переходить на особистості, тому я ні трохи не здивований такому, і форумчани мінусять тебе видно не просто так
19.04.2025 12:07мову вивчи нормально, і спілкуйся або на російській, або на Українськийукраїнською
вільна країна як хочу так і спілкуюсь, не подобається?
Востаннє редагувалось 19.04.2025 12:21 користувачем Hells Angels, всього редагувалось 1 раз.
19.04.2025 12:07а то тебе щось хитає як валянка. Хоча в профілі стоіть 9 років, походу рівень твого інтелекту.
я знаю що коли людина не може в аргументацію вона переходить на особистості, тому я ні трохи не здивований такому, і форумчани мінусять тебе видно не просто так
вільна країна як хочу так і спілкуюсь, не подобається?
да мені побарабану ті мінуси. це мабуть ти надрочуєш на плюсики мінусики, та тримаєш в голові, де, хто, що робить, чи мав робити.
на особисті перейшов? не подобається? Ми в вільній країні, як хочу, так і спілкуюсь. Успіхів