Вийшов драйвер GeForce 576.02 WHQL з підтримкою GeForce RTX 5060 Ti й виправленнями неполадок

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Bukakanga: 16.04.2025 22:45класс, одна из киллер-фич лагеря зеленых теперь уже не нужна!
Генерация никогда не была киллер фичей. По крайней мере для меня. Длсс обычный безусловно, куда и тензоры для работы тоже, да хоть те же лучи, которые щас в каждой ААА игре. А вот генерация или рефлекс для меня это такие себе преимущества. По крайней мере пока нвидиа не решит совместимость с вертикалкой окончательно, а не как щас когда даже если у вас монитор с гсинком, то вы будете замечать тиринг. Сможет нвидиа сделать как в кибере или Хогвартсе когда ограничение фпс встроено в конвеер и если у вас 120герц, то игра по сути ограничивает рендер строго на 60, а дальше уже включается генерация, так вот когда эта штука будет работать для всех игр с генерацией одинаково хорошо тогда она станет киллер фичей для меня.

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Сильно жрет фпс. В том же пауке без нее 90-120. С ней просадки ниже 60.

Отправлено спустя 51 секунду:
Bukakanga: 16.04.2025 22:59отдельной второй карточке
Sli как и crossfire давно мертв не просто так.

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
vandroiy: 16.04.2025 23:23 Із негативного: Зламали наглухо (принаймні у мене так) Display Port і все що з ним пов'язано При оновленні драйвера (або при чистій установці) чорний екран и BSOD "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " або "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION". Висмикнув DisplayPort вставив HDMI все встало як по маслу. Потім перемкнув знов на Display Port, працює поки що .
У меня такое было ещё в прошлом году на 3080ти. Помогло полное удаление через DDU.

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
VBerezovsky: 16.04.2025 23:42
erkins007: 16.04.2025 22:19 бесплатное увеличение фпс без потери качества это...
...брехня.
Завязывайте. Если вас показать картинку с длсс4 или даже фср4 в режиме качества и нативом с ТАА вы с вероятностью 90% скажете что первые варианты лучше. Полно тестов и исследований в инете, а свидетели святого натива ещё не вымерли
Wonderboy
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.04.2025 23:01После перехода с АМД на нвидиа еще пришлось привыкать к другой графике. Нвидиа не так рисует, могут быть другие цвета.
Ну просто жахи нашого містечка. Згадую, як років з 10 назад на IXBT була популярна серія статтей порівняння скрінів з сучасних на той момент ігор на NVidia і AMD. На початку ще можна було знайти якісь відмінності у згладжуванні, але передачі кольорів... Дякую, посмішили.
vandroiy: 16.04.2025 23:23і ввімкнений HDR
HDR не зайшов ні разу. Поганяв вечір, прокліпався від оверяскравості і забув.
daesz
Member

Повідомлення

VolandInferno: 16.04.2025 17:58 Че тимчасові незручності, які згодом будуть поправлені.
Ваші дрова у зелених хоч до рани прикладай, а куди не глянеш, то вічно якісь неудобства, ще й місяцями фіксяться. В амуде, до слова, таке ніколи не доводилось терпіти ;)
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 03:01В амуде, до слова, таке ніколи не доводилось терпіти
Дооа, конееечно. У АМД никогда не было проблем с дровами :D
Не было ни проблем с Хогвартсом, ни с богом войны. Нет ну вот вообще ни малейших проблем с VR в целом и репроэкцией на индексе или стримингом на квестах в частности.
Нет и не было проблем с антилагом
Ни малейших проблем с HDMI 2.1(так сказать АМДшники имели черный экран до того как это стало мейнстримом)
Кстати насчёт черных экранов не было проблем с ними у 5700хт, ну вот ни малейших
Не было ни малейших проблем с driver timeout на 6000 серии при разгоне
Вообще не было ни одной проблемы с производительностью дх11 игр.
Про отсутствие проблем с комбинациями мониторов я вообще молчу.

В общем у АМД всегда были идеальные драйвера. Настолько идеальные что нвидиа прям очень далеко до такого идеала.
daesz
Member

Повідомлення

erkins007: 17.04.2025 05:34
daesz: 17.04.2025 03:01В амуде, до слова, таке ніколи не доводилось терпіти
Мене не цікавить що було в минулому, ми живем в теперішньому і в теперішньому дрова у нвідії лайно. За весь минулий рік в мене не було проблем з дровами на амуде жодного разу. За 3 місяці на нвідії вже з десяток назбирався. Хоча з ким я говорю, тут що не пост - то хуанг головного мозку.
Норм доречі так жепка підгоріла, цілу простиню накатав з якимись археологічними знахідками 10 річної давності :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

daesz
Ага, ведь и Хогвартс и бог войны выходили 10 лет назад, как и 5000/6000 серия, а проблему с ВР, антилагом и 2.1 HDMI АМД уже давно решила)

Из относительно неактуальных проблем там только дх11.
daesz
Member

Повідомлення

В мене не було проблем ні з ГоВ, ні з хогвартсом, ні з антилагом, ні з хдмі, ні з будь-якими іграми на дх11. 5000 серія нвідії була 6 років тому - в ті часи, доречі, нвідія ще вміла писати дрова.
Але сабджекту на нвідії офк видніше.
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 05:49
erkins007: 17.04.2025 05:34
Мене не цікавить що було в минулому, ми живем в теперішньому і в теперішньому дрова у нвідії лайно. За весь минулий рік в мене не було проблем з дровами на амуде жодного разу. За 3 місяці на нвідії вже з десяток назбирався. Хоча з ким я говорю, тут що не пост - то хуанг головного мозку.
Норм доречі так жепка підгоріла, цілу простиню накатав з якимись археологічними знахідками 10 річної давності :lol:
Давайте поговрим коли амд полагодить збереження налашувань в своїх драйверах для rx570 Я вже 7 рокiв чекаю!!! :insane:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Годі сперечатись, очевидно що немає взагалі ідеального софту, і nvidia не виключення рівно як і інші.
daesz
Member

Повідомлення

byaka: 17.04.2025 06:12
daesz: 17.04.2025 05:49
Давайте поговрим коли амд полагодить збереження налашувань в своїх драйверах для rx570 Я вже 7 рокiв чекаю!!! :insane:
А що з ними не так? Злітають тільки після оновлення драйвера (ну тобто раз в місяць) і фікситься кнопкою "загрузити презет", яку можна тикнути зразу після встановлення нових дрів. Хоча це напевно непосильна задача, сидимо ж на форумі домогосподарок :rotate:

Дякувати Богу, хоч в пакеті адоба жупан ще поки не умудрився з дровами напартачити, слава о великому :pray:
Востаннє редагувалось 17.04.2025 06:21 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

daesz
Які саме налаштунки злітають? Чую про це вже не перший раз, а от на практиці не стикався.
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 06:17
byaka: 17.04.2025 06:12
А що з ними не так? Злітають тільки після оновлення драйвера (ну тобто раз в місяць) і фікситься кнопкою "загрузити презет", зразу після встановлення нових дрів. Хоча це напевно непосильна задача зробити, сидимо ж на форумі домогосподарок.
Налашування андервольта злiтають пicля перезаввантаженя, навiть налштування кулерiв не може зберегти надовго.
Вирiшив цю проблему через afterburner, але це якийсь треш!
Востаннє редагувалось 17.04.2025 06:25 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 17.04.2025 06:21 daesz
Які саме налаштунки злітають? Чую про це вже не перший раз, а от на практиці не стикався.
Без поняття, то до пана вище, в мене тільки налаштування оверклоку/андервольту при оновленні дрів злітали (на 7800хт), доводилось натискати 2 кнопки - загрузити презет і потім дабл клікнути той самий презет :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
byaka: 17.04.2025 06:22
daesz: 17.04.2025 06:17
А що з ними не так? Злітають тільки після оновлення драйвера (ну тобто раз в місяць) і фікситься кнопкою "загрузити презет", зразу після встановлення нових дрів. Хоча це напевно непосильна задача зробити, сидимо ж на форумі домогосподарок.
Налашування андервольта злiтають пicля перезаввантаженя, навiть налштування кулершiв не може зберегти надовго.
Вирiшив цю проблему через afterburner, але це якийсь треш!
Ну от на 7000 серії це пофіксили і проблем із цим більше немає; а полярис уже більше не підтримується амуде, тому скоріше за все вже й не пофіксять на рх570 - мене всі інші карти в проміжку між хд6770 та 7800хт оминули, сидів на нвідії і о чудесні були часи, на 4000 серії нвідії вічні зашквари як не з одним, то із іншим :D
Востаннє редагувалось 17.04.2025 06:30 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

byaka
Думаю це не в усіх, бо у себе такого не спостерігаю.
byaka
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 17.04.2025 06:28 byaka
Думаю це не в усіх, бо у себе такого не спостерігаю.
Прикол в тому що не всi щось налаштовують пiд себе в драйверах.Коли я останiй раз пiднiмав цю тему на форумi багато людей писали що у них теж саме.
А головне gtx1060 ще отримує новi драйвера ,а rx570 можно вже на смiтник вiдправляти
daesz
Member

Повідомлення

Доречі, трохи іронічно, але нвідія навіть немає якогось нормального ОС/андервольт функціоналу в її нвідіа аппі.
Це взагалі якесь недорозуміння :
спойлер
Зображення
Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
byaka: 17.04.2025 06:36 А головне gtx1060 ще отримує новi драйвера
Не зовсім
https://vagon.io/blog/nvidia-ends-suppo ... -for-users

Поляриси тим часом критичні оновлення все ще отримуватимуть
https://www.overclockers.ua/ua/news/sof ... 09/133592/
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 06:41 Доречі, трохи іронічно, але нвідія навіть немає якогось нормального ОС/андервольт функціоналу в її нвідіа аппі.
спойлер
Зображення
byaka: 17.04.2025 06:36 А головне gtx1060 ще отримує новi драйвера
Не зовсім

Останiй драйвер для rx570 ще за 2024 рiк,тодi як для gtx1060 доступний 576.02 який в новинi.
daesz
Member

Повідомлення

byaka: 17.04.2025 06:48
daesz: 17.04.2025 06:41 Доречі, трохи іронічно, але нвідія навіть немає якогось нормального ОС/андервольт функціоналу в її нвідіа аппі.
спойлер
Зображення

Не зовсім

Останiй драйвер для rx570 ще за 2024 рiк,тодi як для gtx1060 доступний 576.02 який в новинi.
Те що він доступний - не означає, що в ньому були виконані якісь оптимізації під паскаль.
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 06:50
byaka: 17.04.2025 06:48
Те що він доступний - не означає, що в ньому були виконані якісь оптимізації під паскаль.
Головне щоб вiн був протестованний на сумicнiсть з новими iграми
daesz
Member

Повідомлення

byaka: 17.04.2025 06:52
daesz: 17.04.2025 06:50
Головне щоб вiн був протестованний на сумicнiсть з новими iграми
Ну от цього якраз і немає. Максимум що там додають - це фікшення якихось проблем драйверів, які додають і на амуде з критичними оновленнями, просто не відразу, а раз в "пятирічку" коли їх підзбирається якась кількість.

За 3 з чимось місяці на нвідії (після ~1.5 річної "паузи" на амуде) я прийшов до єдиного висновку - "працює? не чіпай"
Зображення
Востаннє редагувалось 17.04.2025 07:00 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти