Європейський союз планує створити п’ять гігафабрик ШІ по 100 тисяч прискорювачів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
У мене немає власного чату. Чи може публічний чат зламати когось і переписати код так як я хочу? Ні.
Чи може чат переписати код до якого має доступ? Так.
VolandInferno
Member

Повідомлення

toto: 12.04.2025 10:50уже дождался когда криптопузырь лопнет?
Він вже лопнув, разом з мамкіними криптолохами криптоінвесторами
Tiufin
Member

Повідомлення

VolandInferno: 12.04.2025 13:00
А тепер порівняйте загальну капіталізацію та ціни на основні криптовалюти у 15-17 роках (ви ж на цей період посилались) та зараз :)

Ну і взагалі - порівнювати ШІ та крипту - це якось дуже тупо. Це зовсім різні потенціали реального застосування, і у ШІ він набагато більший
Востаннє редагувалось 12.04.2025 13:30 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 13:27Ну і взагалі - порівнювати ШІ та крипту - це якось дуже тупо.
які "спеціалісти" такі і порівняння :laugh:
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 11:11Якщо ця "революція" дійсно якимось чином оптимізовує твої робочі завдання, то у мене для тебе погані новини: ти в списку тих професій, в котрих шкіряних мішків першими замінять добрі роботи :rotate:
Це як з сапр і креслярами свого часу. Раніше креслярів в кожному першому кб тисячами, а зараз стрімко наближається до нуля. Чистих креслярів мабуть вже й зовсім немає, інженери суміщають. Так що я б не дуже радувався на твоєму місці ;)
ти так про це говориш ніби я тобі чітко розписав всі свої робочі завдання і прям як мені ШІ з цим допомогає і зараз вдаєш завумного, а на ділі просто верзеш небилиці абсолютно не розуміючи про що мова і про які задачі і де саме ШІ допомагає. ШІ першим ділом замінить людей які не зможуть його використовувати для оптимізації своїх процесів, і буде наймати людей котрі вміють ним користуватися. Тому навпаки під роздачу підуть такі які досі по "старинке" роблять все довго і повільно.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 11:11
tornadox: 12.04.2025 00:40Я цю революцію вже бачу на практиці, вона оптимізовує мої робочі задачі і реально економить час.
Якщо ця "революція" дійсно якимось чином оптимізовує твої робочі завдання, то у мене для тебе погані новини: ти в списку тих професій, в котрих шкіряних мішків першими замінять добрі роботи :rotate:
Це як з сапр і креслярами свого часу. Раніше креслярів в кожному першому кб тисячами, а зараз стрімко наближається до нуля. Чистих креслярів мабуть вже й зовсім немає, інженери суміщають. Так що я б не дуже радувався на твоєму місці ;)

Відправлено через 13 хвилин 40 секунд:
Тим часом я досі вважаю що ніяка це не революція. Рано чи пізно бюджетні дотації зійдуть нанівець, істерія з акціями теж, і виявиться що підтримувати все це діло тупо дорого. Зараз всі оті ллм працюють в люті мінуса. Коли введуть абонплату в NN тисяч валюти на місяць, то тоді і побачимо хто що і де там оптимізує.
Навіть якщо ші буде здатен лише на те, щоб "винаходити" нові матеріали, ліки та робити інші наукові відкриття (ну, наприклад, якісь дуже просунуті але дуже спеціалізовані нейронки)- цього буде достатньо для того, щоб ці інвестиції були виправдані.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 13:27А тепер порівняйте загальну капіталізацію та ціни на основні криптовалюти
Реальна капіталізація так званих криптовалют дорівнює нулю. Всіх без винятку. А та капіталізація, про яку ви тут кажете, вона підтримується тільки на фоні ажіотажу мамкіних криптоінвесторів. До фіату цей скам не має ніякого відношення. Навіть донні з цими криптовалютами порвався. Тому, прошу, не втирайте мені цю дічь як про криптоскам, так і про ваш обісраний ШІ)
ШІ там де використовувався 10 років тому, використовується і зараз. А ось цей весь бум з гпт, ллм і тп пургою - це суцільний розвод для ось таких от ШІ "спеціалістів".
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 13:35Навіть якщо ші буде здатен лише на те, щоб "винаходити" нові матеріали, ліки та робити інші наукові відкриття
Це все не про ЛЛМ, з котрим тут всі подуріли. Це спеціалізовані нейронки навчені на спеціалізованих же даних, і можуть дати відповідь тільки на спеціалізовані запити. Така штука життєздатна в деяких застосуваннях. І більш того, в цих застосуваннях активно юзається вже років 30, а може і всі 50 в якомусь там вигляді. Тобто нічого нового, революція пройшла для вас непомічено. Як приклад, котрий багато хто юзає, але не знає про це: передбачання переходів в процесорах зен1+, а також самсах еквіноксах чи як їх там, побудоване на нейронках, на персептронах якщо бути точним. А на інтелах, еплах і стокових армах - ні, старий-добрий стат аналіз. І шо, це якось щось принципово змінило? Ні, юзають собі і юзають шо кому зручніше, і істерику не розводять.

А ЛЛМ аля чат жпт це щось про деградацію, інфоциганство і інші подібні дивні штуки.

Відправлено через 12 хвилин 39 секунд:
tornadox: 12.04.2025 13:33ШІ першим ділом замінить людей які не зможуть його використовувати для оптимізації своїх процесів, і буде наймати людей котрі вміють ним користуватися. Тому навпаки під роздачу підуть такі які досі по "старинке" роблять все довго і повільно.
Маячня, повна при тому. Якщо робот може "оптимізувати процес", то людина в цьому процесі не потрібна за визначенням. Натурний приклад сапр і креслярів я навів. Раніше інженер малював щось "як прийдеться" і віддавав креслярам, котрі перемальовували "як треба". Зараз інженер малює все ще як прийдеться, але перемальовує в як треба добрий дядя-робот, а креслярі опинилась на задвірках історії. І ті хто розрахунками займався - туди ж.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 14:12
Tiufin: 12.04.2025 13:35Навіть якщо ші буде здатен лише на те, щоб "винаходити" нові матеріали, ліки та робити інші наукові відкриття
Це все не про ЛЛМ, з котрим тут всі подуріли. Це спеціалізовані нейронки навчені на спеціалізованих же даних, і можуть дати відповідь тільки на спеціалізовані запити. Така штука життєздатна в деяких застосуваннях. І більш того, в цих застосуваннях активно юзається вже років 30, а може і всі 50 в якомусь там вигляді. Тобто нічого нового, революція пройшла для вас непомічено. Як приклад, котрий багато хто юзає, але не знає про це: передбачання переходів в процесорах зен1+, а також самсах еквіноксах чи як їх там, побудоване на нейронках, на персептронах якщо бути точним. А на інтелах, еплах і стокових армах - ні, старий-добрий стат аналіз. І шо, це якось щось принципово змінило? Ні, юзають собі і юзають шо кому зручніше, і істерику не розводять.

А ЛЛМ аля чат жпт це щось про деградацію, інфоциганство і інші подібні дивні штуки.

Відправлено через 12 хвилин 39 секунд:
tornadox: 12.04.2025 13:33ШІ першим ділом замінить людей які не зможуть його використовувати для оптимізації своїх процесів, і буде наймати людей котрі вміють ним користуватися. Тому навпаки під роздачу підуть такі які досі по "старинке" роблять все довго і повільно.
Маячня, повна при тому. Якщо робот може "оптимізувати процес", то людина в цьому процесі не потрібна за визначенням. Натурний приклад сапр і креслярів я навів. Раніше інженер малював щось "як прийдеться" і віддавав креслярам, котрі перемальовували "як треба". Зараз інженер малює все ще як прийдеться, але перемальовує в як треба добрий дядя-робот, а креслярі опинилась на задвірках історії. І ті хто розрахунками займався - туди ж.
Ну так і чати, і генератори текстів, і розпізнавання символів було 50+ років тому. Але їхня ефективність була такою низькою, що вони мало на що годились.
Якось дивно думати, що розробка ші так сильно просунулась у цих галузях застосування, але не просунулась у галузях для наукового аналізу та моделювання даних.

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
VolandInferno: 12.04.2025 13:43
Tiufin: 12.04.2025 13:27А тепер порівняйте загальну капіталізацію та ціни на основні криптовалюти
Реальна капіталізація так званих криптовалют дорівнює нулю. Всіх без винятку. А та капіталізація, про яку ви тут кажете, вона підтримується тільки на фоні ажіотажу мамкіних криптоінвесторів. До фіату цей скам не має ніякого відношення. Навіть донні з цими криптовалютами порвався. Тому, прошу, не втирайте мені цю дічь як про криптоскам, так і про ваш обісраний ШІ)
ШІ там де використовувався 10 років тому, використовується і зараз. А ось цей весь бум з гпт, ллм і тп пургою - це суцільний розвод для ось таких от ШІ "спеціалістів".
Реальна капіталізація дорівнює близько 2,6 трлн доларів, а все інше - то ваші фантазії, як має бути у вашому вигаданому світі :D
І ця реальна капіталізація, яка збільшилась з 2015-2017 року у сотні разів доводить, що як раз ваше ствердження, що пузир лопнув - це скам.

Ну і головне - ще раз повторю - це дуже тупо порівнювати крипту із ШІ, бо їхні потенціали застосування відрізняються на порядки.
Востаннє редагувалось 12.04.2025 14:20 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 14:19Реальна капіталізація дорівнює близько 2,6 трлн доларів
:lol: :lol: :lol:
Це все що треба знати про криптоінвесторів. Які ви потішні. Тут навіть дебатувати немає сенсу.
Tiufin
Member

Повідомлення

VolandInferno: 12.04.2025 14:20
Tiufin: 12.04.2025 14:19Реальна капіталізація дорівнює близько 2,6 трлн доларів
:lol: :lol: :lol:
Це все що треба знати про криптоінвесторів. Які ви потішні. Тут навіть дебатувати немає сенсу.
А про що ти ще можеш дебатувати, коли тебе спіймали за язик, що ти несеш повну маячню, яка не відповідає дійсності ;)
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 12:00В тому і справа що воно замінює дешеву працю дорогу технологію + дорогу працю на обслуговування технології
Не совсем так, они хотят заменить дешевый и средний рабочий труд на труд роботов, это просто очередной виток автоматизации, принципиально ничего нового, но замечу, всегда автоматизация удешевляла производство, пусть завод станет в 5 раз дороже, если себестоимость продукции будет ниже это успех. Далее, это у нас идиоты бегают с криками что Украина это аграрная страна (США тоже аграрная страна, просто не только аграрная, но об этом наши крикуны помалкивают), так вот заменив китайцев на роботов, они ослабляют Китай, у которого будет падать экономика, а у США расти, а в этом и цель.

Нам бы сейчас заменять китайцев на робототехнику, пусть у нас будут заводы, пусть там будет мало работников, но они у нас бы производили и платили налоги. Другими словами, робот в Украине это лучше чем китаец в Китае. США пытается это сделать для себя.
Scoffer: 12.04.2025 12:00Це тільки на перший погляд здається що воно на шару щось робить. Але шари не буває, хтось за все має заплатити.
Вопроса шары вообще не было, чего это тебя понесло в ширь? :gigi: Там сугубо экономические интересы, надо запустить экономику на базе новых продуктов, которые основываются на ИИ, это будущее, технологии будут развиваться и далее. Поэтому то, что сейчас что-то не могут, это не важно, пока важно просто двигаться вперёд быстрее других.
Scoffer: 12.04.2025 12:14Я тому і кажу що всі ви хто не може загуглити самостійно, а користуєтесь чатами "бо зручно"
Это "гугление" всех конкретно заколебало, ищут ответ, а не список сайтов.

Ты просто пытаешься представить себя экспертом во всём, но LLM-ки тоже претендуют на эту роль, вот ты, чувствуя конкуренцию, их и ругаешь :-P :rotate:
LLM просто инструмент, пусть он сейчас не заменяет специалиста, зато повышает его производительность труда, всё, цель уже достигнута, есть польза, научат сетку лучше - замечательно.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 13:59А ЛЛМ аля чат жпт це щось про деградацію, інфоциганство і інші подібні дивні штуки.
саме тому навіть тормозний ЄС, який проспав в технологічному вимірі за останні пару десятиліть все, що можливо, вже кинувся після інших розвинених країн будувати ШІ-датацентри. під новиною про що, власне, "спеціалісти" доводять, що ШІ нінужон :lol:

всі такі дурачки і корупціонери навколо: китайці, піндоси, європейці і так далі. і не те що окремі бізнеси, а цілі уряди! чисто пилять бабло і купують непотрібне залізо на мільярди доларів яке крім як для "деградації і інфоциганства" і не використаєш ніде. (тру хохло-погляд на світ -- "у мене так, значить у всіх так".)

а так то за останні роки з ШІ принципово нічого і не змінилось, ну взагалі нічого, все було і раніше, інфа 100%. оце тільки на хайпі накупили мільйони прискорювачів, які дозволяють крутити небачені досі моделі, але шо толку? пффф. понти, бульбашка, скам! Можно було і не купувати стільки і дата центри не будувати, так, трошки планово оновлювати, як і до цього. чисто без жодної адекватної мети будують дата центри з якоюсь шаленою потужністю, яку навіть важно приблизно уявити. ну для чого? щоб генерувати смішні картинки в інтернеті і у чата жпт усіляку фігню питати?
спойлер
і укладається ж така маячня в черепній коробці :lol:
VolandInferno
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 14:25коли тебе спіймали за язик
Я не знаю кого ти там за що спіймав, але до мене це немає ніякого відношення. Ти просто форсиш шаблонну пургу про свій ШІ і крипту, яку я 100000 разів бачив і читав від адептів цього скам-двіжу. Тому не бачу сенсу щось доводити. Я свою позицію висловив чітко і зрозуміло. Можеш перечитати ще раз. Можливо ти себе там за щось і впіймав. Можеш посмикати за те що впіймав.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Tiufin: 12.04.2025 14:25що ти несеш повну маячню, яка не відповідає дійсності
Пруфи звісно ж будуть? В мене також є своя крипта. Її капіталізація приблизно 1 вігінтіліон.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
leif: 12.04.2025 14:27вже кинувся після інших розвинених країн будувати ШІ-датацентри.
Тому ще це золоте дно по розпилу грошей. Всі давно вже пиляють, а вони відстали. От і підрядникам ЄС захотілось трошки грошив. Я про це на самому початку теми вказав. Це все про освоювання грошей. І тільки про це.

Відправлено через 43 секунди:
leif: 12.04.2025 14:27тру хохло-погляд на світ
Ух як вкраїнчик рветься))))

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
leif: 12.04.2025 14:27ну для чого? щоб генерувати смішні картинки в інтернеті і у чата жпт усіляку фігню питати?
Саме так. Саме для цього.
leif
Member

Повідомлення

VolandInferno

тобто над тобою і твоїми недолугими висновками буквально угорають і насміхаються, а тобі здається, що це тому що ти "переміг")) красавчік ващє :lol:
VolandInferno
Member

Повідомлення

leif: 12.04.2025 14:44тобто над тобою і твоїми недолугими висновками буквально угарають і насміхаються
Поки я тут бачу тільки двох таких упоротих, які просто рвуться з аргументацією -

ну патамушта! АІ руліт! За АІ будущєє!

Ну і далі по тексту.
Tiufin
Member

Повідомлення

VolandInferno: 12.04.2025 14:43
Tiufin: 12.04.2025 14:25коли тебе спіймали за язик
Я не знаю кого ти там за що спіймав, але до мене це немає ніякого відношення.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Tiufin: 12.04.2025 14:25що ти несеш повну маячню, яка не відповідає дійсності
Пруфи звісно ж будуть? В мене також є своя крипта. Її капіталізація приблизно 1 вігінтіліон.

А ти дійсно живеш в якомусь вигаданому світі, де сьогодні вже не пам'ятаєш що казав вчора :D ок, нагадаю тобі:
VolandInferno: 11.04.2025 13:55
leif: 11.04.2025 13:54Інакше просто не може бути.
Приблизно те саме я чув про криптовалюти в 15-17 роках)
VolandInferno: 12.04.2025 13:00
VolandInferno
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.04.2025 14:48А ти дійсно живеш в якомусь вигаданому світі, де сьогодні вже не пам'ятаєш що казав вчора
Почитай що таке сарказм і іронія.

Скучно з вами:(
DuckRider
Member

Повідомлення

leif: 11.04.2025 13:20 ЄС щось останнім часом планує витрати ніби на дворі якийсь 2002й рік, економіка всюди жваво росте, все чудово і перспективи безхмарні і навколо суцільний економічний оптимізм. (А воно ж трохи не так в 2025)

І переозброєння у них і запуск ВПК і реіндустріалізація і ШІ і Україні допомогти і соціальні видатки не скорочувати :) прям і рибку з'їсти і на...кхм-кхм кісткою не вдавитися. Ну ну
Немає нічого неможливого коли ти балабол :lol:
Tiufin
Member

Повідомлення

VolandInferno: 12.04.2025 14:49
Tiufin: 12.04.2025 14:48А ти дійсно живеш в якомусь вигаданому світі, де сьогодні вже не пам'ятаєш що казав вчора
Почитай що таке сарказм і іронія.

Скучно з вами:(
:D :D лол, он воно що. "Та я пошуткував, хлопці" :D
Відповісти