Відеокарти GeForce RTX 50‑ї серії почнуть оснащуватися чипами GDDR7 виробництва SK hynix

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Як в 3060Ti? :D
Alligator
Member

Повідомлення

yariksom: 09.04.2025 10:48Які з них?
Будь які які хоча б роблять вигляд конкуренції, конкретно зараз SK hynix з SAMSUNG.
vmsolver
Member

Повідомлення

Ну наконец-то, надо ещё чтобы Микрон присоединился, пора уже насыщать рынок новой памятью, в том числе и 24 Гбит чипами, а лучше преимущественно ими, одному производителю тяжело тянуть весь рынок, плюс какое-то подобие конкуренции появится.
taras_cs
Member

Повідомлення

Був скандал, що чіпи hynix гріються сильніше за конкурентів.
Вони це вже подолали?

В мене пам'ять hynix - Memory Junc Temp сягає 88 (навіть до 92, якщо в тихому режимі)
Alligator
Member

Повідомлення

taras_cs: 09.04.2025 11:09 Був скандал, що чіпи hynix гріються сильніше за конкурентів.
Вони це вже подолали?

В мене пам'ять hynix - Memory Junc Temp сягає 88 (навіть до 92, якщо в тихому режимі)
GDDR6X micron - 112 в майнінгу було, 90+ в CP2077. :shuffle:
Павло_
Junior

Повідомлення

На зниження цін це ніяк не вплине, чипів GPU виробляти більше не стали. Потрібно збільшувати пропозицію.
waryag
Member

Повідомлення

taras_cs: 09.04.2025 11:09 Був скандал, що чіпи hynix гріються сильніше за конкурентів.
Вони це вже подолали?

Якщо і так гаряча гддр7 буде сильніше грітися - це фіаско. Але особливих надій на контроль нвідіа після того, як не змогли порахувати блоки, немає
Afit
Member

Повідомлення

waryag: 09.04.2025 15:28
Вони це вже подолали?

Якщо і так гаряча гддр7 буде сильніше грітися - це фіаско. Але особливих надій на контроль нвідіа після того, як не змогли порахувати блоки, немає
Так GDDR7 зовсім по іншому пригципу працює. Хіба вона не холодніша за GDDR6X? Там навіть напруга помітно нижча. В тестах які публікували, з температурами нової пам'яті я проблем не бачив
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Так что, есть уже причина для обновки уже купленной видеокарты :laugh:
Alligator
Member

Повідомлення

Звезда S0-2: 09.04.2025 18:54 Так что, есть уже причина для обновки уже купленной видеокарты :laugh:
Другу ревізію тільки почекати потрібно ;)
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Alligator: 09.04.2025 11:44
Вони це вже подолали?

GDDR6X micron - 112 в майнінгу було, 90+ в CP2077. :shuffle:
Нічого собі - це ж паровий двигун можна робити і частину енергії повертати назад в електрику :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Afit: 09.04.2025 18:30 Так GDDR7 зовсім по іншому пригципу працює. Хіба вона не холодніша за GDDR6X? Там навіть напруга помітно нижча. В тестах які публікували, з температурами нової пам'яті я проблем не бачив
так це тільки 28 ГТ/с
а вже був анонс 40+
і енергію за передачу кожного біта ніхто не відміняв
самі області з конденсаторами напевно мало споживають, вони працюють на низькій частоті.
а от схеми управління і serdes напевно чимраз більше грітимуться
і обєм чіпа росте
Afit
Member

Повідомлення

ronemun
так це тільки 28 ГТ/с
а вже був анонс 40+
і енергію за передачу кожного біта ніхто не відміняв
самі області з конденсаторами напевно мало споживають, вони працюють на низькій частоті.
а от схеми управління і serdes напевно чимраз більше грітимуться
і обєм чіпа росте

Такого ще не було, щоб в одному поколінні карт росла частота. По суті це зовсім інша пропускна здатність. Так що це відкидається. І що там за загадкова "енергія за передачу кожного біта"? :spy: Звучить дивно
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

Павло_
Junior

Повідомлення

А Micron GDDR7 поки, що ні?
Відповісти