Google платить ШІ-фахівцям, щоб вони нічого не робили після звільнення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Google платить ШІ-фахівцям, щоб вони нічого не робили після звільнення
DeepMind піврічна заборона на конкуренцію (заборона на працевлаштування в інші компанії) є нормою.
Вірю
І все це супроводжується повноцінною зарплатою.
Не вірю
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

dead_rat: 09.04.2025 12:33 Пропоную обговорити Google платить ШІ-фахівцям, щоб вони нічого не робили після звільнення
DeepMind піврічна заборона на конкуренцію (заборона на працевлаштування в інші компанії) є нормою.
Вірю
І все це супроводжується повноцінною зарплатою.
Не вірю
Згоден! Це нормальна практика в багатьох сферах.
diplo
Member

Повідомлення

Это для охранника из супермаркета было бы шикарным предложением, но не для амбициозного специалиста, который владеет знаниями и хочет развиваться, но ему не дают.
illyha
Member

Повідомлення

А почему нет, думаю это единичные случаи, паре десятков человек можно лишний год поплатить зарплату, для гугла это не проблема.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Ещё одно доказательство того, что мощность "железа" ("пузырь" Nvidia) ничего не решает, только алгоритмы и их правильное применение/разработка! :gigi: :up: :lol:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Нормальная логика для многомиллиардной корпорации. Проще удерживать человека на условной бренче с зарплатой, чем отпускать работать на конкурентов. Надеюсь они не додумаются нанимать киллеров для специалистов которые решат от них уйти :laugh:
stakanctl
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 09.04.2025 13:00 Ещё одно доказательство того, что мощность "железа" ("пузырь" Nvidia) ничего не решает, только алгоритмы и их правильное применение/разработка! :gigi: :up: :lol:
Таблетки забыл выпить?
Lukash
Member

Повідомлення

Не розумію логіки.
Вони шо, не можуть їм роботу придумать?
dead_rat
Member

Повідомлення

Lukash: 09.04.2025 14:09 Не розумію логіки.
Це система типу, ти звільнився, але ми продовжимо платити тобі зп, за те що не працюватимеш на наших конкурентів.

Сумнівно воно як на мене. Як це перевіриш?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 09.04.2025 13:00 Ещё одно доказательство того, что мощность "железа" ("пузырь" Nvidia) ничего не решает, только алгоритмы и их правильное применение/разработка! :gigi: :up: :lol:
:super:

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
dead_rat: 09.04.2025 14:22
Lukash: 09.04.2025 14:09 Не розумію логіки.
Це система типу, ти звільнився, але ми продовжимо платити тобі зп, за те що не працюватимеш на наших конкурентів.

та ніяк, підписанням якихось нда, якщо такого зловити не відсудиться. чи він буде працювати неофіційно в мегакорпі за конвєртік? тай мова йде за 6 місяців, ніяких проблем для гугла не бачу
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.04.2025 14:22Це система типу, ти звільнився, але ми продовжимо платити тобі зп, за те що не працюватимеш на наших конкурентів.
Часта практика, але зазвичай це разовий бонус в NN окладів, а не щомісячні донати.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Будут, как Великий Нехочуха!
waryag
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 09.04.2025 13:00Ещё одно доказательство того, что мощность "железа" ("пузырь" Nvidia) ничего не решает, только алгоритмы и их правильное применение/разработка! :gigi: :up: :lol:
Именно поэтому технологические гиганты вкладывают десятки миллиардов в "ненужное" железо? :gigi:

П.С. на мой взгляд, мера лишь ограничено эффективна. Отследить и доказать потенциальные сливы (особенно китайцам) нереально, остальное влияет гораздо меньше.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Місцевим спеціалістам це не грозить.
dead_rat
Member

Повідомлення

VolandInferno: 09.04.2025 19:46 Місцевим спеціалістам це не грозить.
Гадаєш на оверах не сидить жодного співробітника Гугла?
VolandInferno
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.04.2025 20:04Гадаєш на оверах не сидить жодного співробітника Гугла?
Як правило, всі наші ШІ фахівці і так нічого не роблять, тільки безплатно, або в кредит. Ну десь на одному рівні з криптотрейдерами +/-.
JKrl
Member

Повідомлення

Нон-компіт відмінили вже пару років як.
VolandInferno
Member

Повідомлення

JKrl: 09.04.2025 20:12Нон-компіт відмінили вже пару років як.
Взагалі, чи ви в Гуглі працюєте?)
Бо я ось вчора перепідсував річний комплаєнс, мені не те що заборонено влаштовуватись до конкурентів після звільнення 24 місяці. Заборонено навіть щоб члени родини чи чоловік/дружина працювали у конкурентів. Або звільнення.
dead_rat
Member

Повідомлення

VolandInferno
Треба курити деталі, сходу
In April of 2024, the FTC adopted a rule banning new non-competes and prohibited enforcement of already executed agreements, with limited exceptions, for all employees because such restrictions limit workers' mobility and lead to lower pay. The rule was set to take effect on September 4, 2024
VolandInferno
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.04.2025 20:19Треба курити деталі, сходу
VolandInferno: 09.04.2025 20:14Бо я ось вчора перепідсував річний комплаєнс
Я про це з самого початку знав, коли влаштовувався 2 роки тому. Там все складно.

Відправлено через 6 хвилин 40 секунд:
ШІ спеціаліст :gigi:
Зображення
Відповісти