Повністю сумісна, якщо вірити сторінці в СтімSlavon84: ↑ 04.04.2025 15:33 Чи є інфа, на SDeck'у та аналогах хоч якось працює?
Останні статті і огляди
Новини
The Last of Us Part II Remastered вийшла на PC
-
Neuromantic
Member
-
yurarad
Member
Вот чел играет на стимдеке.Slavon84: ↑ 04.04.2025 15:33 Чи є інфа, на SDeck'у та аналогах хоч якось працює?
-
Telcontar
Member
Ним займалась ціла команда, і не один місяць. А між релізом на PS5 та ПК пройшло вже більше року, чим вони займалися цей час? Там і без променів оптимізація така собі.Enjthesilence: ↑ 04.04.2025 15:30 яке "спокійно?" переробити растер в нормальний ретрейсинг - це не одну кнопку натиснути, вимагає нормальних ресурсів і це вже був би "ремейк", а не "ремастер"
-
Enjthesilence
Member
ціла команда на аутсорсі портувала готову гру, знову таки, змінити метод глобального освітлення в грі - це справа, яку можуть робити розробники основної гри\рушія і пів року - це під силу тільки їм, я лише кажу за це. особисто я хотів побачити тут РТ, але маємо що є.Telcontar: ↑ 04.04.2025 16:31Ним займалась ціла команда, і не один місяць. А між релізом на PS5 та ПК пройшло вже більше року, чим вони займалися цей час? Там і без променів оптимізація така собі.Enjthesilence: ↑ 04.04.2025 15:30 яке "спокійно?" переробити растер в нормальний ретрейсинг - це не одну кнопку натиснути, вимагає нормальних ресурсів і це вже був би "ремейк", а не "ремастер"
-
Shaolin_Style
Member
команда которая пилила порт это Nixxies, команда которая делала TLOU2 Remastered это Naughty Dog. Это лишь косвенно связанные друг с другом процессы, которые проходили скорее всего в параллель с отставанием в 6-12 месяцев для команды которая пилила порт. Про рейтрейсинг никто и не заикался в ремастере, кстати да и технически он реализуем лишь для галочки, так как изначально игра делалась под dx11.Telcontar: ↑ 04.04.2025 16:31Ним займалась ціла команда, і не один місяць. А між релізом на PS5 та ПК пройшло вже більше року, чим вони займалися цей час? Там і без променів оптимізація така собі.Enjthesilence: ↑ 04.04.2025 15:30 яке "спокійно?" переробити растер в нормальний ретрейсинг - це не одну кнопку натиснути, вимагає нормальних ресурсів і це вже був би "ремейк", а не "ремастер"
По перформансу вчера запустил, на 5090 фпс в всегда выше 100 в 3440 с DLAA. Порт считаю удачнее чем у первой части, в этот раз обосpались только с калибровкой HDR. Бедняга Джоел выглядит как Кама Пуля из-за завала гаммы:
- спойлер
-
VladimirV
Member
Подивився твіч годину, різні стріми і вимкнув. Виглядає так само як перша частина яку недавно грав+-. Дуже схожі локації і т.п. Як тільки буде можливість обов'язково куплю.
Шо тут ще можна сказати.
Шо тут ще можна сказати.
-
VolandInferno
Member
Там шикарна оптимізація.Telcontar: ↑ 04.04.2025 16:31Там і без променів оптимізація така собі.
І в грі, до речі, все освітлення, повністю, до останнього промінчика - Ray-trayced. На 100%. Тільки запечене.
Кому цікаво, можете подивитись щоденники розробки.
-
VladimirV
Member
- спойлер

-
vsx
Member
Оптимизация на высшем уровне. Давно такого качественного порта не было. Nixxes просто молодцы.
Как вспомню что было на релизе первой аж передергивает.
-
Podolyanin
Member
Трохи не згоден, помітив якісь не зрозумілі дропи фпс, (фрізів немає, але такі просадки відчуваються). Дивишся в один бік - 95фпс, повертаєш камеру в інший - 70, при цьому чомусь падає енергоспоживання карти, хоча в кадрі більше деталей і ніби має бути навпаки. Думав може тільки в мене таке, але глянув ютуб і помітив також такі приколи.vsx: ↑ 04.04.2025 20:19 Оптимизация на высшем уровне. Давно такого качественного порта не было. Nixxes просто молодцы.
-
MessiaH
Member
А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?
-
Rhizone
Member
В 4K + перформенс DLSS (трансформер) картинка супер чітка. Єдине що, так треба в налаштуваннях гри шарпенінг на нуль поставити, бо по замовчуванню там стоїть на 5 і місцями дуже помітний овершарп.
-
MaxZema
Member
HDDMessiaH: ↑ 04.04.2025 21:06 А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?

-
Panasi
Member
Спробуй залочити фпс.MessiaH: ↑ 04.04.2025 21:06 А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?
Також проблема може буде зв'язана з компіляцією шейдерів на ходу. Від того ці скачки навантаження на проц час від часу при вході в нові локації.
-
maxn
Member
я знаю!MessiaH: ↑ 04.04.2025 21:06 А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?

-
Enjthesilence
Member
гра тепер компелює шейдери на ходу, поки тільки так.MessiaH: ↑ 04.04.2025 21:06 А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?
-
MetalistForever
Member
жах !Enjthesilence: ↑ 04.04.2025 21:44гра тепер компелює шейдери на ходу, поки тільки так.MessiaH: ↑ 04.04.2025 21:06 А у меня то идёт нормально, то начинает статеррить как падла, не знаю в чём проблема?
-
AntonyKandaurov
Member
На цій події весь сюжет другої частини тримається, тому це такий собі спойлєр

-
fizik419
Junior
Саме так і головне це навіть зараз виглядає якісно. Статичне освітлення задає атмосферу кожної локації, а при переходах створюється ілюзія плину часу, ідеально для коридорної сюжетної гри.VolandInferno: ↑ 04.04.2025 18:32Там шикарна оптимізація.Telcontar: ↑ 04.04.2025 16:31Там і без променів оптимізація така собі.
І в грі, до речі, все освітлення, повністю, до останнього промінчика - Ray-trayced. На 100%. Тільки запечене.
Кому цікаво, можете подивитись щоденники розробки.
Звичайно з Rt було б ще краще, але якою ціною... Alan Wake 2 без Rt не має альтернативного запеченого освітлення і для власників не топ відях виглядає як гамно.
-
kairo
Member
Освітлення запікають майже в усіх іграх, але так видра*увати все, як це робить Ноті Дог мало хто готовий. Бо це купа кропіткої роботи та коштів. Натомість можна взяти UE, тяп, ляп і готово. І байдуже, що виглядати буде, як 2020, а вимоги будуть, як на 2027.fizik419: ↑ 05.04.2025 00:12 Саме так і головне це навіть зараз виглядає якісно. Статичне освітлення задає атмосферу кожної локації, а при переходах створюється ілюзія плину часу, ідеально для коридорної сюжетної гри.
Звичайно з Rt було б ще краще, але якою ціною... Alan Wake 2 без Rt не має альтернативного запеченого освітлення і для власників не топ відях виглядає як гамно.