Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
VolandInferno
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
Для підключення до джерела зображення передбачено два порти HDMI 2.1 і один DisplayPort 1.4.
На цьому можна ставити хрест. От я тупо не розумію цю економію на сірниках, ну чому вже не ставити 2.1.
walkman3000
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 13:30 Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
Для підключення до джерела зображення передбачено два порти HDMI 2.1 і один DisplayPort 1.4.
На цьому можна ставити хрест. От я тупо не розумію цю економію на сірниках, ну чому вже не ставити 2.1.
€700 за минулорічну матрицю, найс
Melofon
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 13:30 Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?
VolandInferno
Member

Повідомлення

Melofon: 02.04.2025 14:06А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?
Звісно що не вистачає. Тільки на саме базове використання, бо під кришечку забита полоса пропускання. Мене просто до виморожування дратує цей фріз при ALT-TAB, плюс я не можу використовувати DLDSR. Я б в моні за 1500уе хотів би бачити ДП2.1
Востаннє редагувалось 02.04.2025 14:14 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
mult
Member

Повідомлення

Melofon
Ну судячи з того що нові відеокарти виходять з новим портом дисплей порт.
То як на мене треба вже в нових моніторах відмовлятись від дисплей порт 1.4
В 4к 240 там все в DSC працює.
Хоч і пишуть що немає різниці між повним сигналом і стиснутим.
Маючи карту з виходом без стиснення, хотілось би мати такий же монітор :)
У мене теж монітор олед зі старими портами.
Коли оновлю карту з новими портами, полюбому буду міняти і монітор з новими портами.
По всьому виходить випустили безтолкові монітори
Enjthesilence
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 14:13
Melofon: 02.04.2025 14:06А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?
Звісно що не вистачає. Тільки на саме базове використання, бо під кришечку забита полоса пропускання. Мене просто до виморожування дратує цей фріз при ALT-TAB, плюс я не можу використовувати DLDSR. Я б в моні за 1500уе хотів би бачити ДП2.1
я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.04.2025 14:49я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?
Є. І це перше, що я зробив. Але є одне "Але". Я навіть був би ладен погодитись на пониження герцовки до 120. Ну коли вимикаю DSC то вона автоматом падає до 120, що є логічно, але...стає сильно відчутний інпут лаг. Це відома проблема саме моєї моделі монітора. У інших аналогічних моніторах інпут лаг при 4к@120Hz - там порядка 4-5мс, то в мого 10-11. Це прям так нормально відчувається, желейність рухів. Була велика надія, що в новій прошивці MCM108 пофіксять, але ніт.
спойлер
Зображення

Зображення
Востаннє редагувалось 02.04.2025 15:12 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

VolandInferno

Ну если впритык то согласен, а так например для моего 3440*1440 165Гц этого дисплей порт 1,4 с головой хватает, ну и как бы да удивительно что в новом и темболее недешевом мониторе не поставили более современный стандарт.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 14:57
Enjthesilence: 02.04.2025 14:49я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?
Є. І це перше, що я зробив. Але є одне "Але". Я навіть був би ладен погодитись на пониження герцовки до 120. Ну коли вимикаю DSC то вона автоматом падає до 120, що є логічно, але...стає сильно відчутний інпут лаг. Це відома проблема саме моєї моделі монітора. У інших аналогічних моніторах інпут лаг при 4к@120Hz - там порядка 4-5мс, то в мого 10-11. Це прям так нормально выдчувається, желейність рухів. Була велика надія, що в новій прошивці MCM108 пофіксять, але ніт.
спойлер
Зображення

Зображення
так, 10-11 дійсно забагато, дивно якось, наче ж нормальна матриця там.
в тебе ж 4к, торба з DSC, співчуваю. в мене просто 1440п, такої трабли нема. гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц, але то таке.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Melofon: 02.04.2025 15:06ну и как бы да удивительно что в новом и темболее недешевом мониторе не поставили более современный стандарт.
Ну якщо рахувати життєвий цикл, то модель була анонсована ще у 23 здається, а на ринок надійшла десь з початку 24 року. +/-
Dragobes
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.04.2025 15:06 гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц...
Так, оцей: GIGABYTE AORUS FO32U2P.
А ще чакаю на: MSI MPG 322URX QD-OLED.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Dragobes: 02.04.2025 20:44
Enjthesilence: 02.04.2025 15:06 гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц...
Так, оцей: GIGABYTE AORUS FO32U2P.
А ще чакаю на: MSI MPG 322URX QD-OLED.
ага точно, цей монік. чого саме мсі?
і навіщо ти моє фото на аву поставив? прибери
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.04.2025 20:54чого саме мсі?
Ну бо це апнута модель 321URX з DP2.1. Сьогодні огляд вийшов на HUB.

Я поки почекаю продуктів на оновленій панелі Gen 4 LG.Display, так звана LG RGB Tandem

feniks_tm
Member

Повідомлення

А 5090 ви вже купили :lol: ? Сенсу з 2.1 буде нуль, якщо це UHBR13.5. Добре, не нуль, 54Гб пропускної здатності замість 32-40 для 1.4 / HDMI 2.1. От тільки для 4к240 треба ~69Гб. Повертаємось до відяхи, на 4090 все ще DP1.4a, на амуде 2.1, але UHBR13.5. Повноцінний UHBR20 тільки на 50 серії.
VolandInferno
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.04.2025 23:23Сенсу з 2.1 буде нуль, якщо це UHBR13.5.
Причому тут це? Чи ви думаєте ви мені Америку відкрили? Чи я цього не знаю?
У всіх ВК нових серій/поколінь повноцінний інтерфейс DP2.1
Я всю цю математику чудово і так знаю. Я про інше пишу.

Я не говорю в розрізі яка в мене карта, а взагалі, концептуально. Зараз це абсолютно не важливо яка в мене карта стоїть. Я то собі куплю 5090. Але якби, наприклад, АСУС не пожлобились, і поставили в мій монітор одразу нормальний DP2.1, то я б з придбанням нової карти міг би вимкнути DSC, або юзати DLDSR. А так, мені в будь-якому випадку доведеться міняти і монітор. Я про це кажу.

Особливо якщо брати до уваги, що вже актуальні і наступні покоління ВК будуть з DP2.1, то я взагалі не розумію сенс ставити в нові лінійки моніторів DP1.4. Ну хіба що в якісь ультра-бюджетні.
Ну або це так було задумано для стимуляції продажів. Типу купив один 1.4, купиш і ще один вже з 2.1))))
Востаннє редагувалось 02.04.2025 23:47 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 23:40 У всіх ВК нових серій/поколінь повноцінний інтерфейс DP2.1
У всіх? 9070XT досі UHBR13.5. Arc B580 теж UHBR13.5 на найшвидшому і UHBR10 на іншому порті. Наразі UHBR20 тільки у 50 серії зелених. Так, повноцінний dp2.1 на моніторах звісно ж потрібен, але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.
VolandInferno
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.04.2025 23:47але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.
Які вкидони? Я написав слушне зауваження і обгрунтував його.
Я бачу ви, або не хочете розуміти, або не знаю))) Я ж наче внятно описав все

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Я то собі куплю 5090. Але якби, наприклад, АСУС не пожлобились, і поставили в мій монітор одразу нормальний DP2.1, то я б з придбанням нової карти міг би вимкнути DSC, або юзати DLDSR. А так, мені в будь-якому випадку доведеться міняти і монітор. Я про це кажу.
Що тут не зрозумілого?) Навіть якби в мене зараз була 5090, то в моніторі все одно DP1.4 стоїть. Ну я не знаю як ще пояснити.
feniks_tm
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 23:48
feniks_tm: 02.04.2025 23:47але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.
Я бачу ви, або не хочете розуміти, або не знаю))) Я ж наче внятно описав все
Я ж не про вас конкретно, просто не вперше бачу, коли відсутність dp2.1 є "редфлегом" для людини, яка має / планує купувати відяху з 1.4/порізаним 2.1. Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.
VolandInferno
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.04.2025 23:51Я ж не про вас конкретно, просто не вперше бачу, коли відсутність dp2.1 є "редфлегом" для людини, яка має / планує купувати відяху з 1.4/порізаним 2.1. Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.
Ну в кожного свої таракани) В мене нормально так припікає, що Асус пожлобились поставити одразу 2.1. Хоча, можливо це так було задумано:) Хоча в аналогічну модель PG27UCDM вони вже поставили 2.1. Маркетологи...

Відправлено через 25 секунд:
feniks_tm: 02.04.2025 23:51Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.
Це не про мене:)
feniks_tm
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 23:53 Це не про мене:)
От і не партесь, я б краще почекав на панелі з RGB субпікселями, там уже навряд dp2.1 зажмуть :lol:
Відповісти