На цьому можна ставити хрест. От я тупо не розумію цю економію на сірниках, ну чому вже не ставити 2.1.Для підключення до джерела зображення передбачено два порти HDMI 2.1 і один DisplayPort 1.4.
Новини
Останні статті і огляди
Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
-
VolandInferno
Member
Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
-
walkman3000
Member
€700 за минулорічну матрицю, найсVolandInferno: ↑ 02.04.2025 13:30 Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
На цьому можна ставити хрест. От я тупо не розумію цю економію на сірниках, ну чому вже не ставити 2.1.Для підключення до джерела зображення передбачено два порти HDMI 2.1 і один DisplayPort 1.4.
-
Melofon
Member
А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?VolandInferno: ↑ 02.04.2025 13:30 Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
-
VolandInferno
Member
Звісно що не вистачає. Тільки на саме базове використання, бо під кришечку забита полоса пропускання. Мене просто до виморожування дратує цей фріз при ALT-TAB, плюс я не можу використовувати DLDSR. Я б в моні за 1500уе хотів би бачити ДП2.1Melofon: ↑ 02.04.2025 14:06А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?
Востаннє редагувалось 02.04.2025 14:14 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
-
mult
Member
Melofon
Ну судячи з того що нові відеокарти виходять з новим портом дисплей порт.
То як на мене треба вже в нових моніторах відмовлятись від дисплей порт 1.4
В 4к 240 там все в DSC працює.
Хоч і пишуть що немає різниці між повним сигналом і стиснутим.
Маючи карту з виходом без стиснення, хотілось би мати такий же монітор
У мене теж монітор олед зі старими портами.
Коли оновлю карту з новими портами, полюбому буду міняти і монітор з новими портами.
По всьому виходить випустили безтолкові монітори
Ну судячи з того що нові відеокарти виходять з новим портом дисплей порт.
То як на мене треба вже в нових моніторах відмовлятись від дисплей порт 1.4
В 4к 240 там все в DSC працює.
Хоч і пишуть що немає різниці між повним сигналом і стиснутим.
Маючи карту з виходом без стиснення, хотілось би мати такий же монітор
У мене теж монітор олед зі старими портами.
Коли оновлю карту з новими портами, полюбому буду міняти і монітор з новими портами.
По всьому виходить випустили безтолкові монітори
-
Enjthesilence
Member
я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?VolandInferno: ↑ 02.04.2025 14:13Звісно що не вистачає. Тільки на саме базове використання, бо під кришечку забита полоса пропускання. Мене просто до виморожування дратує цей фріз при ALT-TAB, плюс я не можу використовувати DLDSR. Я б в моні за 1500уе хотів би бачити ДП2.1Melofon: ↑ 02.04.2025 14:06А что 1,4 не хватает для 4к 240Гц?
-
VolandInferno
Member
Є. І це перше, що я зробив. Але є одне "Але". Я навіть був би ладен погодитись на пониження герцовки до 120. Ну коли вимикаю DSC то вона автоматом падає до 120, що є логічно, але...стає сильно відчутний інпут лаг. Це відома проблема саме моєї моделі монітора. У інших аналогічних моніторах інпут лаг при 4к@120Hz - там порядка 4-5мс, то в мого 10-11. Це прям так нормально відчувається, желейність рухів. Була велика надія, що в новій прошивці MCM108 пофіксять, але ніт.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 14:49я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?
- спойлер

Востаннє редагувалось 02.04.2025 15:12 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
-
Melofon
Member
VolandInferno
Ну если впритык то согласен, а так например для моего 3440*1440 165Гц этого дисплей порт 1,4 с головой хватает, ну и как бы да удивительно что в новом и темболее недешевом мониторе не поставили более современный стандарт.
Ну если впритык то согласен, а так например для моего 3440*1440 165Гц этого дисплей порт 1,4 с головой хватает, ну и как бы да удивительно что в новом и темболее недешевом мониторе не поставили более современный стандарт.
-
Enjthesilence
Member
так, 10-11 дійсно забагато, дивно якось, наче ж нормальна матриця там.VolandInferno: ↑ 02.04.2025 14:57Є. І це перше, що я зробив. Але є одне "Але". Я навіть був би ладен погодитись на пониження герцовки до 120. Ну коли вимикаю DSC то вона автоматом падає до 120, що є логічно, але...стає сильно відчутний інпут лаг. Це відома проблема саме моєї моделі монітора. У інших аналогічних моніторах інпут лаг при 4к@120Hz - там порядка 4-5мс, то в мого 10-11. Це прям так нормально выдчувається, желейність рухів. Була велика надія, що в новій прошивці MCM108 пофіксять, але ніт.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 14:49я фріз вилікував вимкненням DSC на моніторі, в тебе нема такого варіку?
- спойлер
в тебе ж 4к, торба з DSC, співчуваю. в мене просто 1440п, такої трабли нема. гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц, але то таке.
-
VolandInferno
Member
Ну якщо рахувати життєвий цикл, то модель була анонсована ще у 23 здається, а на ринок надійшла десь з початку 24 року. +/-Melofon: ↑ 02.04.2025 15:06ну и как бы да удивительно что в новом и темболее недешевом мониторе не поставили более современный стандарт.
-
Dragobes
Member
Так, оцей: GIGABYTE AORUS FO32U2P.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 15:06 гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц...
А ще чакаю на: MSI MPG 322URX QD-OLED.
-
Enjthesilence
Member
ага точно, цей монік. чого саме мсі?Dragobes: ↑ 02.04.2025 20:44Так, оцей: GIGABYTE AORUS FO32U2P.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 15:06 гігабут наче якийсь був, де без dsc можна в 4к - 240гц...
А ще чакаю на: MSI MPG 322URX QD-OLED.
і навіщо ти моє фото на аву поставив? прибери
-
VolandInferno
Member
Ну бо це апнута модель 321URX з DP2.1. Сьогодні огляд вийшов на HUB.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 20:54чого саме мсі?
Я поки почекаю продуктів на оновленій панелі Gen 4 LG.Display, так звана LG RGB Tandem
-
feniks_tm
Member
А 5090 ви вже купилиVolandInferno: ↑ 02.04.2025 13:30 Пропоную обговорити Acer представила ігрові монітори Predator X27U X1 та Predator X32 X2 з технологією QD-OLED
-
VolandInferno
Member
Причому тут це? Чи ви думаєте ви мені Америку відкрили? Чи я цього не знаю?feniks_tm: ↑ 02.04.2025 23:23Сенсу з 2.1 буде нуль, якщо це UHBR13.5.
У всіх ВК нових серій/поколінь повноцінний інтерфейс DP2.1
Я всю цю математику чудово і так знаю. Я про інше пишу.
Я не говорю в розрізі яка в мене карта, а взагалі, концептуально. Зараз це абсолютно не важливо яка в мене карта стоїть. Я то собі куплю 5090. Але якби, наприклад, АСУС не пожлобились, і поставили в мій монітор одразу нормальний DP2.1, то я б з придбанням нової карти міг би вимкнути DSC, або юзати DLDSR. А так, мені в будь-якому випадку доведеться міняти і монітор. Я про це кажу.
Особливо якщо брати до уваги, що вже актуальні і наступні покоління ВК будуть з DP2.1, то я взагалі не розумію сенс ставити в нові лінійки моніторів DP1.4. Ну хіба що в якісь ультра-бюджетні.
Ну або це так було задумано для стимуляції продажів. Типу купив один 1.4, купиш і ще один вже з 2.1))))
Востаннє редагувалось 02.04.2025 23:47 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
-
feniks_tm
Member
У всіх? 9070XT досі UHBR13.5. Arc B580 теж UHBR13.5 на найшвидшому і UHBR10 на іншому порті. Наразі UHBR20 тільки у 50 серії зелених. Так, повноцінний dp2.1 на моніторах звісно ж потрібен, але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.VolandInferno: ↑ 02.04.2025 23:40 У всіх ВК нових серій/поколінь повноцінний інтерфейс DP2.1
-
VolandInferno
Member
Які вкидони? Я написав слушне зауваження і обгрунтував його.feniks_tm: ↑ 02.04.2025 23:47але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.
Я бачу ви, або не хочете розуміти, або не знаю))) Я ж наче внятно описав все
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Що тут не зрозумілого?) Навіть якби в мене зараз була 5090, то в моніторі все одно DP1.4 стоїть. Ну я не знаю як ще пояснити.Я то собі куплю 5090. Але якби, наприклад, АСУС не пожлобились, і поставили в мій монітор одразу нормальний DP2.1, то я б з придбанням нової карти міг би вимкнути DSC, або юзати DLDSR. А так, мені в будь-якому випадку доведеться міняти і монітор. Я про це кажу.
-
feniks_tm
Member
Я ж не про вас конкретно, просто не вперше бачу, коли відсутність dp2.1 є "редфлегом" для людини, яка має / планує купувати відяху з 1.4/порізаним 2.1. Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.VolandInferno: ↑ 02.04.2025 23:48Я бачу ви, або не хочете розуміти, або не знаю))) Я ж наче внятно описав всеfeniks_tm: ↑ 02.04.2025 23:47але оці вкидони від людей, які не мають відповідного заліза я не дуже розумію.
-
VolandInferno
Member
Ну в кожного свої таракани) В мене нормально так припікає, що Асус пожлобились поставити одразу 2.1. Хоча, можливо це так було задумано:) Хоча в аналогічну модель PG27UCDM вони вже поставили 2.1. Маркетологи...feniks_tm: ↑ 02.04.2025 23:51Я ж не про вас конкретно, просто не вперше бачу, коли відсутність dp2.1 є "редфлегом" для людини, яка має / планує купувати відяху з 1.4/порізаним 2.1. Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.
Відправлено через 25 секунд:
Це не про мене:)feniks_tm: ↑ 02.04.2025 23:51Якщо орієнтуватись на апгрейд через покоління, то і монітор новий таким же темпом можна взяти через ті ж 2-3 роки.
-
feniks_tm
Member
От і не партесь, я б краще почекав на панелі з RGB субпікселями, там уже навряд dp2.1 зажмутьVolandInferno: ↑ 02.04.2025 23:53 Це не про мене:)