Китай може заборонити продаж прискорювачів Nvidia H20

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

IronWithin
https://www.aspi.org.au/opinion/critica ... investment

ось, відірвіться від книжок по економіці і ознайомтесь, а то є у мене підозра, що ви і цього не бачили
IronWithin
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 12:55
IronWithin: 27.03.2025 12:45а більше й прикладів немає
Зображення

а шо там по виробництву літієвих батарей, скажімо, давно дивились стату? стратегічний напрямок в епоху зеленого переходу, а китай виробляє 75% глобально. теж нечесна конкуренція? як же ж добре, що західні країни дуже чесно конкурують і тільки так (ні). до слова, мита і тарифи це така штука, що може і в зворотньому боці працювати.

оце марічкосвіт у людини :laugh: ну, спостерігайте, вас очікує чимало сюрпризів у найближчому майбутньому
Ну так а де тут «імпортозаміщення» скажіть то мені? Пишете одне, а думками про інше :-/ … те що китай щось може я тут і не сперечаюсь, майже кожна країна щось робить краще за інших, але мова то йшла за заміщення, яке в примусовому порядку/стимулюванню - неможливе, уважність будь ласка!!!

Відправлено через 51 секунду:
XAMCTBO: 27.03.2025 12:58
IronWithin: 27.03.2025 12:37 Китайські авто, як і вся напівпровідникова галузь Китаю - дотаційна неконкурентна помийка, вона існує рівно до тих пір поки кожен мешканець країни не проти доплачувати за ці продукти аби наростити долю ринку (якраз тому Европа ввела додаткове мито на них відразу в 50% здається), ті ж сяомі роблять собі збиток на кожній тачці в районі 9200$, і так по всій галузі, про які бренди «ледь на плаву» поняття не маю, схоже на ваші фантазії.
Все так погано, що BYD будує власні суда автовози, які здатні за раз перевозити овер 9000 автівок.
До вас те ж питання, до чого тут «імпортозаміщення»?
:-/
leif
Member

Повідомлення

IronWithin
А я про імпортозаміщення і не писав і не відповідав на пости де про це йшла мова. Мій пост, на який вже ви відповіли, був про спроможність китайських технологічних галузей.

Уважність будь ласка!!!
IronWithin
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 13:08 IronWithin
https://www.aspi.org.au/opinion/critica ... investment

ось, відірвіться від книжок по економіці і ознайомтесь, а то є у мене підозра, що ви і цього не бачили
Там пишуть що якщо тенденція збережеться, якщо в світі нічого не зміниться, якщо ріст китайської економіки не зменшиться і тд то існують ШАНСИ захоплення високотехнологічного сектору китаєм… розумієте до чого я веду? Цей дослід - це кінь у вакуумі, ці дані з реальним світом через навіть пару років можуть не мати нічого спільного, і я більш того скажу скоріш за все не матимуть нічого спільного, рушій китайської економіки до недавнього часу це будівництво - більше четверті ВВП, нехай спочатку з проблемами там та з боргами розберуться, потім поговоримо за високі технології і реальні можливості!
leif
Member

Повідомлення

IronWithin
Оо, починається :laugh: таке враження що це Валік "рязанська харя" Крансопьорофф пише. Ну, як я вже написав вище, продовжуйте дивитися на світ через цю недолугу оптику — матимете багато несподіванок і відкриттів.
uncle_doc
Member

Повідомлення

IronWithin
як до чого? замінили імпортні автомобілі - своїми. і так спочатку ти датуєш галузь щоб вона стала конкурентною, а потім можно і конкурувати "по дорослому"

про iphone гарний приклад - бо він зібран в китаї, китайцями та на китайських комплектуючих. з одногу боку він поховав нокію, бо вона з нього сміялась шо це все не працює, а з іншого завдяки йому є сяомі та меізу
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

XAMCTBO: 27.03.2025 12:58 Все так погано, що BYD будує власні суда автовози, які здатні за раз перевозити овер 9000 автівок.
Це невдалий приклад. Ці судна подвійного призначення, тому там не стільки БІД скільки партія зацікавлена.
IronWithin
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 13:29 IronWithin
А я про імпортозаміщення і не писав і не відповідав на пости де про це йшла мова. Мій пост, на який вже ви відповіли, був про спроможність китайських технологічних галузей.

Уважність будь ласка!!!
Ясно… це ви про китайські авто «просто так» написали в пості про можливу заборону імпорту/експорту прискорювачів нвідія з наявною дискусією про імпортозаміщення…
Якщо це збіг тоді навіщо ви мені у відповідь так рʼяно «докази» шукаєте, точно співпадіння?

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
leif: 27.03.2025 13:35 IronWithin
Оо, починається :laugh: таке враження що це Валік "рязанська харя" Крансопьорофф пише. Ну, як я вже написав вище, продовжуйте дивитися на світ через цю недолугу оптику — матимете багато несподіванок і відкриттів.
Злив зараховано
leif
Member

Повідомлення

IronWithin: 27.03.2025 13:36Якщо це збіг тоді навіщо ви мені у відповідь так рʼяно «докази» шукаєте, точно співпадіння?
про р'яно це вже ваші фантазії. це я по доброті душевній думав трохи підкинути інфи для роздумів, ну там, може ви на оцей графік подивитесь, щось в голові заворушиться:
спойлер
Зображення
але вже зрозуміло, що у вас інший випадок. на цьому просвітницьку роботу завершую. до нових зустрічей в коментах :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
IronWithin: 27.03.2025 13:38Злив зараховано
та ви всі однакові, і аргументи у вас однакові і смішні. ви думаєте ви перший, хто оцю всю бадягу пише? нудно з вами просто, немає бажання розводити демагогію, до того ж марну.

але добре, злив так злив, ви перемогли. задавили аргументами, немає чого відповісти, зовсім прям нічого. що тут скажеш, інтелектуал!
спойлер
ні
uncle_doc
Member

Повідомлення

IronWithin: 27.03.2025 12:37
uncle_doc: 27.03.2025 12:19

успішних кейсів - вагон, було б бажання їх розглядати. хрестоматійний приклад - це поява iphone, як з нього всі сміялись та називали нікому не потрібною іграшкою. і де тепер нокія? та хоч взяти ті китайскі автомобілі, раніше з них теж всі сміялись - іржою покриваються, запчастин нема і таке інше. а зараз? он всі ті "не китайські" бренди ледь на плаву коли в китаї їх стали менше продавати
Вагон - це не приклад, конкретно щось будь ласка, бо таких прикладів - не існує.
Айфон до імпортозаміщення не має ніякого відношення, та й США цим навіть не намагалася займатися до теперішніх часів(спойлер навіть у США цього не вийде якщо захочуть звісно).
Китайські авто, як і вся напівпровідникова галузь Китаю - дотаційна неконкурентна помийка, вона існує рівно до тих пір поки кожен мешканець країни не проти доплачувати за ці продукти аби наростити долю ринку (якраз тому Европа ввела додаткове мито на них відразу в 50% здається), ті ж сяомі роблять собі збиток на кожній тачці в районі 9200$, і так по всій галузі, про які бренди «ледь на плаву» поняття не маю, схоже на ваші фантазії.
ти на іран дивився? країна доречі пів століття під санкціями. а ти гадаєш чому пса-стелантіси марки закривают? та навіть мерседес прямо казав що реструктуризація після падінь продажів в китаї.
IronWithin
Member

Повідомлення

uncle_doc: 27.03.2025 13:35 IronWithin
як до чого? замінили імпортні автомобілі - своїми. і так спочатку ти датуєш галузь щоб вона стала конкурентною, а потім можно і конкурувати "по дорослому"

про iphone гарний приклад - бо він зібран в китаї, китайцями та на китайських комплектуючих. з одногу боку він поховав нокію, бо вона з нього сміялась шо це все не працює, а з іншого завдяки йому є сяомі та меізу
Спочатку хотів вам відповісти, потім подумав - «на який біс», вам настанова для продовження дискусії -
1) Дізнаємось що як працює економіка вцілому, бо судячи з першого абзацу, ваші знання це «кабзац»
2) Дізнаємось кому належить яблуко, що таке інвестиції, диверсифікація, й стан на теперішній рік виробництва компанії.
Або так, або далі я вам пояснювати все до кожної дрібниці замахаюсь, поважайте будь ласка і мій час теж!

Відправлено через 13 хвилин 13 секунд:
uncle_doc: 27.03.2025 13:44
IronWithin: 27.03.2025 12:37

Вагон - це не приклад, конкретно щось будь ласка, бо таких прикладів - не існує.
Айфон до імпортозаміщення не має ніякого відношення, та й США цим навіть не намагалася займатися до теперішніх часів(спойлер навіть у США цього не вийде якщо захочуть звісно).
Китайські авто, як і вся напівпровідникова галузь Китаю - дотаційна неконкурентна помийка, вона існує рівно до тих пір поки кожен мешканець країни не проти доплачувати за ці продукти аби наростити долю ринку (якраз тому Европа ввела додаткове мито на них відразу в 50% здається), ті ж сяомі роблять собі збиток на кожній тачці в районі 9200$, і так по всій галузі, про які бренди «ледь на плаву» поняття не маю, схоже на ваші фантазії.
ти на іран дивився? країна доречі пів століття під санкціями. а ти гадаєш чому пса-стелантіси марки закривают? та навіть мерседес прямо казав що реструктуризація після падінь продажів в китаї.
Дивився, - вбога країна переважно виживає за рахунок експорту нафтопродуктів, цим пишатись треба чи що?
Не чув про такі заяви мерседесу!

Про пса-стеллантіси, не в курсі, але ви не думаєте що вони просто могли програти конкуренцію своїм колегам, електромобілі вони випускають досі в мінорних кількостях, тому китай тут навряд сильно якось вплинув, парам парам пам.

Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
leif: 27.03.2025 13:41
IronWithin: 27.03.2025 13:36Якщо це збіг тоді навіщо ви мені у відповідь так рʼяно «докази» шукаєте, точно співпадіння?
про р'яно це вже ваші фантазії. це я по доброті душевній думав трохи підкинути інфи для роздумів, ну там, може ви на оцей графік подивитесь, щось в голові заворушиться:
спойлер
Зображення
але вже зрозуміло, що у вас інший випадок. на цьому просвітницьку роботу завершую. до нових зустрічей в коментах :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
IronWithin: 27.03.2025 13:38Злив зараховано
та ви всі однакові, і аргументи у вас однакові і смішні. ви думаєте ви перший, хто оцю всю бадягу пише? нудно з вами просто, немає бажання розводити демагогію, до того ж марну.

але добре, злив так злив, ви перемогли. задавили аргументами, немає чого відповісти, зовсім прям нічого. що тут скажеш, інтелектуал!
спойлер
ні
https://www.economist.com/finance-and- ... convinced

А теперь попытайся объяснить себе почему график в твоей статье до 2022 года, и почему мои слова про «несбыточность надежд» более верны, спойлер - потому что китаю не судьба вернуть темпы экономического роста которые были до 2022 года, психуй не психуй, а что бы приводить нужные себе в споре цифры - много ума не нужно, нужна только хитрость
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

uncle_doc: 27.03.2025 11:57
IronWithin: 27.03.2025 11:08

А нвідія що робить щось для мобілок, планшетів?(і там хуавей не входить навіть у пʼятірку) За мережеве обладнання не скажу, але здається їх вигнали з усіх перспективних ринків, США та Британія навіть гроші за швидше заміщення обладнання виділяли, а тсмц відслідковує партнерів які можуть мати відношення до асцедів, так що свиноферми це їх майбутній профіль :laugh: (жарт звісно, але про яку конкуренцію може йти мова в таких умовах?)
P.S глянув на їх телефони, тепер складаний 3-х ступінчатий смартфон за 3.5к баксів оснащується чипом по продуктивності приблизно 888 снапу який вийшов у 2020 році, з іншими приблизно та ж картина - ціна останнього айфона, а продуктивність смарта за 200 баксів, думаю про конкурента питання закрите :D
з російського імпортозаміщення так само сміялись 10 років тому, але пройшов час і видно шо системний підхід перемагає. з китайських машин наприклад вже не так жартують. так шо пройде час і замісь нвідії с адм будем купувати шось китайське (:
Так самі ж болотяники ниють що "імпартазамєщєніє" таке собі, тепер китай-бабай дорожче ніж раніше були нормальні бренди і т.д. і т.п. тому і сміємось бо під виглядом свого масквіча продається Jac та ще й такий собі зібраний болотними крупновузловою збіркою.
uncle_doc
Member

Повідомлення

IronWithin
знаєте, ви мені нагадуєте тих "експертів" які кричали шо кримський міст неможливо побудувати, державне управління не ефективне, та російська економіка впаде в 2023, -25, -26, а в останній раз зеленський казав шо вже в -27. так шо теорія то таке, а практика це те що нічим бити.

Про іран - ох, вбога країна - хочаб вікіпедію відкрийте на вкладці населлення, та порівняйте з нами. можете ще на ввп подивитись.

Електромобілі vw не врятували, все це падіння продажів в китаї

Отправлено спустя 5 минут 53 секунды:
AntonyKandaurov: 27.03.2025 14:15
uncle_doc: 27.03.2025 11:57
з російського імпортозаміщення так само сміялись 10 років тому, але пройшов час і видно шо системний підхід перемагає. з китайських машин наприклад вже не так жартують. так шо пройде час і замісь нвідії с адм будем купувати шось китайське (:
Так самі ж болотяники ниють що "імпартазамєщєніє" таке собі, тепер китай-бабай дорожче ніж раніше були нормальні бренди і т.д. і т.п. тому і сміємось бо під виглядом свого масквіча продається Jac та ще й такий собі зібраний болотними крупновузловою збіркою.
про москвіч казати нічого не буду, я цікавлюсь тільки високими технологіями. в армавірі (якщо не помиляюсь) наприклад завод є який мікроелектронікою займається, випускає планшети, материнськи плати та інше. це імпортозаміщення, з якого всі сміялись
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

uncle_doc: 27.03.2025 14:22 IronWithin
знаєте, ви мені нагадуєте тих "експертів" які кричали шо кримський міст неможливо побудувати, державне управління не ефективне, та російська економіка впаде в 2023, -25, -26, а в останній раз зеленський казав шо вже в -27. так шо теорія то таке, а практика це те що нічим бити.

Про іран - ох, вбога країна - хочаб вікіпедію відкрийте на вкладці населлення, та порівняйте з нами. можете ще на ввп подивитись.

AntonyKandaurov: 27.03.2025 14:15

про москвіч казати нічого не буду, я цікавлюсь тільки високими технологіями. в армавірі (якщо не помиляюсь) наприклад завод є який мікроелектронікою займається, випускає планшети, материнськи плати та інше. це імпортозаміщення, з якого всі сміялись
Наскільки мені відомо - вони вміють тільки свій ельбрус а байкал то взагалі тсмц робив. Як і йотафони які суцільний дерибан. Імпортозаміщений пк для службовця по грошам виходив як якийсь топовий десктоп, так це було ще до повномасштабки. Тому якщо вони там клепають комплектуючі на рівні 2012 року то стяг їм в руки, дуже багато для країни бензоколонки яка має ядерну бімбу і не треба, аби тільки спрацював контрзапуск ракет якщо нікому буде натиснути червону кнопку. А для цього і 486 вистачить.
leif
Member

Повідомлення

IronWithin: 27.03.2025 14:14А теперь попытайся объяснить себе почему график в твоей статье до 2022 года
взагалі то до 23, а за 24 рік просто ще не завезли інфу

Уважність будь ласка!!!
IronWithin: 27.03.2025 14:14почему мои слова про «несбыточность надежд» более верны
більш вірні ніж що? з чим саме ти намагаєшся сперечатись? конкретизуй
IronWithin: 27.03.2025 14:14потому что китаю не судьба вернуть темпы экономического роста которые были до 2022 года
і шо? у них затик/сповільнення темпів зростання сталось на тому рівні ввп на душу населення, на якому і у всіх це трапляється. в економічних книжках не читав про таке? але прогнози на майбутнє щодо китаю цілком оптимістичні у притомних аналітиків, нехай уже і темпи не настільки проривні, як в попередній період. це аж ніяк не суперечить тому, що я написав в цьому обговоренні.
IronWithin: 27.03.2025 14:14психуй не психуй
а хто психує? ти? що аж на російську перейшов? не треба, не нервуй, спокійно собі розмовляємо в інтернеті
uncle_doc
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 27.03.2025 14:32
uncle_doc: 27.03.2025 14:22 IronWithin

Наскільки мені відомо - вони вміють тільки свій ельбрус а байкал то взагалі тсмц робив. Як і йотафони які суцільний дерибан. Імпортозаміщений пк для службовця по грошам виходив як якийсь топовий десктоп, так це було ще до повномасштабки. Тому якщо вони там клепають комплектуючі на рівні 2012 року то стяг їм в руки, дуже багато для країни бензоколонки яка має ядерну бімбу і не треба, аби тільки спрацював контрзапуск ракет якщо нікому буде натиснути червону кнопку. А для цього і 486 вистачить.
і шо? тсмц для всіх чипи робе. завтра будуть китайці робити, а післязавтра куплять обладнання і самі почнуть
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

uncle_doc
От як куплять і будуть робити - тоді й поговоримо. А те що зараз вони там щось складають з того що навезли з Китаю то це таке, крупновузлова збірка.
IronWithin
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2025 14:36
IronWithin: 27.03.2025 14:14А теперь попытайся объяснить себе почему график в твоей статье до 2022 года
взагалі то до 23, а за 24 рік просто ще не завезли інфу

Уважність будь ласка!!!
IronWithin: 27.03.2025 14:14почему мои слова про «несбыточность надежд» более верны
більш вірні ніж що? з чим саме ти намагаєшся сперечатись? конкретизуй
IronWithin: 27.03.2025 14:14потому что китаю не судьба вернуть темпы экономического роста которые были до 2022 года
і шо? у них затик/сповільнення темпів зростання сталось на тому рівні ввп на душу населення, на якому і у всіх це трапляється. в економічних книжках не читав про таке? але прогнози на майбутнє щодо китаю цілком оптимістичні у притомних аналітиків, нехай уже і темпи не настільки проривні, як в попередній період. це аж ніяк не суперечить тому, що я написав в цьому обговоренні.
IronWithin: 27.03.2025 14:14психуй не психуй
а хто психує? ти? що аж на російську перейшов? не треба, не нервуй, спокійно собі розмовляємо в інтернеті
Взагалі якраз по 2022, тому що береться результат від 2003 включно по 2023 виключно(так прийнятно в науковій спільноті, так показано у вас на графіку, і так вказано словами в статті), сподіваюсь ви хоч статтю приведену собою читали, а не тільки графік пролистали!
The latest Tech Tracker has updated results for 64 critical technologies from crucial fields spanning artificial intelligence, defence, space, energy, the environment, biotechnology, robotics, cyber, computing, advanced materials and quantum technology areas. The dataset has been expanded from five years of data (previously, 2018 to 2022) to 21 years of data (from 2003 to 2023).
Це по-перше.

По-друге
це "більш вірні ніж що? з чим саме ти намагаєшся сперечатись? конкретизуй" -> більш вірні ніж ваші здогадки, з ними і сперечаюсь, їх і конкретизую в повідомленнях вище і навіть пояснюю чому, але що я вдію проти стіни...

По-третє "і шо? у них затик/сповільнення темпів зростання сталось на тому рівні ввп на душу населення, на якому і у всіх це трапляється. в економічних книжках не читав про таке? але прогнози на майбутнє щодо китаю цілком оптимістичні у притомних аналітиків, нехай уже і темпи не настільки проривні, як в попередній період. це аж ніяк не суперечить тому, що я написав в цьому обговоренні"

Точно на тому ж рівні? це коли в останні десятиліття в Европі або Америці темпи зростання із року в рік сягали десятків відсотків щоб потім падати на такі ж десятки за пару років, брехати я дивлюсь ви не проти, питання тільки для чого, якщо це перевіряється за 3 секунди, в надії на лінивого дурня? ...соромно соромно... Один раз - випадковість!
Про прогнози "оптимістичні" це де ви таке видивилися, бо ні The Economist, Bloomberg, Financial Times, Світовий банк, Forbes про це не в курсі, вони якраз прогнозують падіння темпів зростання усі як один, можете посилання кидати якщо є чим крити... чи знову брехня? Два рази - Співпадіння!

"це аж ніяк не суперечить тому, що я написав в цьому обговоренні" -> як раз суперечить, і повністю -> в економічних книжках не читав про таке? (c)
Чекаю брехню втретє і ми закінчимо наш курс "молодого єкономіста" місцем в чорному списку поруч із іншими геніями цього форуму!
uncle_doc
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
так нам про це ніхто не скаже ((:
а то шо складають із того шо навезли, так всі так роблять. і apple і навіть нвідія с амд ((:
Dilfin
Member

Повідомлення

Я звернув увагу, що зараз з'явилося багато людино-подібних роботів, в яких хочуть запхати незалежний ШІ і ще що автономність таких машин уже суттєво збільшилась до кількох годин автономної роботи, щось відбувається що може суттєво змінити наше життя і не знати чи в кращу сторону.
Відповісти