Заїзжена тема АМ5/1700/1851

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
To4kaU
Junior

Повідомлення

Вирішив зібрати ПК в найближчому майбутньому.
Накидав 14600кф, мсі з790, водянка(забув яка), кіт 2*16 6000 кл30, 850 БЖ голдовий, корпус норм з 2 нейлоновими фільтрами з прямим продувом(не за всі гроші) ну і т.д.
І тут стала дилема, ютуб з фб і тіктоком підслухали, що я собі шукаю і почали кидати реклами різного роду з тех. роликами. І тут виявилось, що поки я бігав по посадкам райзен так нехіло нагнув інтел, і що якийсь "дешевий" 7500ф нагигає i5 розігнаний... І тут я задумався, а навіщо платити більше... І чому інтел такий дорогий, якщо він посасує так прилічно в дешевшого конкурента? :dontknow:
Але не довіряю я червоним, от не довіряю і все, навіть вчора на "новому" ноуті драйвер відвалився амдшний. Ще по причині жорсткого маркетингу, постійної брехні на презентаціях з тестами, ще з часів атлонів немає довіри, але може я помиляюсь і настав час спробувати кукурузен...
Задачі в компа будуть різні, в основному це простой, ігри і можливо робота з відео(рідко).
Вибір між 7500ф, 7600х, 14600к, 245к. Інші не розглядаю, бо не бачу сенсу платити, як за збитий самальот.
Я розумію, тема вибухово небезпечна, банда синіх проти банди червоних, але все ж треба пораду, можливо я чогось не розумію. Не знаю наскільки це об'єктивно про таке питати, але все ж.
Дякую.
GreenMile
Member

Повідомлення

1. Для вибору проца є окрема велика тема вище, там це вже жовано-пережовано 125 разів :dontknow:
2. Для ігор і "можливо роботи" :D прямо зараз краще збирати на різені, бо виходить дешевше і надовше. Інтел має сенс як раз під конкретні спеціалізовані робочі задачі, які у вас не стоять. Якщо шо у мене 2 пк: на інтелі і різені, я одразу "в двох бандах" тому маю повне право писати про смак устриць ;)
3. Тему можна закривати.
lordep
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 14:00 Вирішив зібрати ПК в найближчому майбутньому.
Накидав 14600кф, мсі з790, водянка(забув яка), кіт 2*16 6000 кл30, 850 БЖ голдовий, корпус норм з 2 нейлоновими фільтрами з прямим продувом(не за всі гроші) ну і т.д.
І тут стала дилема, ютуб з фб і тіктоком підслухали, що я собі шукаю і почали кидати реклами різного роду з тех. роликами. І тут виявилось, що поки я бігав по посадкам райзен так нехіло нагнув інтел, і що якийсь "дешевий" 7500ф нагигає i5 розігнаний... І тут я задумався, а навіщо платити більше... І чому інтел такий дорогий, якщо він посасує так прилічно в дешевшого конкурента? :dontknow:
Але не довіряю я червоним, от не довіряю і все, навіть вчора на "новому" ноуті драйвер відвалився амдшний. Ще по причині жорсткого маркетингу, постійної брехні на презентаціях з тестами, ще з часів атлонів немає довіри, але може я помиляюсь і настав час спробувати кукурузен...
Задачі в компа будуть різні, в основному це простой, ігри і можливо робота з відео(рідко).
Вибір між 7500ф, 7600х, 14600к, 245к. Інші не розглядаю, бо не бачу сенсу платити, як за збитий самальот.
Я розумію, тема вибухово небезпечна, банда синіх проти банди червоних, але все ж треба пораду, можливо я чогось не розумію. Не знаю наскільки це об'єктивно про таке питати, але все ж.
Дякую.
Серед вказаних Вами ЦП та вказаних задач (ігри, робота з відео) я б зупинився саме на 14600к. Середню продуктивність ЦП в іграх можливо поглянути тут https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 3d/19.html
To4kaU
Junior

Повідомлення

GreenMile: 17.03.2025 14:21 1. Для вибору проца є окрема велика тема вище, там це вже жовано-пережовано 125 разів :dontknow:
2. Для ігор і "можливо роботи" :D прямо зараз краще збирати на різені, бо виходить дешевше і надовше. Інтел має сенс як раз під конкретні спеціалізовані робочі задачі, які у вас не стоять. Якщо шо у мене 2 пк: на інтелі і різені, я одразу "в двох бандах" тому маю повне право писати про смак устриць ;)
3. Тему можна закривати.
Не зовсім те, що хотів почути, та ладно. Одне питання актуальне, чому ціна "гіршого" проца на 30% дорожча. На момент підбору ціна була меншою, як наприклад зараз? Не логічно, не находиш? І чи варто розглядати 245, а не 14600, там ціна ще +30%. Тема не зовсім розкрита...
Ostin
Member

Повідомлення

lordep: 17.03.2025 14:30продуктивність ЦП в іграх
Оце так, розрив між 3300х за 1500 з олх від "найкрутішого з можливих" десь у два рази, а в ціні у 20 :D
lordep
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 14:36
GreenMile: 17.03.2025 14:21 1. Для вибору проца є окрема велика тема вище, там це вже жовано-пережовано 125 разів :dontknow:
3. Тему можна закривати.
Не зовсім те, що хотів почути, та ладно. Одне питання актуальне, чому ціна "гіршого" проца на 30% дорожча. На момент підбору ціна була меншою, як наприклад зараз? Не логічно, не находиш? І чи варто розглядати 245, а не 14600, там ціна ще +30%. Тема не зовсім розкрита...
Ні, за свою ціну вкрай невдалий вибір.
To4kaU
Junior

Повідомлення

lordep: 17.03.2025 14:30
To4kaU: 17.03.2025 14:00 Вирішив зібрати ПК в найближчому майбутньому.
Дякую.
Серед вказаних Вами ЦП та вказаних задач (ігри, робота з відео) я б зупинився саме на 14600к. Середню продуктивність ЦП в іграх можливо поглянути тут https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 3d/19.html
Ці тести я бачив за останній місяць неодноразово, я теж схиляюсь до вашої думки на рахунок, що 14600 більш універсальний. Так, як задачі я описав ті, якими займався раніше, а чим буду в найближчому майбутньому не зовсім відомо. Щоб потім не прийшлось чухати там, де не чухається і продавати залізо, щоб міняти платформу.
GreenMile
Member

Повідомлення

3. Тему можна закривати.
По-перше, спитайте в інтела, чому він їх продає за такий цінник. Мабуть тому, що у людей залишилась дурна звичка, про яку ви там вище писали. По-друге, він не "гірший", ці проци дають переваги в різних задачах, ви назвали ігри, для ігор і звичної роботи різен - кращий вибір в даний момент часу. От якби ви написали, що заробляєте на життя обробкою відео і рендирите там ролики по 8 годин на день, тоді вам би порадили інтел.
Знову ж таки 245 - це проц який краще в ПЕВНИХ робочих задачах, проте гірший в іграх, який сенс його розглядати якщо у ного перевага в тому, що ви ніколи не будете використовувати?
Ви за вибором проца пришли, чи за розкриттям теми? Якщо друге - все це вже пережоване в темі вище.
VladimirV
Member

Повідомлення

Бери або на Ryzen 7 7700 або на i5 14600KF років на 5 вистачить, все останнє що назбирається, - оновлюй відеокарту.
У Інтела відразу дешевше можна взяти плату з PCI-E 5.0, дасть аж 1-2% ВК (тільки останнім поколінням) приросту, або ніякого.
В АМД теж можна, але плати будуть дорожче.
Корпус мінімальний з нейлоновими пиловиками зараз стартує трохи більше 2к.
Востаньому різниця буде - Мат.плата, та планки ДДР5.
Для АМД вистачить 6000-6200сл30.
Для Інтела або з ХМР 6400-6800, або брати якусь на 6400, і руками по гайдам нормально тягнути наскільки вийде. Може до 7000+ вийти, якщо піде, не піде не страшно, - 6800сл34 або 6600сл32 нормально буде, але все це руками, як раз буде незабутній експірієнс.
Можна довго холіварити, а можна просто зібрати раз і забути про все, крім апгрейду ВК.
Востаннє редагувалось 17.03.2025 14:57 користувачем VladimirV, всього редагувалось 2 разів.
nochnik89
Member

Повідомлення

ам5 бери, еще много лет будет поддержка и новые камни будут. Есть процессоры на любые задачи. Новый интел если и брать - то только под узкоспециализированные задачи где они показывают неплохие результаты. В домашнем компе они нафиг не нужны.
Так что ам5 имба сейчас
To4kaU
Junior

Повідомлення

GreenMile: 17.03.2025 14:47
По-перше, спитайте в інтела, чому він їх продає за такий цінник. Мабуть тому, що у людей залишилась дурна звичка, про яку ви там вище писали. По-друге, він не "гірший", ці проци дають переваги в різних задачах, ви назвали ігри, для ігор і звичної роботи різен - кращий вибір в даний момент часу. От якби ви написали, що заробляєте на життя обробкою відео і рендирите там ролики по 8 годин на день, тоді вам би порадили інтел.
Знову ж таки 245 - це проц який краще в ПЕВНИХ робочих задачах, проте гірший в іграх, який сенс його розглядати якщо у ного перевага в тому, що ви ніколи не будете використовувати?
Ви за вибором проца пришли, чи за розкриттям теми? Якщо друге - все це вже пережоване в темі вище.
"Ніколи не будете використовувати" навіть я не можу сказати так. Але з 1851 ясно. Не вартий переплати в порівнянні з 14600к. Я не відштовхуюсь лише від ігор.
В принципі я зрозумів і почув те, що і так здогадувався.
"Запитайте у інтел" - це взагалі по дитячому. Якщо ціна тримається, навіть не падає, а зростає багато про що говорить.
Будем думати.
GreenMile
Member

Повідомлення

VladimirV: 17.03.2025 14:53 або на i5 14600KF років на 5 вистачить,
Це прям в голос, людині, яка колись там хоче спробувати шось з відео радити інтел без графічного ядра, тобто забрати ту єдину перевагу над різеном? Це прям хех мде.
Filabatya
Member

Повідомлення

теж над цим подумав, а наскільки К версія на алі дорожче і чи є взагалі?
To4kaU
Junior

Повідомлення

Всім дякую. Можете закривати тему.
VladimirV
Member

Повідомлення

GreenMile
Не побачив ніякої конкретики нащо вона там треба, якщо треба встройка, хай буде без Ф, та й без К можна.
дякую що придрались
GreenMile
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 14:58 "Ніколи не будете використовувати" навіть я не можу сказати так.
Тут на форумі кожен другий, що приходить у вибір проца - колись там в майбутньому офігєнний відеомонтажник, але який не здатний відповісти на прості питання: що саме він збирається монтувати і в якій програмі :rotate:
Поясню на пальцях, з монтажем справиться будь-який проц, різниця буде в тому, що умовний інтел це зробить швидше за умовий різен на умовні 15 секунд. Якщо ви там будете щось монтувати раз на місяць - це фігня, якщо ви таких роликів монтуєте 10 в день, то можливо в місяць зекономите годину часу на рендері.
А теперь повертаємося до того, чи варто вам купувати інтел, якщо ви навіть не впевнені, що будете користуватись його перевагами? Натомість просото так заплатите на 30% більше? :shuffle:
To4kaU: 17.03.2025 14:58 Я не відштовхуюсь лише від ігор.
У вас зараз написано 9600F - як, він дуже вам заважає працювати зараз? ;) Чи багато ви роликів намонтували до цього часу? Чи не станеться так, що коли ви вирішите таки щось монтувати, то той 14600к уже перетвориться на 9600F?
To4kaU: 17.03.2025 14:58 "Запитайте у інтел" - це взагалі по дитячому. Якщо ціна тримається, навіть не падає, а зростає багато про що говорить.
Ні про що не говорить в контексті обговорюваних задач.

Відправлено через 9 хвилин 43 секунди:
VladimirV: 17.03.2025 15:01 GreenMile
Не побачив ніякої конкретики нащо вона там треба, якщо треба встройка, хай буде без Ф, та й без К можна.
Пан хоче спробувати себе в монтажі відео, бгг, а єдина перевага інтела тут це нявніть квіксінка, декодер і енкодер "знаходиться" в графічному ядрі.
To4kaU
Junior

Повідомлення

GreenMile: 17.03.2025 15:08
To4kaU: 17.03.2025 14:58 "Ніколи не будете використовувати" навіть я не можу сказати так.
Тут на форумі кожен другий, що приходить у вибір проца - колись там в майбутньому офігєнний відеомонтажник, але який не здатний відповісти на прості питання: що саме він збирається монтувати і в якій програмі :rotate:
Поясню на пальцях, з монтажем справиться будь-який проц, різниця буде в тому, що умовний інтел це зробить швидше за умовий різен на умовні 15 секунд. Якщо ви там будете щось монтувати раз на місяць - це фігня, якщо ви таких роликів монтуєте 10 в день, то можливо в місяць зекономите годину часу на рендері.
А теперь повертаємося до того, чи варто вам купувати інтел, якщо ви навіть не впевнені, що будете користуватись його перевагами? Натомість просото так заплатите на 30% більше? :shuffle:
To4kaU: 17.03.2025 14:58 Я не відштовхуюсь лише від ігор.
У ваз зараз написано 9600F - як, він дуже вам заважає працювати зараз? ;) Чи багато ви роликів намонтували до цього часу? Чи не станеться так, що коли ви вирішите таки щось монтувати, то той 14600к уже перетвориться на 9600F?
To4kaU: 17.03.2025 14:58 "Запитайте у інтел" - це взагалі по дитячому. Якщо ціна тримається, навіть не падає, а зростає багато про що говорить.
Ні про що не говорить в контексті обговорюваних задач.
Я так розумію, що ви великий відеомонтажник з двома компами! :laugh:
Якби я професійно займався відео, чи чимось іншим вибір стояв би не і5 і 7500, а 9950х і і9, думаю для людини з двома компами це має бути очевидним. :D
Ще раз повторюсь, ціна це один з аргументів. І ні, 9600ф, точніше 9400ф мені не заважав, я займався "монтажом" і т.д. для своїх потреб, але чи буду продовжувати я не знаю.
Якби мене цікавили тільки ігри, я б тему не підіймав би тут, а взяв би 7500.
VladimirV
Member

Повідомлення

GreenMile
Я чесно кажучи не в темі повністю, але наче Нвідіа в останніх своїх картах проапгрейдила свої кодеки і вони працюють не гірше за квіксінк і кодуванні, а навіть краще? Чи я помиляюсь. Бачив іх проморолики, деякі огляди. NVenc NVdec можуть замінити квік сінк в багатьох задачах.
Тим більше знову, тут не було конкретики, щось там рідко зробити це явно не про роботу. Кому для роботи той має таке знати сам.
В останньому річ про те, готовий ти за таку річ як квік сінк переплачувати. Я наприклад ні, воно мені не потрібно. Колись давно лише стрімив, там Нвідіа кодеки працюють гарно.
alumem
Member

Повідомлення

VladimirV
5 писька работает и на б650 платах, нет смысла 850 брать.
Что там у интуля не знаю :D
To4kaU
Junior

Повідомлення

Добре, ви тут мене заганяли. Поставлю питання ребром.
Якщо вибір між 7700х і 14600к? Однозначно Райзен?
Відповісти