0kie: ↑
15.03.2025 13:15
Именно - инструмент. Для игр не подходящий Линукс надо приплести в теме 11-й Винды как "альтернативу" - и это у меня "фобия или болячка"?

Ещё раз: на современном железе даже для обычного повседневного использования Линукс годится только до первого обновления из репозитория. Чего не скажешь о Винде на том же современном железе. Ну и повод переехать с Винды на Линукс оратор выше уже описал - нафига?
ви не повірите - саме те, що лінукс без жодних проблем запускає всі іграшкі, в які я граю (це не тетріс і не сапер) - було останнім каменем, який перевів на користування лінуксом.
а саме для вас чудне, мабуть - оновлюю з репозіторіів вже 2+ роки один раз на тиждень якнайменьше - і ЖОДНОГО разу не було ніяких відмов у системі. магія мабуть
Пользователь Линукса - это такой унылый чувак с красными глазами, у которого комп имеет вид динозавра из 90-ых: глухой со всех сторон и без минимальных удобств. Пользователь Линукса никогда не сможет себе купить красивый корпус типа моего Jonsbo D41, чтобы на встроенный экран выводить мониторинг системы в красивом виде сенсорной панели, применяемой в Аиде.
на дисплей ще треба дивитись. а в мене - кольор підсвічування мишки залежіть від навантаження на процесор, а кольор підсвічування пропеллерів у корпусі - від температури процесора.
налаштував як мені зручно, дивитись на цифри не маю потреби, кольор більш інформативний.
В лучшем случае там будет тупой листинг с показаниями от программы на подобии HWINFO, что неудобно и не информативно ввиду мелкого дисплея и его разрешения. Пользователь Линукса никогда не купит себе современную мощную видеокарту, ибо для его задач она избыточна и поэтому не нужна.
знов таки, не дуже круту плату маю, бо грошей жалко

але - вона постійно використовується як для іграшок, так і для запускання нейромереж (генерація картинок, текстові боти та інше).
звісно - не потрібна

чекаю поки 9070xt стане коштувати розумні гроші, тоді оновлю.
Таким образом, комп что внешне, что внутренне будет убогим. Это есть удел красноглазика. И чем тут кичиться? В чём превосходство над таким же пользователем Винды? Винда - она универсальна, подходит для всего и вся. Чего не скажешь о Линуксе.
Наброс закончил.
знов таки для вас сюрпрайз

більша часть серверів в інтернеті, яки обслуговувають в т.ч. і windows машинки - це лінукс. чому не універсальна вінда, не думали?
щодо універсальності - батьку встановив лінукс. все що йому потрібно - працює. теща - лінукс. все що потрібно - працює. навіщо мені піратити windows, вирішувати проблеми з оновленнями? (так, у дружини на windows 11 останне оновлення зламало друк на домашній принтер. чому - х.з, ще не розбирався.. на моєму лінуксі як працював, так і працює...)
що саме универсальне саме в windows для пересічного?
і ще, щодо "упоротости" (цитата вас) - саме категоричність в обиранні і є "упоротость", а також принизливі оберти типу "красноглазика". мені особисто байдуже, хто чим користується, це не моє діло. я обираю те, що особисто мені зручніше. на зараз лінукс? буде лінукс. щось зміниться, буде windows чи macos? будуть вони. але засуджувати та чипляти ярлики - остання справа.
і ще, особисто для вас - в цю тему зайшов саме для того, щоб розуміти поточний стан windows, бо вона часто використовується, в т.ч. і особисто, для різноманітних справ. і треба мати уявлення, що і як там на зараз.
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Avenger80: ↑
15.03.2025 13:00
Ekz0rcyst: ↑
15.03.2025 12:36У вас якась фобія чи болячка, - проблема не в ОС. ОС це інструмент, ні більше ні менше. Для певних ситуацій windows буде найкращим рішенням, для інших linux. Я взагалі не бачив кернел панік після встановлення linux, з 2005-2006 років і що тепер будемо робити?
Просто интересна мотивация конкретного перехода на linux гипотетического пользователя, который был жестко привязан к винде, к примеру, с той же Windows 95 OSR2 и по Windows 11 и его в принципе ничего прям не бесило, а тут бац и перешёл на Linux. Я попробовал попользоваться, ну честно, это надо иметь очень большое желание перехода и понимать - а на фига? Потому как совершенно отличается от Windows. И в обычных программах тоже надо перестраиваться. И зачем это стандартному обычному пользователю, когда есть привычная винда для привычных целей?
бісило. невідключаемі (без колупання в кишках) оновлення, постійні зміни інтерфейсу та інше. бац і перейшов, як тільки стім навчився запускати без проблем те в що я граю.
все інше і так в мене було универсальне раніше.
щодо стандартного користувача - вже згадував, налаштував тещі дебіан замість вин10. той самий браузер, ті сами сайти.. тільки працює стабільно, не достає періодичними затупами на годину "зачекайте, іде оновлення" і все. вона навіть не знає, як називається операційна система і не помітила _ніякої_ різниці, крім того що комп просто працює завжди, як потрібен.
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Avenger80: ↑
15.03.2025 14:07
P.S. Но есть один вопрос - для чего закоренелому пользователю Windows переходить на Linux - в чём прикол и профит перехода, если его всё устраивает на винде? Синие экраны на винде - честно я их давно не видел. Винду крайний раз ставил в декабре 2021г. - всё это время идут накопительные обновы и глобальные обновы - всё ОК, стабильно. В общем, это из разряда - а ты купи слона.
якщо все влаштовує і все добре працює - не треба звісно. хай користуєтьься windows, чому ні?
он, нещодавно зламався домашній принтер. взяв зі свалки (в гаражі) старий canon lbp800 - вгадаєте, яка ос з домашніх єдина, яка на ньому друкує без проблем?

(це не універсальна та сумісна windows раптом)
прийшлося новий купляти