Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile
шо за дитячі маніпуляції, я не говорив шо там не було проблем, і амд не ховає це і ти можеш вирішити цю проблему, коли вона з'являється, а от нвідія сховала і коли у нвідії буде хот спот 100 ти не побачиш і будеш далі на форумах писати про хотспоти амд :laugh: :laugh:
GreenMile: 12.03.2025 15:21 а до того його довго не було взагалі
покажи но мені коли в амд і нвідія з'явився хотспот, а то попахує пізджом
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Melofon: 12.03.2025 15:25
SPEC1AL1ST: 12.03.2025 12:01

Та не, я не враг сам себе брать гейнвард. Как то давно с ними не связывался, а особо хороших отзывов не видел. Спасибо за совет, откажусь)
Гейевард плохое качество? :facepalm: а на отзывы смотреть себе дороже, гейевард это тоже качество что и палит или тот же лидтек и остальные кто делают для инвидия фаундерс эдишн карты и карты для профисегмента. ;)
Вот не нашел я обзоров гейнварда, куда смотреть - я не знаю )))
Качество от палит - ИМХО можно смотреть только на геймрок.
Обычно когда создают вторую фирму - значит не хотят чтобы ее имя влияло на основное и ставят туда все подешевле.
Вот пример: Мазератти хорошая машина? А фиат?) А фирма то одна...
Востаннє редагувалось 12.03.2025 15:54 користувачем SPEC1AL1ST, всього редагувалось 1 раз.
vsx
Member

Повідомлення

Nouriel: 12.03.2025 15:16 коли асус туф 9070хт на 1200 обертах має температуру до 60, з хотспотом біля 70, а 5070ті на 1700 обертах має 68 градусів, то логічно чого хотспот прибрали :laugh:
вот наш обзор

SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

vsx: 12.03.2025 15:53
Nouriel: 12.03.2025 15:16 коли асус туф 9070хт на 1200 обертах має температуру до 60, з хотспотом біля 70, а 5070ті на 1700 обертах має 68 градусів, то логічно чого хотспот прибрали :laugh:
вот наш обзор

Там дурачек говорит что фср4 такое же по качеству как длсс4)) И так и не сравнил в максимальных лучах АМД) Видно чемодан занесли, надо работать))
Yurius
Member

Повідомлення

Ахаха набрали тільки що з магазину Touch,з приводу мого передзамовлення від 16 січня на 5080 за 48999, сказали карти доїхали ,і можна брати за 74000 :lol: Оце я розумію бізнесменами ,набрати через 2 місяці,це перший раз я їх почув після того як оформив :lol:
Востаннє редагувалось 12.03.2025 16:08 користувачем Yurius, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 12.03.2025 15:52
Melofon: 12.03.2025 15:25

Гейевард плохое качество? :facepalm: а на отзывы смотреть себе дороже, гейевард это тоже качество что и палит или тот же лидтек и остальные кто делают для инвидия фаундерс эдишн карты и карты для профисегмента. ;)
Обычно когда создают вторую фирму - значит не хотят чтобы ее имя влияло на основное и ставят туда все подешевле.
Leadtec слышали бренд? Этот бренд делает для инвидия карты фаундерс эдишн и карты для профисегмента типа А6000 и остальные, вы думаете там плохое качество? Это всё палит и гейнвард, так что не вижу какой-то разницы и не вижу почему нам нужно их как-то отделять если это одно и то же :learn:
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Melofon: 12.03.2025 16:08
SPEC1AL1ST: 12.03.2025 15:52

Leadtec слышали бренд? Этот бренд делает для инвидия карты фаундерс эдишн и карты для профисегмента типа А6000 и остальные, вы думаете там плохое качество? Это всё палит и гейнвард, так что не вижу какой-то разницы и не вижу почему нам нужно их как-то отделять если это одно и то же :learn:
Я же и говорю, а Фиат это Мазератти))) А Вентус это Вангард, а Прайм это Астрал, никакой ведь разницы :gigi:

Есть тут на форуме чел у кого палит гейминг, так по его словам - там прям "реве та стогне" ))))

Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:
Yurius: 12.03.2025 16:07 Ахаха набрали тільки що з магазину Touch,з приводу мого передзамовлення від 16 січня на 5080 за 48999, сказали карти доїхали ,і можна брати за 74000 :lol: Оце я розумію бізнесменами ,набрати через 2 місяці,це перший раз я їх почув після того як оформив :lol:
Мне они звонили в день релиза, предлагали пока есть вместо 54к за 80 ))) У тебя уже акция, хватай пока есть :lol:
Hells Angels
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 12.03.2025 15:55Видно чемодан занесли, надо работать))
відео зробили 9 числа, новий драйвер для НВ вийшов 5 вроді, і в драйвері трішки апнули карти, тому не фонтан оте pvp :dontknow:
mult
Member

Повідомлення

Yurius
Шикарне передзамовлення :) я думав ціна повинна фіксуватись а не плавати куди попало.
За 70000 відносно недавно можна було взяти 4090, а тут якась 5080 коштує навіть більше, при тому що їй до 4090 дууууже далеко :)
Кожне нове покоління відеокарт все більше "радує" своїх споживачів, навіть тоді коли обіцяють по 600 баксів для народу :)
zalizo_org
Member

Повідомлення

вот наш обзор
Ти огляд робив?
Melofon
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 12.03.2025 16:12
Melofon: 12.03.2025 16:08

Я же и говорю, а Фиат это Мазератти))) А Вентус это Вангард, а Прайм это Астрал, никакой ведь разницы :gigi:

Есть тут на форуме чел у кого палит гейминг, так по его словам - там прям "реве та стогне" ))))

Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:
Yurius: 12.03.2025 16:07 Ахаха набрали тільки що з магазину Touch,з приводу мого передзамовлення від 16 січня на 5080 за 48999, сказали карти доїхали ,і можна брати за 74000 :lol: Оце я розумію бізнесменами ,набрати через 2 місяці,це перший раз я їх почув після того як оформив :lol:
Мне они звонили в день релиза, предлагали пока есть вместо 54к за 80 ))) У тебя уже акция, хватай пока есть :lol:
Ну Фиат точно не Мазерати, а вот вантус это вангард это вы загнали :gigi: , но поживем увидим ;)
Alvaro
Member

Повідомлення

Vlaad13: 12.03.2025 11:45
SPEC1AL1ST: 12.03.2025 11:40

Спасибо за инфу!
ось ще дешевше, хоча магаз там так собі :laugh:
https://ek.ua/ua/GAINWARD-GEFORCE-RTX-5 ... HOENIX.htm
Это не так себе это чисто скам по крайней мере тот где 45. Я там заказывал они берут обязательную предлплату и каждую неделю говорят что товар задерживается на протяжении месяца
Vlaad13
Member

Повідомлення

вот наш обзор

у відосі все ще старий драйвер у зелених

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
mult: 12.03.2025 16:21 Yurius
Шикарне передзамовлення :) я думав ціна повинна фіксуватись а не плавати куди попало.
За 70000 відносно недавно можна було взяти 4090, а тут якась 5080 коштує навіть більше, при тому що їй до 4090 дууууже далеко :)
Кожне нове покоління відеокарт все більше "радує" своїх споживачів, навіть тоді коли обіцяють по 600 баксів для народу :)
там вийшов новий драйвер і з ним не дуже вже й далеко про значно меншому енергоспоживанні
Alvaro
Member

Повідомлення

vsx: 12.03.2025 15:53вот наш обзор
Ми какието разные обзоры с этим челом смотрели походу на хардвер унбокс, он смотрел какойто обзор где фср4 близко а иногда лучше длсс4
спойлер
За даними тестування Hardware Unboxed, новий апскейлер AMD FSR 4 став набагато кращим, тепер картинка за рівня апскейлу Quality часто виглядає краще, ніж з DLSS 3, та близько до DLSS 4, а іноді і краще, ніж DLSS 4. Додаємо декілька скрінів, але краще звичайно порівнювати у відео

У порівнянні з FSR 3 в першу чергу значно покращилась якість апскейлу текстур та зменшилась кількість артефактів, як можна побачити на перших двох скрінах. Крім цього, значно зросла загальна стабільність зображення при русі.

На скрінах також декілька прикладів, де досить чітко можна помітити різницю між FSR 4 та DLSS 4, в основному на користь останнього, так само як і загальну перевагу FSR 4 над DLSS 3.

За впливом же на фпс FSR 4 +- рівний з DLSS 4.

Але є один великий недолік FSR 4 - він ексклюзивний для карток RX 9000, тоді як DLSS 4 доступний власникам карток починаючи з RTX 2000. Якщо гра не має вбудованого DLSS 4, його можна "додати" заміною DLL у грі через Nvidia app. Та і загалом поки не так багато ігор підтримують FSR 4.
Ну и да, зачем тестировать пастрейсинг. 5070т с длсс4 баланс в 2к может выжать 75 нативных фпс и с генератором дать 140+ в пастрейсинге, а 9070хт с фрс выжимает 50 фпс . Но кому это надо знать.
alumem
Junior

Повідомлення

Hells Angels: 12.03.2025 16:14
SPEC1AL1ST: 12.03.2025 15:55Видно чемодан занесли, надо работать))
відео зробили 9 числа, новий драйвер для НВ вийшов 5 вроді, і в драйвері трішки апнули карти, тому не фонтан оте pvp :dontknow:
Вообще тогда нужно с 5070 сравнивать, они хоть +- в одном ценовом диапазоне
mult
Member

Повідомлення

Vlaad13
Ну може з генераторами і длсс 5080 близька до 4090, а от якщо дивитись технічну різницю потокові процесори, транзистори, TFLOPS і тд то там провалля між ними.
Ні в якому разі я не є хейтером 5080, нормальна карта.
І нові красні карти хороші.
Все хороше для своїх задач.
А ще якщо взяти що з кожним поколінням все важче робити прориви через технологічні обмеження кремнію і тд.
Просто ціна повинна бути адекватна відносно прогресу, незалежно красні, зелені чи сині.
А то прогрес 15 відсотків (це умовно) а ціна х2 (також умовно) :)
І це я маю на увазі не тільки самих зелених чи красних.
Якось вже і їх партнери типу асус і тд також злітають з котушок в погоні за баблом і ліплять ціни як можна вищі з великим пофігізмом на msrp.
Тому що бачать що гребуть яку ціну не постав :)
І головне ціни не падають вже як раніше, що рік проходить, що більше.
З такими приколами з наступних поколінь середні карти типу 6060 коштуватимуть від 40к і не дешевшатимуть на сильно :)
В мене поки є кошти, прямо зараз можу купити 5080 легко, але це якось фіг його зна, не бачу сенсу валити такі гроші за фактичний мізерний приріст відносно 4080с.
Якось не сходиться ціна-прогрес :)
Востаннє редагувалось 12.03.2025 21:49 користувачем mult, всього редагувалось 3 разів.
vsx
Member

Повідомлення

никто амуде покупать не хочет..
спойлер
https://videocardz.com/newz/amd-rx-9000 ... se-readers
Зображення
Vader
Member

Повідомлення

vsx
А у нас тут кто то купил интересно?
Yurius
Member

Повідомлення

Vader: 12.03.2025 21:42 vsx
А у нас тут кто то купил интересно?
по 45000 грн? хотів би глянути на цю людину.

Відправлено через 56 секунд:
vsx: 12.03.2025 21:39 никто амуде покупать не хочет..
спойлер
https://videocardz.com/newz/amd-rx-9000 ... se-readers
Зображення
в штатах беруть навіть по 800,тому що 5070ті тільки у скальперів і від 1200 :D
Alexeyvik
Member

Повідомлення

GeForce RTX 5080 16G VENTUS 3X OC - слабенька со:
спойлер
Зображення
Доречі, це на профільному бж...
Востаннє редагувалось 12.03.2025 21:56 користувачем Alexeyvik, всього редагувалось 2 разів.
Відповісти