Утиліта OptiScaler дає змогу активувати FSR 4 в іграх з DLSS і XeSS

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
taras_cs
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Утиліта OptiScaler дає змогу активувати FSR 4 в іграх з DLSS і XeSS

Я ввімкнув таким чином XeSS в грі Avowed (підтримка лише DLSS/FSR) - дані для DLSS передаються у бібліотеку XeSS (взяв найновішу версію з папки Indiana Jones).

Якість в русі значно краща за FSR (в статиці жодної різниці). Але приріст fps навіть для Performance mode дуже маленький, можливо, впирається у процесор (Ryzen 7700) чи ще щось.

Необхідно правити параметри в .ini файлі руками, бо з вікна OptiScaler в мене не зберігаються зміни.
Для Avowed необхідно було встановити для одного поля значення "0", щоб не крашилося.
Vlaad13
Member

Повідомлення

навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр? :lol:
miroslav_mm
Member

Повідомлення

Шановні, підкажіть.
Встановив вперше Кіберпанк2077 на своєму профільному кориті. ФулХД, 60гц, немає сенсу кочегарить видеокарту, тому завжди вмикаю вертикальну синхронізацію, і ставлю лок 60 кадрів на відеокарту, щоб меньше жерла і грілась (люблю тишу але шум вентиляторів).

Так от, запускаю тест Кіберпанк2077, просто без FSR в фулХД картинка краща, з FSR гірша, фпс однаковий, навантаження на залізо вроді теж однакове. То чи є смисл використання цих апскейлерів в різних іграх якщо граю на моніторі в 60гц?
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр? :lol:
а чого нефоната куртки це цікавить?
Galactick
Member

Повідомлення

miroslav_mm
Якщо fps вистачає і картинка краще, то, на мою думку, не треба.
alumem
Junior

Повідомлення

miroslav_mm: 11.03.2025 11:31
Так от, запускаю тест Кіберпанк2077, просто без FSR в фулХД картинка краща, з FSR гірша, фпс однаковий, навантаження на залізо вроді теж однакове. То чи є смисл використання цих апскейлерів в різних іграх якщо граю на моніторі в 60гц?
Тут дело не в 60 гц а в фулхд, в этом разрешении апскейлеры портят картинку.
Vlaad13
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 11.03.2025 11:32
Vlaad13: 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр? :lol:
як добре що в новини про зелених - червоні ніколи не заходять :lol:
Геральт
Member

Повідомлення

Новина про червоні апскейлери. Прибіг нефонат зі своїми зеленими променями :popcorn:
Vlaad13
Member

Повідомлення

кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.03.2025 11:42
lostsoulforever: 11.03.2025 11:32

не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
Vlaad13
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 11.03.2025 12:01
Vlaad13: 11.03.2025 11:42
не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
1. мені 39
2. мій напис не адресован адекватним людям - а тільки червоним сектантам, які вірять у православний растр онлі
vsx
Member

Повідомлення

lostsoulforever

Думаю он старше нас, так что вряд ли поможет

PS пока писал комментарий, ответил. Все так и есть, и скорее всего если за жизнь ума не набрался то дальше сами понимаете.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Vlaad13: 11.03.2025 11:58 кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!
це перевзування класичне) коли альтернативи нема, а існує тільки вбогий фср3 - можна казати про мило длсс, а коли з'являється нормальний апскейлер, який дає фпс ще й рятує від вбогого ТАА, тоді починаємо ображатись, чому на 7000 нема підтримки фср4, дивитись під лупою порівняння з длсс4, скоро і до рт дійдуть) але відверто кажучи, дійсно шкода добряків з 7900хтх без фср4, глобально всі виграють від нормальної конкуренції
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Ліза несподівано нанесла удар з ноги під сраку своїм фанатам. Вони ж роками всім тут розповідали про натив, і про мило апскейлери длсс. Бгг. :rotate:
Геральт
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 11.03.2025 14:21 Ліза несподівано нанесла удар з ноги під сраку своїм фанатам. Вони ж роками всім тут розповідали про натив, і про мило апскейлери длсс. Бгг. :rotate:
Це щоб долю ринку збільшити за рахунок поціновувачів мила. А для кого там "мило апскейл краще нативу" ? Ото ж бо :learn:
tornadox
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 11.03.2025 12:01не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
Написав все правильно, але мабуть, це ж просто троль, якій в кожній темі пише щось провокативне. ;)

А по факту, сам користуювався оптіскейлером і отримував в рази кращі результати чим від нативної імплементації апскейлерів. Але раніше був великий мінус. В CP2077 артефактило UI, але кадрів було значно більше. В інших іграх також. Взагалі дуже крутий проект.

Ну і стосовно FSR4 це і справді копняк під дупу власникам попереднього покоління, а тим що на ще старіших — фіг з ним. В растеризацію тягне — ну то й ще потягне з рік B-)
Крім того не зрозуміло чи завезуть FSR4 в лінукс, як наприклад з AFMF.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 11.03.2025 14:52 а для кого там "мило апскейл краще нативу" ?
Для тих, хто не хоче грати із милом ТАА в нативі.
man1242
Member

Повідомлення

tornadox: 11.03.2025 15:35
lostsoulforever: 11.03.2025 12:01не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
Написав все правильно, але мабуть, це ж просто троль, якій в кожній темі пише щось провокативне. ;)

А по факту, сам користуювався оптіскейлером і отримував в рази кращі результати чим від нативної імплементації апскейлерів. Але раніше був великий мінус. В CP2077 артефактило UI, але кадрів було значно більше. В інших іграх також. Взагалі дуже крутий проект.

Ну і стосовно FSR4 це і справді копняк під дупу власникам попереднього покоління, а тим що на ще старіших — фіг з ним. В растеризацію тягне — ну то й ще потягне з рік B-)
Крім того не зрозуміло чи завезуть FSR4 в лінукс, як наприклад з AFMF.
Уже с новой месой завезли подержку, тут больше вопрос смогут ли завести фср4 для рдна3 :D Ну тролинг с слайдом на презентации амд где на рх7800хт включают галочку на 4ю версию был засчитан, публика на редитах горит B-)

Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
Enjthesilence: 11.03.2025 13:31
Vlaad13: 11.03.2025 11:58 кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!
це перевзування класичне) коли альтернативи нема, а існує тільки вбогий фср3 - можна казати про мило длсс, а коли з'являється нормальний апскейлер, який дає фпс ще й рятує від вбогого ТАА, тоді починаємо ображатись, чому на 7000 нема підтримки фср4, дивитись під лупою порівняння з длсс4, скоро і до рт дійдуть) але відверто кажучи, дійсно шкода добряків з 7900хтх без фср4, глобально всі виграють від нормальної конкуренції
Та у Азуры туфля в горле застряла cnn модель для 7000 серии с барского плеча дать людям, а то вдруг на карты нвидиа не убегут :D Снова же была б 9070хт по 25к грн щас на полке, я бы щас даже вопрос не поднимал :-P
erkins007
Member

Повідомлення

Политика партии поменялась. Теперь уже тензоры нужны(спустя 7 лет)
Відповісти