Останні статті і огляди
Новини
Утиліта OptiScaler дає змогу активувати FSR 4 в іграх з DLSS і XeSS
-
taras_cs
Member
Пропоную обговорити Утиліта OptiScaler дає змогу активувати FSR 4 в іграх з DLSS і XeSS
Я ввімкнув таким чином XeSS в грі Avowed (підтримка лише DLSS/FSR) - дані для DLSS передаються у бібліотеку XeSS (взяв найновішу версію з папки Indiana Jones).
Якість в русі значно краща за FSR (в статиці жодної різниці). Але приріст fps навіть для Performance mode дуже маленький, можливо, впирається у процесор (Ryzen 7700) чи ще щось.
Необхідно правити параметри в .ini файлі руками, бо з вікна OptiScaler в мене не зберігаються зміни.
Для Avowed необхідно було встановити для одного поля значення "0", щоб не крашилося.
Я ввімкнув таким чином XeSS в грі Avowed (підтримка лише DLSS/FSR) - дані для DLSS передаються у бібліотеку XeSS (взяв найновішу версію з папки Indiana Jones).
Якість в русі значно краща за FSR (в статиці жодної різниці). Але приріст fps навіть для Performance mode дуже маленький, можливо, впирається у процесор (Ryzen 7700) чи ще щось.
Необхідно правити параметри в .ini файлі руками, бо з вікна OptiScaler в мене не зберігаються зміни.
Для Avowed необхідно було встановити для одного поля значення "0", щоб не крашилося.
-
Vlaad13
Member
навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр? 

-
miroslav_mm
Member
Шановні, підкажіть.
Встановив вперше Кіберпанк2077 на своєму профільному кориті. ФулХД, 60гц, немає сенсу кочегарить видеокарту, тому завжди вмикаю вертикальну синхронізацію, і ставлю лок 60 кадрів на відеокарту, щоб меньше жерла і грілась (люблю тишу але шум вентиляторів).
Так от, запускаю тест Кіберпанк2077, просто без FSR в фулХД картинка краща, з FSR гірша, фпс однаковий, навантаження на залізо вроді теж однакове. То чи є смисл використання цих апскейлерів в різних іграх якщо граю на моніторі в 60гц?
Встановив вперше Кіберпанк2077 на своєму профільному кориті. ФулХД, 60гц, немає сенсу кочегарить видеокарту, тому завжди вмикаю вертикальну синхронізацію, і ставлю лок 60 кадрів на відеокарту, щоб меньше жерла і грілась (люблю тишу але шум вентиляторів).
Так от, запускаю тест Кіберпанк2077, просто без FSR в фулХД картинка краща, з FSR гірша, фпс однаковий, навантаження на залізо вроді теж однакове. То чи є смисл використання цих апскейлерів в різних іграх якщо граю на моніторі в 60гц?
-
lostsoulforever
Member
а чого нефоната куртки це цікавить?Vlaad13: ↑ 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр?![]()
-
Galactick
Member
miroslav_mm
Якщо fps вистачає і картинка краще, то, на мою думку, не треба.
Якщо fps вистачає і картинка краще, то, на мою думку, не треба.
-
alumem
Junior
Тут дело не в 60 гц а в фулхд, в этом разрешении апскейлеры портят картинку.miroslav_mm: ↑ 11.03.2025 11:31
-
Vlaad13
Member
як добре що в новини про зелених - червоні ніколи не заходятьlostsoulforever: ↑ 11.03.2025 11:32а чого нефоната куртки це цікавить?Vlaad13: ↑ 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр?![]()

-
Геральт
Member
Новина про червоні апскейлери. Прибіг нефонат зі своїми зеленими променямиVlaad13: ↑ 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр?![]()

-
Vlaad13
Member
кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!
-
lostsoulforever
Member
не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
-
Vlaad13
Member
1. мені 39lostsoulforever: ↑ 11.03.2025 12:01не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!
2. мій напис не адресован адекватним людям - а тільки червоним сектантам, які вірять у православний растр онлі
-
vsx
Member
lostsoulforever
Думаю он старше нас, так что вряд ли поможет
PS пока писал комментарий, ответил. Все так и есть, и скорее всего если за жизнь ума не набрался то дальше сами понимаете.
Думаю он старше нас, так что вряд ли поможет
PS пока писал комментарий, ответил. Все так и есть, и скорее всего если за жизнь ума не набрался то дальше сами понимаете.
-
Enjthesilence
Member
це перевзування класичне) коли альтернативи нема, а існує тільки вбогий фср3 - можна казати про мило длсс, а коли з'являється нормальний апскейлер, який дає фпс ще й рятує від вбогого ТАА, тоді починаємо ображатись, чому на 7000 нема підтримки фср4, дивитись під лупою порівняння з длсс4, скоро і до рт дійдуть) але відверто кажучи, дійсно шкода добряків з 7900хтх без фср4, глобально всі виграють від нормальної конкуренціїVlaad13: ↑ 11.03.2025 11:58 кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!
-
Plush_Dragon
Member
Ліза несподівано нанесла удар з ноги під сраку своїм фанатам. Вони ж роками всім тут розповідали про натив, і про мило апскейлери длсс. Бгг. 

-
Геральт
Member
Це щоб долю ринку збільшити за рахунок поціновувачів мила. А для кого там "мило апскейл краще нативу" ? Ото ж боPlush_Dragon: ↑ 11.03.2025 14:21 Ліза несподівано нанесла удар з ноги під сраку своїм фанатам. Вони ж роками всім тут розповідали про натив, і про мило апскейлери длсс. Бгг.![]()

-
tornadox
Member
Написав все правильно, але мабуть, це ж просто троль, якій в кожній темі пише щось провокативне.lostsoulforever: ↑ 11.03.2025 12:01не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!

А по факту, сам користуювався оптіскейлером і отримував в рази кращі результати чим від нативної імплементації апскейлерів. Але раніше був великий мінус. В CP2077 артефактило UI, але кадрів було значно більше. В інших іграх також. Взагалі дуже крутий проект.
Ну і стосовно FSR4 це і справді копняк під дупу власникам попереднього покоління, а тим що на ще старіших — фіг з ним. В растеризацію тягне — ну то й ще потягне з рік

Крім того не зрозуміло чи завезуть FSR4 в лінукс, як наприклад з AFMF.
-
MAKKACIN
Member

-
kairo
Member
Для тих, хто не хоче грати із милом ТАА в нативі.
-
man1242
Member
Уже с новой месой завезли подержку, тут больше вопрос смогут ли завести фср4 для рдна3tornadox: ↑ 11.03.2025 15:35Написав все правильно, але мабуть, це ж просто троль, якій в кожній темі пише щось провокативне.lostsoulforever: ↑ 11.03.2025 12:01не знаю скільки тобі років, але можливо колись ти побореш свій пубертатний максималізм і можливо (тільки можливо) почнеш розуміти, що адекватні люди які цікавляться комп. технікою не діляться на червоних, зелених, синіх чи ще якісь там, але для цього тобі доведеться трохи мозкову діяльність активізувати, буду вболівати за тебе, сподіваюсь зможеш!![]()
А по факту, сам користуювався оптіскейлером і отримував в рази кращі результати чим від нативної імплементації апскейлерів. Але раніше був великий мінус. В CP2077 артефактило UI, але кадрів було значно більше. В інших іграх також. Взагалі дуже крутий проект.
Ну і стосовно FSR4 це і справді копняк під дупу власникам попереднього покоління, а тим що на ще старіших — фіг з ним. В растеризацію тягне — ну то й ще потягне з рік![]()
Крім того не зрозуміло чи завезуть FSR4 в лінукс, як наприклад з AFMF.

Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
Та у Азуры туфля в горле застряла cnn модель для 7000 серии с барского плеча дать людям, а то вдруг на карты нвидиа не убегутEnjthesilence: ↑ 11.03.2025 13:31це перевзування класичне) коли альтернативи нема, а існує тільки вбогий фср3 - можна казати про мило длсс, а коли з'являється нормальний апскейлер, який дає фпс ще й рятує від вбогого ТАА, тоді починаємо ображатись, чому на 7000 нема підтримки фср4, дивитись під лупою порівняння з длсс4, скоро і до рт дійдуть) але відверто кажучи, дійсно шкода добряків з 7900хтх без фср4, глобально всі виграють від нормальної конкуренціїVlaad13: ↑ 11.03.2025 11:58 кожен червоний фанат який ввімкне апскейл буде оголошенний єретиком - та має бути виключенний зі секти з соромом і негайно !!!

-
erkins007
Member
Политика партии поменялась. Теперь уже тензоры нужны(спустя 7 лет)Vlaad13: ↑ 11.03.2025 11:31 навіщо червоним фанатом такі технологіі - вони ж вірять тільки в православний растр?![]()