Ну значить гуглите чи можна в даній грі увімкнути мило, потім при удачі перемикаєте його на більш пахнючеVovaII: ↑ 13.02.2025 13:42 Як виконати п.1. якщо в грі його нема?
Новини
Останні статті і огляди
DLSS4 - мультифреймген і не тільки
-
Wonderboy
Member
-
Rhizone
Member
-
Rhizone
Member
-
Rhizone
Member
-
fantomrulezz
Member
DLSS 4 Transformer це просто цяцька, найголовніша нова фішка нвідії, ще й доступна для всіх RTX карт, а не лише 5xxx
Якщо раніше 4K + DLSS Quality було в більшості випадків неможливо відрізнити від нативного 4K і в деяких випадках трохи краще за натив, то з трансформером 4K + DLSS Quality абсолютно завжди виглядає краще і деталізованіше за натив, ніби не в 4K граєш, а навіть в більшій роздільній з пакетом текстур ультрависокої якості
І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.

Якщо раніше 4K + DLSS Quality було в більшості випадків неможливо відрізнити від нативного 4K і в деяких випадках трохи краще за натив, то з трансформером 4K + DLSS Quality абсолютно завжди виглядає краще і деталізованіше за натив, ніби не в 4K граєш, а навіть в більшій роздільній з пакетом текстур ультрависокої якості
І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
- спойлер

-
Artem_M
Member
Можна трішки деталей? Хочу спробувати. Десь я пропустив цей момент повз себе...fantomrulezz: ↑ 03.03.2025 16:24 І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
Бачив траснформ тільки в КП2077 з останнім патчем. Різницю в картинці помітно, але мінус 2-3% ПО ФПС.
-
fantomrulezz
Member
Отут в відео показано, 3:22Artem_M: ↑ 03.03.2025 16:31Можна трішки деталей? Хочу спробувати. Десь я пропустив цей момент повз себе...
https://youtu.be/I4Q87HB6t7Y?si=DOuel2gUUD9qKyrM&t=202
Налаштування підміняє DLL, який використовує гра, на найсвіжіший, навіть якщо розробники забили на оновлення
-
Klon
CG graphikos fan
fantomrulezz
я без драйверу - замінив .длл бібліотеку на новійшу (https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/) і запрацювало.
І дійсно краще старих версій длсс - зараз я врубив в ДейЛайт2 віртуальні 2к і ДЛСС якість і дуже пристойно виглядає на ФуллХД, дллс маштабує щось з 17хх на 10хх , і фпс нижче 60 не падає (на високо середніх налаштуваннях без РТ).
Якщо без Нвідія розрешенія - то ДЛСС маштабує з ХХХХ на 800 - і хоча мелкі деталі по типу дротів та мотузок виглядають краще, но текстури мильноваті
залізо - 3060 12
я без драйверу - замінив .длл бібліотеку на новійшу (https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/) і запрацювало.
І дійсно краще старих версій длсс - зараз я врубив в ДейЛайт2 віртуальні 2к і ДЛСС якість і дуже пристойно виглядає на ФуллХД, дллс маштабує щось з 17хх на 10хх , і фпс нижче 60 не падає (на високо середніх налаштуваннях без РТ).
Якщо без Нвідія розрешенія - то ДЛСС маштабує з ХХХХ на 800 - і хоча мелкі деталі по типу дротів та мотузок виглядають краще, но текстури мильноваті
залізо - 3060 12
-
Rhizone
Member
Не в будь-якій, бо підтримка конкретної гри має бути прописана в застосунку і тільки тоді з'являється варіант вибору пресета.fantomrulezz: ↑ 03.03.2025 16:24І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
-
Artem_M
Member
Блін, а цю шляпу і не ставив. Користуюсь старою панелью Nvidia. Потрібно спробувати. Дякую!fantomrulezz: ↑ Отут в відео показано, 3:22
https://youtu.be/I4Q87HB6t7Y?si=DOuel2gUUD9qKyrM&t=202
Налаштування підміняє DLL, який використовує гра, на найсвіжіший, навіть якщо розробники забили на оновлення
-
strannik18
Member
fantomrulezz
забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо, вони планують згодом розробити фічу мотіон блюр що буде всюди працювати але це тільки чутки!в будь-якій грі через налаштування драйвера
-
fantomrulezz
Member
Це такstrannik18: ↑ 03.03.2025 20:15забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо, вони планують згодом розробити фічу мотіон блюр що буде всюди працювати але це тільки чутки!
Ну зараз 99% ААА ігор DLSS підтримують
-
Rhizone
Member
Не зовсім так. Наприклад, THE FINALS підтримує DLSS, але новий пресет на базі "трансформер" в застосунку вибрати не можна.strannik18: ↑ 03.03.2025 20:15забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо
-
mult
Member
Я пробував у застосунку вмикати отой пункт
DLSS Override - використовувати останню версію.
В грі dying light 2 і ще в парочки, то падіння продуктивності іде доволі сильне, майже до нативу, плюс картинка стає дрижащою під час проводки камери.
Зі стандартним длсс такого немає, є плавність і є підвищення продуктивності.
В мене ще відеокарта не сильно підходить для 4к монітору 4070ті, може через це?
А може я щось не так роблю?
Вмикання DLAA також сильно знижує продуктивність
DLSS Override - використовувати останню версію.
В грі dying light 2 і ще в парочки, то падіння продуктивності іде доволі сильне, майже до нативу, плюс картинка стає дрижащою під час проводки камери.
Зі стандартним длсс такого немає, є плавність і є підвищення продуктивності.
В мене ще відеокарта не сильно підходить для 4к монітору 4070ті, може через це?
А може я щось не так роблю?
Вмикання DLAA також сильно знижує продуктивність
-
VovaII
Member
Там суттевий момент, що після "підміни" на DLSS 4, потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований). Бо він по якості як старий(DLSS 3) Кволіті, але фпс більше.mult: ↑ 03.03.2025 21:24А може я щось не так роблю?
-
Vlaad13
Member
наглядну інструкцію биVovaII: ↑ 04.03.2025 09:13Там суттевий момент, що після "підміни" на DLSS 4, потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований). Бо він по якості як старий(DLSS 3) Кволіті, але фпс більше.mult: ↑ 03.03.2025 21:24А може я щось не так роблю?
-
Rhizone
Member
Після того як в застосунку обрали пресет на базі "трансформер", вже в самій грі виставляєте якість "перформанс", як зазвичай.VovaII: ↑ 04.03.2025 09:13потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований)
-
Klon
CG graphikos fan
VovaII
Vlaad13
я нічого через нову прогу Нвидии не робив - замінів DLL в папки з грою на нову (310,2 версія крайня) - потім в грі робив все як раніше , клацав пресети ДЛСС і дивився на фпс.
Ще для інформаціх в грі по длсс в реестрі створив параметр щоб показувало інфу по версії длсс та розрешенії.
Regedit
Компьютер\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NGXCore - тут
ShowDlssIndicator - название, Дворд32. Значение 1024 в десятеричной системі
І буде внизу інфа як в скрінах хлопців тестіровщіках https://imgsli.com/MzQ0MDcx
Vlaad13
я нічого через нову прогу Нвидии не робив - замінів DLL в папки з грою на нову (310,2 версія крайня) - потім в грі робив все як раніше , клацав пресети ДЛСС і дивився на фпс.
Ще для інформаціх в грі по длсс в реестрі створив параметр щоб показувало інфу по версії длсс та розрешенії.
Regedit
Компьютер\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NGXCore - тут
ShowDlssIndicator - название, Дворд32. Значение 1024 в десятеричной системі
І буде внизу інфа як в скрінах хлопців тестіровщіках https://imgsli.com/MzQ0MDcx
-
VovaII
Member
Klon
Та в тому то й справа, що очікую, що або розробники або Нвідя доведуть до ладу, і щоб не сталося конфлікту із "самозаміною".
Та в тому то й справа, що очікую, що або розробники або Нвідя доведуть до ладу, і щоб не сталося конфлікту із "самозаміною".
-
Earanak
Member
Ума не приложу почему многие разрабы не обновляют DLSS до крайней версии, если при ручной ее замене нету никаких траблов в игре. Вот взять Awoved, там просто отвратительный какой то древний DLSS, гига мыльный. Игра уже вышла после релиза DLSS4
Заменил на крайнюю версию с K-Пресетом - так небо и земля, в лучшую сторону разумеется. То же самое в Dragons Dogma 2, отвратительный оригинальный DLSS. Меняешь руками и небо и земля результат выходят. Неужели разрабам сложно сделать патч на ~100mb
Ну спасибо хоть что реализация DLSS-а позволяет руками менять его версию и выбирать пресет. И все же, диву даюсь.