DLSS4 - мультифреймген і не тільки

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Wonderboy
Member

Повідомлення

VovaII: 13.02.2025 13:42 Як виконати п.1. якщо в грі його нема?
Ну значить гуглите чи можна в даній грі увімкнути мило, потім при удачі перемикаєте його на більш пахнюче :dontknow:
Rhizone
Member

Повідомлення

Rhizone
Member

Повідомлення

Rhizone
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Member

Повідомлення

DLSS 4 Transformer це просто цяцька, найголовніша нова фішка нвідії, ще й доступна для всіх RTX карт, а не лише 5xxx :pray:

Якщо раніше 4K + DLSS Quality було в більшості випадків неможливо відрізнити від нативного 4K і в деяких випадках трохи краще за натив, то з трансформером 4K + DLSS Quality абсолютно завжди виглядає краще і деталізованіше за натив, ніби не в 4K граєш, а навіть в більшій роздільній з пакетом текстур ультрависокої якості :lick:
І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
спойлер
Зображення
Цікаво подивитись, як тепер дурнуваті нефоннати будуть викручуватись зі своїм кукаріканням про "німагьот апскелй бить лучше натіва" :laugh:
Artem_M
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 03.03.2025 16:24 І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
Можна трішки деталей? Хочу спробувати. Десь я пропустив цей момент повз себе...
Бачив траснформ тільки в КП2077 з останнім патчем. Різницю в картинці помітно, але мінус 2-3% ПО ФПС.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Artem_M: 03.03.2025 16:31Можна трішки деталей? Хочу спробувати. Десь я пропустив цей момент повз себе...
Отут в відео показано, 3:22
https://youtu.be/I4Q87HB6t7Y?si=DOuel2gUUD9qKyrM&t=202
Налаштування підміняє DLL, який використовує гра, на найсвіжіший, навіть якщо розробники забили на оновлення
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

fantomrulezz
я без драйверу - замінив .длл бібліотеку на новійшу (https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/) і запрацювало.
І дійсно краще старих версій длсс - зараз я врубив в ДейЛайт2 віртуальні 2к і ДЛСС якість і дуже пристойно виглядає на ФуллХД, дллс маштабує щось з 17хх на 10хх , і фпс нижче 60 не падає (на високо середніх налаштуваннях без РТ).

Якщо без Нвідія розрешенія - то ДЛСС маштабує з ХХХХ на 800 - і хоча мелкі деталі по типу дротів та мотузок виглядають краще, но текстури мильноваті

залізо - 3060 12
Rhizone
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 03.03.2025 16:24І ще й Transformer доступний в будь-якій грі через налаштування драйвера.
Не в будь-якій, бо підтримка конкретної гри має бути прописана в застосунку і тільки тоді з'являється варіант вибору пресета.
Artem_M
Member

Повідомлення

fantomrulezz: Отут в відео показано, 3:22
https://youtu.be/I4Q87HB6t7Y?si=DOuel2gUUD9qKyrM&t=202
Налаштування підміняє DLL, який використовує гра, на найсвіжіший, навіть якщо розробники забили на оновлення
Блін, а цю шляпу і не ставив. Користуюсь старою панелью Nvidia. Потрібно спробувати. Дякую!
strannik18
Member

Повідомлення

fantomrulezz
в будь-якій грі через налаштування драйвера
забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо, вони планують згодом розробити фічу мотіон блюр що буде всюди працювати але це тільки чутки!
fantomrulezz
Member

Повідомлення

strannik18: 03.03.2025 20:15забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо, вони планують згодом розробити фічу мотіон блюр що буде всюди працювати але це тільки чутки!
Це так
Ну зараз 99% ААА ігор DLSS підтримують
Rhizone
Member

Повідомлення

strannik18: 03.03.2025 20:15забули доповнити що гра має підтримувати DLSS без DLSS наразі неможливо
Не зовсім так. Наприклад, THE FINALS підтримує DLSS, але новий пресет на базі "трансформер" в застосунку вибрати не можна.
mult
Member

Повідомлення

Я пробував у застосунку вмикати отой пункт
DLSS Override - використовувати останню версію.
В грі dying light 2 і ще в парочки, то падіння продуктивності іде доволі сильне, майже до нативу, плюс картинка стає дрижащою під час проводки камери.
Зі стандартним длсс такого немає, є плавність і є підвищення продуктивності.
В мене ще відеокарта не сильно підходить для 4к монітору 4070ті, може через це?
А може я щось не так роблю?
Вмикання DLAA також сильно знижує продуктивність
VovaII
Member

Повідомлення

mult: 03.03.2025 21:24А може я щось не так роблю?
Там суттевий момент, що після "підміни" на DLSS 4, потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований). Бо він по якості як старий(DLSS 3) Кволіті, але фпс більше.
Vlaad13
Member

Повідомлення

VovaII: 04.03.2025 09:13
mult: 03.03.2025 21:24А може я щось не так роблю?
Там суттевий момент, що після "підміни" на DLSS 4, потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований). Бо він по якості як старий(DLSS 3) Кволіті, але фпс більше.
наглядну інструкцію би :think:
Rhizone
Member

Повідомлення

VovaII: 04.03.2025 09:13потрібно використовувати пресет Перформанс(він там десь трохи прихований)
Після того як в застосунку обрали пресет на базі "трансформер", вже в самій грі виставляєте якість "перформанс", як зазвичай.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

VovaII
Vlaad13
я нічого через нову прогу Нвидии не робив - замінів DLL в папки з грою на нову (310,2 версія крайня) - потім в грі робив все як раніше , клацав пресети ДЛСС і дивився на фпс.
Ще для інформаціх в грі по длсс в реестрі створив параметр щоб показувало інфу по версії длсс та розрешенії.

Regedit
Компьютер\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NGXCore - тут
ShowDlssIndicator - название, Дворд32. Значение 1024 в десятеричной системі

І буде внизу інфа як в скрінах хлопців тестіровщіках https://imgsli.com/MzQ0MDcx
VovaII
Member

Повідомлення

Klon
Та в тому то й справа, що очікую, що або розробники або Нвідя доведуть до ладу, і щоб не сталося конфлікту із "самозаміною".
Earanak
Member

Повідомлення

Ума не приложу почему многие разрабы не обновляют DLSS до крайней версии, если при ручной ее замене нету никаких траблов в игре. Вот взять Awoved, там просто отвратительный какой то древний DLSS, гига мыльный. Игра уже вышла после релиза DLSS4 :dontknow: Заменил на крайнюю версию с K-Пресетом - так небо и земля, в лучшую сторону разумеется. То же самое в Dragons Dogma 2, отвратительный оригинальный DLSS. Меняешь руками и небо и земля результат выходят. Неужели разрабам сложно сделать патч на ~100mb :think: Ну спасибо хоть что реализация DLSS-а позволяет руками менять его версию и выбирать пресет. И все же, диву даюсь.
Відповісти