Давайте ви не будете додумовати те що я не говорив.Мова йшла загалом про трасування променів,про path tracing я не згадував, тому що та кiлькiсть iгор з ним (як ви правильно пiдкреслили) дуже мала.Геральт: ↑ 17.02.2025 12:39На даний момент існує лише 4 ААА гри з Path tracing. По Індіана тести не траплялись на очі, але там десь +/- те саме буде. Отже в жодній грі з нормальними (правильними/кошерними) променями жодна існуюча карта не може забезпечити комфортний фреймрейт в максимальній яксоті. Отже це фіча для майб. карт. Іншими словами, всі карти (включно з 5090) - "застарілі", якщо оцінювати їх за вашими критеріями ("робота з променями").byaka: ↑ 17.02.2025 12:29 Те що ви розширили свiй iгровий досвiд до трьох iгор щоб показати яка rtx 5090 застарiла вiдеомапа це похвально,але залишилось ще ~40 проектiв з променями де rtx5090 чудово себе покаже.Так, через не найкращу роботу з path tracing rtx5090 не можно назвати ультимативним рiшенням але якi є альтернативи вiд амд чи iнтела?
І мова не про альтерантиви, а про те, що ваші критерії оцінки не проходить жодна карта.
Останні статті і огляди
Новини
Відеокарти Radeon RX 9070 (XT) надійдуть у продаж наступного дня після GeForce RTX 5070
-
byaka
Member
-
vsx
Member
Да под них драйверов нет. Что они там тестировали непонятно.AlexKuzovkov: ↑ 17.02.2025 12:30 Серйозно?))))
To everyone watching these videos. If they dont show the physical, GPU on screen, they dont have it and are just faking numbers for clicks.
-
Timedemo
Member
чому? я рік грав на встройці. недавно закортіло пограть в сталкер2, купив 5080. і таких багато людей. наявна карта не є показником можливостей людиниbyaka: ↑ 17.02.2025 13:01Поганого нiчого,але менi здаеться що власники rtx4060 не те щоб можуть вибирати собi катру з бюджетом в два рази бiльшим нiж коштувала rtx4060 щоб пограти з променями.Timedemo: ↑ 17.02.2025 09:22
що поганого що я це розділив при мотивах вибору наступої карти? чи може зміна роздільної здатності від 1080п до 4к теж розділення? так це об"єктивні речі, які вплитвають на можливості карти, банальні 8гіг теж багато чого кажуть сьогодні при променях та роздільної здатності.
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
завтра вийде гра якась дуже крута і класна, але тільки з променями, і понесуть кошти заради неї за потужні карти. 10 років назад топи коштували 700-1000 баксів, середні карти 200-300. сьогодні це виросло в 3 рази. і що ми бачимо? беруть весь перелік карт.
-
byaka
Member
А чому тодi за тiж грошi не купити PlayStation 5,для декого це буде не оптимальний варiант але якщо наприклад хтось як я захоче пограти в гта 6 на релiзi, а не через рiк коли воно вийде на пк.Timedemo: ↑ 17.02.2025 13:19чому? я рік грав на встройці. недавно закортіло пограть в сталкер2, купив 5080. і таких багато людей. наявна карта не є показником можливостей людиниbyaka: ↑ 17.02.2025 13:01
Поганого нiчого,але менi здаеться що власники rtx4060 не те щоб можуть вибирати собi катру з бюджетом в два рази бiльшим нiж коштувала rtx4060 щоб пограти з променями.
завтра вийде гра якась дуже крута і класна, але тільки з променями, і понесуть кошти заради неї за потужні карти. 10 років назад топи коштували 700-1000 баксів, середні карти 200-300. сьогодні це виросло в 3 рази. і що ми бачимо? беруть весь перелік карт.
-
vsx
Member
Видеокарты можно сравнивать только по цене. Все остальное несерьезно.man1242: ↑ 17.02.2025 12:55 Я молчу когда люди на серьезном лице сравнивают 7900хт сток в 345ват с ртх 4080с в самом жирном исполнении с поверлемитом до 350ват + еще сверху на разных камнях. Тут роль может играть как сама версия виндовс, драйверов, количество прогонов и коректность сравнения бенчмарка я уже не говорю о тестовых играх и их версиях.
-
Геральт
Member
Найкращу якість променів дає Path tracing, так? Карта (жодна) ту якість не вивозить. Отже карти (всі) застарілі. Бо працюють погано з променями на макс.byaka: ↑ 17.02.2025 13:10 Давайте ви не будете додумовати те що я не говорив.Мова йшла загалом про трасування променів,про path tracing я не згадував, тому що та кiлькiсть iгор з ним (як ви правильно пiдкреслили) дуже мала.
А якщо загалом дивитись, то так, залежить від гри. Той же FC6 я спокійно пройшов на ультрах з променями. На 6900.
-
Timedemo
Member
1080p 1440p все нормально забезпечує.Геральт: ↑ 17.02.2025 12:39На даний момент існує лише 4 ААА гри з Path tracing. По Індіана тести не траплялись на очі, але там десь +/- те саме буде. Отже в жодній грі з нормальними (правильними/кошерними) променями жодна існуюча карта не може забезпечити комфортний фреймрейт в максимальній яксоті. Отже це фіча для майб. карт. Іншими словами, всі карти (включно з 5090) - "застарілі", якщо оцінювати їх за вашими критеріями ("робота з променями").byaka: ↑ 17.02.2025 12:29 Те що ви розширили свiй iгровий досвiд до трьох iгор щоб показати яка rtx 5090 застарiла вiдеомапа це похвально,але залишилось ще ~40 проектiв з променями де rtx5090 чудово себе покаже.Так, через не найкращу роботу з path tracing rtx5090 не можно назвати ультимативним рiшенням але якi є альтернативи вiд амд чи iнтела?
І мова не про альтерантиви, а про те, що ваші критерії оцінки не проходить жодна карта.
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
так то вже вибір кожного. це як порівнювать ланос і дорогий мінівен. бо завжди є дорога легковуха і навпаки, дешевий мінівен. це різні речі в принципі. якщо захочеться дуже гта6 на старті, куплять для цього плойку і будуть грать, а хтось захоче максимальної графіки, будуть грать на компах. я малому купв хбокс 2 роки тому, пограли тиждень, стоїть без діла, а на компах любимо пограти разом в той же майнкрафт наприклад.byaka: ↑ 17.02.2025 13:26А чому тодi за тiж грошi не купити PlayStation 5,для декого це буде не оптимальний варiант але якщо наприклад хтось як я захоче пограти в гта 6 на релiзi, а не через рiк коли воно вийде на пк.Timedemo: ↑ 17.02.2025 13:19
чому? я рік грав на встройці. недавно закортіло пограть в сталкер2, купив 5080. і таких багато людей. наявна карта не є показником можливостей людини
-
byaka
Member
Воно то може i дає, але я купую вiдеокарту не щоб в 4 гри грати.Я це все розглядаю з сторони гравця, а не дослiдника променiв.Геральт: ↑ 17.02.2025 13:28Найкращу якість променів дає Path tracing, так? Карта (жодна) ту якість не вивозить. Отже карти (всі) застарілі. Бо працюють погано з променями на макс.byaka: ↑ 17.02.2025 13:10 Давайте ви не будете додумовати те що я не говорив.Мова йшла загалом про трасування променів,про path tracing я не згадував, тому що та кiлькiсть iгор з ним (як ви правильно пiдкреслили) дуже мала.
А якщо загалом дивитись, то так, залежить від гри. Той же FC6 я спокійно пройшов на ультрах з променями. На 6900.
-
Timedemo
Member
так само може зараз сказати людина яка грає в барузерні ігри, або тетріс, і не буде розуміти навіщо відеокарта дороже за 50 баксів.byaka: ↑ 17.02.2025 13:40Воно то може i дає, але я купую вiдеокарту не щоб в 4 гри грати.Я це все розглядаю з сторони гравця, а не дослiдника променiв.Геральт: ↑ 17.02.2025 13:28
Найкращу якість променів дає Path tracing, так? Карта (жодна) ту якість не вивозить. Отже карти (всі) застарілі. Бо працюють погано з променями на макс.
тільки реальність інша, промені є, їх хотять, за них готові платить, заради них роблять нові відяхи дорогі, які всеодно купляють, значить є десятки тисяч користувачів які мають свої причини їх любити, з ними грати, за них платити.
-
Геральт
Member
Бінго! Ви починаєте по-троху розуміти. Я коли взяв карту, що вміє в промені, то почав вести статистику. Які ж я ігри проходжу. І з'ясувалось, що лише 20-25% мають плашку "RT". Про якість реалізації поки що говорити не будемо. Але це тільки по кількості тайтлів. А якщо взяти по ігровому часу то все ще цікавіше. Бо є, наприклад. AW2 на 15год і є BG3 на 200год. А якщо ще й не будемо враховувати проєкти, де ті промені просто для галочки...byaka: ↑ 17.02.2025 13:40 я купую вiдеокарту не щоб в 4 гри грати.Я це все розглядаю з сторони гравця, а не дослiдника променiв.
Ітого, вплив променів на середньо статистичного гравця сильно перебільшений. І в цьому може переконатись кожний, при бажанні.