Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 07.02.2025 15:07KRK ше бачу круті
Filabatya: 07.02.2025 15:07KRK по всьому кращі
Ага, вчера не було часу, відклав на сьогодні відос. Два дна, абсолютно плоский прісний некомфортний нецікавий звук. Одне дно ліпше другого, то вау.
Так в мене ще й вихлоп, який накидує жиру об'єму та злитності. Що там буде на встрійці або китайсвистку я навіть не уявляю.
От тут все у мене норм
От не треба брати дешеві монітори для прослуховування музики.
iLoud Micro красави, 15К
Якщо Micro ні, то Едіки + цап. То хоч слухати можна буде, але Мікро теж будуть грати те, що згодує цап. Що буде ліпше Мікро + китайсвисток або Едіки + Фііо не знаю. Можливо перше буде цікавіше, але то поза бюджетом, можна потім по свободних грошах їх прикрутити, а до цього жити з тим, що написав вище, а потім накрутити вже на існуючий цап
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.02.2025 18:22 Едіки + цап
цап едіфаеру не треба ми це розбирали вже багато разів, там встроений невиключаемий цап не самий кращий

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Radio Bay: 08.02.2025 18:22 Два дна, абсолютно плоский прісний некомфортний нецікавий звук. Одне дно ліпше другого, то вау.
KRK вміють в бас і загалом гарні. сходи в живу його послухай. я їх моделей різних слухав штук 10. всі нормальні або гарні, бас є, всім подобається, детальність є але не супер велика
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.02.2025 18:35цап едіфаеру не треба ми це розбирали вже багато разів, там встроений невиключаемий цап не самий кращий
У тих Едіках навіть цапу немає :)

А якщо, уявимо, б був, то ми годуємо його цап різним звуком, але він грає однаково? Магічній цап )
Там не цап, там DSP. Розбирали розбиральщики теоретики, фанати святої встрійки у якої різниці з цапами за 1000 немає, але ніхто на живу не тестував.

Я свою думку висловив, навіть погуглив практику "edifier и цап". Далі нехай Filabatya вирішує сам, його гроші, його вуха

Відправлено через 1 годину 20 хвилин 6 секунд:
IK Multimedia iLoud MTM vs iLoud Micro || Sound & Frequency Response Comparison
До речі, а що то за ман'ячність навкруги студійних моніторів? Що вони пропонують? Умовно рівну АЧХ (?) та пісилювач усередині, дехто керуємий DSP. Всё.
Це просто активны колонки, так їх треба сприймати, тому Едіки, фанатом яких я не є, легко можуть грати цікавіше та не втомлювати довгий час. От в мене музика може хоч цілий день грати. Навіть часто вхожу із кімнати не вимикаю, якщо нікому не заважає, звісно
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.02.2025 20:21У тих Едіках навіть цапу немає
це дуже позитивно

Відправлено через 34 хвилини 4 секунди:

так, цифрової схеми там немає - це чудово

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Radio Bay: 08.02.2025 20:21Там не цап, там DSP. Розбирали розбиральщики теоретики, фанати святої встрійки у якої різниці з цапами за 1000 немає, але ніхто на живу не тестував.
1 це дає той самий результат що я писав. заміна ЦАПА на якісний нічого не дасть бо все обмежено колонками
2 свята встройка за останні 20 років переросла колонки які люди собі купляють додому. це факт
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.02.2025 20:58це дає той самий результат що я писав. заміна ЦАПА на якісний нічого не дасть бо все обмежено колонками
Як, якщо по аналогу приходить різний сигнал може бути однаковий результат? :)

Відправлено через 13 хвилин 36 секунд:
Із усієї цієї лінійки Едиків R мені ці найбільше до вподоби
R1855DB. Конструкция и особенности
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.02.2025 21:56Як, якщо по аналогу приходить різний сигнал може бути однаковий результат?
все просто. цей сигнал уже в колонці перероблюється на цифровий. і якість аналога не має значення. Це основна причина моєї не любові до Едіфаера. Що це неможливо виключити і максимальна якість обмежена тим що встроєно в колонки, і воно загалом гірше ніж могло бути. ВСІ нормальні виробники коли роблять таке роблять другий вхід аналоговий в обхід цієї всієї схеми, таке є в деяких студійних моніторах. А тут все убито на якість чіпа в колонках і їх схему яка не настільки гарна.

Відправлено через 8 хвилин 29 секунд:
Radio Bay: 08.02.2025 21:56R1855DB. Конструкция и особенности
DSP там все портить. краще б робили як молодшу версію

Відправлено через 39 секунд:
Radio Bay: 08.02.2025 21:56Як, якщо по аналогу приходить різний сигнал може бути однаковий результат?
Цифровой сигнальный процессор (англ. digital signal processor, DSP, цифровой процессор обработки сигналов (ЦПОС)) — специализированный микропроцессор, предназначенный для обработки оцифрованных сигналов (обычно, в режиме реального времени)[1].
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.02.2025 22:42цей сигнал уже в колонці перероблюється на цифровий
Ха, так там DSP та цифрові підсилювачі. У купі моніторів є це і нічого. Інша річ, що "у цифру" треба вміти. У 1700 також DSP, яким вони виправляють АЧХ. Якість цапу не може не мати різниці, бо переробляється якісний або неякісний сигнал, він різний. Не мало б різниці якщо б на виході був один й той самий сигнал. Я теж не фанат Едиків, але що робити? Людина питає, що купити у бюджеті $200. Свое бачення висловив вище: Fiio + R1700 -> R1855 -> iLoud Micro Monitor, далі не бачу сенсу фантазувати
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.02.2025 22:57Ха, так там DSP та цифрові підсилювачі.
які все портять. твої любимі ЦАПи по 500 доларів убиваються об це

Відправлено через 22 секунди:
Radio Bay: 08.02.2025 22:57 У купі моніторів є це і нічого.
так. і там це можна відключити кнопкою. а тут неможна

Відправлено через 54 секунди:
Radio Bay: 08.02.2025 22:57Якість цапу не може не мати різниці, бо переробляється якісний або неякісний сигнал, він різний.
якість обмежена якістью розводки і DSP

Відправлено через 27 секунд:
Radio Bay: 08.02.2025 22:57Людина питає, що купити у бюджеті $200.
монітори б у. від 6"
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.02.2025 23:01якість обмежена якістью розводки і DSP
Маємо що маємо, обмеження бюджету, проте я висловив свою думку, що Едіки + Fiio будуть ліпше за KRK + свисток
Скарг на DSP у iLoud MTM під room correction не чув, а це досить бюджетно, не Дженели або Ноймани.
До речі, я не знаю воно там йде в обхід, або просто у нулях
Hotspur: 08.02.2025 23:01які все портять. твої любимі ЦАПи по 500 доларів убиваються об це
Впевнений, що MTM все гарно зроблять, як працює ця обробка ліпше у спеціалістів спитати, сенс там один, це хардварний еквалайзер.

До речі, ти не розумієш просту річ, що цап не тільки змінює "якість", а й характер звуку, тому в мене не подвійна дельта-сігма, а R2R. Це вже не про якість.
Hotspur: 08.02.2025 23:01монітори б у. від 6"
Із свистком :D
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 09.02.2025 00:12Із свистком
чому ні ? є свистки і з 2 виходами і з балансом і як завгодно :beer:

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Radio Bay: 09.02.2025 00:12Маємо що маємо, обмеження бюджету
тому я проти таких рішень які не можна відключити кнопкою

Відправлено через 49 секунд:
Radio Bay: 09.02.2025 00:12проте я висловив свою думку, що Едіки + Fiio будуть ліпше за KRK + свисток
це абсолютно різний звук. KRK бас і детальність буде в 5 разів краще і вони загалом всеядні

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Radio Bay: 09.02.2025 00:12До речі, ти не розумієш просту річ, що цап не тільки змінює "якість", а й характер звуку, тому в мене не подвійна дельта-сігма, а R2R. Це вже не про якість.
ти от любиш провода, я згоден що провода мають бути мінімум пристойні . але коли доходить до бомже витвору Едіфаєрів які всі убивають об поганої якості не екрановану цифру всередині колонки - ти чогось думаєш що це шось окреме. ні. це все те саме. Або робиш хоть якось адекватно або не треба оці всі ігри в DSD всередині активної колонки в 10 сантиметрах від блока живлення. Китайці ЦАПи в 999 разів краще роблять ніж оце

Відправлено через 15 хвилин 57 секунд:
Radio Bay: 09.02.2025 00:12як працює ця обробка ліпше у спеціалістів спитати, сенс там один, це хардварний еквалайзер.
ні. єквалайзер як ти знаєш може бути аналоговий, це не питання абсолютно. що вони туди намішали і як воно впливає на реальний звук це брати і тестувати. І це всередині колонки поруч з 220 живленням, динаміками, не єкранована плата, без ніякого захисту від наводок по живленню.

От ти не любиш внутішні звукові карти - я також їх просто конструктивно не люблю. там дуже багато псує саме те що вони внутрішні. так тут у DSD ще все гірше
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 09.02.2025 00:18ти от любиш провода, я згоден що провода мають бути мінімум пристойні . але коли доходить до бомже витвору Едіфаєрів які всі убивають об поганої якості не екрановану цифру всередині колонки
То марні фантазії, бо ті Едики з Фііо по любому ліпше КРК із свистком відіграють, а ті КРК, на них є тест, я б взагалі для музики заборонив, Пресонуси теж :)
З того відосу зрозуміло чому хайфайщики , біжуть від них, як біс від ладана. Біжуть, тому, що вони вже знають, що таке нормальний звук. Якщо не знати, то може й норм. То в мене у тесті вони ще й моїм виходом причесані
Hotspur: 09.02.2025 00:18Або робиш хоть якось адекватно або не треба оці всі ігри в DSD всередині активної колонки в 10 сантиметрах від блока живлення
Так не треба, пара iLoud MTM з калібрувальними мікрофонами, нема проблем, цап я окремо пораджу, не китайсвисток )
Річ ішла про бюджетне компромісне рішення, а то я так можу нарадити, що волосся надибки стане, а гаманець лусне навпіл :)
Hotspur: 09.02.2025 00:18ти от любиш провода
Любити повода, то збочення, не мій профіль :D
Filabatya
Member

Повідомлення

цікаве ачх в цих мтм мк1, красиво виглядає вертикально колонка не як студійні на бочку) басок знатний, дженелеки менше чомусь сподобались, якось синтетичніше метілічніше звучали. Послухав в донних вухах ваш і свій відос. І скажу шо порівнювати пресонус е5 які екоштують 90 баксів в сша і монітори по 500 баксів трішки не чесно. якшо до цих пресонусів взяти початкови Шіт за соточку то вони шансів не залишать всім цим едікам блутузним. Автор в середній лізі вже оригінал включає, а ні в едікі теж є, що дуже допомага як референс, ніби ковдру зняди після крк і пресонусів початкових, особливо з вокалу, тай бас став артикульований ніби ЗЯ проти ФІ, цікаво які вони монітори по 2К :-P
мікро вдвічі дешевші за мк1, напевно бест бай)
Зрозумів чому мені мтм більше сопдобались коли підкрути гучність, вони виконавця перед тобою ставлять, билжче ніби, а дженелеки шикроку сцену роблять і назад його трішки відтягують(в ретурн ту зе вайлд)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 09.02.2025 03:27цікаве ачх в цих мтм мк1, красиво виглядає вертикально колонка не як студійні на бочку) басок знатний, дженелеки менше чомусь сподобались, якось синтетичніше метілічніше звучали
Оце великий, але тупий хайп є, що ліпше Айлуади чи Дженели, є такий, бачив, але якщо він є то вони чогось варті, а там вже далі діло смаку.

Мікри на мене дійсно бестбай, але, увага, ближне поле. Це реально колонки на стіл. Кімнату 20 квадратів вони не озвучать. До речі, Дженели 80хх теж, вони ближні і це варто розуміти.
Filabatya: 09.02.2025 03:27І скажу шо порівнювати пресонус е5 які екоштують 90 баксів в сша і монітори по 500 баксів трішки не чесно.
Я так і не порівнював, я взагалі висказався по характеру звука и чому вважаю, що більш дешеві едики з цапом будуть ліпші. На мою думку, пресонусам малий Шііт не допоможе. Там на тестах щось теж непогане грає, не встрійка.

Бачу 2 життєвих варіанти:
1. Едіки + цап, я писав вище, до речі, там ще й непоганий підсилювач для вух. Потім провалити Едіки за пів ціни, та взяти Мікри, або щось плюс, хоча мені здається, шо вони будуть на стільки комфортні, що і міняти не буде сенсу. В мене зараз так. От ніяких таких думок
2. Мікри на Ебеї + свисток гривнасів за 400 з ОЛХ, потім цап
Filabatya: 09.02.2025 03:27Зрозумів чому мені мтм більше сопдобались коли підкрути гучність, вони виконавця перед тобою ставлять, билжче ніби, а дженелеки шикроку сцену роблять і назад його трішки відтягують(в ретурн ту зе вайлд)
Хм, цікаво, не звертав уваги. Завтра переслухаю з ціеї точки зору. Я дивився на загальну картину "що мені не так". З цими двома мені все так, а далі вирішує та ставить останні крапки джерело
Filabatya
Member

Повідомлення

https://portativ.ua/ua/blog/studijnye-m ... rlika.html
якраз читаю огляд в нас вони нові по 300баксів на олх, але мк1 сподоблись як в ютубі звучали)
під свистком ви маєте на увазі епловський чи аліекспресовський?
як думаєте початковий моді переграє стх сонар?
Відповісти