Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
-
Lorichic
Member
Потребление встройки райзена отдельно не мониторится, это рисует потребление всего процессораTimedemo: ↑ 07.02.2025 20:43малюэ споживання
- спойлер
-
Timedemo
Member
Lorichic: ↑ 07.02.2025 21:14Потребление встройки райзена отдельно не мониторится, это рисует потребление всего процессораTimedemo: ↑ 07.02.2025 20:43малюэ споживання
- спойлер
- 4.png
- спойлер
-
Lorichic
Member
У меня таких глюков нетTimedemo: ↑ 07.02.2025 21:17ага, точно
- спойлер
Отправлено спустя 4 минуты 11 секунд:
Timedemo
Можно же извилины напрячь, у тебя GPU-Z пишет загрузка GPU 0%, потребление 43w, как у дискретки без доп.питания
-
Timedemo
Member
свою извилину напряги, и прочти что я выше написал. когда прочтешь, прочти еще раз, и когда уже сможешь рассмотреть буквы, вдумчиво прочитай мой ответ человеку.Lorichic: ↑ 07.02.2025 21:26У меня таких глюков нетTimedemo: ↑ 07.02.2025 21:17ага, точноТы ещё скажи что встройка может 52w отжирать в тесте CPU-Z
- спойлер
- 5.png
Отправлено спустя 4 минуты 11 секунд:
Timedemo
Можно же извилины напрячь, у тебя GPU-Z пишет загрузка GPU 0%, потребление 43w, как у дискретки без доп.питания
-
Lorichic
Member
Я то прочитал вдумчиво, решил уточнить что софт GPU-Z в графе потребления встройки выводит инфу процессора, делов то, а у тебя в посте от 21:17 белибирда на скрине, 112w проц и 43w встройка, драйвера поставь\обнови, и hwinfo свежее естьTimedemo: ↑ 07.02.2025 21:34 вдумчиво прочитай мой ответ человеку.
-
Timedemo
Member
да я не просил рекомендаций что мне делать. я показал человеку что глюк на асусе есть, и он ни на что не влияет, встройка по факту ничего не потребляет, хоть включенная хоть выключенная.Lorichic: ↑ 07.02.2025 21:41Я то прочитал вдумчиво, решил уточнить что софт GPU-Z в графе потребления встройки выводит инфу процессора, делов то, а у тебя в посте от 21:17 белибирда на скрине, 112w проц и 43w встройка, драйвера поставь\обнови, и hwinfo свежее естьTimedemo: ↑ 07.02.2025 21:34 вдумчиво прочитай мой ответ человеку.
-
VladimirV
Member
Подивився ціни на Алі на 5700Х3Д, а вони там виросли значно, майже всі магази без купонів продають по 190$+, це при тому, що не так давно з купонами він на отдачу виходив в діапазоні 120-140$. У вас наче збалансований ПК, погоди багато не зробить такий апгрейд, особливо враховуючи ціну. Тут у вас вже стоїть питання апгрейду всього системного блоку, мені здається так, краще гроші в валюті збирати вже на новий) Якщо дешевше за 5700х3д можна вихопити R7 7700, та поступово лізуть вниз ціни на 9600х, ну незнаю, краще кошти накопичити та продати свій пк. (у вас такий монітор що йому дуже легко з відеокартою).Ijachok: ↑ 07.02.2025 09:54 Привіт! Маю таку системуПродуктивністю ніби більш-менш задоволений. Ігри - частіше покрокові, але той же Wartales іде не на максималках (не страшно).
- спойлер
- Processor: AMD Ryzen 5 5600G
Motherboard: MSI B550M PRO-VDH
Cooling: OCZ Gladiator Max
Memory: 32 GB DDR4-3600 Goodram Iridium Pro Deep Black
Video Card: XFX SPEEDSTER SWFT 309 AMD Radeon RX 6700 10 Gb
Storage: SSD Samsung EVO 970 512 Gb + SSD Samsung EVO 970 2 Tb + HDD WD 2 Tb
Display: Dell 2209WA (1680:1050)
Power Supply: Be Quiet Pure Power 12 550 W
То задумався, чи нема сенсу зараз взяти Ryzen 5700 3D, поки на нього нормальні ціни (на форумі 7700 грн, в магазинах - десь 8-9 тис.). Щоб уже мати процесор, який уже не мінятиму на платформі АМ4. Заодно взяв би якийсь із Thermalright, десь біля 3 тис., бо тиша - вагомий фактор, підозрюю, що теперішній кулер буде надто шумним з цим процесором.
З другого боку, відеокарту не планую брати, і не впевнений, чи виправдані такі затрати за цей процесор, чи взагалі я помічу різницю? Бо зустрічав думку, що маючи щось рівня 5600 (хоч у мене і G, найслабший із них), нема сенсу щось дорожче брати.
Що думаєте?
До речі, проходив я Wartales аж соромно казати на якому ЦП, на розігнаному Ivy Bridge, правда налаштувань не пам'ятаю, вк 3060/12. Все чудово гралось.
-
daesz
Member
Так, я моніторив із hwmonitor'ом в одних і тих же задачах - із інтеграштою було +-10 Вт більше споживання.Lorichic: ↑ 07.02.2025 21:14Потребление встройки райзена отдельно не мониторится, это рисует потребление всего процессораTimedemo: ↑ 07.02.2025 20:43малюэ споживання
- спойлер
- 4.png
При тому виставлений пукт "відключати коли підлючена дискретка" не працює, поки не виставиш "дізейбл". Це єдина притензія до азроківських біосів яка у мене по суті є (ще деякі пункти так заховані, що без гайда і не знайдеш, але то вже таке)
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)