Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2025 17:04 а це бланки, чи просто на фотці символів не видно?
pbt бланки, так
leif: 06.02.2025 17:04 не зовсім зрозумів про "вірив". ви маєте на увазі, що мали сумніви з приводу того, чи зміниться звук від заміни кейкапів? :)
я мав сумніви, що помічу зміни у звуку. бо не фанат звучання клавіатур.
leif: 06.02.2025 17:04 ніколи не пробував такий, як і взагалі капи юніформ дизайну, треба буде колись дістатись і до них.
зручно вийшло, бо на китайці цьому дещо зміщений зліва блок та звичайний оем пагорбом трохи ставав. а ці - нема різниці, тільки за шириною підбирав, всі капі однакови повністю.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2025 14:20 ладно, я вже задовбав, мабуть всіх трьох читачів мого клавіатурного блогу
Також читаю, коли є час, не треба тут :D

artko, це був сет чи бланки 1u з випуклими відмітками окремо купував?
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 06.02.2025 14:20ладно, я вже задовбав, мабуть всіх трьох читачів мого клавіатурного блогу
Не знал что он ваш :gigi:
artko
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.02.2025 00:40 artko, це був сет чи бланки 1u з випуклими відмітками окремо купував?
купував повний сет 110
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.02.2025 00:40Також читаю, коли є час, не треба тут
:beer:
Melofon: 07.02.2025 06:55Не знал что он ваш
під "блогом" я, очевидно, напівжартома маю на увазі просто послідовність своїх постів в цьому топіку, невже це не зрозуміло? :)
VolandInferno
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
От нормальна клавіатура, а не ото всьо...
leif
Member

Повідомлення

отримав hiney сем3 1.6мм пцб, тепер вся серія h87nu в зборі:

- одна фр4 1.6 мм хотсвап (не мілл-макс, стандартні сокети)
- 3шт. фр4 1.6 мм солдер, (одна з яких правда працює лише з бріджем, але ж працює)
- одна 1.2мм сем3 мілл-макснута і одна така ж солдер. (так, має менш глибокий звук ніж на 1.6, але звук вище, хай-пітчовіше, і флексить же ж повеселіше)
- і тепер одна 1.6мм сем3 мілл-макснута

докупити 1.6мм сем-3 під пайку і взагалі на всі випадки життя, але і так непогано :laugh:
спойлер
Зображення
а ще ж є пцб від baion'а для біасу, 4 шт, які є просто опен-сорс версіями h87nu. так то вони повністю сумісні з геонами: і по розмірах і дотер міняти не треба, єдине, що скоба пробіла розташована вгору, а не вниз, як у хайні, що буває заважає, але рідко.

ітого 11 пцб на 3 клавіатури :gigi:
pixels
Member

Повідомлення

Хочу придбати keychron Q1 pro/max
Смущає пластикова пластина, чи це є суттєвий недолік? Це виглядає як спрощення у порівнянні з Q1 v2
leif
Member

Повідомлення

pixels
Пластикові плейти для бюджетних клавіатур більш бажаний варіант ніж алю. А взагалі кейкрони так собі варіант, нормально, але є краще. рейні, вомієри і іже з ними.
Yurius
Member

Повідомлення

pixels: 08.02.2025 15:15 Хочу придбати keychron Q1 pro/max
Смущає пластикова пластина, чи це є суттєвий недолік? Це виглядає як спрощення у порівнянні з Q1 v2
Кейхрон вмер десь у 21 році, багато китайців його давно обійшли по ціні/якість.
pixels
Member

Повідомлення

Yurius: 08.02.2025 15:56
pixels: 08.02.2025 15:15 Хочу придбати keychron Q1 pro/max
Кейхрон вмер десь у 21 році, багато китайців його давно обійшли по ціні/якість.
за старий q1 норм відгуки
Besmertnik
Member

Повідомлення

Доброго дня.
Чи зможе хтось порадити гарантовано гарні пружини?
Бажано з дуже легкою силою натискання, щось на зразок 35гр і менше.
Бажано з Алі, якщо є варіанти.
Передісторія.
Передісторія.
Дуже подобалися чорні оптичні Каїли в моєму Хаторі, але стабілізатори в ньому повністю безнадійні, пробував лікувати народними засобами на кшталт лейкопластирів тощо. А ще Каїли хоч і дуже гладкі, але воблінг у перемикачів досить сильно виражений.
Ще я давно хотів трохи меншу клавіатуру, але досвід з TKL виявив, що від нам-паду я відмовитися не можу. Тому дивився у бік 98%, і чекав коли з'явиться щось на оптиці.
У результаті взяв Skyloong GK980+ на жовтих оптичних гатеронах.
Найкраще, що в ньому реалізовано це стабілізатори, працюють відмінно з коробки і сенсу з ними щось робити я не бачу. Хорошої якості рідні кейкапи.
Корпус із досить дзвінкого пластику та рідна шумка з бутерброду плейт-силікон-плата + тонка поролонка не справляються. Проклеїв шумку, місця у середині досить мало, але пригуки все ж таки вдалося побороти.
Тепер по самих жовтих оптичних Гатеронах, які брендовані логотипом skyloong.
Самі свічи дуже непогані, досить гладкі, не мають ефекту піску (привіт сильвер черрі), воблять набагато менше оптичних Каїлів. Зусилля міряв грузиками, і у чорних Каїлів (заявлено 45гр) та у жовтих Гатеронов (заявлено 35гр), ця вага близько 20-21 грама до протискання кнопки з одягненим кейкапом, за що вони мені й подобаються.
І все б добре, але ось пружини в Гатеронах виявилися огидної якості, майже відразу почали поскрипувати в деяких клавішах. Каїли в Хаторі як не скрипіли, так і не почали навіть через 3+ роки. Перебрав, перезмазав, хоч там крапелька змащення була із заводу під кожною пружиною, але вистачило не надовго, знову скриплять. Тепер ось потрібні легкі на натискання пружини, які не скрипітимуть.
leif
Member

Повідомлення

Besmertnik: 09.02.2025 04:41але ось пружини в Гатеронах виявилися огидної якості, майже відразу почали поскрипувати в деяких клавішах. Каїли в Хаторі як не скрипіли, так і не почали навіть через 3+ роки. Перебрав, перезмазав, хоч там крапелька змащення була із заводу під кожною пружиною, але вистачило не надовго, знову скриплять. Тепер ось потрібні легкі на натискання пружини, які не скрипітимуть.
а як саме і чим змащували пружини?

Відправлено через 1 годину 19 хвилин 18 секунд:
leif: 07.02.2025 18:43отримав hiney сем3 1.6мм пцб
цікава пцбшка. незважаючи на більшу товщину (у порівнянні з сем-3 1.2мм), так само має флекс більше ніж фр4, приємний такий флекс, особливо на топ маунті. але і радикального поглиблення звуку збільшена товщина не забезпечує, трохи є, звичайно, але не земля і небо. сем3 все-таки сам по собі, незалежно від товщини, звучить більш тонко у порівнянні з фр4, але при цьому звук з ним зібраний, більш різкий, snappy, високий.

зібрав глейр з сем-3 1.6мм пцб, полікарбонатним фул плейтом та блеками (змастив-зафілмив-спрінгсвапнув ще один сет блеків так само, як ті, що у мене стоять в матріксі). альфи самобутньо і класно звучать, на мій смак, пробіл цілком собі нічогенький, але поза сумнівом програє фр4 + халф алю. трохи засмутив бекспейс, занадто порожньо звучить( шифти ще більше-менш, жити можна, а от бекспейс не дуже. спробую, мабуть, проклеїти фоам на зворотню сторону пцб по контуру умовно халф-плейту, тобто лише на моди, без альф і ф-ряду, мало б бути ок.

Відправлено через 2 години 8 хвилин 41 секунду:
О, і одразу в тему про пцб. запропонували тут купити неоригінальну пцб для матріксу 2.0 адд. Але ціна — :horror: $120 плата (солдер) + шип зі штатів + ще ж мілл-макси найдорожчі треба буде купити для неї, не паяти ж її) ітого в районі 200 вийде. Офігіть, матрікс, канєш, преміальний, нічо не скажеш. але тут ще накладається вік та дефіцітність саме Faye PCB для нього.
Besmertnik
Member

Повідомлення

leif: 09.02.2025 15:25 а як саме і чим змащували пружини?
тим самим чим і Каїли свого часу, біле літієве мастило.
спочатку в пакетику як завжди, але коли збирав свічи, здалося що пружини все одно сухі, я ще додав.
пружини чорні і на дотик дуже шорсткі, без будь-якого покриття типу анодування.
у будь-якому випадку хотів би вирішити питання заміною пружин, щоб не перезмащувати їх постійно.
leif
Member

Повідомлення

Besmertnik
Ну, якщо в першу чергу хочеться саме придбати гарні пружини, то гарантовано гарні пружини це, наприклад, TX, користуюсь ними сам, вони досить популярні і відомі серед ентузіастів. Також гарні пружини geon, sprit, WS, tecsee, prevail.

Не знаю, яке саме у вас там мастило, але для пружин найбазованіша опція це 105-й крайтокс + bag-lubing. Рекомендую :up:
Besmertnik
Member

Повідомлення

leif: 09.02.2025 15:25 а як саме і чим змащували пружини?
Відбій, з'ясував я що скрипить. Розібрав свічі, щоб порівняти, і в гатеронах є додаткова пружинка-пластинка, якої немає в Каїлах, ось вона й скрипіла. Я так розумію в тактильних свічах вона відповідає за тактильність, дістав її зі скрипучого перемикача і все припинилося, різниці в натисканні не помітив.
Тепер залишилося перебрати ще раз усі перемикачі.
leif
Member

Повідомлення

Besmertnik: 09.02.2025 17:42в гатеронах є додаткова пружинка-пластинка, якої немає в Каїлах, ось вона й скрипіла.
а можна фото? самого світчу в розборі і елементу, який скрипів. підійде і просто з інтернету, не обов'язково ваше
leif
Member

Повідомлення

мій 19й GMK сет, Rubrehose:
без новелтіс:
спойлер
Зображення
не так весело, але беж майже ідеально поєднується з кольором матріксу.

вибір новелтіс в комплекті ще той. сет продається all in one, і капів в сеті настільки багато, що воно навіть не влазять в стандартну двоповерхову гмк коробку, і до неї йде ще 2 додаткових трея:
спойлер
Зображення
з новелтіс поки зробив отак, а там подивимось:
спойлер
Зображення
Відправлено через 30 хвилин 34 секунди:
а ось і та сама "золота" пцб до матрацу, за пару тижнів, сподіваюсь, буде:
спойлер
Зображення
$140 з доставкою в Україну, це тільки пцб і доставку ми з ділимо на двох, бо там людина у продавця ще купує трохи клавіатурних ніштяків. а ще треба будуть мілл-макси :weep: і вибору немає, бо допи до матріксів, а особливо старих, це як той єдинорог, ну можеш не купувати тут, сиди чекай поки Файе запустить черговий ГБ на пцб до 2.0, якщо запустить взагалі, не провтикай його, перевіряй дискорд. потім сиди чекай кілька місяців поки пцб будуть готові, а потім ще шип з китаю і це не той шип, що з алі експресу. і в такому випадку можна зекономити баксів 20, єєє
meedss
Junior

Повідомлення

Клавіатура Omnis Broun Kailh RGB чи стоїть таку купляти за 2300 грн?
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 07.02.2025 10:31під "блогом" я, очевидно, напівжартома маю на увазі просто послідовність своїх постів в цьому топіку, невже це не зрозуміло?
Это был сарказм ;)
Відповісти