ладно, я вже задовбав, мабуть всіх трьох читачів мого клавіатурного блогу цим плейтлесом, але напишу ще одне доповненння до цієї кулсторі. я покористувався білдом ще трохи і зрозумів, що може зі світчами заку вийшло не так і погано, але, якщо робити рейтинг, то плейтлес це таки найгірший варіант для ф2 на мій смак. я не розумію чому так багато власників ф2 користуються цією клавіатурою саме в плейтлес білдах, в чому можна наочно переконатись на тому ж мехмаркеті, коли ф2 на вторинці через один продають саме плейтлес. з якої причини? що вони в цьому знаходять? фіг його знає. я ж не витримав і ще разок перепаяв половину пцб, встановивши алю халф плейт, кілька годин подрукував і тепер можу скзати зі 100% впевненістю, що з цим бербоуном я спробував мало не всі доступні плейти і варіанти збірки і обираю для себе алю халф плейт, це найкраща опція. на свій смак можна юзати і фр4 халф, але тоді, як на мене, на моди потрібно ставити більш якскраві світчі ніж на альфи, а мені наразі таке не дуже заходить.
ну, і закінчивши ці експерименти і почухавши ентузіазм, я заховав ф2 назад в кейс і повернувся до матрацу 2.0адд. до жорсткості вже майже повністю звик, у всьому іншому клавіатура просто космос. 11 з 10.
вже колись про це зазначав тут, але, якщо хтось захоче і собі матрікс колись, зауважте, що 2.0add це остання клавіатура з класичного золотого періоду matrix lab, після 2.0add в плані звучання і позиціонування курс компанії було досить суттєво змінено, вона стала орієнтуватися на масового споживача, який в першу чергу купує оригінальний дизайн та гарну якість виконання, ну і досить відомий бренд, куди без цього. такі ж речі як звук і розвиток+інтерпретації ідей класичної корейської школи клавіатуробудування відійшли для матркісу на другий план
![weep :weep:](./images/smilies/weep.gif)
2.0адд клавіатура вже достатньо стара, тому шанси заволодіти тим самим матріксом з золотої епохи в гарному стані постійно зменшуються. зараз на ММ ніби висить лише одна пропозиція за $1450. це за бербоун, вживаний, ще й реаноднутий, тобто не рідне фарбування
![horror :horror:](./images/smilies/horror.gif)
думаю, буде дорожчати по мірі все рідшої появи їх в продажу, особливо в західних країнах (матрікс найбільшу популярність має саме в Азії).