Як зекономити 10 000 грн на купівлі монітора ASUS та одним з перших в Україні купити новинку з CES 2025?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.02.2025 17:06
VolandInferno: 03.02.2025 15:27
А в чому проблема? 1100уе за топовий OLED 4к з DP2.1. Чи скільки він, по вашому, має вартувати?
Не знаю, але з 1100 починаються Олед тв 65ʼ і 4к.
Між 27" монітором та Олед тв 65ʼ і 4к я б таки обра для іграшок ТВ.
Но ось при виборі UltraWide 49" чи 65" ТВ вже є реальні питання, бо у шутери набагато краще на UltraWide 49"
NST1983
Member

Повідомлення

funkwish: 03.02.2025 15:1450 тис = 27", зупиніть планету, я зійду
А в чому проблема? 1100уе за топовий OLED 4к з DP2.1. Чи скільки він, по вашому, має вартувати?
Всрався там той 4к з DP2.1 для 27 дюймів :facepalm:
block_stupid
Member

Повідомлення

IronWithin: 04.02.2025 12:42хто сказав за мікролед то забудьте, це не питання найближчого десятиліття навіть близько
Можливо і так в найгіршому сценарії. Зараз вже декілька фірми починають виготовлення microLED. Проблема що є багато технологій для упаковки, вирощування світлодіодів. А також стостовно субпікселів, щоб запобігти браку та компенсації у разі вигоряння одного елементу. Дехто робить на одни субпіксель ще десяток субпікселів, а на них ще десятки субпікселів. Це також дозволяє потім дешевше вирівнювати аскравість всієї панелі, бо на мільярдаї елементів буде різниця і легше потім перепалювати частину дрібних суб-суб пікселів, ніж то контролювати програмно (але це також спірно і тестується)
Найближчі 5 років, я б вже очікував microled на телефонах, там це і маржа дозволить і вихід і виробництво панелей буде дешевше.
А далі вже телевізори та монітори.
В усіх телефонах вже років 7+ як оледи, а за вигорання згадали тільки коли монітори та телевізори повиходили, смішно ж!
Навіщо вводити цю маніпуляцію??? Всі ці роки була і є гострою тема вигоряння і не припиняється і не припиниться, така вже основа цієї технології. І словами "не вигоряє" воно не лікується.
Треба вам іпс то придбайте, навіщо сперечатися за технологію яку обрали всі провідні виробники та обожнюють покупці?
Провідні виробники заробляють, коли ви частіше це сміття викидуєте та купуєте.
А про "обожнювання"))) ну цього немає. В когось є вау-ефект, а комусь того не достатньо, що пропонує виробник. OLED на моніторах все ще рідкість, а на мобілках так альтернатив не пропонують, щоб йшли і купували новий телефон, бо заміна нової панелі не вигідна, порівняно як би там був IPS.
Телефон з олед же скоріш за все маєте і нічого, і не вигорає, і зір вам не саджає мерехтінням
Так, маю разом з IPS, за OLED я довго сидіти не можу. І є там такий ефект, лінь гуглить, якогось всратого переливу під певними кутами. На годинку вистачає за ним потицяти.

Комусь весело читати про вигоряння, а мені весело читати коли намагаються запечити основу технології (які скільки років напагаються обійти костилями). Новомодні QD, це теж костиль, для обходу вашого основного косяка OLED.
Це як читати плоскоземельщиків.
Alligator
Member

Повідомлення

NST1983: 04.02.2025 13:11
Плавність картинки на 27" і на 65" відрізняється? :spy:
NST1983
Member

Повідомлення

Alligator: 04.02.2025 13:24
NST1983: 04.02.2025 13:11

Нахіба 4к і DP2.1 для 27 дюймів? :facepalm:
VolandInferno
Member

Повідомлення

NST1983
Видно потужного спеціаліста. Яке відношення має діагональ до версії DP? З якої діагоналі є сенс? Суть DP2.1, щоб була можливість вимкнути DSC при 4к@240hz@10bit. Безвідносно до діагоналі. Конкретно в даному випадку саме ця модель стала першою з DP2.1 в модельному ряду ASUS. Кількість передаваємих даних по кабелю не залежить від діагоналі. Іноді краще жувати, ніж таку пургу писати.
Для мене це ключовий фактор, як тільки вийде оновлена версія мого монітору з DP2.1, я одразу заміню.
Alligator
Member

Повідомлення

NST1983: 04.02.2025 13:31
20 років тому я був у захваті від кубічного лампового монітору
15 років тому я вчився та грався за ПК на селероні з монітором 17"
10 років тому я працював на нетбуці 10.1" з процесором Атом на ядра та на встройці проходив Фар Край в слайд шоу і мене це влаштовувало.
5 років тому я купив 27", IPS, 60 Гц, 4к і був в захваті
Зараз маючи UltraWide 49" 165 Гц та 65" 120 Гц QLED ТВ ваше питання нащо 4к і DP2.1 для 27 дюймів звучить актуально, бо покористувавшись навіть 75 і 120 Гц на постійній основі я свій 27" 4к 60Гц монітор відав знайомим бо картинка яка в 2020 здавалась "вау яка красива" тепер виглядає як минула технологія з кривим відображенням та затримками.

Не маю нічого проти тих, хто працює на ноутах 15,6" навіть не з FullHD і кажуть нащо тих 4к на 27", DP2.1 й т.д., але не розумію коли ці люди кажуть, що цим не потрібно користуватись бо їм "не зайшло".
NST1983
Member

Повідомлення

VolandInferno: 04.02.2025 13:56 NST1983
Видно потужного спеціаліста. Яке відношення має діагональ до версії DP? З якої діагоналі є сенс? Суть DP2.1, щоб була можливість вимкнути DSC при 4к@240hz@10bit. Безвідносно до діагоналі. Конкретно в даному випадку саме ця модель стала першою з DP2.1 в модельному ряду ASUS. Кількість передаваємих даних по кабелю не залежить від діагоналі. Іноді краще жувати, ніж таку пургу писати.
Для мене це ключовий фактор, як тільки вийде оновлена версія мого монітору з DP2.1, я одразу заміню.
Грати під лупою в 4К з милом і дегенерацією кадрів на моніторі 4К...
Потужне рішення, яке більше схоже на маркетинг, піар і дурість. :rotate:
Alligator
Member

Повідомлення

NST1983: 04.02.2025 15:45
Одразу бачимо експертне бачення. Якщо не знали то між 2к та 4к у іграх різниця тільки у деталізації, розмір об'єктів 1 в 1 :lol:

Відправлено через 29 хвилин 37 секунд:
Я ось зайшов у ваш профіль і у мене з'явились питання.
у вас вказано "28" Samsung Odyssey G7 S28BG70 (LS28BG700EIXUA) UHD 4K"
Він має 4к 144 Гц та порти Display Port 1.4 та HDMI 2.1, при цьому DisplayPort 1.4 зараз підтримує 4K до 120 Гц (144 Гц з втратою кольору 4:2:2) і ви серьезно питаєте нахіба 4к і DP2.1 для 27" 240Гц монітору? :spy:
IronWithin
Member

Повідомлення

block_stupid: 04.02.2025 13:11
IronWithin: 04.02.2025 12:42хто сказав за мікролед то забудьте, це не питання найближчого десятиліття навіть близько
Можливо і так в найгіршому сценарії. Зараз вже декілька фірми починають виготовлення microLED. Проблема що є багато технологій для упаковки, вирощування світлодіодів. А також стостовно субпікселів, щоб запобігти браку та компенсації у разі вигоряння одного елементу. Дехто робить на одни субпіксель ще десяток субпікселів, а на них ще десятки субпікселів. Це також дозволяє потім дешевше вирівнювати аскравість всієї панелі, бо на мільярдаї елементів буде різниця і легше потім перепалювати частину дрібних суб-суб пікселів, ніж то контролювати програмно (але це також спірно і тестується)
Найближчі 5 років, я б вже очікував microled на телефонах, там це і маржа дозволить і вихід і виробництво панелей буде дешевше.
А далі вже телевізори та монітори.
Ну це смішно, читаю про вирощування світлодіодів коли мова йде про мікролед, ви дійсно не розумієте ні що це, ні як працює, для вас це схожі технології, але це ЗОВСІМ не так, то як я маю оцінювати ваші припущення про мікролед в телефонах в найближчі 5 років, або твердження про олед?
Байки людини якій навіть в гуглі лінь почитати відмінності…
Телевізори мікролед існують вже років 7-8 якщо не більше, і ви можете їх придбати при бажанні, але в массовому сегменті, ні в телефонах, ні в телевізорах, ні в моніторах ви їх ще з десяток років мінімум, не побачите, бо в них інші проблеми які вирішити поки що майже неможливо.
Раджу звернути увагу чому вони існують тільки в великих розмірах, буде корисно не писати дурниці!

Відправлено через 12 хвилин 28 секунд:
Ну розкажіть як ви граєте на 7900хт в 4к без «мила» та «дегенерації кадрів», на мінімалках чи може в герої 3? :laugh:

P.S досить дойобувати людей, не подобається як роблять вони - не робіть, вказувати їм що і як краще - мало того що не в вашій компетенції, так ще й не ваше діло!
AFU_power
Member

Повідомлення

NST1983: 04.02.2025 15:45Грати під лупою в 4К
Точно, технології ж створюють переважно щоб грати, а не працювати, чи просто переглядати контент, для іншого вистачить тн+філм 720р
block_stupid
Member

Повідомлення

IronWithin: 04.02.2025 20:42Байки людини якій навіть в гуглі лінь почитати відмінності…
Я майже кожного дня перевіряю що там по мікролед, як напряму сайти комапній які цим зймають, так деякі профільні ресурси і просто роблю запити в пошуковики.
Ви хоч самі в той гугл сходили, перш ніж туди когось посилати?
Телевізори мікролед існують вже років 7-8 якщо не більше
Виробники то можуть називати як хочуть, але то не є телевізорами а збірками панелей, з трохи меншими світлодіодами, які існують не 7-8 років, а майже 30, може і більше.
А не в продажі а показові моделі цілісних панелей, років 5 так існують, але не продаються.
ні в моніторах ви їх ще з десяток років мінімум, не побачите
Сміливо стверджуєте, Ваше право у фахівців та у компаній інші плани.
бо в них інші проблеми які вирішити поки що майже неможливо.
Про яку конкретно технологію вирощування та упаковки говорите так ствердно? Їх так то десятки. В більшості проблема тільки з вартістю упаковки та сортування.
В деяких проблеми з масштабованістю виробництва. Тому буде багато різних варіацій, щось комерційно буде не життєздатним і відімре, щось виживе.
вони існують тільки в великих розмірах, буде корисно не писати дурниці!
Ці самі дурниці пишете Ви))) Ото як зверніться до своїх слів "навіть в гуглі лінь почитати". Та почитайте в гуглі.
Вони існують вже в дуже мініатюрних розмірах, навіть не монохромні, а вже RGB з дуже великою щільністю пікселів (тисячі ppi).
Без прямих посилань, щоб самі найшли по дорозі ще більше інфи. І не писати "дурниці" іншим людям, звинувачуючи їх в тому, що вони ніби то пишуть "дурниці".
Scoffer
Member

Повідомлення

Найкращу дисплейну технологію - SED/FED успішно поховали ефективні менеджери. Вигіднідніше клепати лайно тонами. 20 років пройшло, а до показників прототипів SED/FED так і не дійшли. Демонстратор технології від соні мав контрастність 100000:1, час відгуку менше мілісекунди, кути огляду 180 по колу, регулював яскравість без всяких отих шимів і при 36" панелі жер аж цілих страшних 14 ват.
Історія приблизно як з оптанами, комерція у них не зрослась (ц) :horror:
block_stupid
Member

Повідомлення

Scoffer
Може і відкопають і будуть видавати як microLED, як сам хоче зробити з qdel, починаючи називати їх мікроледами. В період вмирання oled та здешевлення microled (на світлодіодах).
А оптан так жаль, бо флеш яким був так і залишився по 50-200мб на дрібних блоках.

Там apple то тужилась в цьому або настпуному розі вже годиник свій випустити з мікролед, але компашку продали і замутили "секретну" лабу вже вдома в США.
Надіюсь через років 2 щось викатять для емейзінгу.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Монитор на ОЛЕД? Заверните два :laugh:
Походу вендоры поняли, что происзводить VA мониторы нормальные - экономически невыгодны, люди по 10+ лет сидят на одном мониторе -> нужно перевести мониторы на Олед
l-m
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 04.02.2025 22:32 Походу вендоры поняли, что происзводить VA мониторы нормальные - экономически невыгодны, люди по 10+ лет сидят на одном мониторе -> нужно перевести мониторы на Олед
Єдині нормальні VA це S-PVA, а їх не роблять вже років 15+
IronWithin
Member

Повідомлення

block_stupid: 04.02.2025 21:39
IronWithin: 04.02.2025 20:42Байки людини якій навіть в гуглі лінь почитати відмінності…
Я майже кожного дня перевіряю що там по мікролед, як напряму сайти комапній які цим зймають, так деякі профільні ресурси і просто роблю запити в пошуковики.
Ви хоч самі в той гугл сходили, перш ніж туди когось посилати?
Телевізори мікролед існують вже років 7-8 якщо не більше
Виробники то можуть називати як хочуть, але то не є телевізорами а збірками панелей, з трохи меншими світлодіодами, які існують не 7-8 років, а майже 30, може і більше.
А не в продажі а показові моделі цілісних панелей, років 5 так існують, але не продаються.
ні в моніторах ви їх ще з десяток років мінімум, не побачите
Сміливо стверджуєте, Ваше право у фахівців та у компаній інші плани.
бо в них інші проблеми які вирішити поки що майже неможливо.
Про яку конкретно технологію вирощування та упаковки говорите так ствердно? Їх так то десятки. В більшості проблема тільки з вартістю упаковки та сортування.
В деяких проблеми з масштабованістю виробництва. Тому буде багато різних варіацій, щось комерційно буде не життєздатним і відімре, щось виживе.
вони існують тільки в великих розмірах, буде корисно не писати дурниці!
Ці самі дурниці пишете Ви))) Ото як зверніться до своїх слів "навіть в гуглі лінь почитати". Та почитайте в гуглі.
Вони існують вже в дуже мініатюрних розмірах, навіть не монохромні, а вже RGB з дуже великою щільністю пікселів (тисячі ppi).
Без прямих посилань, щоб самі найшли по дорозі ще більше інфи. І не писати "дурниці" іншим людям, звинувачуючи їх в тому, що вони ніби то пишуть "дурниці".
Ну вмовляти цікавитись вас темою не буду, а без цього розмову вести далі сенсу немає, на цьому закінчимо мабуть :dontknow:
block_stupid
Member

Повідомлення

IronWithin: 04.02.2025 23:05Ну вмовляти цікавитись вас темою не буду
Ви і як попередній "оратор", не читаєте написане опонентом і спішите відповідати.
А я говорив, що темою цікавлюсь.
Або було "в гуглі лінь почитати" або таки почитали і зливаєтесь не перепрошуючи.
IronWithin
Member

Повідомлення

block_stupid: 04.02.2025 23:14
IronWithin: 04.02.2025 23:05Ну вмовляти цікавитись вас темою не буду
Ви і як попередній "оратор", не читаєте написане опонентом і спішите відповідати.
А я говорив, що темою цікавлюсь.
Або було "в гуглі лінь почитати" або таки почитали і зливаєтесь не перепрошуючи.
То то я дивлюсь ви прочитали що написав я, тоді б мені більше не писали!
Ви кажете що цікавитесь, а я впевнений що або ні, або від цього користі було нуль, то як нам вести далі діалог, патова ситуація, згодні?
Я не буду перепрошувати за дурниці вами написані, вважайте що хочете, ваше право, але нам або поки, або більше зʼясовувати нічого :-/
NST1983
Member

Повідомлення

Alligator: 04.02.2025 18:20
Одразу бачимо експертне бачення. Якщо не знали то між 2к та 4к у іграх різниця тільки у деталізації, розмір об'єктів 1 в 1 :lol:

Відправлено через 29 хвилин 37 секунд:
Я ось зайшов у ваш профіль і у мене з'явились питання.
у вас вказано "28" Samsung Odyssey G7 S28BG70 (LS28BG700EIXUA) UHD 4K"
Він має 4к 144 Гц та порти Display Port 1.4 та HDMI 2.1, при цьому DisplayPort 1.4 зараз підтримує 4K до 120 Гц (144 Гц з втратою кольору 4:2:2) і ви серьезно питаєте нахіба 4к і DP2.1 для 27" 240Гц монітору? :spy:

DisplayPort 1.4 підтримує такі параметри для роздільної здатності 2K (2560x1440, 1440p):

Максимальна частота кадрів:

165 Гц при 10-бітному кольорі (HDR)
240 Гц при 8-бітному кольорі
Глибина кольору:

До 10 біт на канал (HDR) при відповідній смузі пропускання
До 12 біт при використанні DSC (Display Stream Compression)
Підтримка HDR:

Підтримує HDR10 і Dolby Vision за рахунок ширшого колірного простору та більшої глибини кольору.
Ширина смуги пропускання:

DisplayPort 1.4 має максимальну ефективну пропускну здатність 25.92 Гбіт/с (після кодування 8b/10b).

Ото і роблю висновки, що для 27 дюймового монітору 1440p максимально достатньо. Я на 32 дивлюся 1440p і все супер. Хоча може хтось під лупою на 27 дюмах в 4К грає, але це по суті нічого іншого як маркетинг і понти. ІМХО :beer:
Відповісти