Можливо і так в найгіршому сценарії. Зараз вже декілька фірми починають виготовлення microLED. Проблема що є багато технологій для упаковки, вирощування світлодіодів. А також стостовно субпікселів, щоб запобігти браку та компенсації у разі вигоряння одного елементу. Дехто робить на одни субпіксель ще десяток субпікселів, а на них ще десятки субпікселів. Це також дозволяє потім дешевше вирівнювати аскравість всієї панелі, бо на мільярдаї елементів буде різниця і легше потім перепалювати частину дрібних суб-суб пікселів, ніж то контролювати програмно (але це також спірно і тестується)
Найближчі 5 років, я б вже очікував microled на телефонах, там це і маржа дозволить і вихід і виробництво панелей буде дешевше.
А далі вже телевізори та монітори.
В усіх телефонах вже років 7+ як оледи, а за вигорання згадали тільки коли монітори та телевізори повиходили, смішно ж!
Навіщо вводити цю маніпуляцію??? Всі ці роки була і є гострою тема вигоряння і не припиняється і не припиниться, така вже основа цієї технології. І словами "не вигоряє" воно не лікується.
Треба вам іпс то придбайте, навіщо сперечатися за технологію яку обрали всі провідні виробники та обожнюють покупці?
Провідні виробники заробляють, коли ви частіше це сміття викидуєте та купуєте.
А про "обожнювання"))) ну цього немає. В когось є вау-ефект, а комусь того не достатньо, що пропонує виробник. OLED на моніторах все ще рідкість, а на мобілках так альтернатив не пропонують, щоб йшли і купували новий телефон, бо заміна нової панелі не вигідна, порівняно як би там був IPS.
Телефон з олед же скоріш за все маєте і нічого, і не вигорає, і зір вам не саджає мерехтінням
Так, маю разом з IPS, за OLED я довго сидіти не можу. І є там такий ефект, лінь гуглить, якогось всратого переливу під певними кутами. На годинку вистачає за ним потицяти.
Комусь весело читати про вигоряння, а мені весело читати коли намагаються запечити основу технології (які скільки років напагаються обійти костилями). Новомодні QD, це теж костиль, для обходу вашого основного косяка OLED.
Це як читати плоскоземельщиків.