Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Timedemo
Member

Повідомлення

Vader: 04.02.2025 14:02 Timedemo72000, там и чорні і білі є.
я ще й непогано взяв)))))
Vader
Member

Повідомлення

Timedemo
На старте да :gigi:
Patruletz
Member

Повідомлення

була цікава мсі супрім, глянув а там 359мм, даже якщо прорізати дирку спереді шасі корпусу, то не влізе. Всі карти якість мастодонти, а ті SFF щось відлякують від себе.
Vader
Member

Повідомлення

Я в телевоне не досмотрел,на Брейне только асус таф есть..мsi нет
oversteve
Member

Повідомлення

Patruletz: 04.02.2025 14:20 була цікава мсі супрім, глянув а там 359мм, даже якщо прорізати дирку спереді шасі корпусу, то не влізе. Всі карти якість мастодонти, а ті SFF щось відлякують від себе.
у 4080(с) більшості конські габарити, невеликих "сфф" моделей 3-4шт, не дивно, що і у 5080 така сама ситуація
Entar
Member

Повідомлення

Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження, відповідно нижчі температури/шум при "прочіх рівних". Карти то по 360 Вт жруть а хтось ще й розігнати з підвищенням ТПД захоче. Очевидно що для таких карт маленький корпус буде не дуже вдалим рішенням.
Patruletz
Member

Повідомлення

Entar: 04.02.2025 14:37Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження
ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
login55
Member

Повідомлення

Patruletz: 04.02.2025 15:09
Entar: 04.02.2025 14:37Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження
ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
з подальшою перспективою розробників, спрямованою на збільшення TDP та розмірів СО, відразу беріть 400+
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 04.02.2025 14:37 Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження, відповідно нижчі температури/шум при "прочіх рівних". Карти то по 360 Вт жруть а хтось ще й розігнати з підвищенням ТПД захоче. Очевидно що для таких карт маленький корпус буде не дуже вдалим рішенням.
нічого поганого, але в ідеалі щоб на ринку були доступні різні варіанти, щоб кожен міг вибрати собі підходящий, комусь треба компактний під сфф, комусь навпаки якесь одоробло типу ауорусу-стріксу

Відправлено через 8 хвилин 15 секунд:
Patruletz: 04.02.2025 15:09
338 туди має попхатися, ось 337, і ще невеликий запас є, якщо у вас версія нр200 без загнутого канту на тій дирі на передній рамі
https://www.reddit.com/r/NR200/comments ... _required/
Vader
Member

Повідомлення

Зашел в дверь боковую,сел возле вентиля...КРАСОТА :lol:
Вкладення
unnamed.jpg
Entar
Member

Повідомлення

Patruletz: 04.02.2025 15:09 ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
Ну я просто розумію, що якщо я захочу собі таку карту, то корпус скоріше всього мені доведеться міняти по любому, навіть якщо ВК в мій корпус влізе (в мене 370мм). Просто із розуміння питання охолодження - коли відеокарта з 300+ Вт в невеликому корпусі буде гріти все навколо, що не ідеально з точки зору довгої служби всіх компонентів. +Я не довіряю водянці, і не буду ставити на проц її, а відповідно гаряча відеокарта буде збільшувати температуру процесора, воно мені треба?
Так що я планую мабуть деякий час потримати 5070ті/аналог в своєму корпусі на трохи знижених тпд, але в перспективі буду її переселяти в щось велике і просторне
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve: 04.02.2025 15:33якщо у вас версія нр200
в мене версія що комплектується водою та бж у базі. Там карту не можна поставити у низу в горизонтальному положенні.
спойлер
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 04.02.2025 15:55 Ну я просто розумію, що якщо я захочу собі таку карту, то корпус скоріше всього мені доведеться міняти по любому, навіть якщо ВК в мій корпус влізе (в мене 370мм). Просто із розуміння питання охолодження - коли відеокарта з 300+ Вт в невеликому корпусі буде гріти все навколо, що не ідеально з точки зору довгої служби всіх компонентів. +Я не довіряю водянці, і не буду ставити на проц її, а відповідно гаряча відеокарта буде збільшувати температуру процесора, воно мені треба?
Так що я планую мабуть деякий час потримати 5070ті/аналог в своєму корпусі на трохи знижених тпд, але в перспективі буду її переселяти в щось велике і просторне
малий корпус не значить погане охолодження, люди спокійно пхають 4090 і 13900/14900 в малі корпуси і все нормально їде, головне адекватно підійти до питання циркуляції повітря всередині

Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Patruletz: 04.02.2025 16:04
oversteve: 04.02.2025 15:33якщо у вас версія нр200
в мене версія що комплектується водою та бж у базі. Там карту не можна поставити у низу в горизонтальному положенні.
спойлер
Зображення
ну тоді банально міряти лінійкою скільки місця реально є, бо відстані ж ті самі, 337мм там троха не дотягує до рами, можливо і 338 полізе
0kie
Member

Повідомлення

Таки да - любителям мелких компактных корпусов придётся не сладко. Сейчас у меня ASUS TUF RX 6800xt, которая в длину 33 см и в высоту два с половиной слота - в корпусе Jonsbo D41 нависает над корзиной для HDD, буквально сантиметр до неё. С учётом 4-слотовой конструкции RTX 50хх корзину придётся снимать. Обладателям Jonsbo D31 скорее всего придётся отказываться от нижних вентиляторов. Задачка... :-/
Kash_666
Junior

Повідомлення

Стоит ли брать FR 7800xt/7900gre с compx?
Hells Angels
Member

Повідомлення

Kash_666: 04.02.2025 17:58Стоит ли брать FR 7800xt/7900gre с compx?
за +2к с условного комтрединга можно взять новую 7800хт ... зачем рулетка с рефурбишед?
Timedemo
Member

Повідомлення

Alvaro: 03.02.2025 20:16
Timedemo: 03.02.2025 20:15скоро на время 5080 поставлю на малого 7500ф. покажу потом результаты, ты будешь удивлен
В сталкере вот такой тест сделай

Если у тебя на тех же нстройках с взглядом на поселок со стороны горящих бочек ка в конце видео будет больше 50фпс я очень удивлюсь.

Главная тестовая сцена это взгляд от бочек на поселок и эпик настройки с любым длсс и разрешением без генерации кадров.
длсс качество
https://gyazo.com/23de100a322cf0a0abbc088c970088e9

tsr ультракачество
https://gyazo.com/b20206a678a5ac897fdb624e49c4a7da
odessitmws
Member

Повідомлення

ну ты тестер однако там и слепой увидит что разные маштабы, там где фср на пару шагов ближе к человеку
Zealoth
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.02.2025 20:21
Alvaro: 03.02.2025 20:16
В сталкере вот такой тест сделай

Если у тебя на тех же нстройках с взглядом на поселок со стороны горящих бочек ка в конце видео будет больше 50фпс я очень удивлюсь.

Главная тестовая сцена это взгляд от бочек на поселок и эпик настройки с любым длсс и разрешением без генерации кадров.
длсс качество
https://gyazo.com/23de100a322cf0a0abbc088c970088e9

tsr ультракачество
https://gyazo.com/b20206a678a5ac897fdb624e49c4a7da
На других участках какой фпс, с этой бочкой все понятно уже, 74 кадра в фул хд :lol:
Mixx
Member

Повідомлення

Patruletz
Гига 32см
Відповісти