Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
була цікава мсі супрім, глянув а там 359мм, даже якщо прорізати дирку спереді шасі корпусу, то не влізе. Всі карти якість мастодонти, а ті SFF щось відлякують від себе.
Patruletz: ↑
04.02.2025 14:20
була цікава мсі супрім, глянув а там 359мм, даже якщо прорізати дирку спереді шасі корпусу, то не влізе. Всі карти якість мастодонти, а ті SFF щось відлякують від себе.
у 4080(с) більшості конські габарити, невеликих "сфф" моделей 3-4шт, не дивно, що і у 5080 така сама ситуація
Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження, відповідно нижчі температури/шум при "прочіх рівних". Карти то по 360 Вт жруть а хтось ще й розігнати з підвищенням ТПД захоче. Очевидно що для таких карт маленький корпус буде не дуже вдалим рішенням.
Entar: ↑
04.02.2025 14:37Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження
ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
04.02.2025 14:37Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження
ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
з подальшою перспективою розробників, спрямованою на збільшення TDP та розмірів СО, відразу беріть 400+
04.02.2025 14:37
Так а що поганого в габаритах то, чим більші габарити тим більше система охолодження, відповідно нижчі температури/шум при "прочіх рівних". Карти то по 360 Вт жруть а хтось ще й розігнати з підвищенням ТПД захоче. Очевидно що для таких карт маленький корпус буде не дуже вдалим рішенням.
нічого поганого, але в ідеалі щоб на ринку були доступні різні варіанти, щоб кожен міг вибрати собі підходящий, комусь треба компактний під сфф, комусь навпаки якесь одоробло типу ауорусу-стріксу
Patruletz: ↑
04.02.2025 15:09ну для мене мінус у тім що то треба попхати у ітх корпус, максимальна 336мм для прикладу мсі геймінг 338мм, 2мм не полізе, треба різати корпус чи міняти, пішов другим шляхом скину nr200p max, а візьму nr200p v2 де максималка вже 357, вибір карт буде ширшим.
Ну я просто розумію, що якщо я захочу собі таку карту, то корпус скоріше всього мені доведеться міняти по любому, навіть якщо ВК в мій корпус влізе (в мене 370мм). Просто із розуміння питання охолодження - коли відеокарта з 300+ Вт в невеликому корпусі буде гріти все навколо, що не ідеально з точки зору довгої служби всіх компонентів. +Я не довіряю водянці, і не буду ставити на проц її, а відповідно гаряча відеокарта буде збільшувати температуру процесора, воно мені треба?
Так що я планую мабуть деякий час потримати 5070ті/аналог в своєму корпусі на трохи знижених тпд, але в перспективі буду її переселяти в щось велике і просторне
04.02.2025 15:55Ну я просто розумію, що якщо я захочу собі таку карту, то корпус скоріше всього мені доведеться міняти по любому, навіть якщо ВК в мій корпус влізе (в мене 370мм). Просто із розуміння питання охолодження - коли відеокарта з 300+ Вт в невеликому корпусі буде гріти все навколо, що не ідеально з точки зору довгої служби всіх компонентів. +Я не довіряю водянці, і не буду ставити на проц її, а відповідно гаряча відеокарта буде збільшувати температуру процесора, воно мені треба?
Так що я планую мабуть деякий час потримати 5070ті/аналог в своєму корпусі на трохи знижених тпд, але в перспективі буду її переселяти в щось велике і просторне
малий корпус не значить погане охолодження, люди спокійно пхають 4090 і 13900/14900 в малі корпуси і все нормально їде, головне адекватно підійти до питання циркуляції повітря всередині
Таки да - любителям мелких компактных корпусов придётся не сладко. Сейчас у меня ASUS TUF RX 6800xt, которая в длину 33 см и в высоту два с половиной слота - в корпусе Jonsbo D41 нависает над корзиной для HDD, буквально сантиметр до неё. С учётом 4-слотовой конструкции RTX 50хх корзину придётся снимать. Обладателям Jonsbo D31 скорее всего придётся отказываться от нижних вентиляторов. Задачка...