Є такий пошуковий сервіс, Google. Запит, щось типа: "DLSS 4 on ..." Замість крапочок вписуєте щось по типу 2080, 30 series і т.п.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44 Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
Останні статті і огляди
Новини
Усі ігри з AMD FSR 3.1 можуть отримати підтримку FSR 4
-
koniyoto
Member
-
kairo
Member
Вже давно все протестовано. Я собі усі ігри на DLSS4 оновив.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44 Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
-
waryag
Member
У 2000 лінійці нвідіа вводила нові фічі, а не позбавляла їх підтримки GTX.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44Nvidia зробила ж ще гірше у 2000 лінійці.
Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
Далеко не всі. Навіть більше скажу - абсолютна більшість розробників на одному місці вертіла всю цю купку частково чи повністю пропрієтарних технологій, їм би щось універсальне, щоб зробити раз і воно працювало в усіх покупців незалежно від пристрою.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44Не всі розробники поляки з CDPR, які душі Nvidia продали. Але з UE5 в їх нових іграх такого оптимізону під технології зелених не варто чекати.
А консолям п'ять років скоро стукне ну і PS5 Pro є PSSR.
І з ФСР2 АМД була на правильному шляху: навіть при посередній якості роботи це було універсальне рішення.
А зараз все пішло по одному місцю: АМД треба підтримувати дві версії ФСР, соні і нінка пилять свої апскейлери, інтел свій, і все воно різне, не стандартизоване і навряд чи сумісне.
-
item2
Member
Ще ідеї для наступних новин:
- Усі ігри з FSR 2-3 можуть отримати оновлення до FSR 4 від модоробів.
- Ліза планує врятувати Nvidia-юзерів попередніх поколінь додавши MFG і для них також.
- Полегшена версія FSR 4 для RDNA 3 в розробці. Усім іншим запропонують рефреш FSR 3.1.
- FSR 4 може також працювати на картах конкурентів?
P.S. Дуже добре, що Хуанг завіз DLSS Super Resolution (SR) та Ray Reconstruction (RR) попередникам. Але вчора помітив такий нюанс, який не розповідають на презентації. На 20xx та 30xx картах Ray Reconstruction знижує FPS на 33%, тому малоюзабельний. Модель RR виявилась у три рази важчою за SR. З Super Resolution ситуація значно краща, але також на молодших картах типу 2060, 3050-60 модель Transformer може знижувати FPS на 10-20% порівняно з попередньою CNN. Також молодша 4060 отримує менший приріст у відсотках від нового FG, ніж, наприклад, 4090, що очевидно через нижчу AI продуктивність у 4060. Для таких випадків FSR FG все ще може допомогти отримати більший приріст.
- Усі ігри з FSR 2-3 можуть отримати оновлення до FSR 4 від модоробів.
- Ліза планує врятувати Nvidia-юзерів попередніх поколінь додавши MFG і для них також.
- Полегшена версія FSR 4 для RDNA 3 в розробці. Усім іншим запропонують рефреш FSR 3.1.
- FSR 4 може також працювати на картах конкурентів?
P.S. Дуже добре, що Хуанг завіз DLSS Super Resolution (SR) та Ray Reconstruction (RR) попередникам. Але вчора помітив такий нюанс, який не розповідають на презентації. На 20xx та 30xx картах Ray Reconstruction знижує FPS на 33%, тому малоюзабельний. Модель RR виявилась у три рази важчою за SR. З Super Resolution ситуація значно краща, але також на молодших картах типу 2060, 3050-60 модель Transformer може знижувати FPS на 10-20% порівняно з попередньою CNN. Також молодша 4060 отримує менший приріст у відсотках від нового FG, ніж, наприклад, 4090, що очевидно через нижчу AI продуктивність у 4060. Для таких випадків FSR FG все ще може допомогти отримати більший приріст.
-
kairo
Member
Все ж таки, Path Tracing не розрахований на карти типу 4060 чи навіть слабше. На рахунок важчого DLSS4 Трансформера, він в Performance видає таку ж картинку, як DLSS2-3 CNN в Quality.item2: ↑ 27.01.2025 13:17 P.S. Дуже добре, що Хуанг завіз DLSS Super Resolution (SR) та Ray Reconstruction (RR) попередникам. Але вчора помітив такий нюанс, який не розповідають на презентації. На 20xx та 30xx картах Ray Reconstruction знижує FPS на 33%, тому малоюзабельний. Модель RR виявилась у три рази важчою за SR. З Super Resolution ситуація значно краща, але також на молодших картах типу 2060, 3050-60 модель Transformer може знижувати FPS на 10-20% порівняно з попередньою CNN. Також молодша 4060 отримує менший приріст у відсотках від нового FG, ніж, наприклад, 4090, що очевидно через нижчу AI продуктивність у 4060. Для таких випадків FSR FG все ще може допомогти отримати більший приріст.
-
erkins007
Member
Ну может догонят наконец-то длсс. Длсс 2.0)vsx: ↑ 27.01.2025 12:03AMD выпускает качественный FSR только для RX9000
Потому что новый 4.0 бедный фср даже с тензорами (которые амдшникам так долго не были нужны) АМД не догнать.
Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Вас в Гугле забанили? Если да, то можете запустить тот же кибер с новым длсс4 на любой ртх карте, выбрать новую модель и сравнить лично.Focushift: ↑ 27.01.2025 12:10можно ссылку, с каких это пор 3 версия пашет на 2к и 3к сериях? и где новость что уже зарелизили 4 версию для старых карт?
-
Skiff93
Member
То ж Nvidia повністю обділила свої старі карти (з виходом перших RTX ), навіть спрощену версію DLSS не завезла.waryag: ↑ 27.01.2025 13:13У 2000 лінійці нвідіа вводила нові фічі, а не позбавляла їх підтримки GTX.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44Nvidia зробила ж ще гірше у 2000 лінійці.
Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
Далеко не всі. Навіть більше скажу - абсолютна більшість розробників на одному місці вертіла всю цю купку частково чи повністю пропрієтарних технологій, їм би щось універсальне, щоб зробити раз і воно працювало в усіх покупців незалежно від пристрою.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44Не всі розробники поляки з CDPR, які душі Nvidia продали. Але з UE5 в їх нових іграх такого оптимізону під технології зелених не варто чекати.
А консолям п'ять років скоро стукне ну і PS5 Pro є PSSR.
І з ФСР2 АМД була на правильному шляху: навіть при посередній якості роботи це було універсальне рішення.
А зараз все пішло по одному місцю: АМД треба підтримувати дві версії ФСР, соні і нінка пилять свої апскейлери, інтел свій, і все воно різне, не стандартизоване і навряд чи сумісне.
АМД же нікого нічого не позбавляє і інтеграція FSR 4.0 (при наявності 3 версії у грі) майже автоматична (чи якось це вплине на якісь самого FSR 4 вже інше питання... ).
-
phobosse
Member
Интересно, добавят ли поддержку в Cyberpunk, который сейчас поддерживает только 3.0
-
Skiff93
Member
Вітаю. З тим, що навіть на карті за 2к+ баксів потрібні костилі для роботи більшості сучасних ігор.kairo: ↑ 27.01.2025 13:11Вже давно все протестовано. Я собі усі ігри на DLSS4 оновив.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44 Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
Ну і як до і після.?
-
erkins007
Member
Ну как можно так глупо врать? Для карт без тензоров был добавлен NISSkiff93: ↑ 27.01.2025 13:42навіть спрощену версію DLSS не завезла.
А для всех поколений с тензорами доступна самая последня версия длсс всегда.

-
Skiff93
Member
Занадто складно, можете простіше пояснитиkoniyoto: ↑ 27.01.2025 13:02Є такий пошуковий сервіс, Google. Запит, щось типа: "DLSS 4 on ..." Замість крапочок вписуєте щось по типу 2080, 30 series і т.п.Skiff93: ↑ 27.01.2025 12:44 Я той DLSS 4.0 на 2000 (особливо) і 3000 серії буде працювати ще побачимо.
Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Вперше чую про таке. Як і 99% розробників ігор, мабуть.erkins007: ↑ 27.01.2025 13:48Ну как можно так глупо врать? Для карт без тензоров был добавлен NISSkiff93: ↑ 27.01.2025 13:42навіть спрощену версію DLSS не завезла.
А для всех поколений с тензорами доступна самая последня версия длсс всегда.
![]()
-
Yaroslav308
Member
Значит будет лучше чем нейтив? Я считаю это победа.erkins007: ↑ 27.01.2025 13:30Ну может догонят наконец-то длсс. Длсс 2.0)
Или ждать пока вы переобуетесь?))
Всего лишь пространственный апскейлер? AMD же добавила временной.erkins007: ↑ 27.01.2025 13:48Ну как можно так глупо врать? Для карт без тензоров был добавлен NIS
Востаннє редагувалось 27.01.2025 13:56 користувачем Yaroslav308, всього редагувалось 1 раз.
-
koniyoto
Member
Ого, а що там нього за карта? А то я якось пропустив цей момент про 2к. Чи ви вважаєте, що DLSS 4 тільки на 5090 працює?Skiff93: ↑ 27.01.2025 13:48 Вітаю. З тим, що навіть на карті за 2к+ баксів
-
kairo
Member
Мені для переважної більшості ігор DLSS не потрібен. Я оновив, щоб побачити, як працює. На 4К різницю із увімкненим та вимкненим DLSS треба із лупою шукати.Skiff93: ↑ 27.01.2025 13:48Вітаю. З тим, що навіть на карті за 2к+ баксів потрібні костилі для роботи більшості сучасних ігор.kairo: ↑ 27.01.2025 13:11 Вже давно все протестовано. Я собі усі ігри на DLSS4 оновив.
Ну і як до і після.?
-
Skiff93
Member
... біля посту - "Профіль" - там написано.koniyoto: ↑ 27.01.2025 13:54Ого, а що там нього за карта? А то я якось пропустив цей момент про 2к. Чи ви вважаєте, що DLSS 4 тільки на 5090 працює?Skiff93: ↑ 27.01.2025 13:48 Вітаю. З тим, що навіть на карті за 2к+ баксів
Ні, навіть на 1050ti по 10500 кадрів домальовує 1 х 640х480 робить 16к.
-
koniyoto
Member
Ага, зрозуміло.Skiff93: ↑ 27.01.2025 13:50 Вперше чую про таке. Як і 99% розробників ігор, мабуть.
Взагалі от така ситуація на форумах, особливо на просторах колишнього СРСР і робить їх (форуми) абсолютно безкорисними с точки зору пошуку інформації. Сидить купа тролей, фанатів певних брендів, дурнів які "чули дзвін, але не знають де він" і заливають усе навколо продуктами свої життєдіяльності. 1,5 роки тому я обирав відеокарту, 0,5 року - монітор і кожного разу, як потрапляв на який-небудь форум одразу офігував з того — яку дичину люди зазвичай пишуть. Єдине, це шкода людей які дійсно вірять у те, що можна знайти якусь істину читаючи форуми, та відгуки, не вникаючи у перед тим у тему, а такі є і їх більшість. У мне наприклад брат нещодавно видав: "Відеокарти Гігабайт погані, бо у них відвалюється". Що саме у них відвалюється, та які приклади цього - він не знає, але знає, що "відвалюється".
-
kairo
Member
Таке усюди. На англомовному Реддіті те саме. Якщо вміти фільтрувати флуд, то корисного на форумах все ж вистачає.koniyoto: ↑ 27.01.2025 14:07 Ага, зрозуміло.
Взагалі от така ситуація на форумах, особливо на просторах колишнього СРСР і робить їх (форуми) абсолютно безкорисними с точки зору пошуку інформації. Сидить купа тролей, фанатів певних брендів, дурнів які "чули дзвін, але не знають де він" і заливають усе навколо продуктами свої життєдіяльності. 1,5 роки тому я обирав відеокарту, 0,5 року - монітор і кожного разу, як потрапляв на який-небудь форум одразу офігував з того — яку дичину люди зазвичай пишуть. Єдине, це шкода людей які дійсно вірять у те, що можна знайти якусь істину читаючи форуми, та відгуки, не вникаючи у перед тим у тему, а такі є і їх більшість. У мне наприклад брат нещодавно видав: "Відеокарти Гігабайт погані, бо у них відвалюється". Що саме у них відвалюється, та які приклади цього - він не знає, але знає, що "відвалюється".
-
fuksa
Member
вначале подумал будто бы просто троль, но судя по остальным комментариям - озлобленный и токсичный чудикSkiff93: ↑ 27.01.2025 12:44Оце було щоб підірвати п'яті точки таким як ти.fuksa: ↑ 27.01.2025 11:51 и почему я не удивлен что этот шахматист - в профиле весь обмазан амд.
интересно, не хуанг ли там лизе подгон в виде генератора с 40й серии подкинул, что бы хоть как-то жить
Я просто купую те, що дійсно мені потрібно і вигідно.
І чому в мене саме такий конфіг без проблем поясню. Тут не в фанатизмі діло взагалі, а раціональний вибір.
-
Skiff93
Member
Але відеокарти Гігабайт дешман в основному, на материнках бюджетного і середнього сегменту жахливий біос.koniyoto: ↑ 27.01.2025 14:07Ага, зрозуміло.Skiff93: ↑ 27.01.2025 13:50 Вперше чую про таке. Як і 99% розробників ігор, мабуть.
Які до мене претензії? Я нічого тут нікому не довожу, не кажу, що щось хороше, а інше - погане.
Якщо я забув про якусь давно анонсовану технологію, про яку дійсно ніхто майже не знає, тому, що вона мало що дає. І взагалі лише через GeForce expiriene вмикається.
Йду вчити матчастину, бо я нуб. І ще краще за все з форуму видалюсь. Чи взагалі з життя. Як можна жити коли так обкакався

Відправлено через 13 хвилин 40 секунд:
Мало мінусів просто наставилиfuksa: ↑ 27.01.2025 14:17вначале подумал будто бы просто троль, но судя по остальным комментариям - озлобленный и токсичный чудикSkiff93: ↑ 27.01.2025 12:44
Оце було щоб підірвати п'яті точки таким як ти.
Я просто купую те, що дійсно мені потрібно і вигідно.
І чому в мене саме такий конфіг без проблем поясню. Тут не в фанатизмі діло взагалі, а раціональний вибір.

Токсичність - це про ваше зелене болото касти вищих людей (на вашу думку).
А насправді вас жостко розводять на долАри.
Не пора вам міняти 4090 на 5070, Хуанг говорив, що вона не гірше, та й жере вдвічі менше.
-
ramm
Member
Одною рукою фанати Nvidia строчать зневажливі і ненависницькі коменти про AMD, іншою - жаліються що мідл продають вже за 1к$.