Віцепрезидент Nvidia не виключає можливості підтримки генерації кадрів DLSS 4 старими GeForce RTX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 16:21
Уже давно нет.
Підкажіть плеер/технологію. Бо весь попередній досвід в мене дуже розчаровуючий
Геральт
Member

Повідомлення

taras_cs: 21.01.2025 16:21 Дивно, в мене, здається, лише в Game Mode не працює.
Сплутав зі старим ТВ. Глянув на новому, все ок. Працює і по DLNA. My bad.
kairo
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 16:21 А в видео 25 выбрано по техническим причинам и не более.
Так, спочатку це було пов'язано із технічними причинами, але це було дуже давно. Фільми в більшому фреймрейті давно вже знімали, вони банально не заходять глядачам. Я роками дивився фільми із уплавнялкою і був певен, що це бракований ТВ. Ніякого звикання не відбулось.

Останній раз, коли хтось знову знімав із високим фреймрейтом, це Кемерон із другим Аватаром. Але він там хитріше зробив, 48к/с йшли тільки в сценах із екшном, всі інші в стандартних 24кс.
Востаннє редагувалось 21.01.2025 16:43 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
spirit678
Member

Повідомлення

Alekss: 21.01.2025 09:36 Мир сошел с ума, не иначе.
Зображення
Rhizone
Member

Повідомлення

Було б непогано, якби DLSS4, а саме MFG, завезли в 4-ту серію :)
kairo
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.01.2025 16:44 Було б непогано, якби DLSS4, а саме MFG, завезли в 4-ту серію :)
Із усіх технологій DLSS4, мене MFG чесно кажучи найменше цікавить. Імхо.
daesz
Member

Повідомлення

Eww
У кому він потрібен із таким гостингом що навіть на відео у Лінуса було видно? :/
taras_cs
Member

Повідомлення

kairo: 21.01.2025 16:34Я роками дивився фільми із уплавнялкою і був певен, що це бракований ТВ. Ніякого звикання не відбулось.
Мені на старому ТВ теж не подобалось.
Можливо, на новому воно додає проміжні кадри лише тоді, коли бачить швидкий рух.
kairo
Member

Повідомлення

taras_cs: 21.01.2025 17:14
kairo: 21.01.2025 16:34Я роками дивився фільми із уплавнялкою і був певен, що це бракований ТВ. Ніякого звикання не відбулось.
Мені на старому ТВ теж не подобалось.
Можливо, на новому воно додає проміжні кадри лише тоді, коли бачить швидкий рух.
Воно додає постійно. Уплавнялки в ТВ досить примітивні, це не рівень того ж ФГ, який сам по собі ще потребує доробок.
Alexsandr
Member

Повідомлення

kairo: 21.01.2025 16:34 Фільми в більшому фреймрейті давно вже знімали, вони банально не заходять глядачам. Я роками дивився фільми із уплавнялкою і був певен, що це бракований ТВ. Ніякого звикання не відбулось.

Останній раз, коли хтось знову знімав із високим фреймрейтом, це Кемерон із другим Аватаром. Але він там хитріше зробив, 48к/с йшли тільки в сценах із екшном, всі інші в стандартних 24кс.
Пока была пленка, пока было 24. В играх же не возмущаетесь тем, что там 60 или больше фпс?
И про фильмы все проще. На 60 фпс видно косяки спецэфектов, плохо замазанные тросы, лишние тени и т.п. Т.е. делать эффекты становится значительно дороже. Обработка видео и наложение эффектов тоже требуют времени, и это время более чем в два раза увеличивается, что тоже стоит денег. Но и этого мало, в кинотеатрах должно стоять оборудование. В любом встречном поперечном для 60фпс, подозреваю, что яркость подсветки тоже надо увеличивать. Сумарно это огромные затраты. попробовали, дорого, а пипл хавает и рывки. Но уверен к этому вернутся.

Отправлено спустя 10 минут 50 секунд:
dead_rat: 21.01.2025 16:27 Підкажіть плеер/технологію. Бо весь попередній досвід в мене дуже розчаровуючий
Был SVP. Давно не в курсе как он сейчас. Помню некоторые плеера умели, но не сравнивал. Предупреждаю, в некоторых фильмах спецэффекты смотрятся прям не очень т.к. видно проблемы с эффектами на высоком фпс. Есть же сцены, где было гораздо лучше. Зависит от качества эффектов.

Чем разочаровало?
der_meister
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 19:13Был SVP. Давно не в курсе как он сейчас.
SVP нормально работает, купил както давно по акции ключ. Но, для высоких настроек надо мощный ПК.
dead_rat
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 19:13 Чем разочаровало?
Важко описати, подекуди є ефект серіалу» подекуди просто відчуття що щось не те з відео, але описати не можу
Alexsandr
Member

Повідомлення

der_meister: 21.01.2025 19:24 SVP нормально работает, купил както давно по акции ключ. Но, для высоких настроек надо мощный ПК.
Видеокарты используют в настройках еще.

Отправлено спустя 12 минут 40 секунд:
dead_rat: 21.01.2025 19:41 Важко описати, подекуди є ефект серіалу» подекуди просто відчуття що щось не те з відео, але описати не можу
Писали, что вина обработчика, он сглаживает картинку, что бы ему было проще. + местами эффекты рассчитаны на смазывание, типа мозги сами додумают, а тут более четка картинка :) В телевизорах более-менее современных вроде бы справились как-то, иногда правда артефачит, но там и настройки есть, а не просто вкл/выкл.
kairo
Member

Повідомлення

Пока была пленка, пока было 24.
Та вже років 20 є можливість знімати кіно та серіали хоч в 48, хоч в 120 кс. Ютуб почав підтримувати 60к/с ще в 2014-му. Просто це нікому не потрібно.
В играх же не возмущаетесь тем, что там 60 или больше фпс?
Це різні речі. В іграх ви керуєте тим, що відбувається на екрані, тому затримки виводу погіршують сприйняття гри мозком. В кіно ви просто пасивний глядач, тому мозку байдуже на фреймрейт.
На 60 фпс видно косяки спецэфектов
Переважаюча кількість фільмів та майже усі серіали не мають ніяких спецефектів. Більше того, Кемерон саме сцени із спецефектами знімав в 48кс, а все інше в 24кс.
Сумарно это огромные затраты. попробовали, дорого, а пипл хавает и рывки. Но уверен к этому вернутся.
Чому тоді немає 48кс на Нетфліксі та інших площадках? Знімають серіали та кіно в 4К-12К і все нормально, на розходи не жаліються. Епоха, коли кіно дивились переважно в кінотеатрах поступово уходить в минуле, зараз стрімінг король гори. І 48-60 к/с на ньому можна із легкістю реалізувати, але цього ніхто не робить, бо високий фреймрейт погіршує сприйняття кіно глядачами.
der_meister
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 20:11В телевизорах более-менее современных вроде бы справились как-то
современные телики отлично уплавняют, без артефактов
taras_cs
Member

Повідомлення

der_meister: 21.01.2025 21:25современные телики отлично уплавняют, без артефактов
Ось це відео тільки що перевірив на своєму TV LG OLED65CX (4K) 2020 року (колись багато за нього віддав, зараз TV 65" такого класу [OLED 120 Hz] коштує в 2,6 рази дешевше).
Якщо з компа запускати (Game Mode 24 fps) - жахливо виглядає.
Якщо зі смарт-ТВ з уплавнялкою 50-60 fps - набагато краще, не стробить, досить плавне, але різкість падає, трошки розмазане. Хочу кращу уплавнялку з наступним ТВ - чим більший екран, тим помітніші всі глюки.

Відправлено через 10 хвилин 39 секунд:
kairo: 21.01.2025 21:08Чому тоді немає 48кс на Нетфліксі та інших площадках?
Можливо, покладаються на фреймгенератор Хуанга (закреслено) вбудований в телевізор.
Alexsandr
Member

Повідомлення

der_meister: 21.01.2025 21:25 современные телики отлично уплавняют, без артефактов
На своем я вижу артефакты местами, он не топ далеко конечно, но не думаю,что как-то смогли побороть артефакты т.к. специфика картинки зачастую такая, что построить третий кадр между двумя быстрыми движениями, где куча вертикальных и горизонтальных неправильных полос проблемно, глаз видит нестыковки т.к. алгоритмы не просчитывают все как надо. Если в современных это почти не попадается, хорошо.
kairo
Member

Повідомлення

taras_cs: 21.01.2025 21:57
kairo: 21.01.2025 21:08Чому тоді немає 48кс на Нетфліксі та інших площадках?
Можливо, покладаються на фреймгенератор Хуанга (закреслено) вбудований в телевізор.
Більшість людей дивиться Нетфлікс з ноутбуків, планшетів, смартфонів, а там ніяких уплявнялок немає.
Alexsandr
Member

Повідомлення

kairo: 21.01.2025 21:08 [
Пока была пленка, пока было 24.
Та вже років 20 є можливість знімати кіно та серіали хоч в 48, хоч в 120 кс. Ютуб почав підтримувати 60к/с ще в 2014-му. Просто це нікому не потрібно.
А с чего продавать? Блюрей какого объема должны быть для 120фпс вместо 25?
Интернет тоже, резко упирается в трафик. Ютуб зараза этакая на мобилках выше 60фпс к примеру не выдает картинку. Кинотеатры остаются, но цена переделки, иметь два комплекта оборудования оли новый комплект, добавьте разные стандарты фильмов, что я так понимаю все еще остались. Как смотреть будут те у кого двд или блюрей, с пропуском кадров? Переход на повышенные кадры/с похоже очень и очень дорогой.
kairo: 21.01.2025 21:08 Чому тоді немає 48кс на Нетфліксі та інших площадках? Знімають серіали та кіно в 4К-12К і все нормально, на розходи не жаліються. Епоха, коли кіно дивились переважно в кінотеатрах поступово уходить в минуле, зараз стрімінг король гори. І 48-60 к/с на ньому можна із легкістю реалізувати, але цього ніхто не робить, бо високий фреймрейт погіршує сприйняття кіно глядачами.
Оборудование трафик и цена? Это все будет много дороже + дороже снимать, обрабатывать, эффекты. Это надо удвоить пропускную способность интернета, включая пользователей?, добавить хранилища. снимать на пленку, это сразу светочувствительность нужна выше, метров пленки кратно больше... В общем опять что не делай, дорого, но будет. Попался фильм недавно какой-то 60к/с снято. Смотрится совсем по другому на компе, более живым что ли.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Забавно как треш-технологии преподносятся как прорыв :laugh: хотя в индустрии уже давно лютый застой, производительность могут увеличивать только за счет энергопотребления :censoured: , а технологии - виртуальные кони в вакууме. :apes:
PS. Одна надежда, что может хоть эти ии-ядра, возьмут на себя часть обработки.
Відповісти