Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 13:55 Уже проходили. Барахло не барахло, а конкурентов все еще нет. за 10 тыс это самсунг без поддержки AV1, с 6 памяти вместо 8 и чуть-чуть медленнее.
Кстати европейские товары тоже не покупайте, они ведь покупают газ/нефть у РФ по трубе или СПГ, а мы покупаем у них газ потом :(

Очень высокая вероятность т.к. люди не так и часто переходят с одного бренда на другой или тем более платформу. Себя я выбрал - оптимальное для меня по деньгам.
Спонсорство, предлагаю не покупать дроны у Китая, чипы, детали к дронам и многое другое. Что будет? Мир хоть и начал движение от интеграции всего и вся, но пока еще в любом товаре практически можно найти следы спонсоров как минимум.
У явних "поціновувачів" китаю може і немає альтернатив. Я ж кажу завжди можна знайти аргумент виправдання. І АВ і пам'ять, а там дивись і 100грн економії.
За вашою логікою тільки крайнощі, іншого немає. :facepalm:
З приводу дронів те саме, чудово співставилення побутового пристрою телефону і одразу до військових дронів.
Немає мови про повну ізоляцію в сучасному глобалізованому світі, проте хоч на побутовому рівні можна не падати до рівня овоча, тим паче там де є альтернатива.

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
Avenger80: 21.01.2025 15:04
Pathfinder: 21.01.2025 14:57Наскільки наскільки є бажання її шукати. ;) В мене було 4-5 б/у шних телефонів
А если я не хочу б/у и не хочу искать по всяким барахолкам аппарат, который уже был в чьих-то руках. И не надо сравнивать с автомобилями - это чуток разные категории товаров, всё-таки. В общем, у каждого свой стиль жизни, тут вы похожи на 7mindfields. :)
Ну от, знайшлися "аргументи". Далі знову піде про відсутність альтернативи китайцям або вашому улюбленому кінетіку. :facepalm:
Новий самсунг теж не те ? Та звичайно не те, не китайське, пост назад це показали на прикладі дружини.
Avenger80
Member

Повідомлення

Pathfinder
Конкретно жена смотрела между двумя аппаратами - Samsung A35 и Redmi Note 13 Pro 5G. Да, ей показалась MIUI привычней, после нескольких лет пользования тоже телефона Redmi и да, как и отмечают в обзорах, Redmi лучше ложится в руку, чем A35, т.к. тоньше и легче - тоже вполне естестевенно. :) А так, что один, что другой имеют свои плюсы и минусы в этой цене. Цена одна и та же. Но это так, частный случай.
0F
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.01.2025 15:12 За вашою логікою тільки крайнощі, іншого немає.
За твоєю логікою всі, хто хоче щось покраще за ті ж гроші - тупі барани. В бюджетному сегменті (який, якщо ти з висоті самсунгів і б/в китайських паверколорів не помітив, набагато більш трендовий, ніж флагмани за 1000 доларів) лідирують зовсім не самсунги, і немає нічого такого в тому, що людина за співставні або менші гроші хоче не мтк, а снап, або 6 ОЗП замість 4.
Ostin
Member

Повідомлення

В мене дружина навпаки, вже понад 10 років тільки самсунги бере (не флагмани). Ну от звикла вона, їй нормально. І я розумію, що за ті ж гроші можна взяти кращий фарш. Або купити дешевше на такому ж лайні) Але звичка визначає її вибір, а не технічні характеристики.
В чомусь вона розділяє думку Pathfinder, типу беру самс, він мене не підводив, хочу так і надалі. Ну і на форумах вона не обирає телефон, бо їй все одно)
З іншої сторони я розумію, чому люди беруть китайців. Бо циферки більші. Хоча не всі їх утилізують в повній мірі, якщо чесно. Як користувачі, так і виробники маю на увазі.
Якби в бюджетному сегменті були пристойні невеликі смарти десь ~6", з нормальним екраном - то я сам теж частіше міняв би телефон. А так, або айфон, або піксель, або флагмани. Причому однакові від покоління до покоління. Взагалі не бачу жодної цікавинки, щоб захотілось піти і купити щось дорожче 200-300 доларів от прямо зараз.
Востаннє редагувалось 21.01.2025 15:39 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 21.01.2025 15:34В мене дружина навпаки, вже понад 10 років тільки самсунги бере (не флагмани). Ну от звикла вона, їй нормально. І я розумію, що за ті ж гроші можна взяти кращий фарш.
Жінки дуже погано розуміються в техніці. В них досі фантазія що айфон робить кращі фото хоча це вже років 7-8 не так. Айфон зараз в топ 10 по камерам не входить. От на цьому компанії і паразитують. Самсунги за рідкісним виключенням дикий оверпрайс
Востаннє редагувалось 21.01.2025 15:39 користувачем Hotspur, всього редагувалось 2 разів.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ostin: 21.01.2025 15:34В чомусь вона розділяє думку Pathfinder, типу беру самс, він мене не підводив, хочу так і надалі. Ну і на форумах вона не обирає телефон, бо їй все одно)
На месте Самса могла быть любая марка - как вы сказали, дело привычки. Чем раньше пользовался, если прям критических косяков не видел, тем и тянется рука пользоваться далее - это называется, не хочу вылезать с тёплой ванны, не хочу экспериментов. Вот у меня это было, не подводило - зачем что-то менять. :)
Ostin
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.01.2025 15:38На месте Самса могла быть любая марка - как вы сказали, дело привычки
Саме так. Були б у неї кілька китайців у ряд - купувала б їх далі, якщо жоден не зламався б до цього)

Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
Hotspur: 21.01.2025 15:38на цьому компанії і паразитують
Якщо взяти наш офіційний ринок, типу розетки, брейна, комфі і т.д. - то якось і вибирати немає з чого) Якщо я не хочу перейти на яблоко - то взагалі обираєш між двома виробниками) Пікселі вважай штучний товар, якісь соні, хуавеї, оппо... Де всі?) От для людини, яка не цікавиться ринком, а просто хоче оновити своє застаріле. Вибору немає...
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 21.01.2025 15:45От для людини, яка не цікавиться ринком, а просто хоче оновити своє застаріле. Вибору немає...
пару місяців дивитсь огляди а потім шось привезти якщо рідкісний випадок типу Орро чи 1+. там у флагманів чудові камери :beer: але люди не в курсі
Pathfinder
Member

Повідомлення

0F: 21.01.2025 15:25 За твоєю логікою всі, хто хоче щось покраще за ті ж гроші - тупі барани. В бюджетному сегменті (який, якщо ти з висоті самсунгів і б/в китайських паверколорів не помітив, набагато більш трендовий, ніж флагмани за 1000 доларів) лідирують зовсім не самсунги, і немає нічого такого в тому, що людина за співставні або менші гроші хоче не мтк, а снап, або 6 ОЗП замість 4.
:facepalm: Якщо вже вам так видно то найбільш продаваєма модель у світі, крім топових айфонів, це найбюджетний самсунг. Так що поміняйте свій світогляд, він збоїть.
спойлер
Зображення

але так, завжди можна знайти відмовки. Бо в бюджетках прям колосальна різниця між МТК/снапом чи ексіносом.
Ostin
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.01.2025 15:49шось привезти
Ну, ентузіасти, які хочуть від телефона щось конкретне, може й привезуть. Люди ж, які хочуть надійний апарат з місцевою гарантією, такого не робили і не робитимуть. Бо це ризики і так само дорого. А більшість покупців саме така, яка рахує гроші та розуміє, що телефон з залишковою гарантією навіть продати легше, аніж сіренький топчик.
Я по своєму баченню теж за крутіші іграшки, хоч їх і тяжче дістати і є ризики. Але телефони не в моєму списку цих іграшок) Для мене це, насамперед, практичний комунікатор на кожен день. Тому я теж швидше увійду в список покупців лайняного самса (або чогось іншого), ніж буду тягнути щось звідкілясь з кращими характеристиками) Бо за рік воно все одно застаріє, а мені не дуже і треба)

Відправлено через 13 хвилин 33 секунди:
Pathfinder: 21.01.2025 16:03найбюджетний самсунг
Нормальний робочий телефон) І не за оверпрайс) Був би він в розмірі 5,5-6 - собі купив би)
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 21.01.2025 16:05Я по своєму баченню теж за крутіші іграшки, хоч їх і тяжче дістати і є ризики.
:beer: едине що краще не брати в перші місяці після релізу
Alexsandr
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.01.2025 15:49 місяців дивитсь огляди а потім шось привезти якщо рідкісний випадок типу Орро чи 1+. там у флагманів чудові камери :beer: але люди не в курсі
Есть нюансы, типа цвет в живую, экран, как лежит в руке... которые можно понять только в живую, а не под заказ. Поэтому даже если кто знает про возможность заказать, далеко не всегда этим пользуется.

Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Pathfinder: 21.01.2025 16:03 :facepalm: Якщо вже вам так видно то найбільш продаваєма модель у світі, крім топових айфонів, це найбюджетний самсунг. Так що поміняйте свій світогляд, він збоїть.
А теперь фокус. Сколько бюджеников у самсунга и сколько у китайцев? Китайские просто "размазываются" более тонким слоем из-за большего количества моделей.
Только статистика, ничего больше. Но как по разному можно преподнести, а полных цифр наверное никто и не напишет.
0F
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.01.2025 16:03 :facepalm: Якщо вже вам так видно то найбільш продаваєма модель у світі, крім топових айфонів, це найбюджетний самсунг. Так що поміняйте свій світогляд, він збоїть.
спойлер
Зображення

але так, завжди можна знайти відмовки. Бо в бюджетках прям колосальна різниця між МТК/снапом чи ексіносом.
Ми на українському форумі і говоримо про вибір смартфону, яким будуть користуватись в Україні (в більшості), до чого тут світ? Про світогляд - не тобі рот відкривати, бо це ти тут зверхньо називаєш людей, яких не знаєш, не знаєш які в них обставини, і таке інше, "тупими баранами", хоча тобі пояснили очевидні для будь-кого причини - всі хотять покраще за подешевше.

Статистика вайбера, за бажання гуглиться:

Лютий 2024:
спойлер
Попри те, що Samsung є найпопулярнішим виробником, топ 5 моделей смартфонів складаються лише з Redmi та iPhone:

Redmi 9A;
iPhone 11;
Redmi 9C;
Redmi Note 9;
Redmi 9.
Лютий 2023:
спойлер
Топ найпопулярніших моделей смартфонів:

Redmi 9A
iPhone 11
Redmi 9C
Redmi 9
Redmi Note 9
Redmi Note 7
iPhone 7
Redmi Note 8 Pro
iPhone XR
Redmi 7A
Pathfinder
Member

Повідомлення

0F
Купи собі вогнегасник.
Ми на українському форумі і говоримо про вибір смартфону, яким будуть користуватись в Україні
не знаєш які в них обставини, і таке інше
пояснили очевидні для будь-кого причини
І країні в якій 10 років війна, ворог постійно отримує безліч всього від китайскіх партнерів, навіть без проблем із санкціями
дуже розумно купувати китайський телефон і встановлювати російський блокувальник. От прям непереборні обставини і очевидні причини.
Залишать без миска рис і кішка жінка. :gigi:

Відправлено через 7 хвилин 30 секунд:
Alexsandr: 21.01.2025 18:54
А теперь фокус. Сколько бюджеников у самсунга и сколько у китайцев? Китайские просто "размазываются" более тонким слоем из-за большего количества моделей.
Только статистика, ничего больше. Но как по разному можно преподнести, а полных цифр наверное никто и не напишет.
Так, фокус покус. Неправильна статистика. Точно, ніхто не здогадався. А ще в індії не така статистика, чомусь теж корелює зі світовою. І в європі, бюджетка сяоми друга після самса.
спойлер
Apple iPhone 15 (4,1%)
Apple iPhone 15 Pro Max (3,7%)
Apple iPhone 15 Pro (3,1%)
Samsung Galaxy A15 5G (2%)
Samsung Galaxy A15 4G (1,8%)
Apple iPhone 14 (1,6%)
Samsung Galaxy A55 (1,5%)
Xiaomi Redmi 13C 4G (1,5%)
Alexsandr
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.01.2025 20:40 Так, фокус покус. Неправильна статистика. Точно, ніхто не здогадався. А ще в індії не така статистика, чомусь теж корелює зі світовою. І в європі, бюджетка сяоми друга після самса.
спойлер
Apple iPhone 15 (4,1%)
Apple iPhone 15 Pro Max (3,7%)
Apple iPhone 15 Pro (3,1%)
Samsung Galaxy A15 5G (2%)
Samsung Galaxy A15 4G (1,8%)
Apple iPhone 14 (1,6%)
Samsung Galaxy A55 (1,5%)
Xiaomi Redmi 13C 4G (1,5%)
Как видишь не догадались.
Индия, это там где в 2015 году было проникновение на рынок в районе 20% и и около 50% 2020 году?
Посмотрим по производителям, правда информация немного устарела, но думаю за год сильно не поменяется

еще раз. Отдельные модели вроде бы в лидерах, но китайцев просто много больше моделей. 10 моделей по 10 штук в % моделей смартов будет меньше чем 1 модель на 20 штук. Т.е. популярными мы видим одни модели, но поштучно они далеко не так популярны.

Из интересного
В середине октября 2024 года стало известно о том, что индийский рынок захватывают сверхбюджетные смартфоны с поддержкой мобильной связи 4G. Стоимость таких аппаратов находится на уровне 1100 рупий, или около $13 (на указанную дату).

Нашел еще.
Всего на индийском рынке в 4 квартале 2024 было продано 37.2 млн устройств. Лидером индийского рынка в четвертом квартале была компания Vivo, её продажи составили 7.5 млн смартфонов, что обеспечило долю рынка в размере 20%, второе место заняла компания Xiaomi с продажами в объёме 5.7 млн устройств, на третьем месте компания Samsung с продажами в объёме 5.4 млн единиц. На четвертой строчке разместилась компания OPPO с отгрузками в объёме 4.2 млн смартфонов. Отдельно отмечается, что в прошедшем квартале компания Apple впервые вошла в пятерку лидеров рынка Индии, заняв пятую строчку рейтинга с результатом 4 млн смартфонов. Всего за весь прошлый год в Индии было продано 155.9 млн смартфонов.

Еще чуток. в первом полугодии 2024 года cредняя цена проданного в Индии смартфона составила $248

Вот так получается по брендам, а не моделям. статистика интересная штука и сложная.
Вкладення
840px-Iсndia.jpg
Adamantium
Ghost

Повідомлення

На что сейчас обратить внимание до 10к?
Особых предпочтений нет, просто звонить/мессенджеры/почта/документы.
Мб иногда ютуб, и все.
JKrl
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.01.2025 12:38
Альтернативы увы, нет за эти деньги. В топах да, в топах самсунги один из лучших, но и цена.
Ну покаж мне телефон лучше чем пиксель 7 про за 16к
Scoffer
Member

Повідомлення

Взяв собі мі14 ультра. В магазі обирав між ним і самсом с24 ультра. Самс гірше в руці лежить, шо і порішало. Палець під шайбу камери прям реально зручно.
Камера від лейки змімає просто шикарно. Тепер у мене найкрутіші фотки лічильника на районі, видно кожну пилинку :laugh: З недоліків - ця ж камера жере батарею як не в себе, процентаж нагадує зворотній відлік таймера. :spy:

Відправлено через 13 хвилин 47 секунд:
Взагалі я в серйоз розглядав соні 1 6, там в останньому оновленні наче вже і екран не так мерехтить як було, дуже вже мені дизайн цієї мобіли подобається. Але не змирився з сіровозом з місячною гарантією. Раз японці не хотять до України офіційно постачати, значить будуть китайці.
Donate
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.01.2025 01:11 Взяв собі мі14 ультра. В магазі обирав між ним і самсом с24 ультра. Самс гірше в руці лежить, шо і порішало. Палець під шайбу камери прям реально зручно.
Камера від лейки змімає просто шикарно. Тепер у мене найкрутіші фотки лічильника на районі, видно кожну пилинку :laugh: З недоліків - ця ж камера жере батарею як не в себе, процентаж нагадує зворотній відлік таймера. :spy:

Відправлено через 13 хвилин 47 секунд:
Взагалі я в серйоз розглядав соні 1 6, там в останньому оновленні наче вже і екран не так мерехтить як було, дуже вже мені дизайн цієї мобіли подобається. Але не змирився з сіровозом з місячною гарантією. Раз японці не хотять до України офіційно постачати, значить будуть китайці.
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

Donate
На біса мені esim? Приймати сигнал стане краще? Швидкість мобільного інету виросте? :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 6 секунд:
esim це взагалі якась тупість
я вийнув сімку зі старої мобіли, встромив в нову, і все поїхало без ніяких додаткових налаштувань :horror: процес і хвилини не зайняв, а то ще з оператором розбиратись, нудно живеться чи що?
Відповісти