Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Це вже не мій рівень, доводити, що чорне то чорне, та спілкуватися із дурними байками про сліпі тести, що є чистий тупий тролінг у дусі русні "а то доведи" колись була байка , що якісь міфічні аудіофіли не могли дротяну вішалку від кабеля за 1000 баків у сліпому тесті відрізнити, потім про встрійку та цапи за $1000, тепер просто про цапи. Час йде, змінюються назви, рівень не змінюєтьсяHotspur: ↑ 19.01.2025 22:51а треба знайти друга васю і зробити сліпе прослуховування
-
Hotspur
Member
це цікаво але питання в тому що LG тих серій не поширені і повторити це складно. цілком собі може бути краще G 6 хоча я б на смартфон і не поставив в такому тестіlewerlin: ↑ 19.01.2025 23:03Різницю між Лижею і Г6 чули всі без винятку. Всі. І не на користь Г6, тобто, це не те, що рівняти ЗК з дефолт андроїдом, де все очевидно і типу "глухий би почув".
Відправлено через 48 секунд:
це не байки це психологіяRadio Bay: ↑ 19.01.2025 23:08Це вже не мій рівень, доводити, що чорне то чорне, та спілкуватися із дурними байками про сліпі тести
Відправлено через 25 секунд:
а оце байкиRadio Bay: ↑ 19.01.2025 23:08 міфічні аудіофіли не могли дротяну вішалку від кабеля за 1000 баків у сліпому тесті відрізнити
-
tablestikus
Member
lewerlin
Я от наприклад вже наслухвся D-класу різних і зрозумів що це явно для музики не моє, моє то A/B.
Я от наприклад вже наслухвся D-класу різних і зрозумів що це явно для музики не моє, моє то A/B.
-
lewerlin
Member
Так суть не в тому, хто саме краще, а у самому принципі. Люди, далекі від звуку взагалі, чітко чули різницю між подібними джерелами. Не між цапами за кілобакс на Орфеусах, а між базовою ЗК і "музичним" смартфоном на "ходових" вухах.Hotspur: ↑ 19.01.2025 23:22це цікаво але питання в тому що LG тих серій не поширені і повторити це складно. цілком собі може бути краще G 6 хоча я б на смартфон і не поставив в такому тесті
"Немає різниці" - говорять, або коли хочуть, щоб від них відчепились, або коли самі себе в чомусь переконують(ну або без прослуховування взагалі). Люди, котрим просто цікаво і котрі не очікують якогось певного результату завжди чують різницю. В мене таких історій вагон, бо я таскав "лопухи" на всіх своїх роботах і, як адмін, завжди спілкувався з усім колективом.
"Немає різниці" - говорить власник Рейзерів за 200 баксів і апелює до колег, а потім колеги ржуть над Рейзерами.
"Немає різниці" - каже мужик, звиклий до затичок на розвіс з переходу, а потім йде в Портатив(бо Шури послухав).
"Немає різниці" - слова людини, котра наїлась теми, працюючи на телебаченні і хоче аби від неї тупо відчепились, а потім приносить на роботу 770/250 і Фокусрайт.
І тупо об'єктивно різниця завжди була. От її оцінка нерідко суб'єктивна, але не факт наявності. Хто би що не слухав і не порівнював.
А, ну і єдине місце де постійно комусь "немає різниці" - форум
-
tablestikus
Member
Колись в дитинсві мені вважалося офігенним звуком основа музикальний центр SONY FH G80 та замінені рідні колонки на Электроника 25 АС-326.
Потім в універі я кайфував від Амфитон 35у-101с з колонками Радиотехника ас40
А потім чим далі тим більше слухав і воно приходило що краще і грейдилося і грейдилося.
Ця вся штука дуже суб'єктивна і комусь є різниця і він переходить на інше що більше подобається, а комусь "немає різниці" і все)
Потім в універі я кайфував від Амфитон 35у-101с з колонками Радиотехника ас40
А потім чим далі тим більше слухав і воно приходило що краще і грейдилося і грейдилося.
Ця вся штука дуже суб'єктивна і комусь є різниця і він переходить на інше що більше подобається, а комусь "немає різниці" і все)
-
Hotspur
Member
якщо казати вже зовсім правильно - різниця маленька. дуже маленька. щоб це не розписувати простіше сказати немає різниціlewerlin: ↑ 19.01.2025 23:50Так суть не в тому, хто саме краще, а у самому принципі. Люди, далекі від звуку взагалі, чітко чули різницю між подібними джерелами. Не між цапами за кілобакс на Орфеусах, а між базовою ЗК і "музичним" смартфоном на "ходових" вухах.
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
одна з причин чому я не куплю собі HD 600 - занадто нейтральний рівний звук. хоча вони детальні, сидять добре і все інше. а звук прісний
-
tablestikus
Member
Hotspur
Сенхи подобаються багато кому тим що вони досить універсальні і мають простий звук для простих людей і їм його досить.
Сенхи подобаються багато кому тим що вони досить універсальні і мають простий звук для простих людей і їм його досить.
-
Radio Bay
Member
Ех, були часиtablestikus: ↑ 20.01.2025 00:01Потім в універі я кайфував від Амфитон 35у-101с з колонками Радиотехника ас40
Я теж придержувався ції думки, та з часом прийшов до висновку, що класс D потрібно "вміти готувати" і це не дешево, а більшість класу D - то дешман. Якщо подивитися, як "готує" клас D Genelec та Dynaudio, то це те що треба. Взагалі монітори у звуку цікава іграшка, береш монітори, та розфарбовуєш їх джерелом, як треба, цікава концепція, давно схавав цю тему. Здається, вже розповідав як в мене знайомий апнув Adam T на Adam A був в шоці, бо "грає гірше", там якийсь Топпінг був. Я інтуїтивно зрозумів в чому річ та ткнув пальцем у Schiit Bifrost 2. Сенс - замішати сухий аналітичний звук Адамів з жирной розмашистою подачею непоганого мультібіту, логіка досить проста, коли розумієш, я це змішується і результує. Він мені потім ще тиждень дякував, що переслуховує усю колекцію. В Адамах там змішаний клас, останні Дженели D, Ноймани - АВ та усюди результує джерело, адже я більш прихильник класу AB, бо там якось усе більш зрозумілоtablestikus: ↑ 19.01.2025 23:43Я от наприклад вже наслухвся D-класу різних і зрозумів що це явно для музики не моє, моє то A/B.
Відправлено через 7 хвилин 56 секунд:
Навушники також треба розфарбовувати, а Сенхи 6хх полюбляють гарне підсилення багато з чим грали, але ті хоч грають, планари з чуйкою 90-93дБ ледве рухаються, але якщо зарухаєш у голові з'являється цілий всесвіт. Це зовсім не схоже на дінамічніtablestikus: ↑ 20.01.2025 00:10Сенхи подобаються багато кому тим що вони досить універсальні і мають простий звук для простих людей і їм його досить
-
Ostin
Member
lewerlin: ↑ 19.01.2025 23:03Про краще-гірше можна було сперечатись, але не про те, що таки по різному.
Оце ключове. Різниця є. Різниця є навіть між різними PCI звуковими, які я мав змогу використовувати за життя.
Але. Не завжди варто шукати різницю як "гірше-краще". Воно просто може трохи по-іншому грати, але загальна детальність звуку може бути плюс-мінус однаковою.
В якійсь мірі згоден з обома думками.
Перше, щодо ЦАПа та його вторинності відносно акустики чи колонок. Це дійсно так. Збільшуючи кратно бюджет, рівень звуку росте аж ніяк не лінійно і не все обладнання може сповна показати цю різницю.
Друге, щодо характеру звучання ЦАПів. І це теж факт. Якщо оцінювати різні дельта-сигми, то вони дійсно будуть звучати +\- схоже, але все ж має місце різна голографія звуку, яку хтось чує, хтось ні - та вона є. Інша справа, коли порівнюєш вже мультибір чи р2р, які можуть заходити людям своїм "жирним" звуком. Я особисто відразу кажу - не прихильник такого звучання. Люблю прозорість та деталізацію, а не отой драйв та напор. Але тут різниця є відразу і її чутно навіть в бюджеті від 200 (чи за скільки там починаються всі ці мультики).
Тому все ж не варто дивитись на ЦАП як на щось "на здачу". Особливо, якщо тяготієш до мультибіта. Це інша концепція. В дельтасигмі трохи простіше і очікуваніше, тому цап за сотку цілком вже влаштовує більшість людей і подальше зростання потребує покращення акустики.
-
tablestikus
Member
Я після того як послухав планари і хочу собі планари як ап на наступний левел так сказати.Radio Bay: ↑ 20.01.2025 00:53Навушники також треба розфарбовувати, а Сенхи 6хх полюбляють гарне підсилення багато з чим грали, але ті хоч грають, планари з чуйкою 90-93дБ ледве рухаються, але якщо зарухаєш у голові з'являється цілий всесвіт. Це зовсім не схоже на дінамічніtablestikus: ↑ 20.01.2025 00:10Сенхи подобаються багато кому тим що вони досить універсальні і мають простий звук для простих людей і їм його досить
-
Ostin
Member
Проблема планарів (якщо це проблема, звісно ) - це вже махрова стаціонарщина. Це не просто доповнення до колонок, це альтернатива. Вони зазвичай повністю відкриті, тому мова не йде про те, щоб закрити звук від оточуючих.
Це мова про домашнє аудіофільське прослуховування музики. Причому навіть не напівпортатив (коли на будь-якому домашньому дивані валяєшся), а чисто під аудіофільське місце, де все організовується. Бо ключовий момент - потреба дійсно сильного та якісного підсилювача. І це тільки стаціонар.
Для мене це все стало проблемою свого часу, коли я мав настільний балансний підсилювач Yulong A28 (який підключався балансними XLR) та перебирав навушники. Я просто "втомився" від стаціонарних навушників, якщо це так можна назвати)
Тому зараз Fiio FF5 і малесенький плеєр. І з цим я можу хоч на вулиці сидіти без проблем. Іноді беру цап-свисток задля балансу, але то вже не дуже зручно, тому тільки вдома, на ліжку повалятись максимум). Свисточок по балансу дає кращу голографію звучанню, але плеєр, на диво, більш детальний. Тому тут під настрій.
Це мова про домашнє аудіофільське прослуховування музики. Причому навіть не напівпортатив (коли на будь-якому домашньому дивані валяєшся), а чисто під аудіофільське місце, де все організовується. Бо ключовий момент - потреба дійсно сильного та якісного підсилювача. І це тільки стаціонар.
Для мене це все стало проблемою свого часу, коли я мав настільний балансний підсилювач Yulong A28 (який підключався балансними XLR) та перебирав навушники. Я просто "втомився" від стаціонарних навушників, якщо це так можна назвати)
Тому зараз Fiio FF5 і малесенький плеєр. І з цим я можу хоч на вулиці сидіти без проблем. Іноді беру цап-свисток задля балансу, але то вже не дуже зручно, тому тільки вдома, на ліжку повалятись максимум). Свисточок по балансу дає кращу голографію звучанню, але плеєр, на диво, більш детальний. Тому тут під настрій.
-
Radio Bay
Member
Повністю згоден, часто то діло смаку, як було вище із цапами на запису і ми не стали сперечатися, просто висловили думку. Це цивілізований підхідOstin: ↑ 20.01.2025 08:58Але. Не завжди варто шукати різницю як "гірше-краще"
Так, у практично усіх, 99,99999999999% першою йде ДС і щоб стрибанути на іншу модель звуку перш за все треба розуміти навіщо та в чому різниця і взагалі чи воно треба.Ostin: ↑ 20.01.2025 08:58Особливо, якщо тяготієш до мультибіта. Це інша концепція. В дельтасигмі трохи простіше і очікуваніше, тому цап за сотку цілком вже влаштовує більшість людей і подальше зростання потребує покращення акустики.
Розумію )tablestikus: ↑ 20.01.2025 09:09Я після того як послухав планари і хочу собі планари як ап на наступний левел так сказати.
До речі, Украинские наушники собрали 186 тысяч долларов на Kickstarter
От не слухав, не знаю чому, у приятеля у Київі є, задоволений
Verum Audio
Магнитопланарные наушники Verum 2
-
tablestikus
Member
ну я в 99% зараз баєри юзаю тіки за столом де комп, то мені воно оце ок. Бажань носити з собою і десь слухати в іншому місці немаю. Та і я переїхав в більшу хату де зробив собі окремий кабінет під роботу, музику та фільми )Ostin: ↑ 20.01.2025 09:43 Проблема планарів (якщо це проблема, звісно ) - це вже махрова стаціонарщина. Це не просто доповнення до колонок, це альтернатива. Вони зазвичай повністю відкриті, тому мова не йде про те, щоб закрити звук від оточуючих.
Відправлено через 2 хвилини :
Ух ти, глянув їх оф сайт і ціни - ну дуже демократичні.Radio Bay: ↑ 20.01.2025 09:57Розумію )tablestikus: ↑ 20.01.2025 09:09Я після того як послухав планари і хочу собі планари як ап на наступний левел так сказати.
До речі, Украинские наушники собрали 186 тысяч долларов на Kickstarter
От не слухав, не знаю чому, у приятеля у Київі є, задоволений
Verum Audio
Магнитопланарные наушники Verum 2
-
Radio Bay
Member
Аби в кайф було, хоча можна мати декілька, я, наприклад, буває більш "фонового" звуку у навушниках хочу, пом'якше, тоді 650-тіOstin: ↑ 20.01.2025 09:43Тому зараз Fiio FF5 і малесенький плеєр. І з цим я можу хоч на вулиці сидіти без проблем
- Під настрій
-
Ostin
Member
Глянув на Verum Audio - класика планарів, 8 Ом) Для гарного підсилення сідай і вивчай форуми щодо вибору підсилювача зі здоровенним током)
Але можуть бути класними, треба було б послухати)
-
Radio Bay
Member
Може можна десь заслухати, я вважаю, що такі речі вже потрібно слухати спочатку, бажано, але дивно як йому вдалося зібрати відгуки all over the world, а ціна дійсно дуже демократичнаtablestikus: ↑ 20.01.2025 10:02Ух ти, глянув їх оф сайт і ціни - ну дуже демократичні
-
tablestikus
Member
Verum 2 на 12 Омах вжеOstin: ↑ 20.01.2025 10:08 Глянув на Verum Audio - класика планарів, 8 Ом) Для гарного підсилення сідай і вивчай форуми щодо вибору підсилювача зі здоровенним током)
-
Filabatya
Member
Так гарно розказуєте про навушники що аж нові захотілося, а на рахунок різниці найкраще її чують з мого досвіду люди які взагалі не мають дорогого сетапу. в них нема купи штампів в голові за умови що вони взагалі люблять музику а не слухають пофіг що грає)
-
Radio Bay
Member
До речі, мені Hifiman 560 v2 ярчили, але були інші амбухи, різнокольорові, прикольно, LR, але вбивало бас, це був другий невдалий експеримент із зміною амбушюрів в мене. Там не поролон, а тканинка, я проклав другий шар тканинки у рідні амбухи і от стало як треба )Ostin: ↑ 20.01.2025 10:08Але можуть бути класними, треба було б послухати
Шиіти, в мене 45Ом, Lyr дає 4Вт на 50Ом чутливість 90дБ. Сенхи я слухаю десь на 50% у плеєрі (300Ом - 0,9Вт), планари на 90%. Гучно не слухаюOstin: ↑ 20.01.2025 10:08вивчай форуми щодо вибору підсилювача зі здоровенним током
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
- спойлер
-
###### Sennheiser HD650
Частотний діапазон: 10-39500Гц
Значення опору: 300Ом
Чутливість: 115дБ
###### Hifiman HE-560 V2
Частотний діапазон: 15-50000Гц
Значення опору: 45Ом
Чутливість: 90дБ
###### Schiit Lyr
Выходная мощность на наушники:
- 16 Ом: 9000 мВт
- 32 Ом: 6000 мВт
- 50 Ом: 4000 мВт
- 300 Ом: 900 мВт
- 600 Ом: 450 мВт
-
Ostin
Member
Radio Bay
Там така проблема, що чим нижчий опір, тим більше навантаження на підсилювач по току. І те, що крутезно відіграє з сенхами на 300 чи баєрами на 600 Ом, показує купу проблем із низькоомами з поганою чуйкою.
Принаймні, так було колись. Я зараз не слідкую за підсилювачами.
Там така проблема, що чим нижчий опір, тим більше навантаження на підсилювач по току. І те, що крутезно відіграє з сенхами на 300 чи баєрами на 600 Ом, показує купу проблем із низькоомами з поганою чуйкою.
Принаймні, так було колись. Я зараз не слідкую за підсилювачами.