Відбувся анонс Nintendo Switch 2. Новинка підтримуватиме ігри для оригінальної Switch

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tetronga
Member

Повідомлення

tornadox: 17.01.2025 00:00 як і Wii та Wii U, які навіть у світі не стали суперпопулярними.
Ти в курсі, що Wii продалась ліпше всіх в своєму поколінні? :rolleyes:
tornadox
Member

Повідомлення

Tetronga: 17.01.2025 07:40Ти в курсі, що Wii продалась ліпше всіх в своєму поколінні? :rolleyes:
І що я не так сказав? На мою думку все вірно.
Продажі в Японії не рівнозначно світовій популярності, крім того є джерела які говорять про дуже малу різницю наприклад між PS3, також Xbox 360 яка хоча і мала менші продажі обидві консолі мали дуже хорошу продуктивність і пропонували франшизи на кшталт Gears of War чи Uncharted. Wii була революційною завдяки інноваціям в управлінні. ;)

https://www.lifewire.com/reasons-the-wi ... re-2498588
Grava
Member

Повідомлення

tornadox: 17.01.2025 08:33Продажі в Японії не рівнозначно світовій популярності,
North America 45.51
Europe 33.12
Japan 12.77
Rest of World 10.23
alexeygalas
Member

Повідомлення

Creature4O: 16.01.2025 23:11типовий стереотип зумера, який не знає ніхчого про совок, і що першу "нінку" совкові майстри вкрали і зробили "ну погоді"
Лестить, що ви вважаєте мене зумером. Але нажаль я дещо старший. Ну прирівнювати радянські і тайванські клони оригінальних консолей це занадто не справедливо, бо ні по реалізації ні по якості виконання вони і близько не дотягували. За ті яйця, які 2 з 3 навіть не були рівно підігнані екран з нанесеною поліграфією на неї, я взагалі мовчу. Вони поряд із Game & watch навіть не лежали.
В нас перші покоління ігрових систем виключно були представлені у вигляді піратських клонів і доволі убого зібраних.
1gen - пелестра (atari pong)
2gen - Rambo tv (atari 2600)
3gen - виключно клони famicom і nes (усілякі всраті денді, сюблри і робокопи, в жлдному з яких композитний вихід і звук не робили в принципі хоча і були розпаяні. Тільки RF), про Sega Master System навтіь ніхто і не знав
4gen - Snes в принципі не був представлений (був там ніби якийсь один клон китайський але дуже не популярний, бо і ігор піратських купити не було як). А megadrive і той в нас не було зустріти справжній, виключно клони, в яких переважно теж працював тільки RF, принаймні в мому і в 5 моїх друзів в жодного композит нічого не виводив.
5gen - Sony, N64 тільки зза кордону можливо було придбатии хіба що.
6gen - Sony (хоча не впевнений чи перші бокси в нас офіційно продавали не буду брехати бо не пам*ятаю), і нарешті з*являється Gamecube хоча теж не на 100% впевнений чи він в нас офіційно продавався. Бо це моя перша ліцезійна консоль але куплена бу з ebay NTSC. А от Dreamcast ще здається офіційно до нас заїхав тоді.
7gen - PS3, XBox 360 і вже почалась хоч якось офіційно в нас нінтендо на ринку представлятись на рівні з іншими гравцями
ну і далі...

Тому я цю кухню пройшов, і знаю, що моє покоління в ті роки знати не знали нічого про nintendo живучи в Україні. В той час як інший цивілізований світ мали вдома консолі 3х компаній, дивились фільми на Laser Disc і VHS-D на CRT проекторах підключених по RGB. А ми грали в сюбор і нупагаді і думали, що граємо на ігрових системах.

Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
Alligator: 16.01.2025 23:22людина писала про лікарню 2008, що майже через 18 років після розвалу совка сталося.
Ну я власне народився під кінець совка і моє дитинство прийшлось якраз таки на розвал, коли відкрились кордони і весь цей низькопробний кал ринув на наші ринки )) Але не оригінальні ігрові системи.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Короче, Nintdendo - лайно і совок лайно.
starinfo
Member

Повідомлення

Великі рамки, старе залізо.. мммм... все як люблять нінтендо бої
ну і очікуємо ціну в нас в 20-30к в залежності від жадібності
хоча нащо вона треба поки не ломанули?)
я так розумію що поки не вийдуть нові ігри буде та сама картопля по графіці як і в старій соснолі тіки з стабільним фпс?)
lostsoulforever
Member

Повідомлення

tornadox: 16.01.2025 22:12 серйозні ААА-ігри та багатий вибір, який пропонує бібліотека Steam, Epic чи Game Pass. І головне – там за ті ж гроші можна грати у сучасне залізо з топовою графікою, а не в перевидання 10-річних ігор за повну ціну.
"Ох, ще один міф під'їхав" як ти любиш випендрюваться, по статистиці більше 80% людей грають у ігри які були випущені 4 або більше років, а за ішною статистикою з кожним роком все менше людей грають в АААА квадрупли і більше приділяють увагу інді і АА іграм.
Ostin
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.01.2025 09:36усілякі всраті денді, сюблри і робокопи
Я розумію твій напрям мислення, але, враховуючи що сам же пишеш про розвал совка і жебрацтво основної маси населення, не бачу нічого поганого в тому, що я міг грати на якомусь дешевому клоні (Haili LM-888 у мене було) та мінятись картриджами, аніж зовсім не грати, гордо чекаючи, коли зайде "оригінал" за підйомну ціну.
От в чому згоден - то це лайняні геймпади. Я їх міняв десятками, а вони все ламались та ламались.
tornadox
Member

Повідомлення

Grava: 17.01.2025 09:12North America 45.51
Europe 33.12
Japan 12.77
Rest of World 10.23
Якщо дивитися лише на цифри продажів, то так, вони вражають, але тут аналогія більше схожа на бюджетні смартфони на Android. Wii здебільшого купували казуали. Більшість ігор для Wii були з розряду shovelware - те саме, що зараз заполонило магазини iOS/Android.

Чи мала Wii такий вплив на геймерську спільноту, як PS3 чи Xbox 360? Очевидно, ні, вона ще й погано "постаріла". Для прикладу дуже багато франшиз які були на PS3/Xbox зараз досі популярні і їх багато людей грає на емуляторах, проблема була лише в тому що прорив в емуляції цих консолей відбувся не так давно.
Wii класичний нінтендівський стиль: застаріле слабке залізо, відсутність кросплатформи та майже повна залежність від власних франшиз типу Маріо та Зельди.

Відправлено через 19 хвилин 21 секунду:
lostsoulforever: 17.01.2025 10:33"Ох, ще один міф під'їхав" як ти любиш випендрюваться, по статистиці більше 80% людей грають у ігри які були випущені 4 або більше років, а за ішною статистикою з кожним роком все менше людей грають в АААА квадрупли і більше приділяють увагу інді і АА іграм.
От я можу пограти стареньку Half-Life 1 на сучасному залізі, навіть на смартфоні через відкритий рушій. Те ж саме з HL2, Doom, Skyrim - список довгий. А ти можеш запустити ігри від Wii на Switch, не купуючи їх у Нінтендо вдруге за 70 євро?

І до речі, де статистика? Бо поки це звучить як щось змішане з декількох досліджень але викручене і упереджене що підкреслити твою думку. Так, люди грають у старі ігри, але це не виправдання слабкого заліза чи обмеженого вибору. Це лише доводить, що якісні ігри мають довгий життєвий цикл. А популярність інді-ігор пояснюється доступністю рушіїв і нових ідей, але це зовсім не означає, що люди кинули грати в ААА проєкти. Просто ринок став більш різноманітним, і це дуже круто.

Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:
VolandInferno: 17.01.2025 09:47Nintdendo - лайно
Їм просто цікаві лише гроші, але в них особливе відношення до своєї фанбази.
Головний юрист з інтелектуальної власності в Nintendo погодився з тим, що емулятори технічно законні в комісії з прав інтелектуальної власності.
Вони порушують закон, коли обходять шифрування, відтворюють програми, захищені авторським правом, або вказують користувачам на піратські матеріали.
Юридична команда Nintendo протягом багатьох років агресивно займалася проектами емуляції.
https://www.androidauthority.com/ninten ... l-3517187/
Grava
Member

Повідомлення

tornadox: 17.01.2025 11:15А ти можеш запустити ігри від Wii на Switch, не купуючи їх у Нінтендо вдруге за 70 євро?
На свіч крім рідної ОС можно поставити андроїд та лінукс (привіт стім :rotate: ). Можно запустити все на що заліза вистачить
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ostin: 17.01.2025 10:43не бачу нічого поганого в тому, що я міг грати на якомусь дешевому клоні (Haili LM-888 у мене було) та мінятись картриджами, аніж зовсім не грати, гордо чекаючи, коли зайде "оригінал" за підйомну ціну.
А я не вказував, що це щось погане. Ми розважались як могли, як то кажуть. Я взагалі грав на ч/б телевізорі через RF, бо кольоровий телик був забитий батьками.
Але я не дуже багато годин награв в дитинстві, більше проводив на вулиці (квадрат, гойдалки, лазання по деревах і трансформаторних будках, пиво зі старшими хлопцями в бесідках дит садків). Я просто уточнив, що знання про ліцензійні ігрові системи в постсовку принаймні в Україні було дуже в малої кількості людей, скоріше в особливо допитливих. Як і всі AV технології цікаві пройшли повз нас через фізичну і матеріальну недоступність (100Hz CRT ТВ і Rear Projected Tv), Laser Disc, VHS-D, SCART-RGB і YPbPr (це було доступно але безтолкові консультанти завжди впихували в руки композитний кабель і пензлюй отсюда, в мене наступний покупець). І іноді стає сумно, що всі ці цікавинки пройшли в свій час повз мене. Зараз це можна помацати, відчути ту епоху, але потім всеодно захочеться сісти перед своїм великим OLED і сетапом 5.1.4 і дивитись netflix англійською мовою з оригінальною Dolby Atmos доріжкою. Але на початку 2000 преміум сегмент для високоякісного перегляду кіно і відеоігор був - але не в нас ((. Плазмовий тв перед OLED в мене був. А от 100Hz CRT 16:9 з RGB 1080i аналоговим підключенням не було ((

Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
tornadox: 17.01.2025 11:15От я можу пограти стареньку Half-Life 1 на сучасному залізі
Зворотна сумісність - це в принципі не про консолі. Найбільшу кількість поколінь легально могла запускати хіба що PS3 ревізії CECHA/B, де були чіпи EE з PS2 на платі (по суті 2 консолі в 1) і Wii U мабуть. Я теж люблю старенькі ігри тому після XB360 взагалі забив на консолі і зробив PC-консоль і граю на ТВ через геймпад. А сучасні нінтендо мене завжди приваблювали експірієнсом колективних motion ігор (в компанії друзів подурачитись з wiimot-ами в якийсь гольф, рибалку навтіь just dance іноді з дитиною). А Switch може дати це в ТВ режимі + портатив, який можна взяти з собою. Тому Switch некоректно в принципі зі стаціонарками типу PlayStation чи Xbox порівнювати, бо ТВ режим там - додатковий функціонал на решту, як бонус. Основна її ніша - це портатив. Соні вилетіла з портативу, конкурувати їм поки що ні з ким. Який сенс їм знижувати ціни, якщо в цьому сегменті по часу гри в дорозі і ергономіці в них немає з ким конкурувати ))
Ostin
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.01.2025 11:50захочеться сісти перед своїм великим OLED і сетапом 5.1.4
Ти маєш розуміти, що вказаний сетап навіть зараз не дуже масовий для українців. Хтось через відсутність інтересу "не париться", хтось має нагальніші фінансові проблеми. Тому не варто робити на власному досвіді статистику. Я б взагалі сказав, що в середньому люди дивляться якийсь дуже посередній телек і не сильно переймаються цим. Бо він дешевий. Як і в 90-х, коли я грав у клон снес, бо міг його собі дозволити. Ми не стали цивілізованою і багатою нацією, аж ніяк.
Та й в загальному я б сказав, що в них колись, що в нас зараз - інтерес до справді цікавих (і дорогих) рішень мають аж ніяк не більшість населення. Типу 100Hz CRT 16:9 1080)
tornadox
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.01.2025 11:59Соні вилетіла з портативу, конкурувати їм поки що ні з ким. Який сенс їм знижувати ціни, якщо в цьому сегменті по часу гри в дорозі і ергономіці в них немає з ким конкурувати ))
в них є PS Portal :laugh:
А майкрософт активно розвиває клауд геймінг і гейм пас, вони рухають в сторону зробити кожен смартфон/ноутбук/планшет "іксбоксом". Але в них мабуть сама висока зворотня сумісність.
Grava: 17.01.2025 11:43 На свіч крім рідної ОС можно поставити андроїд та лінукс (привіт стім :rotate: ). Можно запустити все на що заліза вистачить
ага, але на останньму далеко не заїдеш :(
спойлер
це той самий проект WINE+PROTON+DXVK+BOX64+BOX86 з різницею що на андроїді воно працює без рута чи анлоку завантажувача. Навіть на стареньких снепах НФС можна запускати з решейдами в 60 кадрів.
Я не дуже в в курсі останніх подій, але я пригадую що перші ревізії підтримували софтовий хак, а вже Light/Oled тільки хардварний де потрібно запаювати спец. плату під процесор. Це ще актуально чи з'явився аналог PS HEN який ставиться дуже просто?
Востаннє редагувалось 17.01.2025 12:17 користувачем tornadox, всього редагувалось 2 разів.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ostin
Я це розумію. Ну менше з тим мабуть досить копати цю сиву давнину )) Можу сказати одне, тепер Nintendo доведеться пеперобити intro до свої відосів, так як джойкони тепер не зверху закладаються а магнітяться з боків ))

Зображення

І сподіваюсь вони попрацювали над помилками і тепер буде нормальна підставка, резистори в стіках оптичні
Grava
Member

Повідомлення

tornadox: 17.01.2025 12:11запаювати спец. плату під процесор
Не під проц, але так, лише чіп.
Навіть на стареньких снепах
Стареньких? У свіча урізаний проц якому в цьому році виповнюється 10 :D
Artempo100
Member

Повідомлення

Kilo: 16.01.2025 19:44
alexeygalas: 16.01.2025 18:23
Зовсім ні )) вся 3 серія GTA, No Man's Sky, Worms W.M.D, Minecraft, Doom/D2, Q1/Q2, Witcher, список можна ще продовжувати. І все більше нової кроссплатформи виходить на свіч теж. А з можливостями нового чіпу буде ще більше
Имхо под мультиплатформу есть получше выбор портативок с процами посвежее.Тот же Леново Легион С с Стим ОС.
Що що,а ексклюзивів під сича вистачає,тут чисто діло смаку а не заліза

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Головне щоб кефір оперативно випустили,а то на іграх можна розоритися влегку 🫡😄
Nuclear World
Member

Повідомлення

"и будет выполнено преимущественно в чёрном цвете"

мда... :eek: :(

у меня у самого свитч в цветной версии джойконов, одноцветную даже не рассматривал, так как выглядит очень уныло..., а тут тебе новую версию и в самом ужасном исполнении с эстетической точки зрения..., нет бы хотя бы full белую сделали или цвета на выбор..., а так чисто чёрный сильно обыденно и неинтересно выглядит.

Хотя зная нинтендо, там цена на старте как за стим дек будет))
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Маю світч лайт та стімдек і це різні речі для мене через розмір. Чому - лайт в мене в гріпі і його можна тримати довго, коли я довго граю на деку в мене починають боліти зап'ястки. Плюс лайт в кейсі порівняно з стім деком маленький. Але є і зворотня сторона - я б хотів щоб наприклад всі резаки я міг пройти на світчі, але так воно не працює бо деяких натівних нема, а емуль куба світч не тягне(ну і пс2 теж не тягне). Ну тобто для мене б було гарно мати лайт+ амд портативку розміром з ретроід 5 з оледом та стім ос, або просто амд портативку якби нінка не побанила емулі
tornadox
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 17.01.2025 13:21Ну тобто для мене б було гарно мати лайт+ амд портативку розміром з ретроід 5 з оледом та стім ос, або просто амд портативку якби нінка не побанила емулі
так але старі емулі ніхто не відмінив ж
можна ризикнути Aya Neo 2, але я би радив глянути відео.
DuckRider
Member

Повідомлення

Nuclear World: 17.01.2025 13:07 "и будет выполнено преимущественно в чёрном цвете"

мда... :eek: :(

у меня у самого свитч в цветной версии джойконов, одноцветную даже не рассматривал, так как выглядит очень уныло..., а тут тебе новую версию и в самом ужасном исполнении с эстетической точки зрения..., нет бы хотя бы full белую сделали или цвета на выбор..., а так чисто чёрный сильно обыденно и неинтересно выглядит.

Хотя зная нинтендо, там цена на старте как за стим дек будет))
цвет действительно ужасный, на китайщину похоже
Відповісти