Висока ціна GeForce RTX 5090 повністю виправдана, вважає голова Nvidia

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 12:51Писати в кожному пості чи коменті "мені здається", "імхо", "на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити" це вже маразм. 99% обговорень в інтернеті та вживу, якось обходиться без постійних попереджень, що дана інформація не є істиною в останній інстанції.
ну, якщо вам маразм розрізняти факти, які ви можете підтвердити, і власну думку, яку ви підтвердити нічим не можете, то й не пишіть -- право ваше. є ймовірність, що будете гордо, з високо піднятою головою носити статус балабола, але то вже таке, зато без "маразму".
kairo: 14.01.2025 12:51Я представив факти, які підтверджують мою думку, те що вони вам не підходять, нібито 4090 просто випадково попала під обмеження, їх не спростовують. Також я представив факт того, що в рейтингах накращого заліза для ШІ, 4090 займає одне із найвищих місць.
я вам двічі відповів про санкції та 4090. перечитайте, подумайте про те, що я написав.
kairo: 14.01.2025 12:51Також я представив факт того, що в рейтингах накращого заліза для ШІ, 4090 займає одне із найвищих місць.
і шо? це доводить ваше перше твердження про те хто є основним і першочерговим покупцем цих карт? ні, не доводить.
kairo: 14.01.2025 12:51А тепер із фактами та посиланнями доведіть, що це "кривий аргумент"
а який стосунок 4090 та 5090 мають до майнінгу? вам треба пруфи, що ці карти не купують під майнінг? що, серйозно?
спойлер
Зображення
https://www.nicehash.com/profitability- ... a-rtx-4090

ну, тримайте. підійде такий пруф? :laugh:
kairo
Member

Повідомлення

з високо піднятою головою носити статус балабола, але то вже таке, зато без "маразму".
Переважна більшість коментів на Оверклокерс, без приставок "імхо" і тому подібних, по вашому виходить, що тут більшість балаболи.
я вам двічі відповів про санкції та 4090. перечитайте, подумайте про те, що я написав.
Я читав і дане пояснення не підходить.
а який стосунок 4090 та 5090 мають до майнінгу?
Де я писав саме про 4090 та 5090? Обгрунтуйте, що мій аргумент про майнінг "кривий".
Ви не в курсі, коли був майнінг бум?
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 13:05Переважна більшість коментів на Оверклокерс, без приставок "імхо" і тому подібних, по вашому виходить, що тут більшість балаболи.
не кожне твердження потребує такого уточнення, не кожен пост. але там де треба, там треба. можна також не написати насамперед, але колись хтось запитає пруфи сказати -- та нема пруфів, але мені так здається тому то і тому то. це теж, як на мене, ок.
kairo: 14.01.2025 13:05Де я писав саме про 4090 та 5090? Обгрунтуйте, що мій аргумент про майнінг "кривий".
я написав, що він кривий в розрізі сабжевого обговорення цін на 4090 та 5090. те, що колись ціни були на карти вище за рахунок майнінгового попиту не може обгрунтувати їх рівень нині, коли цього попиту немає. подивіться на лоу/лоу-міди амд і згадайте скільки коштувала рх570 під час хвиль майнінгового попиту. і шо? є такі ціни? було і було, зараз інші чинники визначають ціни.
kairo: 14.01.2025 13:05Я читав і дане пояснення не підходить.
ок, а дайте тоді відповідь на своє власне питання:
kairo: 13.01.2025 20:28Повторюю втретє, для чого США обмежили експорт 4090?
для чого? і чому тоді не обмежили 4090д?
kairo
Member

Повідомлення

не кожне твердження потребує такого уточнення, не кожен пост
На основі чого ви зробили таке твердження?
те, що колись ціни були на карти вище за рахунок майнінгового попиту не може обгрунтувати їх рівень нині
Як ви це можете стверджувати без статистики? Адже по вашому, люба людина, яка каже, що через майнінг не було доступних карт, балабол. Адже статистики в неї на руках немає.
і згадайте скільки коштувала рх570 під час хвиль майнінгового попиту
Це не доказ.
для чого? і чому тоді не обмежили 4090д?
Бо це повільна бюрократична машина. Хуанг просто обійшов обмеження.
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 13:46На основі чого ви зробили таке твердження?
на основі логіки.
kairo: 14.01.2025 13:46Як ви це можете стверджувати без статистики? Адже по вашому, люба людина, яка каже, що через майнінг не було доступних карт, балабол. Адже статистики в неї на руках немає.
що це за перекручення? це тому, що немає чого відповісти по суті?

той факт, що майнери формують ціну в часи майнінгових хвиль визнавалось усіма учасниками ринку: рітейлерами, виробниками, вендорами, майнерами, усіма. що в цьому випадку потрібно доводити статистикою? і навіщо? і де тут паралелі з нинішнім ціноутворенням на 4090 та 5090?
kairo: 14.01.2025 13:46Це не доказ.
не доказ чого?
kairo: 14.01.2025 13:46Бо це повільна бюрократична машина. Хуанг просто обійшов обмеження.
:lol: точно точно, тут повільна тут не повільна, коли як. а хитрий хуанг всіх обманув. зручно.

і все таки, ви не відповіли на своє ж запитання, яке мені так наполегливо ставили. чому?
kairo
Member

Повідомлення

на основі логіки.
Це не аргумент. Ви просто конкретно причепились до мене. Хоча по факту, більшість тут пише без приставки імхо і це нормально.
той факт, що майнери формують ціну в часи майнінгових хвиль визнавалось усіма учасниками ринку
Де статистика? Якщо немає цифр, то вони всі балаболи по вашому.
і все таки, ви не відповіли на своє ж запитання, яке мені так наполегливо ставили. чому?
Яке?
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 14:09Ви просто конкретно причепились до мене. Хоча по факту, більшість тут пише без приставки імхо і це нормально.
ще раз: спочатку ви відповіли на мій пост, а вже тоді я, як ви кажете, причепився. якби хтось інший так відповів мені, я б аналогічно відреагував, нічого особистого. писати кожному балаболу, що він балабол я не вважаю за потібне, їх тут вистачає, задовбаєшся. хоча окремим персонажам я це казав неодноразово :laugh:
kairo: 14.01.2025 14:09Де статистика? Якщо немає цифр, то вони всі балаболи по вашому.
госпадє, які ж у вас примітивні перекручування. скукатіща 🥱 так точно, усі балаболи, фотки десятків і сотень тисяч відеокарт на величезних фермах -- фейк, усі форумні майнери -- боти, продавці всі брехали, хуанг і ліза брехали, вендори брехали, те, що знайомі в інтернеті та IRL майнять -- то все здалось. так все і було. і дуже схоже на ситуацію з ціноутворенням і доступністю 4090 та 5090, прям максимально, 1 в 1.
спойлер
ні
уважніше, будь-ласка. щойно ж написав, процитувавши.
kairo: 13.01.2025 20:28для чого США обмежили експорт 4090?
для чого?
klost
Junior

Повідомлення

Те, що клієнти хочуть кращого не виправдовує ціну. Це доказує тільки недосяжність конкурентів на цьому рівні.
Denvys5
Member

Повідомлення

leif: 14.01.2025 12:58є ймовірність, що будете гордо, з високо піднятою головою носити статус балабола

типу раніше статус був інший :lol:
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Denvys5: 14.01.2025 15:40 типу раніше статус був інший :lol:
Скандалы, интриги, расследования. :lol: :lol:
Alligator
Member

Повідомлення

Ого скільки експертів у ціноутворенні продукту.
Всім і так ясно, що продати 100 карт по 2000 баксів вигідніше ніж 1000 по 200 баксів. Нащо створювати фантастичні домисли з ілюмінатами не ясно, конкурентів немає, люди купують - хуанг Продає.
kairo
Member

Повідомлення

якби хтось інший так відповів мені
Так це як? Я банально написав свою думку. При чому без будь яких персоналій. Ви ж із цього роздули флуд на пару сторінок.
писати кожному балаболу, що він балабол я не вважаю за потібне
Знову таки, по вашому практично всі учасники даного форуму балаболи, бо не починають свої повідомлення словами "мені здається", "імхо", "на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити".
госпадє, які ж у вас примітивні перекручування. скукатіща 🥱 так точно, усі балаболи, фотки десятків і сотень тисяч відеокарт на величезних фермах -- фейк,
Фотки ферм, це не статистика. І заяви типу "перекручування. скукатіща" не є аргументами.
, що знайомі в інтернеті та IRL майнять -- то все здалось. так все і було.
Без статистики, як ви самі кажете, то все балабольство. Де цифри?
для чого?
Щоб обмежити можливості КНР в розвитку ШІ. Як часто буває з усіма цими державними ініціативами, вони легко обходяться.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Каво, та 4090д та 5090д це число плювок в сторону санкцій та іншого.
А за те що в летючому кацапському хламі типу ланцета і зала стоять тегри шкіряні то треба цю зелену конторку кенселити нафіг.
Давайте сюди свої мінуси.
VolandInferno
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
Який кенсельщік суворий))) з причинно-наслідковими звʼязками все гуд?)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

VolandInferno
5090 вже передзамовили?
leif
Member

Повідомлення

kairo: 14.01.2025 16:05Так це як? Я банально написав свою думку. При чому без будь яких персоналій. Ви ж із цього роздули флуд на пару сторінок.
нє, ви вирішили поумнічать:
kairo: 13.01.2025 19:56Тут багато хто не може в це повірити, але карти подібного класу беруть для роботи в першу чергу. І величезний попит на потужні ГПУ, а перед тим майнінг-бум загнав ціни на такий рівень. Гравці давно вже нічого не вирішують.
багато хто не може повірити (пфф, лошари), але ви то знаєте, ви то зрозуміли, як воно все насправді.

а потім просто сіли в калюжу, тому що виявилось, що нічого ви не знаєте і це просто ваші здогадки і фантазії :lol:
kairo: 14.01.2025 16:05При чому без будь яких персоналій
ви мене процитували, мені сповіщення прийшло, я і відповів. я так то нечасто в обговорення новин заходжу в тому числі і з причини, що це основне місце, де на форумі балабольство процвітає.
kairo: 14.01.2025 16:05Знову таки, по вашому практично всі учасники даного форуму балаболи, бо не починають свої повідомлення словами "мені здається", "імхо", "на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити".
ох, до вас туго доходить. перечитуйте, ви повторюєтесь, я на цей тейк вже відповідав.
kairo: 14.01.2025 16:05Фотки ферм, це не статистика. І заяви типу "перекручування. скукатіща" не є аргументами.
так так, я тут знову змушений повторитись, немає що до цього додати:
leif: 14.01.2025 14:30так точно, усі балаболи, фотки десятків і сотень тисяч відеокарт на величезних фермах -- фейк, усі форумні майнери -- боти, продавці всі брехали, хуанг і ліза брехали, вендори брехали, те, що знайомі в інтернеті та IRL майнять -- то все здалось. так все і було. і дуже схоже на ситуацію з ціноутворенням і доступністю 4090 та 5090, прям максимально, 1 в 1.
сам факт, що ви тягнете до обговрення цін на 4090 майнінг, він досить красномовний. демонструє, так би мовити, ваш рівень розуміння процесів.
kairo: 14.01.2025 16:05Без статистики, як ви самі кажете, то все балабольство.
я кажу, що ваші припущення про 4090 без підтверджень, це балабольство. а щодо майнінгу мені, наприклад, саме деталізована статистика не потрібна (хоча в загальній статі майнінгові продажі можна приблизно побачити) для того, щоб не сумніватись в тому, що майнери визначали ціноутворення, адже на цю користь і без цифр купа аргументів, які я перелічив, не чіпляйтесь саме до статистики, подивіться на ситуацію ширше. ситуація з майнінговим ціноутворенням вірізняється від ваших припущень про 4090, викупайте трохи різницю, ага.
kairo: 14.01.2025 16:05Щоб обмежити можливості КНР в розвитку ШІ. Як часто буває з усіма цими державними ініціативами, вони легко обходяться.
ви подивіться! такі розумні бюрократи додумались обмежити, але не додумались, що знизивши продуктивність на декілька відсотків, санкції можна обійти, тобто виходить, що нічого по суті і не обмежили, але плюнули і вирішили, що та і фіг з ним. вірю, я повірив :lol:
Alligator
Member

Повідомлення

VolandInferno: 14.01.2025 16:31 AntonyKandaurov
Який кенсельщік суворий))) з причинно-наслідковими звʼязками все гуд?)
У нього напевно все прекрасно, він так кенселить, що аж на аву nvidia поставив :lol:
feniks_tm
Member

Повідомлення

+30% до всього, крім чистої продуктивності. Цілком виправдано. Хоча, може і в +30% продуктивності зможуть вписатись, тоді буде "БІНГО!".
VolandInferno
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
За мене не переживайте і давайте без вотетабаутизму. Якщо ви такий ідейний поборник справедливості, то викиньте тоді взагалі всю електроніку з дому. Всю абсолютно.
Яке відношення nvidia має до того, що їх мікросхему десь там знайшли, це точно проблема nvidia? Точно-точно?
already_over
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 14.01.2025 16:25
А за те що в летючому кацапському хламі типу ланцета і зала стоять тегри шкіряні то треба цю зелену конторку кенселити нафіг.
завидую таким людям. нет, реально завидую. закрылся в своем мире, и сидишь себе, где все работает так как ты себе представил.
я даже не хочу представлять масштаб пофигизма куртки на какую то Украину, войну прочее. у него китайцы в день покупают видеокарт больше, чем мы за 30 лет.
Відповісти