Останні статті і огляди
Новини
Ігрові підсумки: найкращі ігри 2024 року
-
Creature4O
Member
Enjthesilence
Особисто для мене, мінімальні системні вимоги - це для того щоб гра хочаб запустилась і якось більш менш працювала. На скільки пам'ятаю так було і 20 років тому. А чи буде працювати на мінімалках комфортно, то вже від оптимізації залежить та рівня дна конкретного ПК.
AlexFokin
Я розумію, що грощі - то завжди грощі, але серйозно, за п'ять років життя в Америці ти не назбирав на щось краще ніж GTX760?
Особисто для мене, мінімальні системні вимоги - це для того щоб гра хочаб запустилась і якось більш менш працювала. На скільки пам'ятаю так було і 20 років тому. А чи буде працювати на мінімалках комфортно, то вже від оптимізації залежить та рівня дна конкретного ПК.
AlexFokin
Я розумію, що грощі - то завжди грощі, але серйозно, за п'ять років життя в Америці ти не назбирав на щось краще ніж GTX760?
-
AlexFokin
Junior
У профілі були дуууууже застарілі даніCreature4O: ↑ 27.12.2024 22:51 AlexFokin
-
Kassatka
Member
Саме тому я вважаю сучасні ігрові консолі абсолютно непотрібною річчю. Зиск був лише від перших двох поколінь консолей типу Dendy і Sega Mega Drive.Phos4: ↑ 27.12.2024 20:33 Kassatka
Ртс в своєму класичному вигляді не іграбельні на консолях, тому ААА ртс це не те явище яке можна чекати найближчим часом, нажаль.
-
TheDmytrius
Member
А іноді справжня помилка в слові, яку варто виправитиа іноді справжній горор
От був "жанр жахів", як компроміс. Так ні ж, треба "г" більше суватиНайкращі горори 2024 року
-
Kassatka
Member
Для мене 2024 рік залишиться у пам'яті в ігровому плані як рік Age of Mythology: Retold а також трішки як рік невдачі Stormgate. Велика подяка київському стрімеру Wanderbraun за неймовірні пару місяців стрімів по AoM: Retold. А так по суті крім цих ігор з новинок бажання в щось пограти цього року не виникало, лише в старі добрі ігри.Devijack: ↑ 27.12.2024 17:24 Окрім сталкера в інше пограти навіть бажання не виникало. Може ще Індіану Джонс спробую. Але так, 2024 це рік сталкера.
Зараз в принципі існує стабільне правило - мінімальні вимоги = 30 FPS в Full HD на мінімальних налаштуваннях якості. Це між іншим дуже пристойний результат і куди кращий, ніж бував у іграх 20 років назад, якщо не зажиратися як тут всі звикли з точки зору власників потужного заліза. Ну а я коли сидів на Radeon HD 7750 до літа 2021 року, то з точки зору пооціновувача стратегій на практиці знав, що якщо в мінімальних вимогах вказано відяху з 2 Гб, то на моїй відясі з 1 Гб буде цілком грабельно, хоча й трохи лагатиме. Узагалі неправильно як для шутерів, так і для стратегій однаково ліпити в мінімальні вимоги 30 FPS, але такий вже стандарт.Creature4O: ↑ 27.12.2024 22:51 Enjthesilence
Відправлено через 8 хвилин 55 секунд:
Якщо можемо побачити 30 середнього FPS, значить все норм, GSC не збрехала, а просадки то вже нюанси, мінымальні вимоги міряють по середньому FPS, а не просадки. А так згадайте, в яких умовах грали в ігри в дев'яностих і на початку нульових, то це цілком придатно, щоб долучитися до бажаної гри навіть з дуже слабким залізом. Якомусь бідному студенту чи старшокласнику наприклад.Enjthesilence: ↑ 27.12.2024 21:34 Ця карта не може навіть в 30 фпс з просадками до 15 з мінімальними налаштуваннями графіки у 1080р, чи це gsc вважає, що 20 фпс геймінг підходить під "мінімально" допустимий геймінг, чи то чисто брехня для більших продажів гри, не знаю що гірше, тому в наш час можна не дивитись на системні вимоги, хто їх складає та для чого, невідомо
-
Enjthesilence
Member
так там нема стабільно середніх 30 фпс, в цьому проблема, хіба що з фср перфоманс, але ти уявляєш цю картинку з 1080п фср перфоманс?Kassatka: ↑ 28.12.2024 01:04Для мене 2024 рік залишиться у пам'яті в ігровому плані як рік Age of Mythology: Retold а також трішки як рік невдачі Stormgate. Велика подяка київському стрімеру Wanderbraun за неймовірні пару місяців стрімів по AoM: Retold. А так по суті крім цих ігор з новинок бажання в щось пограти цього року не виникало, лише в старі добрі ігри.Devijack: ↑ 27.12.2024 17:24 Окрім сталкера в інше пограти навіть бажання не виникало. Може ще Індіану Джонс спробую. Але так, 2024 це рік сталкера.
Зараз в принципі існує стабільне правило - мінімальні вимоги = 30 FPS в Full HD на мінімальних налаштуваннях якості. Це між іншим дуже пристойний результат і куди кращий, ніж бував у іграх 20 років назад, якщо не зажиратися як тут всі звикли з точки зору власників потужного заліза. Ну а я коли сидів на Radeon HD 7750 до літа 2021 року, то з точки зору пооціновувача стратегій на практиці знав, що якщо в мінімальних вимогах вказано відяху з 2 Гб, то на моїй відясі з 1 Гб буде цілком грабельно, хоча й трохи лагатиме. Узагалі неправильно як для шутерів, так і для стратегій однаково ліпити в мінімальні вимоги 30 FPS, але такий вже стандарт.Creature4O: ↑ 27.12.2024 22:51 Enjthesilence
Відправлено через 8 хвилин 55 секунд:Якщо можемо побачити 30 середнього FPS, значить все норм, GSC не збрехала, а просадки то вже нюанси, мінымальні вимоги міряють по середньому FPS, а не просадки. А так згадайте, в яких умовах грали в ігри в дев'яностих і на початку нульових, то це цілком придатно, щоб долучитися до бажаної гри навіть з дуже слабким залізом. Якомусь бідному студенту чи старшокласнику наприклад.Enjthesilence: ↑ 27.12.2024 21:34 Ця карта не може навіть в 30 фпс з просадками до 15 з мінімальними налаштуваннями графіки у 1080р, чи це gsc вважає, що 20 фпс геймінг підходить під "мінімально" допустимий геймінг, чи то чисто брехня для більших продажів гри, не знаю що гірше, тому в наш час можна не дивитись на системні вимоги, хто їх складає та для чого, невідомо
-
Kassatka
Member
Забув сказати, що таким вдалим роком для мене в останній раз був лише 2021 рік - рік ремастеру Rome: Total War. А перед цим 2018 рік - рік виходу останнього великого патчу та великого DLC до Crusader Kings II, яке додало дуже багато нових механік і можливостей для моддингу в гру.Kassatka: ↑ 28.12.2024 01:04 Для мене 2024 рік залишиться у пам'яті в ігровому плані як рік Age of Mythology: Retold
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
З Quality норм, з Balanced на Full HD вже гімно, але ще якось з великою натяжкою можна уявити, а Performance це вже зовсім нікуди не годиться.Enjthesilence: ↑ 28.12.2024 01:21 так там нема стабільно середніх 30 фпс, в цьому проблема, хіба що з фср перфоманс, але ти уявляєш цю картинку з 1080п фср перфоманс?
Просто вони заміряли в малодеталізованій локації, що є, і от і все, їжте і відчепіться, типу ми можемо технічно підтвердити. А воно фігня виходить.
-
Enjthesilence
Member
гімно воно навіть з кваліті у фулл шд і ніяких стабільних 30 фпс там нема, просто поставили 1060 у системні вимоги, бо це одна з найпопулярніших гпу в стимі, ніякого нормальног перфомансу у шутері з фпс нижче 30 нема, там навіть 30 це оййййййй!. просто трохи скаму нормесів на доларсиKassatka: ↑ 28.12.2024 01:32Забув сказати, що таким вдалим роком для мене в останній раз був лише 2021 рік - рік ремастеру Rome: Total War. А перед цим 2018 рік - рік виходу останнього великого патчу та великого DLC до Crusader Kings II, яке додало дуже багато нових механік і можливостей для моддингу в гру.Kassatka: ↑ 28.12.2024 01:04 Для мене 2024 рік залишиться у пам'яті в ігровому плані як рік Age of Mythology: Retold
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:З Quality норм, з Balanced на Full HD вже гімно, але ще якось з великою натяжкою можна уявити, а Performance це вже зовсім нікуди не годиться.Enjthesilence: ↑ 28.12.2024 01:21 так там нема стабільно середніх 30 фпс, в цьому проблема, хіба що з фср перфоманс, але ти уявляєш цю картинку з 1080п фср перфоманс?
Просто вони заміряли в малодеталізованій локації, що є, і от і все, їжте і відчепіться, типу ми можемо технічно підтвердити. А воно фігня виходить.
-
Skiff93
Member
Фреймген не тільки на RTX4000 працює.Afit: ↑ 27.12.2024 20:33Сталкер не первая и тем более не единственная игра с поддержкой этой чудесной технологии, которая даёт просто читерский буст, не смотря на процессор. Мне кажется не довольны этой технологие лишь те, у кого нет RTX4000. Когда смените свои видяхи на новое поколение, вы вспомните мои слова. Да, фрейм ген. не для киберспорта, но для сюжеток это одна из лучших фичь за последние годы и вряд ли кто то захочет её выключать, после того как попробуетEnjthesilence: ↑ 27.12.2024 17:00
120 фпс у 1440п з фрейгменом, це не те щоб чудово і не відповідає нативним кадрам, трохи лячно як люди хавають фреймген, хуанг молодець.
Рік дійсно слабкий і сталкер з усіма проблемами таки одна з кращих ігор року.
-
Kassatka
Member
Виявляється в 2024 вийшла містобудівельна стратегія з елементами RTS - The Settlers®: New Allies. Я дізнався тільки побачивши її на зимовому розпродажу Стім, за 9 місяців впала в ціні до 75% знижки й відгуки у Стім змішані. Напевне ще один із провалів цього року. Так розумію, знову під кінець запороли чудову франшизу Settlers, як це зараз прийнято робити, на цей раз стараннями Убийсофту. Ну воно й очевидно, що Убийсофт нічого путнього зараз випустити не може.
Узагалі паралельні схожі між собою франшизи Cultures та Settlers у свій час були досить вдалими. А моя найголовніша любов до першої Cultures: Discovery of Vinland, як до найбільш милої та мімімішної з усіх, що знаю, вона й зараз запускається і навіть працює з 4K, жаль що її більше не продають на жодному майданчику, ні в Гог, ні в Стім. Ну от з поваги до Cultures: Discovery of Vinland, хоч це й інша франшиза іншого розробника, купив я цю The Settlers®: New Allies раз уже з такою знижкою, хочеться пробувати щось із сучасних ігор з сучасною графікою, а майже нічого не виходить в ААА-форматі. Якийсь синглплеєр у гри є, сподіваюся вона не отруєна орієнтацією на мультиплеєр і виявиться хоч трохи грабельною. Пишуть, що в ній скомкана будівельна складова, а основний акцент лише на бойовці, а кампанія загалом слабенька, це погано, але може хоч так зійде...
Відправлено через 22 хвилини 30 секунд:
А, ну і повний набір гидоти у вигляді денуво, акаунту убийсофту, внутрішньоігрового магазу. За повну ціну таке фуфло точно купувати не варто, а за чверть ціни може зійде...
Узагалі паралельні схожі між собою франшизи Cultures та Settlers у свій час були досить вдалими. А моя найголовніша любов до першої Cultures: Discovery of Vinland, як до найбільш милої та мімімішної з усіх, що знаю, вона й зараз запускається і навіть працює з 4K, жаль що її більше не продають на жодному майданчику, ні в Гог, ні в Стім. Ну от з поваги до Cultures: Discovery of Vinland, хоч це й інша франшиза іншого розробника, купив я цю The Settlers®: New Allies раз уже з такою знижкою, хочеться пробувати щось із сучасних ігор з сучасною графікою, а майже нічого не виходить в ААА-форматі. Якийсь синглплеєр у гри є, сподіваюся вона не отруєна орієнтацією на мультиплеєр і виявиться хоч трохи грабельною. Пишуть, що в ній скомкана будівельна складова, а основний акцент лише на бойовці, а кампанія загалом слабенька, це погано, але може хоч так зійде...
Відправлено через 22 хвилини 30 секунд:
А, ну і повний набір гидоти у вигляді денуво, акаунту убийсофту, внутрішньоігрового магазу. За повну ціну таке фуфло точно купувати не варто, а за чверть ціни може зійде...
-
man1242
Member
Тут больше на жирный тролинг похоже От себя добавлю Меиафора игра года астробот купленое первое место Финалку 7 реберт уже предзаказал Еще на днях взял трипанг2 и скажу что это просто отвал башки из шутеров последних лет.Enjthesilence: ↑ 27.12.2024 20:51Дякую, за пораду. Нвідія з її фреймгеном, так само псує інпутлаг і додає графічні артефакти, казочки про магічні х2 фпс, залиш собі. Кожна людина, яка нетолерантна до високого інпутлагу на хайгц моніторі захоче вимкнути фг за будь яку ціну, С2 вийняток, бо настільки кривої процесорної оптимізаціїї в жанрі не існує, про графічні артефакти (двоїння деяких графічних елемнтів, голографічного прицілу і тд пережити можна, напевно) Але дивлячись наскільки багатьом "норм" хавати фреймген, таких чудових оптимізацій побільшає, як і проектів на юе5Afit: ↑ 27.12.2024 20:33
Сталкер не первая и тем более не единственная игра с поддержкой этой чудесной технологии, которая даёт просто читерский буст, не смотря на процессор. Мне кажется не довольны этой технологие лишь те, у кого нет RTX4000. Когда смените свои видяхи на новое поколение, вы вспомните мои слова. Да, фрейм ген. не для киберспорта, но для сюжеток это одна из лучших фичь за последние годы и вряд ли кто то захочет её выключать, после того как попробует
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Скоро владельцы ртх 4000 будут компирсоровать новые фишки длсс4 с помощью технологии амд сноваSkiff93: ↑ 28.12.2024 03:02Фреймген не тільки на RTX4000 працює.Afit: ↑ 27.12.2024 20:33
Сталкер не первая и тем более не единственная игра с поддержкой этой чудесной технологии, которая даёт просто читерский буст, не смотря на процессор. Мне кажется не довольны этой технологие лишь те, у кого нет RTX4000. Когда смените свои видяхи на новое поколение, вы вспомните мои слова. Да, фрейм ген. не для киберспорта, но для сюжеток это одна из лучших фичь за последние годы и вряд ли кто то захочет её выключать, после того как попробует
-
Phos4
Member
Kassatka
Вважати можна що завгодно, ніхто не забороняє, але реальність така що консолі приносять в загальному більше прибутку ніж пк від продажу ігр, тому бідь який великий розробник вже не може орієнтуватись лише на пк платформу, фростпанк наприклад доволі гарно побудував геймплей навколо ідеї управління геймпадом, але остання справжня велика ртс це був старкрафт 2 який скоро святкуватиме 15 років.вважаю сучасні ігрові консолі абсолютно непотрібною річчю
-
Kassatka
Member
Проголосував у Стімі з чотирьох акаунтів за Сталкер у 3 номінаціях, Метро Авакова та Фростпанк 2, а в інших номінаціях вибирав щось навмання, що має українську локалізацію або ж по жанру.
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
Я ж так розумію, що Метро Авакова хоча б по ігровому всесвіту пряме відношення до України має, хоча й зовсім не українською студією розроблялося?
Я ж так розумію, що Метро Авакова хоча б по ігровому всесвіту пряме відношення до України має, хоча й зовсім не українською студією розроблялося?
-
IronWithin
Member
Замість тисячі слів це ж треба ще й пишатися спотворенням статистики, сподіваюсь ви не будете проти коли люди так стануть за президента голосуватиKassatka: ↑ 28.12.2024 07:59 Проголосував у Стімі з чотирьох акаунтів за Сталкер у 3 номінаціях, Метро Авакова та Фростпанк 2, а в інших номінаціях вибирав щось навмання, що має українську локалізацію або ж по жанру.
-
toooooot
Junior
Я бы за Banishers: Ghosts of New Eden минус дал. Смотрел кто то играл на твиче. Это было просто скучно.AlexFokin: ↑ 27.12.2024 15:30 Понятно, что этот год явно не блистал играми, и при всем уважении к авторам статьи и мнению редакции...
Объективно, главными играми года сложно назвать игры, которые с неимоверными потугами выдают 30-40 фпс на практическом большинстве конфигураций и где-то совсем потерялись в чартах, хотя бы того же стима (30 место Сталкер и 60 место Индиана). Сталкер2 - объективно была самой ожидаемой игрой у нашего (и не только) комьюнити, но и в то же время стала самым главным нашим разочарованием.
Dragon's Dogma 2, Helldivers 2, Frostpunk 2, Call of Duty: Black Ops 6, Homeworld 3 - тоже сложно назвать даже хорошими, с их оценками от игроков.
А вот за упоминание Banishers: Ghosts of New Eden - отдельный жирнющий плсюс, мало кто эту игру вообще в топы ставил в этом году.
Это игру я бы выделил в другую категорию, посредственность года. Они вроде и сделаны добротно, но на этом просто все.
-
Kassatka
Member
Ну це три не мої додаткові акаунти, а акаунти реальних людей, до яких я маю доступ і регулярно закидую ігри з безкоштовних роздач, коли на такі натрапляю в Стім та Епік, допомагаю з комп'ютерами. Он наприклад останнім пару днів назад загітував на це школяра, хоча він не горів бажанням, бо його крім CS2 та GTA по факту мало що цікавіть, по суті можна було йому показати, щоб він власноруч проголосував, але простіше було мені з його дозволу проголосувати з мого комп'ютера.IronWithin: ↑ 28.12.2024 09:48 Замість тисячі слів це ж треба ще й пишатися спотворенням статистики, сподіваюсь ви не будете проти коли люди так стануть за президента голосувати
А за президентів у нас на жаль дуже часто саме в такому руслі масово й голосують.
Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Коли на осінньому розпродажі я пропонував Age of Mythology: Retold в 7 різних номінаціях, то я це тільки зі свого акаунту робив.
-
IronWithin
Member
Виглядає жалюгідно, краще б нічого не відповідали...Kassatka: ↑ 28.12.2024 10:53Ну це три не мої додаткові акаунти, а акаунти реальних людей, до яких я маю доступ і регулярно закидую ігри з безкоштовних роздач, коли на такі натрапляю в Стім та Епік, допомагаю з комп'ютерами. Он наприклад останнім пару днів назад загітував на це школяра, хоча він не горів бажанням, бо його крім CS2 та GTA по факту мало що цікавіть, по суті можна було йому показати, щоб він власноруч проголосував, але простіше було мені з його дозволу проголосувати з мого комп'ютера.IronWithin: ↑ 28.12.2024 09:48 Замість тисячі слів це ж треба ще й пишатися спотворенням статистики, сподіваюсь ви не будете проти коли люди так стануть за президента голосувати
А за президентів у нас на жаль дуже часто саме в такому руслі масово й голосують.
Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Коли на осінньому розпродажі я пропонував Age of Mythology: Retold в 7 різних номінаціях, то я це тільки зі свого акаунту робив.
-
AceDeLaeda
Member
Братику, а яке відношення вона має до України? Я просто дурноватий фанат Глуховського, але не можу згадата жодного реверансу в сторону України, якщо ми говоримо про літературну складову. В політичному і громадському сенсі до нього питань жодних.Kassatka: ↑ 28.12.2024 07:59 Проголосував у Стімі з чотирьох акаунтів за Сталкер у 3 номінаціях, Метро Авакова та Фростпанк 2, а в інших номінаціях вибирав щось навмання, що має українську локалізацію або ж по жанру.
-
Enjthesilence
Member
не розумію, які взагалі можуть бути питання до "метро", постядерна мацква, де савєти і нацики ріжуть один одного, верхушка жере людей під ямантао, всюди зле "нато" і брехня, всюди срака, кайф як на мене, а ще чомусь забувають як в росіянчиків попа горіла від "декомунізації" голови лєніна))) метро така собі сатира над руснявою спільнотою, багато антивоєнних месенджівAceDeLaeda: ↑ 28.12.2024 14:55Братику, а яке відношення вона має до України? Я просто дурноватий фанат Глуховського, але не можу згадата жодного реверансу в сторону України, якщо ми говоримо про літературну складову. В політичному і громадському сенсі до нього питань жодних.Kassatka: ↑ 28.12.2024 07:59 Проголосував у Стімі з чотирьох акаунтів за Сталкер у 3 номінаціях, Метро Авакова та Фростпанк 2, а в інших номінаціях вибирав щось навмання, що має українську локалізацію або ж по жанру.
Якщо не помиляюсь, щось з Україною точно було в книжках, читав давно, не пам'ятаю
-
Kassatka
Member
Ну напевне в тому плані, що всесвіт, у якому відбуваються події, придумано/розроблено українцями. Бо я взагалі в цьому нічого не тямлю й прізвище Глуховського мені нічого не каже. А так важко, щось обирати, коли з усіх 55 ігор для голосування не грав у жодну, й не маю поки наміру грати в 54 гри, окрім хіба Фростпанк 2, плюс Сталкер знаю за стрімами, ну і те що Baldurts Gate 3 дуже вдалою вийшла. На Game Awards хоча б окрема номінація по стратегіям, а тут у Стімі і номінації подібної нема і люди вибирають у фінал казна-що, якісь ігри, які або нічого про себе кажуть, або ще й кажуть з негативної точки зору.AceDeLaeda: ↑ 28.12.2024 14:55 Братику, а яке відношення вона має до України? Я просто дурноватий фанат Глуховського, але не можу згадата жодного реверансу в сторону України, якщо ми говоримо про літературну складову.