Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Volodya811
Member
Я пишу про справжню ліцензію. Купував на Розетці, коли були акції. Тому, що на сайті Майкрософта акцій немає.GoToHell: ↑ 23.12.2024 01:22Якщо у вас ліцензія вінди то вона спокійно переноситься на нове залізо. Якщо у вас оем ключ за 5$ то це не ліцензіяVolodya811: ↑ 23.12.2024 01:17Навіть вдома у мене ліцензії: і Windows 11 і Майкрософт Офіс "Для дому та навчання
-
GoToHell
пес Патрон
Ну так вона спокійно переноситься на інше залізо, інструкція на сайті мєлкософта
-
Pytnik
Member
Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
Чи вона запаяна в пластик, і коли ти відкриєш ту упаковку, то вже зробити так, що вона не відкривалась, не вийде?
Чи вона запаяна в пластик, і коли ти відкриєш ту упаковку, то вже зробити так, що вона не відкривалась, не вийде?
- Вкладення
-
-
Melofon
Member
Покажите мне 3700х за три копейки и я куплю его тут же за шесть а про очереди за 9900к за 8к грн тоже интересные сказки даже если это и так то это тебе повезло найти глупого хомяка сидящего на 1151v2 который не понимает что лучше перейти на новую платформу чем вкладываться в мамонта который даже на топовом 9900к уже хуже чем райзен 5600х на старой но очень дешёвой АМ4 на которой ещё есть и 5700X3D, а на 1151v2 это уже тупик.Yaroslav: ↑ 22.12.2024 01:21daesz: Якщо у вас його немає і ви його не продавали, то звідкіля знаєте, що за ним черги немає?
Навіть тут на форумі особисто бачив, що 3700Х продавався за три з копійками, як швидко забрали, не знаю
Відправлено через 59 секунд:daesz: А два : хом'як інтела не мамонт
І то правда
-
Yaroslav
Member
Melofon
Бляха, если человеку нужен именно 9900К на апгрейд, а на 5600Х, то он его и покупает.Ферштейн? Их на вторичке не так и много, в основном разные мутанты и инженерники. Все
Бляха, если человеку нужен именно 9900К на апгрейд, а на 5600Х, то он его и покупает.Ферштейн? Их на вторичке не так и много, в основном разные мутанты и инженерники. Все
-
daesz
Member
ДУЖЕ легко, на одному з 7600 які замовляв вона відклеїлась як тільки вийняв блістер із транспортної упаковки.Pytnik: ↑ 24.12.2024 12:36 Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
Заклеюється настільки ж легко, як і відклеюється.
-
Pytnik
Member
Зрозуміло. Дякую.daesz: ↑ 24.12.2024 18:54 ДУЖЕ легко
-
GoToHell
пес Патрон
проц можна дістати і не скриваючиPytnik: ↑ 24.12.2024 12:36 Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
-
Entar
Member
Доброго дня. Питання не тільки по процесору але й по стратегії апгрейду платформи...
Я щасливий володар 5600X + RTX 4070.
Msi b450 gaming , бп чіфтек протон на 600Вт. Память кінгстони фюрі 2 планки по 3600. На жаль з їх серйозним розгоном не получилось бо я лінивий, а моя материнка не підтримує нормального збросу без виймання без батарейки, яка дуже незручно там достається
СО:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/zalman-c ... 373289364/
Корпус:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 141906409/
Планую через рік-півтора, до закінчення гарантії продати 4070 і купити 5070s/5070ti.
А от що робити з процесором - не зовсім зрозуміло. Бачу 3 варіанти:
1) Зараз нічого не робити. Як зміню відеокарту - обновитися до нової платформи на якийсь 9600х3д чи що там буде адекватне по ціні/якості, в парі з b650 і непоганою памяттю новою. І можливо корпус/бп новий. (а чи треба?).
Наявну платформу - не продавати, а замінити нею стареньку що в другому ПК в сім'ї (там зараз i5-2500k, для WoW дружині вистачає але таке... локації грузяться довго).
2) Зараз замінити 5600х на чи то 5600х3д чи то 5700х3д, і потім вже пізніше міняти цю платформу на нову (не через рік-півтора а через 3+).
3. Наскільки корпус зі скляною передньою стінкою буде причиною серйозних проблем з охолодженням, з урахуванням переходу з 200 Вт відеокарти на 300 Вт, і більш прожориливого процесора?
Тобто, якщо я отримаю реальний прирост в 50+% через рік/півтора в процесорі, потративши умовно до 500$ на новий проц+материнку то ок. Але мене бентежить питання охолодження і бп
Я щасливий володар 5600X + RTX 4070.
Msi b450 gaming , бп чіфтек протон на 600Вт. Память кінгстони фюрі 2 планки по 3600. На жаль з їх серйозним розгоном не получилось бо я лінивий, а моя материнка не підтримує нормального збросу без виймання без батарейки, яка дуже незручно там достається
СО:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/zalman-c ... 373289364/
Корпус:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 141906409/
Планую через рік-півтора, до закінчення гарантії продати 4070 і купити 5070s/5070ti.
А от що робити з процесором - не зовсім зрозуміло. Бачу 3 варіанти:
1) Зараз нічого не робити. Як зміню відеокарту - обновитися до нової платформи на якийсь 9600х3д чи що там буде адекватне по ціні/якості, в парі з b650 і непоганою памяттю новою. І можливо корпус/бп новий. (а чи треба?).
Наявну платформу - не продавати, а замінити нею стареньку що в другому ПК в сім'ї (там зараз i5-2500k, для WoW дружині вистачає але таке... локації грузяться довго).
2) Зараз замінити 5600х на чи то 5600х3д чи то 5700х3д, і потім вже пізніше міняти цю платформу на нову (не через рік-півтора а через 3+).
3. Наскільки корпус зі скляною передньою стінкою буде причиною серйозних проблем з охолодженням, з урахуванням переходу з 200 Вт відеокарти на 300 Вт, і більш прожориливого процесора?
Тобто, якщо я отримаю реальний прирост в 50+% через рік/півтора в процесорі, потративши умовно до 500$ на новий проц+материнку то ок. Але мене бентежить питання охолодження і бп
-
SergN
Member
- якщо станом на зараз поточний проц влаштовує, то цей варіант.Entar: ↑ 26.12.2024 13:081) Зараз нічого не робити..
-
Entar
Member
В моменті - в принципі влаштовує.SergN: ↑ 26.12.2024 13:32- якщо станом на зараз поточний проц влаштовує, то цей варіант.Entar: ↑ 26.12.2024 13:081) Зараз нічого не робити..
Ну буває в деяких іграх і моментах (коли в пое купа мобів і ефектів одночасно, і вся карта в моїх скелетах, мобах і вогні) - трохи помітні фрізи, і локації хотілося б щоб грузило швидше, але я розумію що по-перше, це не настільки критичні явища щоб заради них сильно паритися, а по-друге це можливо більше проблема бета-версій ігр.
Просто ця платформа буде не продаватися а стане другим ПК в сім'ї, тож думаю чи варто її трохи проапгрейдити чи так буде норм.
-
SergN
Member
Ну такий план підказує, що можна вже зараз домовитися з гаманцем і "побалувати" себе 5700х3д, адже це покращить деякі вузькі місця юзер-експірієнсу, що вже виникають сьогодні та виникатимуть в майбутньому, і надалі продовжить життя платформі, яка залишатиметься в сім'ї.Entar: ↑ 26.12.2024 13:40Просто ця платформа буде не продаватися а стане другим ПК в сім'ї, тож думаю чи варто її трохи проапгрейдити чи так буде норм.
Але, як бачимо, це все ще не від потреби, а від бажання апгрейду. Як кажуть, "хочеться - гірше, ніж болить"(с), тож варто діяти
-
Mixx
Member
Entar
Конкретно в вашій збірці я бачу слабким місцем саме процесор, починайте з помислів про повний апгрейд платформи
5700х3д на деякий час може і продовжить життя вашому залізу, але, якраз до виходу 5000 лінійки нвідіа, пціе-3 материнка з 8х відяхами пці-е5 може дати значні втрати продуктивності.
Конкретно в вашій збірці я бачу слабким місцем саме процесор, починайте з помислів про повний апгрейд платформи
5700х3д на деякий час може і продовжить життя вашому залізу, але, якраз до виходу 5000 лінійки нвідіа, пціе-3 материнка з 8х відяхами пці-е5 може дати значні втрати продуктивності.
-
0kie
Member
Сначала это:
У человека 4070 - какой дурак будет брать карту ниже уровня при таких вводных?
А потом это:Mixx: ↑ 26.12.2024 13:27Якщо взяти актуальні відяхи з шиною х8, наприклад 4060, втрата між пці-е 4 і 3 версією не перевищує погрішність, яку на око без моніторинга помітити неможливо
Раздвоение личности?Mixx: ↑ 26.12.2024 14:03 пціе-3 материнка з 8х відяхами пці-е5 може дати значні втрати продуктивності.
У человека 4070 - какой дурак будет брать карту ниже уровня при таких вводных?
-
Mixx
Member
0kie
Открой глаза, прочитай о чем идет речь в первом и во втором сообщении, немножко подумай головой, может все таки стоит показаться умнее?
Человек, которому я отвечал тут пишет выше что хочет менять 4070 на что-то из 5070* линейки, уже были сливы, что 70е карты могут выйти даже на х8 линий пци-е, пока нет релиза карт - нет и официального опровержения, только слухи. У человека проц из 2020го, материнка у него с пци-е 3й версии. а речь идет о видеокартах уровня 4080 или выше, а не 4060 и других бюджетниках, как в той вырванной из контекста другой темы цытате, где разница будет действительно в пределах погрешности. А тут, даже если карты таки выйдут х16, потерять 10-15% производительности карты за 700-1000+ баксов чисто из-за третьей версии пци-е + ботлнек со стороны любого из ам4 процов - выглядит очень слабо, с другой стороны - апгрейд платформы даст ему заметную прибавку как сейчас, так и в будущем. Хотя зачем это обьяснять человеку, который зашел поспамить
вернул обратно в чс
Открой глаза, прочитай о чем идет речь в первом и во втором сообщении, немножко подумай головой, может все таки стоит показаться умнее?
Человек, которому я отвечал тут пишет выше что хочет менять 4070 на что-то из 5070* линейки, уже были сливы, что 70е карты могут выйти даже на х8 линий пци-е, пока нет релиза карт - нет и официального опровержения, только слухи. У человека проц из 2020го, материнка у него с пци-е 3й версии. а речь идет о видеокартах уровня 4080 или выше, а не 4060 и других бюджетниках, как в той вырванной из контекста другой темы цытате, где разница будет действительно в пределах погрешности. А тут, даже если карты таки выйдут х16, потерять 10-15% производительности карты за 700-1000+ баксов чисто из-за третьей версии пци-е + ботлнек со стороны любого из ам4 процов - выглядит очень слабо, с другой стороны - апгрейд платформы даст ему заметную прибавку как сейчас, так и в будущем. Хотя зачем это обьяснять человеку, который зашел поспамить
вернул обратно в чс
-
qziua
Member
Хочу апнутися з 8700k ddr4 на нову платформу. В наявності bequiet 750w, 2x ssd m2, dark rock pro 4, strix rtx 2080 oc, Монік 2к 144. Відео залишаю до виходу 5000 серії, в планах 5070ti(super, якщо буде). Обновка із за вийшовшої з ладу мамки. Куди дивитися, не підкажете? Дивлюся в бік 265к ddr5 6400 z890. Може 245к буде достатньо для іграшок, але хочеться забути про апгрейд платформи років на 5.
-
0kie
Member
qziua
Сначала меняешь видеокарту и смотришь на дальнейшую целесообразность замены платформы.
Сначала меняешь видеокарту и смотришь на дальнейшую целесообразность замены платформы.
-
qziua
Member
Я ж указал что мать не рабочая.0kie: ↑ 26.12.2024 20:37 qziua
-
Piter Cantrope
Member
qziua
Можна взяти 14600k і материнку до нього, особливо якщо DDR4, яка вже на руках, хороша. Раптори мають багато свого кешу і менш залежні від швидкості пам'яті. У 12-го покоління різниця була б більша.
І тоді більше лишиться на вк, можна буде взяти на 1 або і 2 tier кращу. Якщо дуже хочеться запасу, то взяти 8P ядер раптор, але там питання до охолодження і бж. Але 14600k - це зараз найкраще, що є на LGA1700 і взагалі найкраще що є в Інтела по ціні/продуктивність.
Якщо брати повністю нову платформу на DDR5, то AM5, мабуть, без варіантів. Arrow lake вийшли такі собі, на жаль. 265k з DDR5 6400mhz це буде +- те ж саме, що і 14600k з хорошою DDR4, але набагато дорожче.
Можна взяти 14600k і материнку до нього, особливо якщо DDR4, яка вже на руках, хороша. Раптори мають багато свого кешу і менш залежні від швидкості пам'яті. У 12-го покоління різниця була б більша.
І тоді більше лишиться на вк, можна буде взяти на 1 або і 2 tier кращу. Якщо дуже хочеться запасу, то взяти 8P ядер раптор, але там питання до охолодження і бж. Але 14600k - це зараз найкраще, що є на LGA1700 і взагалі найкраще що є в Інтела по ціні/продуктивність.
Якщо брати повністю нову платформу на DDR5, то AM5, мабуть, без варіантів. Arrow lake вийшли такі собі, на жаль. 265k з DDR5 6400mhz це буде +- те ж саме, що і 14600k з хорошою DDR4, але набагато дорожче.
-
qziua
Member
Якщо з нуля на am5, що би порекомендували на тривалий термін? Проц+мама+память.Piter Cantrope: ↑ 26.12.2024 21:22 qziua