Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Volodya811
Member

Повідомлення

GoToHell: 23.12.2024 01:22
Volodya811: 23.12.2024 01:17Навіть вдома у мене ліцензії: і Windows 11 і Майкрософт Офіс "Для дому та навчання
Якщо у вас ліцензія вінди то вона спокійно переноситься на нове залізо. Якщо у вас оем ключ за 5$ то це не ліцензія :)
Я пишу про справжню ліцензію. Купував на Розетці, коли були акції. Тому, що на сайті Майкрософта акцій немає.
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

Ну так вона спокійно переноситься на інше залізо, інструкція на сайті мєлкософта
Pytnik
Member

Повідомлення

Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
Чи вона запаяна в пластик, і коли ти відкриєш ту упаковку, то вже зробити так, що вона не відкривалась, не вийде?
Вкладення
2024-12-24_123700.png
Melofon
Member

Повідомлення

Yaroslav: 22.12.2024 01:21
daesz: Якщо у вас його немає і ви його не продавали, то звідкіля знаєте, що за ним черги немає?

Навіть тут на форумі особисто бачив, що 3700Х продавався за три з копійками, як швидко забрали, не знаю :dontknow:

Відправлено через 59 секунд:
daesz: А два : хом'як інтела не мамонт ;)

І то правда :gigi:
Покажите мне 3700х за три копейки и я куплю его тут же за шесть ;) а про очереди за 9900к за 8к грн тоже интересные сказки :gigi: даже если это и так то это тебе повезло найти глупого хомяка сидящего на 1151v2 который не понимает что лучше перейти на новую платформу чем вкладываться в мамонта который даже на топовом 9900к уже хуже чем райзен 5600х на старой но очень дешёвой АМ4 на которой ещё есть и 5700X3D, а на 1151v2 это уже тупик.
Yaroslav
Member

Повідомлення

Melofon
Бляха, если человеку нужен именно 9900К на апгрейд, а на 5600Х, то он его и покупает.Ферштейн? Их на вторичке не так и много, в основном разные мутанты и инженерники. Все
daesz
Member

Повідомлення

Pytnik: 24.12.2024 12:36 Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
Чи вона запаяна в пластик, і коли ти відкриєш ту упаковку, то вже зробити так, що вона не відкривалась, не вийде?
ДУЖЕ легко, на одному з 7600 які замовляв вона відклеїлась як тільки вийняв блістер із транспортної упаковки.
Заклеюється настільки ж легко, як і відклеюється.
Pytnik
Member

Повідомлення

daesz: 24.12.2024 18:54 ДУЖЕ легко
Зрозуміло. Дякую.
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

Pytnik: 24.12.2024 12:36 Друзі, а скажіть, будь ласка, ота жовта типу пломба, що закриває упаковку процесора 7500Ф, вона легко відклеюється?
проц можна дістати і не скриваючи
Entar
Member

Повідомлення

Доброго дня. Питання не тільки по процесору але й по стратегії апгрейду платформи...
Я щасливий володар 5600X + RTX 4070.
Msi b450 gaming , бп чіфтек протон на 600Вт. Память кінгстони фюрі 2 планки по 3600. На жаль з їх серйозним розгоном не получилось бо я лінивий, а моя материнка не підтримує нормального збросу без виймання без батарейки, яка дуже незручно там достається
СО:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/zalman-c ... 373289364/
Корпус:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 141906409/

Планую через рік-півтора, до закінчення гарантії продати 4070 і купити 5070s/5070ti.
А от що робити з процесором - не зовсім зрозуміло. Бачу 3 варіанти:

1) Зараз нічого не робити. Як зміню відеокарту - обновитися до нової платформи на якийсь 9600х3д чи що там буде адекватне по ціні/якості, в парі з b650 і непоганою памяттю новою. І можливо корпус/бп новий. (а чи треба?).
Наявну платформу - не продавати, а замінити нею стареньку що в другому ПК в сім'ї (там зараз i5-2500k, для WoW дружині вистачає але таке... локації грузяться довго).

2) Зараз замінити 5600х на чи то 5600х3д чи то 5700х3д, і потім вже пізніше міняти цю платформу на нову (не через рік-півтора а через 3+).
3. Наскільки корпус зі скляною передньою стінкою буде причиною серйозних проблем з охолодженням, з урахуванням переходу з 200 Вт відеокарти на 300 Вт, і більш прожориливого процесора?

Тобто, якщо я отримаю реальний прирост в 50+% через рік/півтора в процесорі, потративши умовно до 500$ на новий проц+материнку то ок. Але мене бентежить питання охолодження і бп
SergN
Member

Повідомлення

Entar: 26.12.2024 13:081) Зараз нічого не робити..
- якщо станом на зараз поточний проц влаштовує, то цей варіант.
Entar
Member

Повідомлення

SergN: 26.12.2024 13:32
Entar: 26.12.2024 13:081) Зараз нічого не робити..
- якщо станом на зараз поточний проц влаштовує, то цей варіант.
В моменті - в принципі влаштовує.
Ну буває в деяких іграх і моментах (коли в пое купа мобів і ефектів одночасно, і вся карта в моїх скелетах, мобах і вогні) - трохи помітні фрізи, і локації хотілося б щоб грузило швидше, але я розумію що по-перше, це не настільки критичні явища щоб заради них сильно паритися, а по-друге це можливо більше проблема бета-версій ігр.

Просто ця платформа буде не продаватися а стане другим ПК в сім'ї, тож думаю чи варто її трохи проапгрейдити чи так буде норм.
SergN
Member

Повідомлення

Entar: 26.12.2024 13:40Просто ця платформа буде не продаватися а стане другим ПК в сім'ї, тож думаю чи варто її трохи проапгрейдити чи так буде норм.
Ну такий план підказує, що можна вже зараз домовитися з гаманцем і "побалувати" себе 5700х3д, адже це покращить деякі вузькі місця юзер-експірієнсу, що вже виникають сьогодні та виникатимуть в майбутньому, і надалі продовжить життя платформі, яка залишатиметься в сім'ї.
Але, як бачимо, це все ще не від потреби, а від бажання апгрейду. Як кажуть, "хочеться - гірше, ніж болить"(с), тож варто діяти ;)
Mixx
Member

Повідомлення

Entar
Конкретно в вашій збірці я бачу слабким місцем саме процесор, починайте з помислів про повний апгрейд платформи ;)

5700х3д на деякий час може і продовжить життя вашому залізу, але, якраз до виходу 5000 лінійки нвідіа, пціе-3 материнка з 8х відяхами пці-е5 може дати значні втрати продуктивності.
0kie
Member

Повідомлення

Сначала это:
Mixx: 26.12.2024 13:27Якщо взяти актуальні відяхи з шиною х8, наприклад 4060, втрата між пці-е 4 і 3 версією не перевищує погрішність, яку на око без моніторинга помітити неможливо
А потом это:
Mixx: 26.12.2024 14:03 пціе-3 материнка з 8х відяхами пці-е5 може дати значні втрати продуктивності.
Раздвоение личности? :laugh:
У человека 4070 - какой дурак будет брать карту ниже уровня при таких вводных? :facepalm:
Mixx
Member

Повідомлення

0kie
Открой глаза, прочитай о чем идет речь в первом и во втором сообщении, немножко подумай головой, может все таки стоит показаться умнее? :facepalm:

Человек, которому я отвечал тут пишет выше что хочет менять 4070 на что-то из 5070* линейки, уже были сливы, что 70е карты могут выйти даже на х8 линий пци-е, пока нет релиза карт - нет и официального опровержения, только слухи. У человека проц из 2020го, материнка у него с пци-е 3й версии. а речь идет о видеокартах уровня 4080 или выше, а не 4060 и других бюджетниках, как в той вырванной из контекста другой темы цытате, где разница будет действительно в пределах погрешности. А тут, даже если карты таки выйдут х16, потерять 10-15% производительности карты за 700-1000+ баксов чисто из-за третьей версии пци-е + ботлнек со стороны любого из ам4 процов - выглядит очень слабо, с другой стороны - апгрейд платформы даст ему заметную прибавку как сейчас, так и в будущем. Хотя зачем это обьяснять человеку, который зашел поспамить :facepalm:

вернул обратно в чс
qziua
Member

Повідомлення

Хочу апнутися з 8700k ddr4 на нову платформу. В наявності bequiet 750w, 2x ssd m2, dark rock pro 4, strix rtx 2080 oc, Монік 2к 144. Відео залишаю до виходу 5000 серії, в планах 5070ti(super, якщо буде). Обновка із за вийшовшої з ладу мамки. Куди дивитися, не підкажете? Дивлюся в бік 265к ddr5 6400 z890. Може 245к буде достатньо для іграшок, але хочеться забути про апгрейд платформи років на 5.
0kie
Member

Повідомлення

qziua
Сначала меняешь видеокарту и смотришь на дальнейшую целесообразность замены платформы. ;)
qziua
Member

Повідомлення

0kie: 26.12.2024 20:37 qziua
Сначала меняешь видеокарту и смотришь на дальнейшую целесообразность замены платформы. ;)
Я ж указал что мать не рабочая.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

qziua
Можна взяти 14600k і материнку до нього, особливо якщо DDR4, яка вже на руках, хороша. Раптори мають багато свого кешу і менш залежні від швидкості пам'яті. У 12-го покоління різниця була б більша.
І тоді більше лишиться на вк, можна буде взяти на 1 або і 2 tier кращу. Якщо дуже хочеться запасу, то взяти 8P ядер раптор, але там питання до охолодження і бж. Але 14600k - це зараз найкраще, що є на LGA1700 і взагалі найкраще що є в Інтела по ціні/продуктивність.
Якщо брати повністю нову платформу на DDR5, то AM5, мабуть, без варіантів. Arrow lake вийшли такі собі, на жаль. 265k з DDR5 6400mhz це буде +- те ж саме, що і 14600k з хорошою DDR4, але набагато дорожче.
qziua
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 26.12.2024 21:22 qziua
Можна взяти 14600k і материнку до нього, особливо якщо DDR4, яка вже на руках, хороша. Раптори мають багато свого кешу і менш залежні від швидкості пам'яті. У 12-го покоління різниця була б більша.
І тоді більше лишиться на вк, можна буде взяти на 1 або і 2 tier кращу. Якщо дуже хочеться запасу, то взяти 8P ядер раптор, але там питання до охолодження і бж. Але 14600k - це зараз найкраще, що є на LGA1700 і взагалі найкраще що є в Інтела по ціні/продуктивність.
Якщо брати повністю нову платформу на DDR5, то AM5, мабуть, без варіантів. Arrow lake вийшли такі собі, на жаль. 265k з DDR5 6400mhz це буде +- те ж саме, що і 14600k з хорошою DDR4, але набагато дорожче.
Якщо з нуля на am5, що би порекомендували на тривалий термін? Проц+мама+память.
Відповісти