Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

А хтось взагалі бачить різницю між 144 гц та 240? Я більше 90-100 вже не відчуваю майже.
Nutbar
Member

Повідомлення

NST1983: 18.12.2024 17:19 А хтось взагалі бачить різницю між 144 гц та 240? Я більше 90-100 вже не відчуваю майже.
В євротрак симуляторі бачу :gigi: Знаки простіше читати. В чомусь швидшому можу й не помітити, якщо одразу буде стояти лок на 144Гц. Але якщо переключатись туди й назад, то відчую.
анти__бот
Member

Повідомлення

ось недорогий монітор, може хтось мав з ним справу?
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
чи все-таки Samsung Odyssey G4 (LS25BG400) буде кращий, самсунг хоть по висоті можна регулювати
sergey_m
Junior

Повідомлення

Свегер: 17.12.2024 23:39 sergey_m
sergey_m: 17.12.2024 15:39 Хочу взять на замену 31.5-32"/2К/изогнутый 1800r, VA, бюджет до 15 тыс.
Подскажите, плиз, пару нормальных моделей.
Наразі, з 1800R радіусом, за останні 2-3 роки нічого нового не з'явилось, нові моделі на 1500R радіусі.
Із варіантів, є ось такий Dell:
https://ek.ua/ua/DELL-S3222DGM.htm 2021 року. Досить швидкий, як для VA.
Змінювати масштаб тексту на 32-х дюймовому в 2к, гадаю вам знадобиться. По розміру, текст буде, як 24 дюйми в Full HD.
Також, майте на увазі, що 32-х дюймові більш вимогливі до розміщення.
Свегер,дуже дякую за відповідь,був зайнятий на роботі та тільки прочитав. І саме смішне- я вибрав саме цей монік на олх вчора в ін.місті і купив сьогодні))) Б/у рік з чимось. Знайома там живе, приїхала, подивилась (і я по відеозвязку)та відправила мені НП. Вже сьогодні приїде,буду дивитися,що купив та все розповім.
По олх доставці 32 дюйми не пролазить-більше 30кг по обєму..
VBerezovsky
Member

Повідомлення

NST1983: 18.12.2024 17:19 А хтось взагалі бачить різницю між 144 гц та 240? Я більше 90-100 вже не відчуваю майже.
Я не кіберкотлета, але різницю між 144 та 240 відчуваю все ж таки - інпут лаг менше, картинка плавніша.
Melofon
Member

Повідомлення

анти__бот: 18.12.2024 17:41 ось недорогий монітор, може хтось мав з ним справу?
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
чи все-таки Samsung Odyssey G4 (LS25BG400) буде кращий, самсунг хоть по висоті можна регулювати
Ну если вас устраивает размер пикселя на 27" 1080р то берите Самсунг, регулировка высоты иногда очень нужная штука, да и 240Гц в CS тоже даст свой плюс, если видеокарта может выдать более-менее стабильные 240+ фпс то это конечно будет лучше чем 144-180Гц, ну и ютубчик смотреть на большей диагонали таки лучше.
анти__бот
Member

Повідомлення

Melofon
Дякую за вашу думку :beer: там доречі є два варіанти 27" і 25"
NST1983
Member

Повідомлення

VBerezovsky: 19.12.2024 04:35
Я не кіберкотлета, але різницю між 144 та 240 відчуваю все ж таки - інпут лаг менше, картинка плавніша.
Яка частота кадрів в дані моменти? В Який іграх це відбувається?

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Nutbar
Gainward GeForce RTX 4070 Ti Super Phoenix GS може віддавати більше ніж 144 фпс в цій грі?
Melofon
Member

Повідомлення

анти__бот: 19.12.2024 10:07 Melofon
Дякую за вашу думку :beer: там доречі є два варіанти 27" і 25"
Ну так выбирайте, если хочется побольше и пофиг что пиксели будут крупнее что в принципе с определенного расстояния уже не так и бросается в глаза то берите 27", у меня один друг сидит на 27" 1080р 75Гц уже лет пять и ему норм, я бы выбрал 27 если бы был такой выбор.
KVM
Member

Повідомлення

Хтось щупав M27QA? Яка різниця там в порівняні з звичайним M27Q? Так розумію матриця від BOE і інша підставка
Zenia
Junior

Повідомлення

Добрий день, підбираю собі fulhd ips монітор на 144 гц і з гарним охопленням кольорів , щоб і пограти і в фотошопі посидіти бюджет 10 тисяч , але з цим складаються проблеми , всі нормальні огляди з нормальними тестами моніторів , є на ті що або зняли з продажу , або їх в нас взагалі не продавали , а інші це просто реклама без хоч натяку на якісь мінуси , чи не могли б ви поради якісь варінати , можливо є якась популярна перевірена часом модель яку можна взяти на олх , або має якись непогану можливість налаштування кольорів , і мінімізування мінусів ips матриці
VBerezovsky
Member

Повідомлення

NST1983: 19.12.2024 11:46 Яка частота кадрів в дані моменти? В Який іграх це відбувається?
+-240 і є, тестував в Overwatch та КС2. Але, звичайно, 90% часу такого фпс не побачити, особливо в сінглових іграх.
KVM: 19.12.2024 20:22 Хтось щупав M27QA? Яка різниця там в порівняні з звичайним M27Q? Так розумію матриця від BOE і інша підставка
Ось є гарний огляд.
https://youtu.be/QE0tQ6fYkOw?si=i77kS1f3haiyyAYf
unlnu
Member

Повідомлення

Підскажіть де можна почитати детальну інформацію про те, яка модель\версія матриці OLED від якого виробника в тому чи іншому моніторі. Переглядаючи відеоогляди, звернув увагу на те, що оглядач вказує, що наприклад, в моніторі ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG матриця від LG, а в MSI MAG 271QPX QD-OLED матриця від Samsung. Але на сайтах цих брендів подібна інформація відсутня і щось мені підсказує, якщо звернувшись у техпідтримку, відповідь на це питання також не вдасться отримати. Також почув таке твердження що Samsung на власному моніторі "не зміг у матрицю" на відміну від тої що запропонував партнеру у конкурентну модель OLED і не розумію чому так. На даному етапі розглядаю монітор Samsung Odyssey OLED G6 у 2х версіях LS27DG612SIXCI(240Hz) і LS27DG600SIXCI(360Hz). Потрібно більше інформації для виваженого вибору.
Tserian
Junior

Повідомлення

unlnu
Можете перевіряти на https://www.displayspecifications.com/
Але звісно, там бувають помилки (або коли виробник ставить матриці декількох виробників).
Zenia
Junior

Повідомлення

Чим ця версія ASUS TUF Gaming VG249Q3A (90LM09B0-B01170) відрізняєтся від цієї ASUS TUF Gaming VG249QL3A (90LM09G0-B01170)
Lekrs
Member

Повідомлення

unlnu: 20.12.2024 09:55 Підскажіть де можна почитати детальну інформацію про те, яка модель\версія матриці OLED від якого виробника в тому чи іншому моніторі. Переглядаючи відеоогляди, звернув увагу на те, що оглядач вказує, що наприклад, в моніторі ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG матриця від LG, а в MSI MAG 271QPX QD-OLED матриця від Samsung. Але на сайтах цих брендів подібна інформація відсутня і щось мені підсказує, якщо звернувшись у техпідтримку, відповідь на це питання також не вдасться отримати. Також почув таке твердження що Samsung на власному моніторі "не зміг у матрицю" на відміну від тої що запропонував партнеру у конкурентну модель OLED і не розумію чому так. На даному етапі розглядаю монітор Samsung Odyssey OLED G6 у 2х версіях LS27DG612SIXCI(240Hz) і LS27DG600SIXCI(360Hz). Потрібно більше інформації для виваженого вибору.
Самс не зміг у олед матрицю? Це певно шутка, або вкид від конкурентів/фанбоїв.
Користуюсь 360гц g6, жодного суттєвого недоліку, матриця дивовижна.
ilcattivo
Junior

Повідомлення

unlnu: 20.12.2024 09:55 Підскажіть де можна почитати детальну інформацію про те, яка модель\версія матриці OLED від якого виробника в тому чи іншому моніторі. Переглядаючи відеоогляди, звернув увагу на те, що оглядач вказує, що наприклад, в моніторі ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG матриця від LG, а в MSI MAG 271QPX QD-OLED матриця від Samsung. Але на сайтах цих брендів подібна інформація відсутня і щось мені підсказує, якщо звернувшись у техпідтримку, відповідь на це питання також не вдасться отримати. Також почув таке твердження що Samsung на власному моніторі "не зміг у матрицю" на відміну від тої що запропонував партнеру у конкурентну модель OLED і не розумію чому так. На даному етапі розглядаю монітор Samsung Odyssey OLED G6 у 2х версіях LS27DG612SIXCI(240Hz) і LS27DG600SIXCI(360Hz). Потрібно більше інформації для виваженого вибору.
Модель матриці спеціально не пишуть, щоб у разі чого можна було змінити на більш дешевого поставника. Тут нещодавно писали за монітор Dell G2724D, що на огляд блогерам та rtings.com вони занести одну матрицю, а зараз випускають з більш дешевою. Виробники SSD та блоків живлення також часто цим грішать
unlnu
Member

Повідомлення

Lekrs: 20.12.2024 10:58Самс не зміг у олед матрицю? Це певно шутка, або вкид від конкурентів/фанбоїв.
Це був огляд пересічного блогера, начебто незаангажованого. У нього й інші вендори були в попередніх оглядах, але таке ляпнути саме в огляді на самсунг це справді дичина. Можливо мав на увазі інше або я не правильно зрозумів, бо ні в кого подібного не чув.

Читав ваші попередні коментарі, бачу що з того часу ваша думка не змінилась. Особисто схиляюсь до вибору моделі 240 гц, бо різниці 100% не бачитиму, оскільки кіберспорт не практикую, а 3 тисячі грн різниці краще витрачу на щось корисне.

Залишилось тільки отримати відповідь на питання чому модель 360 гц має гарантію 3 роки, а 240 лише 2...
ilcattivo
Junior

Повідомлення

unlnu: 20.12.2024 12:52
Lekrs: 20.12.2024 10:58Самс не зміг у олед матрицю? Це певно шутка, або вкид від конкурентів/фанбоїв.
Це був огляд пересічного блогера, начебто незаангажованого. У нього й інші вендори були в попередніх оглядах, але таке ляпнути саме в огляді на самсунг це справді дичина. Можливо мав на увазі інше або я не правильно зрозумів, бо ні в кого подібного не чув.

Читав ваші попередні коментарі, бачу що з того часу ваша думка не змінилась. Особисто схиляюсь до вибору моделі 240 гц, бо різниці 100% не бачитиму, оскільки кіберспорт не практикую, а 3 тисячі грн різниці краще витрачу на щось корисне.

Залишилось тільки отримати відповідь на питання чому модель 360 гц має гарантію 3 роки, а 240 лише 2...
Також придивляюсь до цих моніторів. Але для мене залишається відкритим питання чи є ще відмінності, крім герцовки та гарантії? Модель на 240 Гц не знайшов ні у кого на огляді, і взагалі здається що вона є тільки на українському і казахстанському ринку
Lekrs
Member

Повідомлення

unlnu: 20.12.2024 12:52

Перевага 360гц у тому що можна грати без vrr/всінка, і не буде видно розривів. Гсінк все таки вимкнув, і граю без нього, здається без краще кольори (ще на попередньому моніторі це замітив), та й відчуття від гри краще коли мон працює на повній герцовці.
Відповісти