Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
luckygamerks
Судя по Вашей придирчивости, Вы минусы не только у MSI высмотрите, а у любой абстрактной топовой платы на рынке. Если Вам заведомо сомнительны слабые стороны MSI, то почему Вы вообще туда смотрели? Я помню про дизайн, но плата это ведь не корпус
Судя по Вашей придирчивости, Вы минусы не только у MSI высмотрите, а у любой абстрактной топовой платы на рынке. Если Вам заведомо сомнительны слабые стороны MSI, то почему Вы вообще туда смотрели? Я помню про дизайн, но плата это ведь не корпус
- спойлер
- Берите Гигу Аорус с бицухой, там тоже многое про дезигн
-
luckygamerks
Member
Ви мене не так зрозуміли, я писав, що я хотів мсі тому що хотів зібрати в єдиному стилі, що був корпус мсі, блок живлення мсі, материнська плата мсі, відеокарта мсі, я ще думав про свою мсі, але то вже дійсно викинуті гроші.acm_fan: ↑ 08.12.2024 20:53 luckygamerks
- спойлер
- Берите Гигу Аорус с бицухой, там тоже многое про дезигн
Я відкинув самі дешеві плати, цілі економити на спічках не було, як би я купив найдешевшу тоді да. Я побачив цю плату на відео хардвар анбоксед, вони сказали, що плата непогана плата, але має багато конкурентів за її ціною, судячи з відео тут відносно непоганий врм, подивився функціонал, так трохи засмутило відсутність псі 5 для відео та навіть для ссд, цей мінус я для себе прийняв, із плюсів в ній є сучасні тайп сі на передню панель і на задню панель, достатня кількість сучасних 3.2 портів юзб, роз’єми під ргб, вайфай та блютуз з коробки, гарний дизайн (хоча b650m gaming plus wifi зовнішнє подобається більше), сама фірма одна з найкращих на ринку, і вони себе гарно зарекомендували на 1700 сокеті та і раніше не чув про них поганих відгуків. У хард вар анбоксед вона коштувала 170 баксів, а той же асрок міксер та лайтінг 150. Я прикинув, що у нас трохи навпаки асрок трохи дорожчі + модель вайфай тех якісь гроші коштує + як раз мсі і хотів, вроді все співпадає.
Перед замовленням перечитав відгуки у наших магазинах, розетка, телемарт та інші, всюди відгуки дуже хороші, окрім деяких самих старих. Так тут проскакували чутки на форумі, що в мсі є якісь косяки, але почитавши гарні відгуки я їх відкинув. Замовляв я її перед чорною п’ятницею, потім у нас більше 3-х дні не було світла, місто під постійними обстріли артою та іншим, взагалі голова була трохи другим забита, думав вже й не забирати, бо якщо світла не буде то і сенсу в компі не має, хоча це не предмет розмови.
Потім, перед встановленням мені необхідні були деякі поради і почав дещо питати у людей по мсі, мені сказали що це дуже погані плати на ам5 і краще повернути, тому я засумнівався і вирішив її тимчасово не встановлювати, бо потім не зможу повернути. Я почав читати не тільки наші відгуки, а і закордоні, переважно newegg і там є чимало позитивних відгуків, але і дуже багато негативних, вроді як часто новий біос вирішує проблеми, але судячи з відгуків далеко не завжди.
Як би я був впевнений, що це поодинокі випадки і якщо за 3 роки гарантії це все виправлять, то я б встановив і користувався і навіть за це і не згадував, і навіть якщо попадеться брак, я його просто відправлю на сервіс, але я не хочу купити дефекту плату мучатись з нею роками, а потім за копійки її продати. А плата то виїшла півтори роки тому, якщо не більше. Ще раз я не шукаю дефектів, я просто хочу користуватися річчю у задоволення, але не хочу потім жалкувати.
Зараз для себе розуміє, що у моєму віці вже пора трохи забувати про ці всякі «один стиль» та ргб, а плату треба вибирати перше по стабільності біос, далі по врм, а потім вже пофункціоналу, але функціонал повинен бути не більший ніж ти колись зможеш використати =) Та і блоку живлення у 650 ват голд походу скоро вже не буде вистачати =) Дякую за допомогу і розуміння.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Не похожеluckygamerks: ↑ 08.12.2024 22:46я просто хочу користуватися річчю у задоволення
Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 22:46це дуже погані плати
Это Вы под 7950 покупаете? Нет? Тогда пункт мимоluckygamerks: ↑ 08.12.2024 22:46далі по врм
Наоборот, это всё только входит в тренд. А далее перечисленное Вами - прошедшие годы, когда собирали солянку и не парились про вид и далее по списку. Сейчас вид (или даже софт) важнее, чем остальное, речь про мировые тенденции, а не про Украину.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 22:46трохи забувати про ці всякі «один стиль» та ргб
-
AndP
Member
Комрады не дадут соврать, МСИ, на 1-ом месте сзаду, из всех на АМ5. Выше уже советовали (под сполером), бери Гигу, очень стабильные платы получились, на этом сокете.
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Не могу не согласиться. Сам об этом думаю, уже не первую неделю.acm_fan: ↑ 08.12.2024 23:39
Наоборот, это всё только входит в тренд. А далее перечисленное Вами - прошедшие годы, когда собирали солянку и не парились про вид и далее по списку. Сейчас вид (или даже софт) важнее, чем остальное, речь про мировые тенденции, а не про Украину.
-
Melofon
Member
Да что вы говоритеluckygamerks: ↑ 08.12.2024 18:56тут на форумі саме цю фірму на АМ5 рекомендують не брати.
-
luckygamerks
Member
Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?Melofon: ↑ 09.12.2024 03:54Да что вы говоритеluckygamerks: ↑ 08.12.2024 18:56тут на форумі саме цю фірму на АМ5 рекомендують не брати.
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
AndP: ↑ 08.12.2024 23:55Комрады не дадут соврать, МСИ, на 1-ом месте сзаду, из всех на АМ5. Выше уже советовали (под сполером), бери Гигу, очень стабильные платы получились, на этом сокете.
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
[quote=acm_fan post_id=3894072 time=1733693955
На скільки я бачив більше всього вроді як рекомендують саме асрок, хоча про гігабайт чогось поганого не бачив.
Отправлено спустя 13 минут 39 секунд:acm_fan: ↑ 08.12.2024 23:39 Не похоже Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах. Это Вы под 7950 покупаете? Нет? Тогда пункт мимо
-
Melofon
Member
По моему я раньше достаточно написал чтобы имея голову не верить всяким отзывам выбирая плату, смотрите только на хар-ки/цена это основной критерий выбора т.к. всё бренды выпускают платы из тех же комплектующих как все, нужно выбирать из достаточности для системы и того что вы от ней хотите, переплата за ненужные фишки не сильно увеличит её качество, но ОЧЕНЬ сильно увеличит её стоимостьluckygamerks: ↑ 09.12.2024 11:36Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?
-
luckygamerks
Member
Спасибо за совет и успокоение, тогда не буду не кому морочить голову и буду ее устанавливать, по функционалу она меня устраивает =)Melofon: ↑ 09.12.2024 21:00По моему я раньше достаточно написал чтобы имея голову не верить всяким отзывам выбирая плату, смотрите только на хар-ки/цена это основной критерий выбора т.к. всё бренды выпускают платы из тех же комплектующих как все, нужно выбирать из достаточности для системы и того что вы от ней хотите, переплата за ненужные фишки не сильно увеличит её качество, но ОЧЕНЬ сильно увеличит её стоимостьluckygamerks: ↑ 09.12.2024 11:36Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?
-
Piter Cantrope
Member
Теж так думаю. Не розумію звідки взялись якісь нарікання на MSI. Особливо я не ясно чому дехто говорить, що на MSI пам'ять щось там погано розганяти і глючний біос. В мене була MSI x670 i вона розганяла пам'ять на райзені 7600 до 6400 1:1, що мабуть краще, ніж у більшості людей в цій гілці. І я не розумію що означає "глючний біос", він зависати мав, чи як? В мене нічого не глючило. І це я говорю не по відгуках в Інтернеті, а по тому, що стояло в мене під столом і на чому я кожен день бавився з розгоном пам'яті. Питання в мене були тільки до Gigabyte ds3h, про що я писав тут. Але MSI повільніше проходять post і грузяться, це правда.acm_fan: ↑ 08.12.2024 23:39 Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах.
Особисто я зараз рекомендую Asrock, але не тому що у них вау-біос порівняно з MSI чи ASUS, а тому, що в кожній ціновій категорії у них найкращі плати. Як на мене, за ~5к нема кращої плати, ніж hdv/m2, за 7к нема кращої плати, ніж livemixer, за 9к нема кращої плати, ніж b650 steel legend, за 10к нема кращої плати, ніж x870 pro rs. Живлення і начинка у Asrock у кожній ціновій категорії краща, ніж в конкурентів. Ну і є фактор можливості вибору pcie 5 на b650/x670 платах для x16 слота, але ще треба потестувати чи воно працює.
Але якщо зловити гарну материнку іншого виробника по акції, або якусь бу, то чому б і ні? І не треба думати, що Asrock без грішка, добре відома проблема, що з 9000 процесорами на платах Asrock не можна було виставити більш ніж 1.43V VDD, і люди мучились і чекали місяці на фікс. Або проблема з контролем VDDQ, на яку неодноразово скидали баг-ріпорти, і яку досі не пофіксили після багатьох місяців.
Коли тільки вийшли b650 плати, то наче як загальний консенсус був, що всі плати хороші, і обходити стороною варто тільки asus prime, через неадекватне живлення і оверпрайс.
Інша справа, що зараз пішла нова хвиля зазвичай паршивих b650 i a620 плат, і з ними треба бути обережними. Я вже неодноразово зустрічав відгуки, що на деяких новіших b650 платах не працює pbo або взагалі, або не можна виставити курву. Наприклад asrock b650m-h/m2+ і gigabyte b650m gaming wifi. І також чув, що деякі з нових дешевих плат навіть не працюють нормально на xmp профілі. Не знаю, може в цій групі і є якісь нормальні материнки, але нащо ризикувати, тут якраз той випадок, коли варто не розбиратись і взяти asrock hdv/m2. Але знову ж таки, не тому що "asrock це вау, а всі інші фу-фу", а тому, що конкретно ця модель дуже вдала. І не факт, що буде b850 hdv, яка буде такою ж вдалою, або що вона взагалі буде.
-
luckygamerks
Member
Як завжди дякую вам за вашу думку. В той же день як писав повідомлення, зібрав пк. Тестувати часу досі немає. Плата перший раз запускалася 3 хвилини, після чого я виставив xmp 6000 cl 30 профіль і без будь яких проблем завелась за півтори хвилини. Наступне увімкнув MCR і зараз плата завантажується до заставки msi 20 секунд, загальний час до робочого столу 30-50 секунд, у середньому 35. Єдине один з SSD дисків знак із системи на другий день, я його виймав, ставив, нічого не допомагало, сняв охолодження, пройшовся ластиком по контактам і все запрацювало. Чи зв'язано це якось із платою, важко сказати, до цього цей диск довго працював без проблем. Кулер pa120se argb взагалі сподобався, працює дуже тихо, у стрес тесті ОССТ максимум 60 градусів бачив. Поки все добре, дякую всім, далі коли буде час потестувати, відпишусь.Piter Cantrope: ↑ 11.12.2024 13:39Теж так думаю. Не розумію звідки взялись якісь нарікання на MSI. Особливо я не ясно чому дехто говорить, що на MSI пам'ять щось там погано розганяти і глючний біос. В мене була MSI x670 i вона розганяла пам'ять на райзені 7600 до 6400 1:1, що мабуть краще, ніж у більшості людей в цій гілці. І я не розумію що означає "глючний біос", він зависати мав, чи як? В мене нічого не глючило. І це я говорю не по відгуках в Інтернеті, а по тому, що стояло в мене під столом і на чому я кожен день бавився з розгоном пам'яті. Питання в мене були тільки до Gigabyte ds3h, про що я писав тут. Але MSI повільніше проходять post і грузяться, це правда.acm_fan: ↑ 08.12.2024 23:39 Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах.
Особисто я зараз рекомендую Asrock, але не тому що у них вау-біос порівняно з MSI чи ASUS, а тому, що в кожній ціновій категорії у них найкращі плати. Як на мене, за ~5к нема кращої плати, ніж hdv/m2, за 7к нема кращої плати, ніж livemixer, за 9к нема кращої плати, ніж b650 steel legend, за 10к нема кращої плати, ніж x870 pro rs. Живлення і начинка у Asrock у кожній ціновій категорії краща, ніж в конкурентів. Ну і є фактор можливості вибору pcie 5 на b650/x670 платах для x16 слота, але ще треба потестувати чи воно працює.
Але якщо зловити гарну материнку іншого виробника по акції, або якусь бу, то чому б і ні? І не треба думати, що Asrock без грішка, добре відома проблема, що з 9000 процесорами на платах Asrock не можна було виставити більш ніж 1.43V VDD, і люди мучились і чекали місяці на фікс. Або проблема з контролем VDDQ, на яку неодноразово скидали баг-ріпорти, і яку досі не пофіксили після багатьох місяців.
Коли тільки вийшли b650 плати, то наче як загальний консенсус був, що всі плати хороші, і обходити стороною варто тільки asus prime, через неадекватне живлення і оверпрайс.
Інша справа, що зараз пішла нова хвиля зазвичай паршивих b650 i a620 плат, і з ними треба бути обережними. Я вже неодноразово зустрічав відгуки, що на деяких новіших b650 платах не працює pbo або взагалі, або не можна виставити курву. Наприклад asrock b650m-h/m2+ і gigabyte b650m gaming wifi. І також чув, що деякі з нових дешевих плат навіть не працюють нормально на xmp профілі. Не знаю, може в цій групі і є якісь нормальні материнки, але нащо ризикувати, тут якраз той випадок, коли варто не розбиратись і взяти asrock hdv/m2. Але знову ж таки, не тому що "asrock це вау, а всі інші фу-фу", а тому, що конкретно ця модель дуже вдала. І не факт, що буде b850 hdv, яка буде такою ж вдалою, або що вона взагалі буде.
-
Melofon
Member
Не трудно, как раз если вы протёрли ластиком ссд и он заработал то логично что просто контакты окислились пока лежал, то же самое бывает и с памятью, то что он до этого долго работал без проблем тоже не удивительно т.к. в плате и в самом месте контакта нет окисления бо метал с металлом контактируют постоянно не давая воздуху окислять это место, а окис это тоненькая пленка которую достаточно и лучше стереть спиртом или ластиком когда спирта нет рядом.luckygamerks: ↑ 12.12.2024 22:35Єдине один з SSD дисків знак із системи на другий день, я його виймав, ставив, нічого не допомагало, сняв охолодження, пройшовся ластиком по контактам і все запрацювало. Чи зв'язано це якось із платою, важко сказати, до цього цей диск довго працював без проблем.
-
SalivanT
Junior
Вітаю. Порадьте материнську плату не за всі гроші світу. Хочу зібрати пк з такими характеристиками бюджет десь до 60к.
1. Ryzen 5 7500f
2. RTX 4070 Super
3. 32gb 6000mhz
4. 1tb ssd m2
Знайомі всі радять брати типу ASUS PRIME B650M-R.
Із побажання щоб був WiFi модуль. Ну або підкажіть чи є сенс доплачувати за цю опцію, можливо просто докупити окремо сам модуль?
Дякую!
1. Ryzen 5 7500f
2. RTX 4070 Super
3. 32gb 6000mhz
4. 1tb ssd m2
Із побажання щоб був WiFi модуль. Ну або підкажіть чи є сенс доплачувати за цю опцію, можливо просто докупити окремо сам модуль?
Дякую!
-
AndP
Member
ВиФи модуль отдельно стоит + - 1000. Лучше эту тысячу вложи в материнку с ВиФи, но не Прайм.SalivanT: ↑ 17.12.2024 13:51
Дякую!
-
Melofon
Member
SalivanT
Прайм это дно конечно ещё то но для этого процессора будет достаточно, но я бы не брал.
Лучше уже взять Gigabyte B650M D3HP AX или MSI PRO B650-S WIFI если нужна недорогая АТХ с вайфай.
Прайм это дно конечно ещё то но для этого процессора будет достаточно, но я бы не брал.
Лучше уже взять Gigabyte B650M D3HP AX или MSI PRO B650-S WIFI если нужна недорогая АТХ с вайфай.
-
Mixx
Member
SalivanT
Asrock b650m pro rs wifi, на 2 головы выше того недоразумения от Асус.
Asrock b650m pro rs wifi, на 2 головы выше того недоразумения от Асус.
-
proos
Member
Всем привет
Подбираю материнку для 9700Х на В650, пока не вышли 850.
Смотрю что на метеринках асрок доп питание проца 8пин, на мси 8+8пин, асус почти везде 8+4пин. Это получается что на мси лучше питание проца и меньше ограничений для него? Или почему так?
MSI B650M GAMING PLUS
Asus TUF GAMING B650M-E
ASRock B650M Pro RS WiFi(она даже с вайфай, но питание все равно 8пин.)
Что лучше будет для 9700Х?
Спасибо
Подбираю материнку для 9700Х на В650, пока не вышли 850.
Смотрю что на метеринках асрок доп питание проца 8пин, на мси 8+8пин, асус почти везде 8+4пин. Это получается что на мси лучше питание проца и меньше ограничений для него? Или почему так?
MSI B650M GAMING PLUS
Asus TUF GAMING B650M-E
ASRock B650M Pro RS WiFi(она даже с вайфай, но питание все равно 8пин.)
Что лучше будет для 9700Х?
Спасибо
-
Mixx
Member
proos
B650m-hdv/m2
Проц потребляет в стресс тестах в раене 100-120вт, вывезет считай любая плата на б650,в первую очередь смотреть на качество прошивки/необходимые разъемы/вафлю/звук.
Конкретно три платы выше я бы расставил так
Асрок и Асус +- на уровне.
МСИ может "удивить" + до сих пор не пофикшены старые баги из разряда повышенных вольтажей (лечится курвой) и долгого прохождения пост(не лечится ).
B650m-hdv/m2
Проц потребляет в стресс тестах в раене 100-120вт, вывезет считай любая плата на б650,в первую очередь смотреть на качество прошивки/необходимые разъемы/вафлю/звук.
МСИ может "удивить" + до сих пор не пофикшены старые баги из разряда повышенных вольтажей (лечится курвой) и долгого прохождения пост(не лечится ).
-
NST1983
Member
Кароче, стояла у мене в одному ПК Asus TUF GAMING B650M-E, захотілося з остатків зібрати другий і я купив по супер акції ASRock B650 Pro RS. З біосом дуже не зручно у порівнянні з Asus TUF GAMING B650M-E, де навіть PBO треба виставляти додаючи три нулі. Я спочатку виставив 120, поставив вінду і бачу що воно все тормозить.. Ох думаю Асрок гівно Мабуть сутки оптимізовува вінду, стало краще, але все одно тормоза.. Думав може вірус зловив, потім захочу у дестпетчер задач, а частота процесору 500 Mhz І треба замість 120 ставити 120000
Кароче мамка потужна. В общем, потім я вирішив взяти ASRock B650 STEEL LEGEND WIFI (sAM5, AMD B650, PCI-Ex16) замість Asus TUF GAMING B650M-E по двум причинам. 1. Треба повноразмірна плата, бо відяха займає 3+ слоти і просто не зручно міняти ссд і підключати конектори. 2. На перспективу, оскільки там стоїть PCI-Ex16 5.0. Може в наступному році вийдуть нові відяхи від АМД з PCI-Ex16 5.0, хоча дивно, що у назві плати B650 а не B650Е. Логіка кулерів тут взагалі по іншому запрацювала без тюненгів - 4-х пінові ЦПУ і помпа працювали на мінімалках, деякі взагалі стартовали і стопались. 3-х пінові взагалі не крутилися.. Кароч, треба було налаштувати все вручну. Плата масивна, хоча дороговата. Сподобалось що блютуз норм пашить, а не як від USB свістка. Тому якщо кому треба Asus TUF GAMING B650M-E - у лс, пізніше викладу обьяву. Повний комплект, ідеал і більше 2 років гарантії
Кароче мамка потужна. В общем, потім я вирішив взяти ASRock B650 STEEL LEGEND WIFI (sAM5, AMD B650, PCI-Ex16) замість Asus TUF GAMING B650M-E по двум причинам. 1. Треба повноразмірна плата, бо відяха займає 3+ слоти і просто не зручно міняти ссд і підключати конектори. 2. На перспективу, оскільки там стоїть PCI-Ex16 5.0. Може в наступному році вийдуть нові відяхи від АМД з PCI-Ex16 5.0, хоча дивно, що у назві плати B650 а не B650Е. Логіка кулерів тут взагалі по іншому запрацювала без тюненгів - 4-х пінові ЦПУ і помпа працювали на мінімалках, деякі взагалі стартовали і стопались. 3-х пінові взагалі не крутилися.. Кароч, треба було налаштувати все вручну. Плата масивна, хоча дороговата. Сподобалось що блютуз норм пашить, а не як від USB свістка. Тому якщо кому треба Asus TUF GAMING B650M-E - у лс, пізніше викладу обьяву. Повний комплект, ідеал і більше 2 років гарантії
-
proos
Member
Всю жизнь был на мамках мси, но на интел. Это будет моя первая платформа на амд. Так вот, вообще никогда проблем не было с мси. С первого раза заводились, работали в стоке постоянно, ни бсодов ничего. Все три платы что были. А тут такие странности, интересно.Mixx: ↑ 23.12.2024 08:41 proos
B650m-hdv/m2
В любом случае спасибо за ответ
Но так и не понял, почему такая разница в питании? Если больше, то не значит что будет более стабильная работа системы в целом?
Да, и ничего не будет гнаться, всё будет работать в стоке.
Смотреть качество прошивки - это курить форумы?
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Берите любую. Хоть по цвету выбирайте.proos: ↑ 23.12.2024 09:28Да, и ничего не будет гнаться, всё будет работать в стоке.
Это нужно для тюнинга, которого у Вас не будет. Пример тюнинга постом выше - та же настройка вентиляторов у каждого вендора реализована иначе (что логично). Если их наладка будет не из UEFI, а из-под Windows, то скорее обзоры на софт смотреть, ведь с ним придётся взаимодействовать.proos: ↑ 23.12.2024 09:28Смотреть качество прошивки - это курить форумы?