Выбор материнской платы для платформы AMD

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD

Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ

Так же рекомендуются к прочтению:

процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

luckygamerks
Судя по Вашей придирчивости, Вы минусы не только у MSI высмотрите, а у любой абстрактной топовой платы на рынке. Если Вам заведомо сомнительны слабые стороны MSI, то почему Вы вообще туда смотрели? Я помню про дизайн, но плата это ведь не корпус :apes:
спойлер
Берите Гигу Аорус с бицухой, там тоже многое про дезигн :rotate:
luckygamerks
Member

Повідомлення

acm_fan: 08.12.2024 20:53 luckygamerks
Судя по Вашей придирчивости, Вы минусы не только у MSI высмотрите, а у любой абстрактной топовой платы на рынке. Если Вам заведомо сомнительны слабые стороны MSI, то почему Вы вообще туда смотрели? Я помню про дизайн, но плата это ведь не корпус :apes:
спойлер
Берите Гигу Аорус с бицухой, там тоже многое про дезигн :rotate:
Ви мене не так зрозуміли, я писав, що я хотів мсі тому що хотів зібрати в єдиному стилі, що був корпус мсі, блок живлення мсі, материнська плата мсі, відеокарта мсі, я ще думав про свою мсі, але то вже дійсно викинуті гроші.
Я відкинув самі дешеві плати, цілі економити на спічках не було, як би я купив найдешевшу тоді да. Я побачив цю плату на відео хардвар анбоксед, вони сказали, що плата непогана плата, але має багато конкурентів за її ціною, судячи з відео тут відносно непоганий врм, подивився функціонал, так трохи засмутило відсутність псі 5 для відео та навіть для ссд, цей мінус я для себе прийняв, із плюсів в ній є сучасні тайп сі на передню панель і на задню панель, достатня кількість сучасних 3.2 портів юзб, роз’єми під ргб, вайфай та блютуз з коробки, гарний дизайн (хоча b650m gaming plus wifi зовнішнє подобається більше), сама фірма одна з найкращих на ринку, і вони себе гарно зарекомендували на 1700 сокеті та і раніше не чув про них поганих відгуків. У хард вар анбоксед вона коштувала 170 баксів, а той же асрок міксер та лайтінг 150. Я прикинув, що у нас трохи навпаки асрок трохи дорожчі + модель вайфай тех якісь гроші коштує + як раз мсі і хотів, вроді все співпадає.
Перед замовленням перечитав відгуки у наших магазинах, розетка, телемарт та інші, всюди відгуки дуже хороші, окрім деяких самих старих. Так тут проскакували чутки на форумі, що в мсі є якісь косяки, але почитавши гарні відгуки я їх відкинув. Замовляв я її перед чорною п’ятницею, потім у нас більше 3-х дні не було світла, місто під постійними обстріли артою та іншим, взагалі голова була трохи другим забита, думав вже й не забирати, бо якщо світла не буде то і сенсу в компі не має, хоча це не предмет розмови.

Потім, перед встановленням мені необхідні були деякі поради і почав дещо питати у людей по мсі, мені сказали що це дуже погані плати на ам5 і краще повернути, тому я засумнівався і вирішив її тимчасово не встановлювати, бо потім не зможу повернути. Я почав читати не тільки наші відгуки, а і закордоні, переважно newegg і там є чимало позитивних відгуків, але і дуже багато негативних, вроді як часто новий біос вирішує проблеми, але судячи з відгуків далеко не завжди.
Як би я був впевнений, що це поодинокі випадки і якщо за 3 роки гарантії це все виправлять, то я б встановив і користувався і навіть за це і не згадував, і навіть якщо попадеться брак, я його просто відправлю на сервіс, але я не хочу купити дефекту плату мучатись з нею роками, а потім за копійки її продати. А плата то виїшла півтори роки тому, якщо не більше. Ще раз я не шукаю дефектів, я просто хочу користуватися річчю у задоволення, але не хочу потім жалкувати.

Зараз для себе розуміє, що у моєму віці вже пора трохи забувати про ці всякі «один стиль» та ргб, а плату треба вибирати перше по стабільності біос, далі по врм, а потім вже пофункціоналу, але функціонал повинен бути не більший ніж ти колись зможеш використати =) Та і блоку живлення у 650 ват голд походу скоро вже не буде вистачати =) Дякую за допомогу і розуміння.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

luckygamerks: 08.12.2024 22:46я просто хочу користуватися річчю у задоволення
Не похоже :gigi:
luckygamerks: 08.12.2024 22:46це дуже погані плати
Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах.
luckygamerks: 08.12.2024 22:46далі по врм
Это Вы под 7950 покупаете? Нет? Тогда пункт мимо :rotate:
luckygamerks: 08.12.2024 22:46трохи забувати про ці всякі «один стиль» та ргб
Наоборот, это всё только входит в тренд. А далее перечисленное Вами - прошедшие годы, когда собирали солянку и не парились про вид и далее по списку. Сейчас вид (или даже софт) важнее, чем остальное, речь про мировые тенденции, а не про Украину.
AndP
Member

Повідомлення

luckygamerks: 08.12.2024 22:46

Ви мене не так зрозуміли, я писав, що я хотів мсі
Комрады не дадут соврать, МСИ, на 1-ом месте сзаду, из всех на АМ5. Выше уже советовали (под сполером), бери Гигу, очень стабильные платы получились, на этом сокете.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
acm_fan: 08.12.2024 23:39
Наоборот, это всё только входит в тренд. А далее перечисленное Вами - прошедшие годы, когда собирали солянку и не парились про вид и далее по списку. Сейчас вид (или даже софт) важнее, чем остальное, речь про мировые тенденции, а не про Украину.
Не могу не согласиться. Сам об этом думаю, уже не первую неделю. :rolleyes:
Melofon
Member

Повідомлення

luckygamerks: 08.12.2024 18:56тут на форумі саме цю фірму на АМ5 рекомендують не брати.
Да что вы говорите :gigi:
luckygamerks
Member

Повідомлення

Melofon: 09.12.2024 03:54
luckygamerks: 08.12.2024 18:56тут на форумі саме цю фірму на АМ5 рекомендують не брати.
Да что вы говорите :gigi:
Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?

Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
AndP: 08.12.2024 23:55
luckygamerks: 08.12.2024 22:46

Ви мене не так зрозуміли, я писав, що я хотів мсі
Комрады не дадут соврать, МСИ, на 1-ом месте сзаду, из всех на АМ5. Выше уже советовали (под сполером), бери Гигу, очень стабильные платы получились, на этом сокете.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
[quote=acm_fan post_id=3894072 time=1733693955

На скільки я бачив більше всього вроді як рекомендують саме асрок, хоча про гігабайт чогось поганого не бачив.

Отправлено спустя 13 минут 39 секунд:
acm_fan: 08.12.2024 23:39 Не похоже :gigi: Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах. Это Вы под 7950 покупаете? Нет? Тогда пункт мимо :rotate:
Melofon
Member

Повідомлення

luckygamerks: 09.12.2024 11:36Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?
По моему я раньше достаточно написал чтобы имея голову не верить всяким отзывам выбирая плату, смотрите только на хар-ки/цена это основной критерий выбора т.к. всё бренды выпускают платы из тех же комплектующих как все, нужно выбирать из достаточности для системы и того что вы от ней хотите, переплата за ненужные фишки не сильно увеличит её качество, но ОЧЕНЬ сильно увеличит её стоимость :learn:
luckygamerks
Member

Повідомлення

Melofon: 09.12.2024 21:00
luckygamerks: 09.12.2024 11:36Вибачте, я не дуже зрозумів до чого це? Можете написати більш ґрунтовно? Можливо я не правильно виразився, чи бред написав?
По моему я раньше достаточно написал чтобы имея голову не верить всяким отзывам выбирая плату, смотрите только на хар-ки/цена это основной критерий выбора т.к. всё бренды выпускают платы из тех же комплектующих как все, нужно выбирать из достаточности для системы и того что вы от ней хотите, переплата за ненужные фишки не сильно увеличит её качество, но ОЧЕНЬ сильно увеличит её стоимость :learn:
Спасибо за совет и успокоение, тогда не буду не кому морочить голову и буду ее устанавливать, по функционалу она меня устраивает =)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

acm_fan: 08.12.2024 23:39 Дуже погані - это "рандом-нейм" на Ali, остальные (из топ-4 в особенности) работают нормально, иначе бы их не продавали, потому что ушли в минус на возвратах.
Теж так думаю. Не розумію звідки взялись якісь нарікання на MSI. Особливо я не ясно чому дехто говорить, що на MSI пам'ять щось там погано розганяти і глючний біос. В мене була MSI x670 i вона розганяла пам'ять на райзені 7600 до 6400 1:1, що мабуть краще, ніж у більшості людей в цій гілці. І я не розумію що означає "глючний біос", він зависати мав, чи як? В мене нічого не глючило. І це я говорю не по відгуках в Інтернеті, а по тому, що стояло в мене під столом і на чому я кожен день бавився з розгоном пам'яті. Питання в мене були тільки до Gigabyte ds3h, про що я писав тут. Але MSI повільніше проходять post і грузяться, це правда.

Особисто я зараз рекомендую Asrock, але не тому що у них вау-біос порівняно з MSI чи ASUS, а тому, що в кожній ціновій категорії у них найкращі плати. Як на мене, за ~5к нема кращої плати, ніж hdv/m2, за 7к нема кращої плати, ніж livemixer, за 9к нема кращої плати, ніж b650 steel legend, за 10к нема кращої плати, ніж x870 pro rs. Живлення і начинка у Asrock у кожній ціновій категорії краща, ніж в конкурентів. Ну і є фактор можливості вибору pcie 5 на b650/x670 платах для x16 слота, але ще треба потестувати чи воно працює.
Але якщо зловити гарну материнку іншого виробника по акції, або якусь бу, то чому б і ні? І не треба думати, що Asrock без грішка, добре відома проблема, що з 9000 процесорами на платах Asrock не можна було виставити більш ніж 1.43V VDD, і люди мучились і чекали місяці на фікс. Або проблема з контролем VDDQ, на яку неодноразово скидали баг-ріпорти, і яку досі не пофіксили після багатьох місяців. :mad:

Коли тільки вийшли b650 плати, то наче як загальний консенсус був, що всі плати хороші, і обходити стороною варто тільки asus prime, через неадекватне живлення і оверпрайс.
Інша справа, що зараз пішла нова хвиля зазвичай паршивих b650 i a620 плат, і з ними треба бути обережними. Я вже неодноразово зустрічав відгуки, що на деяких новіших b650 платах не працює pbo або взагалі, або не можна виставити курву. Наприклад asrock b650m-h/m2+ і gigabyte b650m gaming wifi. І також чув, що деякі з нових дешевих плат навіть не працюють нормально на xmp профілі. Не знаю, може в цій групі і є якісь нормальні материнки, але нащо ризикувати, тут якраз той випадок, коли варто не розбиратись і взяти asrock hdv/m2. Але знову ж таки, не тому що "asrock це вау, а всі інші фу-фу", а тому, що конкретно ця модель дуже вдала. І не факт, що буде b850 hdv, яка буде такою ж вдалою, або що вона взагалі буде.
Відповісти